Adını Kalbime Yazdım, Güneydoğu’da geçen bir töre dizisi daha.

TV Programları

08 Kasım ’13

Kategori
TV Programları
Adını Kalbime Yazdım, Güneydoğu’da geçen bir töre dizisi daha.

Show Tv.de iki hafta önce yeni bir dizi başladı, “Adını kalbime yazdım”. Tam bir aşiretler arası, kan davasının sürdürüldüğü “töre” kurallarının işlediği bir dizi. Yaşananlar herkesin canını yakıyor ve yüreklerini dağlıyor. İki bölüm yayınlandı, yarın akşam da 3.bölümü ekranlarımızda olacak. İlk iki bölümün reytingleri pek göz doldurmuyor. Birinci bölümde AB’de 10. Total’de 11 olmuş. İkinci bölümde AB’de 17, Total’de 22.ci olmuş.

Güneydoğu dizileri 2002’den bu taraf moda oldu. Klasik kan davası, töre ve ağla kurallarının geçerli olduğu diziler. Ezogelin, Sila, Aşk bir hayal gibi dizileri sayabiliriz. Bu dizide Mardin, Midyat’ da çekilmiş, o yörelerin otantik dokusu gözler önüne seriliyor. Konu hem İstanbul’da ve Mardin’de geçiyor.

Yapımcılığını Focus FilmNilğün Sağyaşar üslenmiştir. Senaryo Şebnem Aksoy Açıkalın ve Saim Umut Açıkalın yazıyorlar. Yönetmenliğini Metin Balekoğlu yapmaktadır.

Başrollerini Serhan Yavaş (Ömer), İpek Karapınar (Doktor Leyla),Tolga Güleç (Halil), Meltem Miraloğlu (Dicle), Emel Göksu (Kureyşa ana), Erkam Aydar (Kadir), Özge Korkmaz (Zilan), Fatma Öney (Fidan), Sertan Erkaçan (Emin Ali), Aybike Turan (Selin), Kadir Turan (Celil), Pervin Ünalp (Fazıla) ve Dine Altınok (Binnaz) karakterleriyle oynuyorlar.

Konu kısaca şöyle; Mardinli köklü bir aile olan Bozbeyler’ in büyük oğlu Ömer, küçük yaşta töre cinayeti işlemesi nedeniyle Mardin’den uzaklaştırılmış, İstanbul’da okuyup büyümüştür. Kendisine inşaat sektörü üstüne bir hayat kurmuştur. İstanbul’u Doktor Leyla ile tanışmış evliliğe doğru yürümektedir. Mardin’de düşman aile Pehlivanların kızı Dicle, kan davasını ortadan kaldırmak, yeniden barışmak için Ömer ile evlendirilmek istenir. Pehlivanların geç ağası Halil, eski kanlı toprak arazileri nedeniyle intikam duyguları kabarır. Ortalık karışır, Ömer Mardin’e kısa süreliğine döner. Bu evliliğin kesinlikle karşısındadır. Annesini de dinlemez ve Halil ağa anlaşır, karşılığında kanlı toprakları verir. Ağabeyinin bu anlaşmasını Kadir şiddetle karşı çıkar. Halil ağanın karşınsa çıkar. Halil ağada Ömer’in arabasında kurşunlar ağır yaralanır. Hastaneye kaldırılır.

İstanbul’da annesi ile evde nişan sofrasında Leyla, Ömer gelmeyince kahrolur. Daha önce tayini Mardin Devlet Hastanesine tayini çıkmıştı. Ömer’in kaza haberini bilmiyor. Mardin’e gidip, göreve başlayacak, Mardin hastane koridorlarında onu büyük sürprizler beklemektedir.  Önümüzdeki bölümlerde ilginç olaylar yaşanacaktır. Doktor Leyla töre cinayetlerinin içinde bulacak kendini.

Konu güzel, tam bir töre, ağa ve kan davası kurallarının işlendiği bir dizi. Oyuncular başarılı. Ağabey Ömer, olgun, okumuş, mantıklı bir işadamı. Kardeşi Kadir, cahil kini aklının üstüne çıkmış bir tip. Anneleri Kureyşa (Emel Göksu) rolün hakkını tam veriyor. Tam bir hanım ağa, şivesi, mağrur bakışları, acıyı yaşamsı ile yürekleri dağladı. Bayıldım kendisine, tam bu rolün kadını dedim. Genç Halil ağa da, (Tolga Güleç) yakışıklı, pek görmeye alışık olmadığımız sarışın bir ağa tiplemesi, çok da başarılı. Doktor Leyla, daha önce Küçük sırlar dizisinden tanıdığımız, güzel bir kız ve de başarılı. Pehlivan oğullarının kızı Dicle (Meltem Miraoğlu) oyunculuğu güzel, ama kılıf kıyafetini beğenmedim. Salaş etekler, çalı süpürgesi gibi saçları, burnunda yakışmayan nohut gibi hızması hiç olmamış.

Kendi adıma söylüyorum, ilk iki bölümü beğendim. Gelecek bölümler bakalım bizlere neler gösterecek. Dilerim keyifli bir dizi olarak gider ve sezon boyu devam eder.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir