Geçen Haftanın (28 Aralık – 03 Ocak 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 6 ocak

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 28 Aralık – 03 Ocak 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Her hafta Diriliş Ertuğrul yüksek reyting puanları ile rekor kırıyor. Total’de 9,20, AB’de 13,12 puan aldı. Total’de ilk ona giren dizilerde 10.sırada yer alan Kaderimin Yazıldığı Gün 5,90 reyting puanı almıştır. Ancak Kaderimin Yazıldığı Gün dizisi 50.Bölümü ile final yaptı ve ekranlara veda etti. AB’de, en düşük de 4,83 ile O Hayat Benim ilk 10’a girmiştir.

Bu hafta yılbaşının hafta ortasına gelmesi ve sonrasında 3 gün tatil olması bazı dizilerin yeni bölümleri çekilemediği için yayınlanmadı. Yılbaşı akşamına denk gelen, Muhteşem Yüzyıl Kösem Sutan, Kurtlar Vadisi Pusu ve yılbaşının ilk günü Cuma akşamı yayınlanan Kiralık Aşk dizisi de yayınlanmadı. Cumartesi akşamı yayınlanan Güllerin Savaşı’nın da yeni bölüm yayınlanmadı.

Yeni yıl 2016 girdik. Yeni yılla birlikte kanallar yepyeni dizilerle karşımıza çıkıyor. Star Tv’den Meryem Uzerli ve Murat Yıldırım’ın Gecenin Kraliçesi. Atv Kehribar, Fox Tv’den romantik komedi dizisi İkisi De Nikahlım. Kanal D, Hayat Şerkıları  Star Tv, Göç Zamanı,Fox Tv’den bir iddialı bir dizi Kördüğüm, Show Tv, Şükrü Özyıldız ve Aslı Enver’in Kış Güneşi, TRT1 İlhan Şeşen’nin Aşk Yalanı Sever hemen göze batan diziler oluyor. Eski dizilerden de reytingleri düşük olan diziler, yeni dizilere yer açmak için yayından kalkıyor. Özcan Deniz’in Kaderimin Yzaıldığı Gün Salı gecesi Gecenin Kraliçesi için final yapmak zorunda kaldı.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Karagül 102.Bölüm (Fox Tv)………………………………..10,38 – 24,20

2.İlişki Durumu Karışık 25.Bölüm (Show Tv)…………….9,53 – 21,84

3.Kırgın Çiçekler 27.Bölüm (Atv)……………………………….9,22 – 21,60

4.Diriliş Ertuğrul 40.Bölüm (TRT1)……………………………9,20 – 20,84

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 17.Bölüm (Atv)…9,11 – 21,58

6.Paramparça 47.Bölüm (Star Tv)………………………………8,20 – 19,08

7.Kara Sevda 12.Bölüm (Star Tv)………………………………..6,99 – 16,03

8.O Hayat Benim 75.Bölüm (Fox Tv)…………………………..6,59 – 15,87

9.Poyraz Karayel 39.Bölüm (Kanal D)………………………….6,25 – 14,45

10.Kaderimin Yazıldığı Gün 50.Bölüm-Final (Star Tv)… 5,90 – 13,98

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 40.Bölüm (TRT1)…………………………13,12 – 30,59

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 17.Bölüm (Atv)…8,47 – 21,82

3.İlişki Durumu Karışık 25.Bölüm (Show Tv)…………….6,95 – 16,97

4.Paramparça 46.Bölüm (Star Tv)…………………………….6,67 – 17,07

5.Poyraz Karayel 39.Bölüm (Kanal D)………………………6,35 – 15,10

6.Kara Sevda 12.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,33 – 15,01

7.Kırgın Çiçekler 27.Bölüm (Atv)………………………………6,11 – 15,79

8.Karagül 102.Bölüm (Fox Tv)…………………………………5,83 – 14,83

9.Evli ve Öfkeli 13.bölüm  (Atv)……………………………….4,90 – 11,75

10.O Hayat Benim 75.Bölüm (Fox Tv)………………………4,83 – 12,07

 

 TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1-Diriliş Ertuğrul: TRT1’in 13.Yüzyılda geçen görkemli dizisi bu hafta 40.bölümünde AB’de aldığı en yüksek reyting puanı 13,12 ile geçen hafta olduğu gibi gene 1.sırada yer aldı. Ertuğrul’un Kocabaş’ın kellesini kesmesi, obada beklenmedik bir etki yaparak Ertuğrul’a olan şüphelerin artmasına neden olur. Ancak Ertuğrul’un tüm yaptıkları bir plan çerçevesindedir ve Ertuğrul amacına ulaşmaya çok yakındır. Tuğtekin’in durumu Ertuğrul’un planlarını nasıl etkileyecektir? Ertuğrul’un herkesi etkileyecek olan planı nasıl bir etki yaratacaktır bilinmezken, Noyan da bir yandan adamlarını ayinle hazırlamaktadır. Noyan adamlarını ne için hazırlıyor? Ertuğrul mahkemede Karabek ile ilgili hangi gerçeği ifşa edecektir? Toyda Ertuğrul’u nasıl bir sonuç beklemektedir?

dirilis-ertugrul-40-fragma

 

2.Karagül: Fox Tv’in ilgi ile izlenen dizisi Karagül bu hafta Total’de aldığı 10,38  puanla 2.sırada yer alıyor. Baran’ın düşmesiyle birlikte Şamverdi ailesinin bütün üyeleri kendini hastane de bulurlar. Baran hayata geri dönmeye çalışırken anneleri dahil herkes başlarına gelen bu felaketten üzerlerine düşen payı alacaklardır. Baran’ın başında herkes kendi iç hesaplaşmasını yaşarken Ayşe, Nazlı’nın varlığıyla Baran’ın uzağına düştüğünü anlar. Ancak Ayşe asla pes etmeyecektir. Oğluna kavuşamadan ayrılığın eşiğine gelen Ebru için artık bedel ödetme zamanı gelir. Diğer yandan çocuklarının hepsini bir arada tutmaya çalışmaktadır. Baran’ın durumunu öğrenen Ada ne yapacak? Mehdi’nin hasreti içine çöken Özlem, tüm iyi niyetiyle onu görmek için Sibel’e gider. Ancak Sibel tarafından beklediği şekilde karşılanmaz… Son anda gelişen bir durum karşısında Özlem savaş kılıçlarını yeniden çıkarır. Artık tek bir müttefiki Kendal’dır. Artık Halfeti’de tarafların net olarak belli olduğu, bir çok cephede büyük bir savaş başlamıştır.

karagul-102-bolumd

 

3.İlişki Durumu Karışık: Büyük bir çıkış yaparak Total’de aldığı 9,53 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı. İlişki Durumu: Karışık”ın 25. bölümünde; Murat’ın evlilik teklifi Ayşegül’ün hayatını yeni bir sayfa açmak üzere hareketlendirirken; Can, Ayşegül’ün ne cevap vereceğini merak eder. Sosyal hizmetlerin İso bebek için verdiği karar Can ve Ayşegül’ü derinden sarsar! İkili İso bebek için ikinci bir sınava tabi olacaktır. Ele geçen bu son şansı en iyi şekilde değerlendirmeye karar verirler. İsmail’in hayatında filizlenen aşk tomurcukları en çok Mediha’yı telaşlandırır. Kadının dolandırıcı çıkıp, İsmail’e zarar vereceğinden endişe duyan Mediha kadını sözlü sınava tabi tutar. Perihan’ın yardım balosu düzenlemesiyle gecenin yıldızı olmak için çabalayan Mediha’ya sürpriz bir partner eşlik ederken; aynı gecede Elif Can ile, Murat ise Ayşegül’le tango yapacaktır. Ancak ufak bir gecikme Can’ın gerçek duygularının dile dökülmesine sebep olur!

iliski-durumu-karisik-25-resim

 

4- Kırgın Çiçekler: Total’de aldığı 9,22 reyting ile bu hafta 4.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Hapishanede şişelenen Kemal, yoğun bakıma alınır. Haberi alan Mesude, hastaneye koşar. Nazan, mücevherlerini Defne’nin çaldığından şüphelenerek üzerine gider. Songül ve Kader, Seher’den Meral’e annesi olduğunu artık söylemesini isterler. Meral, arabasına bindiği adam tarafından köşeye sıkıştırılır. Serkan, Eylül’ün doğum günü için sürpriz bir parti hazırlayarak herkesi bir araya toplarken beklenmeyen ziyaretçi kafaları karıştırır…

 ekran-resmi-2015-12-22-22-20151222224811

 

4-Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca’nın dizisi Total’de aldığı 9,11 reyting puanı ile 5.sırada bulunuyor. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz yeni bölümünde Mahmut’un haince kurşunuyla vurulan Şahin Ağa’nın intikam ateşi herkesi sarar. Hızır Çakırbeyli için faili bulmak hiç de kolay olmayacaktır. Bu durum parasına el konulan Sibiryalı Kartal’dan şüphelenilmesine sebep olur. Parayı eşit bölüştürülmesini talep eden masa üyeleri Hızır’ın ikna edici tavrından sonra bu fikirlerinden vazgeçerler. Ünal Kaplan ise geri adım atmaz. Artık mesele para meselesi olmaktan çıkıp, Ünal ve Sibiryalı’nın şahsi hesaplaşmasına döner. Diğer taraftan öldü sanılan Mahmut planlarını uygulamaya devam eder ve artık sıra ağabeyi Selim’e gelmiştir. Meryem Çakırbeyli ve ev ahalisi de doğumu yaklaşan Nazlı’nın akıbetini tartışmaktadırlar. Her ne kadar Hızır bu benim kararım dese de kadınlar kendi arasında bir karar verir ve Mübeccel Nazlı’yı ziyaret eder. Hamile olduğunu öğrendiği günden beri yüzü gülmeyen Nazlı’nın kafası iyice karışır.

atv-eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-57

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler:

Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Poyraz Karayel, Karagül, İlişki Durumu Karaışık ve O hayat Benim her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 3 Dizi. Fox ve Atv 2 dizi. Kanal D, Show ve TRT1 bir dizi ile yer aldılar

AB grubunda: Atv 3 dizi. Fox,ve Star 2 dizi. Kanal D, Show ve TRT1  birer dizisi ile yer aldıklarını görüyoruz.

Bu hafta, Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 8.bölümü ekranlara yılbaşı nedeniyle gelmedi. Beren Saat’i izleyemedik. Show Tv’de bu Pazar akşamı yayınlanan Seçkin Özdemir’in Acı Aşk 3.bölümü yayınlandı. Beklenen reytingleri maalesef gene alamadı.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir