Medcezir / Sevgililer Günü… Yaman & Mira Nihayet…!

TV Programları

cats 60

Star Tv’nin süper dizisi Medcezir’in 60.Bölümü sevgiler günü özel bölümü oldu. Baştan sona Yaman ile Mert hazine avı oynadılar, sonunda özel şifreyi bulduklarını zannettiler ama, Mira ile Eylül onlara bir oyun daha oynadı ve özel bir motele götürdüler. Ve sonunda o gece beklenen vuslat gerçekleşti gibi. Yaman ile Mira şömine ateşi karşısında kanları kaynadı, ateşli bir öpücükle birlikte yatağa girdiler.

Reytinglerde geçen sezondaki yüzdeleri arar olduk. Bu hafta da maalesef, AB’de (% 5,07) 4.sırada, Total’de (% 4,94) 5.sırada yer almıştır. Geçen yıl sevgililer günü 14 Şubat 2014’de yayınlanan 22.Bölüm süperdi. O bölümde AB’de 9,50 reyting yüzdesi ile 1.sırada, Total’de 9,59 yüzdesi ile 2.sırada yer almıştı. Buyrun aradaki farkı siz hesaplayın. Bu durumu Ay Yapım yöneticileri ve Ece Yörenç de görüyor, umarım nedenlerini araştırıyorlardır. Şu diziyi bu sezon sonuna kadar ayağa kaldırın, daha da seyredilir kılın ki, 3.sezon olsun. Yoksa yüz akı ile Haziran’da final yapın bitsin gitsin. Elinizde çok güzel bir ekip var, Çağatay Ulusoy (Yaman), Serenay Sarıkaya (Mira), Taner Ölmez (Mert) ve Hazar Ergüçlü (Eylül) gibi çok da uyumlu süper oyuncular var. Ters giden, olmayan ne? Şapkaları koyun masaya, tüm kamera arkasındakiler düşünün bakalım! Sayın Kerem Çatay lütfen siz bari ağırlığınızı koyun. Şu diziyi tekrar ayağa kaldırın.

Biz gene gelelim 60.bölümde neler olduğuna:

59.bölüm sonunda Yaman ile Mert’e şifreleri bulmaları için hazine avına çıkmaları ve sevgililer gününe kadar şifreleri bulup, orada sevgililer gününü geçirmeleri gerekiyordu.  Yaman ile Mert ellerindeki İstanbul haritasından şifrelerin saklı olduğu zarfları aramaya başladılar.

Ekran AlıntısıMD60.1

Mira ile Eylül bu kadar çok çalışmalarını üzülerek, Beren’i tüyo vermesi için gönderdiler. Beren Yaman’a matemetik problemi için geldi ama Yaman toz yutmadı. Beren, ilk ipucunu verdi. Tozludere yakınlarında armalarını söyledi. Sonra da karşılığında ablasının kazağını aldı.

Ekran AlıntısıMD60.2

Yaman Mira’ya telefon ederek hareket noktalarının Girdapköy olduğunu söyler. Hemen Girdapköy’e giderler.

Deniz Hanım Selim Beyi arar, ama cevap alamaz. Son bir konuşma yapmamız gerekmiyor mu? Diye mesaj atar, Selim telefon eder. Deniz, çok özür diler, telafisi için bir şans daha ister. Selim Bey kestirir atar, bir şans daha vermez.

Ertesi sabah Yaman ile Mira el ele tutuşup yürürler. Yaman, Girdapköy doğru dedin ona göre… Mira, sen bu kadar rekabetçimiydin? Yaman, ben tuttuğumu kaparırım, der. Yaman, bana kalsa ben seninle yarın evlenirim, ama adama sorarlar neyine güveniyorsun? Öyle Selim abiye güvenip de çıkamam yola. İş kovaladığı, gece gündüz çalışacağını söyler. Senden ayrı fazladan bir gün bile geçirmeyeceğim. Bundan sonra ayrı kaldığımız günler sayılı olacak. Yaman, yarın Girdapköy’de nasıl bir ipucu arayalım? Mira, torpil yok der ve vermez. Yaman, bende bu oyunu vaktinden önce bitirmezsem ne olayım.

Ekran AlıntısıMD60.3

Yaman ile Mert ertesi gün Girdapköy sokaklarında aramaya başlarlar. Top oynayan çocuklara, ip atlayan kızlardan medet umarlar. Mira ile Eylül de onları takip eder, Eylül onlarının arayışlarının görüntülerini kaydeder.

Ekran AlıntısıMD60.4 Ekran AlıntısıMD60.4B

Mert ilk gördüğü evin kapısını çalar. Çıkan çocuğa şifre sorarlar, çocuk annesine, bu adamlar babamın kredi kartı şifresini istiyorlar deyince, çıkan anne utanmıyormusunuz siz, şimdi polise arıyacağım deyince, Yaman, özür dileriz der ve ayrılırlar.

Kenan Hale’ye arayarak, ne oldu Tozludere’nin tozuna alerjin mi var diye sorar. Hale, seninle ilğilenmiyoruz, takıldık biti, gitti. Anlaşılan Sude’nin zılgıtı Hale’ye etkili oldu her halde… Hale daha sonra Orkun’u arar. Orkun ilgilenmiyorum deyince,  Sude Hanım ile ilgili, Mira için kullanabilirsin.

Ekran AlıntısıMD60.5

Murat ile Elif aralarında tartışırlar. İş ayrılığa kadar gider. Murat, Burak’ların masasına oturur. Aralarında Sevgililer günü planlarını konuşurlar.

Ekran AlıntısıMD60.6

Yaman ile Mert bu defa, evin bahçe duvarında, “YAMAN AŞK” yazısını görünce o evin kapısını çalarlar. Kapıya çıkan çocuklu kadın, kocasının alacaklısı zanneder, canımızı mı alacaksınız. Kocası da kapıya çıkar, eline aldığı tüfekle sokakta kovalar. Mert ile Yaman canlarını zor kurtarırlar

Ekran AlıntısıMD60.7A

Bu defa sokakta karşılarına çıkan çocuklar koro halinde söylerler, zor da olsa, şifrenin “Lunapark”  olduğunu anlarlar. Yaman, yarın gideriz.

Leyla’nın evinde Giray, karısı Ayşe ve Hasan konuşurlar. Hepsi de işsizdir. Leyla’ya Nadir hiçbir şey bırakmamıştır. Leyla, herkesin iş-güç kovalamasını söyler. Leyla, Asım Şekip Kaya’yı araştırır. O sırada gelen Orkun, İzmir seyahatinde CD’leri sorar. Leyla, ufak bir hatıra almışımdır ama, seni hiç ilğilendirmez. Orkun, ne kadar istiyorsun? Leyla, para istediğini, kendi başının becereceğini söyler.

Ekran AlıntısıMD60.8

Akşama bütün arkadaşlar toplanıp konuşurlar. O günkü maceralarını anlatırlar. Hazine avının çok eğlenceli olduğunu, Tuğçe keşke biz de katılsaydık, der.

Ekran AlıntısıMD60.9

Herkes kalkar, Murat Tuğçe ile yürür. Elif ile arasının bozuk olduğunu söyler, resmen Tuğçe’ye taciz eder, öpmek ister. Tuğçe yere düşer, imdat diye bağırır.

Ertesi gün Yaman ile Mert Lunaparka gelirler, Mira ile Eylül de oradadır. Yaman, dönme dolabın en tepesinde işareti görür. Mira’ya sitem eder, sırf yüksekten korktuğumuz bilerek yaptınız değil mi?

Ekran AlıntısıMD60.10

Yaman, dolaba biner, yukarı çıkar, yüzü bir tuhaf olur. korksa da o zarfı yerinden alır. Aşağıdan Mira, Eylül ve Mert onu alkışlarlar.

Ekran AlıntısıMD60.11

Zafrtan dans gecesi broşürü çıkar. Sıra dans dersi aldıkları yere gelmiştir. Oraya giderler.

Deniz Hanım, Selim Beyin bürosuna gider. Kendisi için gelmediğini babasının dükkanını bastıklarını, onun için geldiğini söyler. Selim Beyden yardım ister.

Ekran AlıntısıMD60.12A

Sude Hanım da, Asım Beyin bürosundaki eşyalrını toplar. Evlilik sözleşmesini de imzalar. Üstünü boş bırakır, istediğiniz gibi doldurun der. Yurt dışına tatile çıktığını dönüşüne kadar her şeyin hazırlanmasını söyler. Leyla da iş başvurusu için geldiğini Sude’ye söyler, ondan yardım ister. Sude ben size niye yardım edeyim. Güvenlik görevlisine dışarı atmasını söyler.

Yaman ile Mert dans salonuna giderler, Yaman’ın çalan beste CD’nin üzerinde ilk dans yazıyordur. Mira ile dans ettikleri kaleye giderler. Yaman, Beren’i arar ve ortak yardım et diyerek destek ister. Tek terk harfleri bulurlar, birleştirirler.

Ekran AlıntısıMD60.13

Akşam evde Eylül hala bulamadınız, biz sürprizi unutalım sevgililer gününde evde oturur, televizyon izleriz. Mert, sevgililer gününden önce şifreleri bulursak bizim planımız devreye girecek, der. Yaman, bir oyun oynuyorsak kuralları da beraber koyacağız. Mert, kelimeye bulmak üzereyiz. Yaman kapıyı da bulursak anahtar elimizde. O sırada Sedef arar. Nasıl gidiyor diye sorar.

Ekran AlıntısıMD60.14

Tuğçe olanları Hale’ye anlatır. Murat’a bir tuzak kurararlar. Tuğçe Murat’a buluşmak için mesaj atar ve buluşur. Murat Tuğçe’ye çok hoşlandığını, çok farklı olduğunu söyleyerek öpmek ister. Elif, Hale, Burak ve Uzay da ortaya çıkarlar. Murat’ı bir güzel pataklarlar.

Ekran AlıntısıMD60.15A

Orkun, Asım bey ile Leyla’yı buluşturur. Leyla’nın Asım beyin yardımına ihtiyaç duyduğunu, sadece onu güvendiğini söyler. Leyla, ben ne yaşadıysam sizin ailenizi korumak için yaşadım. Eğer sizin yanınızda olursam çok daha yardımım dokunur. Asım Bey, düşüneceğim der. Orkun da olumlu cevabı Asım Beyden alır. Orkun Leyla’ya, bu yardımın karşılığını senden alırım. Leyla işe başladığım gün vereceğim.

Mira, odasının tavan lambasına takılı bir zarf görür. Açar okur, doğruluk mu? Cesaret mi? Eylül, cin bunlar der. Mira, bana bırak, ava giderken avlayacağını söyler. Yaman’a telefon eder, doğruluk der.

Ekran AlıntısıMD60.16A Ekran AlıntısıMD60.16B

Yaman, madem doğruluk der, yardım ister. Mira da oyunu kendine çevirir. Yaman’a sorar doğruluk mu, cesaret mi? Yaman cesaret deyince, babamdan sonra, anemle de konuşmanı istiyorum. Yaman, sen var ya, çok uyanıksın ya… Mira, korktun mu? Yaman, ben korkmam deyince, o zaman Sude Kaya presine hazırla kendini…

Ekran AlıntısıMD60.17

Yaman ile Mert Sedef Hanım görüntül konuşurlar. Ondan da yardım isterler. O sırada Selim Bey de gelir, görüntüye girer. Selim, yokluğunu hissediyoruz. Sedef, nefesim tıkanınca geleceğim. Sonra babalarını aralarına alarak, Sen Selim Serez’sin büyük düşün der ve yardım isterler. Selim Bey, beyaz karı temsil ediyor. Geçen yıl Uludağ’daydınız. Mert hemen bulur, White Night (Beyaz Geceler) gece kulübü olduğunu söyler.

Ekran AlıntısıMD60.18

Mert ile Yaman telefonda bulduklarını söylerler. Büyük tezehurat yaparlar. Yaman, bitti hanımlar, sevgiler gününden önce sizi avladık.

Ekran AlıntısıMD60.19 Ekran AlıntısıMD60.19B

Yaman bizim planımız devreye giriyor. Mira sizin planınız ne? Her ikisi de sürpriz der.

Ertesi gün dördü birden araba ile yola çıkarlar. Mira, hala söylemediniz, nereye gidiyoruz?  Yaman, herkesin bildiği bir yere. Gidecekleri yer hakkında tahminler ve konuşmalar neşe içinde sürer gider. Mert, bilmece şeklinde ipucu verir. Bir kilimim var, her yeri örter, denizin yüzünü örtmez.

Ekran AlıntısıMD60.20

Mira radyoyu açtırır, Sezon Aksu’nun “Aşktan ne haber, ben anlamam toptan tüfekten, aşktan yürekten” adlı parçası çalar. Hep birlikte şarkıyı eşlik ederler. Yol boyunca keyifli anlar yaşarlar.

Ekran AlıntısıMD60.21

Ağva diye bir yola saparlar. Mira yeni açılan otele mi diye. sorar. Mira, kesin Beren söyledi, Yaman biz buluruz. Ormanlık dağ yoluna saparlar. Yolda araba kalmıştır, yol kapalıdır. Mira, otele telefon eder, başka yol sorar.

Ekran AlıntısıMD60.22

Oteli bir daha aramak isterler, bu defa telefonları çekmez. Gittikleri tarif edilen yolda kapalıdır. Eylül’ün telefonu çeker, bir daha arar. Yürüyerek gelebileceklerini söylerler. Arabadan inip, valizlerini ellerini alıp, yürürler. Kızların amacı, erkekleri biraz yorup, üzmektir.

Ekran AlıntısıMD60.23

Sude Hanım, valizlerini seyahat için hazırlar. O sırada çalan kapıdan Asım Bey elinde kırmızı bir gül ile gelir. Lütfen beni geri çevirmeyin. Düşünecek fırsatım oldu. Yaşadıklarımız, ikimizi de çok hırpaladı. Şanslıyız, telefisi olmayan adımlar atmadık. Biz hala sevgiliyiz, ilk günkü gibi diyerek süslü laflar eder.

Ekran AlıntısıMD60.24

Seyahatinizde beni de götürmüsünüz diyerek teklifte bulunur. Kapıda arabaya binerken Orkun gelir. Sude Hanıma bir dakikanızı alabilir miyim. Orkun, bende Mira’nın paketi var da. Aslında bu hediye size, der. Sude ne bu deyince, Orkun Nadir Baktıroğlu kabusundan kalan son CD. Sude CD’i alır, hemen cebine atar. Orkun, bendeydi güvendeydi. Sude, ne istiyorsunuz? Orkun, Sude Hanım, biz eski müttefikiz. Benim sizden bir ricam var. Yaman konusunda çok hızlı karar verdiğinizi düşünüyorum. Evlenmeleri çok büyük hata olur. Ne pahasına olursa olsun, onlara engel olun. Sude hanım, cevap vermez, manalı bir şekilde Orkun’un yüzüne bakar.

Ekran AlıntısıMD60.25A

Yağmur altında korkarak yola devam eder. Ve motele gelirler. İçeri girerler, ayrı ayrı odalarına geçerler. İçeride çıtır çıtır şömine ve mumlar yanıyordur.

Ekran AlıntısıMD60.26

Mira ve Eylül aynı anda sürpriz derler. Yaman yok artık. Mira ile Eylül her şeyi ince ince planlamışlardır. Mert, kandırdınız bizi, hainsiniz siz.

Ekran AlıntısıMD60.27

Yaman Mira’ya sen var ya, sen. Mira, kızdın mı? Yaman, hayır. Sen çok büyük bir oyuncusun, senden korkulur. Mira, fena mı oldu? Seninle her şey çok güzel olur. Mira, bu gün telefonlarımızı kapatalım mı? Tatil bitinceye kadar kimsenin bizi huzursuz etmesini izin vermeyeceğim. Yaman, Mira’ya sarılır, dudaklarından öper.

Ekran AlıntısıMD60.28

Mert Eylül’e her şey mi oyundu, telefonlar, korkma numaraları falan. Mert, sen bana söyleseydin ben koşa koşa gelirdim. Eylül, o zaman supriz olmazdı. Mert de Eylül’ün dudaklarından öper.

Ekran AlıntısıMD60.29

Yaman Mira’ya, sevgililer günümüz hep çok mutlu olsun, en güzeli olsun. Mira, en unutulmazı. Yaman, en özeli. O sırada, Mert’in sesi duyulur, Yahoy diye… Mira ile Yaman o sese, gülümseyerek kulak kabartırlar. Arkasından kahkaha ile gülerler.

Ekran AlıntısıMD60.30

Yaman Mira’yı kucaklayarak yatağa oturtur. İhtirasla Mira’nın gözlerine bakar. Tekrar öper, öper… Şöminede çıtır çıtır odunların sesi duyulur. Ve 60.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıMD60.SON

Ay Yapım’ın fenomen dizisi Medcezir’in artık son anlarında neler oldu, göremedik ama, kesin Mira Yaman birlikte oldular, vuslat gerçekleşti.

B9wZ2DlIYAINBQa

Haftaya sabah birlikte mutlulukla uyandıklarını göreceğiz tahminim.

B9vtTm5CEAA4dXm

 

Her şeye rağmen bu bölüm güzel ve eğlenceliydi. Her ne kadar geçen yılki sevgililer günü Uludağ gibi olmasa da… En azından her iki çift de, çok mutlu bir gece geçirdiklerini tahmin ediyoruz.

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir