Kösem: Sultan Ahmed’in güvenini kazandı ama, ok yaydan çıktı!

TV Programları

Ekran AlıntısıK.S .KP

Tıms Productıons’un iddialı dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem geçtiğimiz Perşembe akşamı 14.Bölümü ile Star Tv ekranlarına geldi. Total’de reytingi iyi olmasa da, AB’de aldığı 5,45 reyting puanı ile 2.sırada yer aldığını gördük. Ve saray entrikaları dönmeye başladı.

Başrollerini, Beren Saat, Hülya Avşar, Ekin Koç,  Mete Horozoğlu, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu, Mehmet Kurtuluş, Berk Cankat, Erkan Kolçak Köstendil, Tülin Özen, Gülcan Aslan, Muhammet Uzuner, Nadir Sarıbacak, Esra Dermancıoğlu, Dilara Aksüyek, Hakan Şahin, Emre Ercil, Salah Tolga Tuncer, Meray Ülgen, Eylem Yıldız, Yaşar Karakulak, Alihan Türkdemir, Melisa İlayda Özcanik ve Cihan Ünal gibi oldukça kalabalık ve zengin kadroya sahiptir.

Geçen bölümde Veziri Azamın zehirlenerek öldürülmesi ile suçlanan Derviş infaz edilmek üzere zindandan çıkartılır, Sultan Ahmed’in huzuruna alınır. Bütün deliller aleyhine olmasına rağmen Sultan Ahmed, kalbinin sesini dinleyerek onu af eder. Burada Sultan, asaletini ve adaletini gösterir.

Kösem Sultan, Fahriye Sultanı bulur, Mehmet Giray sayesinde dergahtan çıkartır ve Sultan Ahmed’in huzuruna çıkmasını sağlar. Mehmet Giray Han, Fahriye Sultanı kendi elleri ile saraya teslim eder. Mehmet Giray Han, artık Fahriye’de eski aşkının kırıntısını bile  görmez, artık bittiğini hükmeder bu nedenle onu saraya teslim eder.

Fahriye, Sultan Ahmed’ten af diler. Sultan cezasını sonra vermek üzere af eder. Onu kocası Derviş’e teslim eder, cezasını da vermesini ister. Daha sonra Kösem Ahmed’in huzuruna çıkar. Aralarında şu konuşma geçer.

Ekran AlıntısıK.S.14.1

“Bi kez daha gönlümü fethettin, şu zihinsel aklını seviyorum senin. Benim hanedanı öyle büyük bir yükten kurtardın ki Kösem. İste… Dünyayı sereyim önüne.”

Kösem; Benim dünyam sensin Ahmed, senin canına kast eden, benim canımı kast etmiştir. Sana hainlik eden bana etmiştir. Hiç şüphen olmasın karşılığını alırlar.

Sultan Ahmed; Keşke diğer sultanlar da senin kadar sahip çıksalar hanedanımıza. Sonra da Kösem’i alnından öper.

Ekran AlıntısıK.S.14.2

İşte böyle sevgi ve saygıdır Ahmet ile Kösem arasındaki aşk ve bağlılık.

Fahriye Sultan’ın cezasını Derviş içirdiği bir kupa zehirli şarap ile verir, Fahriye Sultan kollarında can verir, hanedana yapmak istediğinin cezasını bulur.

Ekran AlıntısıK.S.14.3.D

Safiye Sultan yeni bir planın peşindedir. Sultan Ahmed sefere çıktığında Şahzade Mustafa’yı tahta çıkarmayı planlarken, kızı Fahriye Sultan’ım ölüm haberini alır ve kahrolur.

Ekran AlıntısıK.S.14.5

Safiye Sultan Ahmed’in huzuruna çıkar, zehrini döker, cevabını alır. Layıkını buldu, Mensup olduğu aileye ihanet etti, Aslı olan hanedanımızdır, her şeyin üzerindedir. Ederse bedelini öder, çekilebilirsiniz.

Safiye Sultan kızını mezara koyar, sağ kolu Bülbül Ağa da elinden alınır, saraya çağrılır. Kösem, Bülbül Ağayı huzuruna çağırır, karşımda olursan gözünün yaşına bakmam diyerek göz dağı verir.

Ekran AlıntısıK.S.14. M.G

Mehmet Giray, kardeşi Şahin’i yakalatır. Kendisinin de tek amacı vardır, bir gün Kırım’a Han olmaktır.

Safiye Sultan Ağaları toplar, bir sandık altını önlerine koyar, Cülus bahşişi olarak dağıtılmasını ister. Sultan Ahmed’in sefere çıkması ile Mustafayı tahta çıkaracaklardır. Diğer tarafta Handan Sultan, oğlu Şehzade Mustafa’nın Sultan Ahmed ile sefere çıkmaması için hasta edilir. Götürmemesi sağlanır.

Kösem, Sultan Ahmet ile vedalaşır, ilk defa bu kadar uzun bir sefere çıkacaktır. Şehzadelerini ona emanet eder.

Ekran AlıntısıK.S.14.7

Padişah mahiyetindeki ordu ve paşaları ile sefere çıkar.  Sultan Ahmed Celali isyanını bastırmak için yapacaklarını planlayadursun ordu içinde bir takım Safiye Sultan taraftarı ağalar, padişahı tuzağa düşürmenin peşindedir.

Ekran AlıntısıK.S.14.8

Kösem Bülbül Ağayı tuzağa düşürür, dönen dolapları öğrenir, has odabaşına haber verilir. Safiye Sultan’ın hazinesi ele geçireceklerdir. Kösem keskin zekasıyla, Safiye Sultan’ın hazinesini bulur, Has oda başı ile birlikte el koyarlar.

Ekran AlıntısıK.S.14.9

Hünkar çeşmeden su içerken atılan havai fişek ile yere döşenen barutlar patlar. Önceden bu durumu fark eden Derviş, atlar çeşme başından sultanı çeker alır, üstüne yatarak siper olur. Onu mutlak bir ölümden kurtarır ama atılan ok Ahmet’in sırtına saplanır. Gelen ikinci ok padişahın üstüne yatan Derviş’in sırtına saplanır. Sultanı mutlak bir ölümden kurtarmıştır.

Ekran AlıntısıK.S.14.10

Safiye Sultan, mahiyetindeki askerler ile saraya gelirler, Bostancıları kılıçtan geçirirler. Safiye Sultan içeri girer. “Hep bu günü beklemiştik” der ve Sultan Ahmed’in Saltanat koltuğuna oturur. Bülbül Ağaya Şahzade Mustafayı getirmelerini ister.

Ekran AlıntısıK.S.14.11

Tam bu sırada Kösem ile Has Odabaşı saraya gelir, yerdeki onlarca cesedi görünce şaşırırlar. Kösem oğlum Mehmet içeride diyerek kapıya koşar. Has Odabaşı kapıya yüklenir,açmaya çalışır. Kösem çılgına döner, açın kapıyı diyerek bağırır ve 14.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıK.S.14.12

Şimdi ne olacak? Sultan Ahmet seferde yaralandı. Derviş de yaralı. Ok yaydan çıktı. Sarayda Safiye Sultan duruma hakim olmuş gözüküyor. Tam Kösem Sultan Ahmed’in güvenini kazandı derken, ok yaydan çıktı. Bence heyecan şimdi başlıyor.

Ben kendi adıma keyifle izliyorum. Bu bölüm oldukça hareketli ve saray entrikalarının döndüğü bir bölümdü. Pek savaş sahneleri göremedik amma: İlerleyen bölümleri merak ediyoruz. Muhteşem Yüzyıl Kösem’in reytinglerinin de artmasını bekliyorum.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Görseller diziden tarafımdan kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir