Dizilerde Yaşanan Aşk, Seks ve Evlilikler: Evli çiftlere etkileri!

TV Programları

55ea11d3f018fbb8f8696dc8

Televizyon dizileri günümüzde izleyicinin olmazsa olmazı… Yapımcılar ve kanallar bunu bildiği için kaliteli diziler yapmak zorundalar. İyi bir yapımda, başta tutulan başrol oyuncuları olacak, sonra iyi bir senaryo ve yapımda heyecan, romantizm ve aşk olacak. Aşk insanoğlunun Adem ve Hava’dan bu yana yemek, içmek kadar yaşamımızda çok büyük bir ihtiyaçtır. Seyirci bir dizide o aşkı görmek ve bütün duyguları ile yaşamak ister. Bu durumda bütün iş yapımcılara düşüyor.

Sinema ve Tv dizilerinde seks sahneleri çekmek hem oyuncular için, hem de kamera arkasındakiler için oldukça meşakkatli bir iştir.

Bakın Amerikalı bir yönetmen New York Times’a yaptığı bir açıklamada çekimlerde gördüklerini şöyle anlatıyor. Benim yaptığım filmlerin ve seks sahnelerinin hiçbirinde ereksiyon olmuş bir aktör görmedim. Şu ana kadar ama bu, heyecanlanmayan bir adam görmedim demek de değil. Bu çok teknik bir şey ancak neticede insanız; onlar da çıplak ve birbirlerine dokunuyorlar. Eğer değilse sahne gerçekçi olmuyor. Açıkçası gerçek bir penetrasyon (cinsel anlamda giriş) olmuyor ama her ikisi de tahrik oluyorlar. Olmaları da gerekiyor, aksi halde pek de umut verici ve inandırıcı olmuyor.

Başrol oyuncuları, konuda aşk varsa bu aşkı dizide yaşamak ve yaşatmak zorundadır. Bu dizi de iki sevgiliyi oynarken hissiz robot olmadıklarından aralarında bir elektriklenme olmaması imkansız gibidir. Burada profesyonel olmak zorunda olsalar da bir an kendilerini kaptırabilirler. Yatak sahnelerinde oyuncular aralarına yastık, çarşaf koyarlar. Ten tene değerse şehvet doğar. Şayet başrol oyuncuları evli değillerse o zaman iş değişir. Aralarında bu dizi aşkından doğan, etkilenen bir gerçek aşk ortaya çıkabilir. Bu aşkı set aralarında ve set dışında da yaşamak isterler. Dizilerde set dışına taşmış onlarca aşk yaşanmıştır. Bunların bir kısmı da gerçek evliğe dönüşmüş, örnekleri vardır.

Son yıllarda çekilen dizilerde doğan aşklar ve ardından gelen evliliklere örnekler vermek gerekirse, Burak Sağyaşar ve Hatice Şendil evliliği. Karadağlar dizisinde yakınlaşmışlar ve 5 yıla yakın süren birliktelikleri geçtiğimiz Mayıs ayı sonunda evlilikle noktalanmıştır. Şu sıralarda Hatice Şendil, Özcan Deniz ile “Kaderimin Yazıldığı Gün” dizisini başarı ile sürdürmektedirler.

hatice şendil - burak sağyaşar

2008 yılında, Binbir Gece dizisinde rol gereği birbirlerine aşık olan, Halit Ergenç ile Bergüzar Korel evliliği güzel bir örnektir. Şimdilerde bu mutlu evlilikten Ali adlı bir oğulları bulunmakta, pek ala bu evlilik sürmektedir.

Yıllar önce gene Nurgül Yeşilçay ile Cem Özer Melekler adası dizisinde tanışmış evlenmişler, bu evlilikten Osman Nejat adlı bir oğulları olmuş, ne yazık ki 2011 yılında da boşanmışlardır.

JPEGmini

Nurgül Yeşilçay şu sıralarda Erkan Petekkaya ile Paramparça dizisinde birlikte oynuyorlar. Ama aralarında bir gerilim yaşandığı söyleniyor. Posta gazetesinde yer alan bir habere göre: Nurgül Yeşilçay ile Erkan Petekkaya, ‘Paramparça’da senaryo gereği dudak dudağa öpüşecekti. Daha önce “Dizilerde öpüşmem, sevişmem. O sahneleri Anadolu halkı da izliyor.” Diyen Erkan Petekkaya buna karşı çıktı. Nurgül Yeşilçay, “Bu sahne şart” diye ısrar etti. Erkan Petekkaya, Nurgül Yeşilçay’a “Sen de ne meraklısın öpüşmeye” diye bağırınca iki oyuncunun arası açılmış, daha sonra da tatlıya bağlanmıştır.

CVSvLDpUEAEbdLL

70’li yıllarda ülkemizde diziler sadece TRT’de çok az sayıda vardı. O yıllarda dizilerde bırakın seksi, öpüşmek bile pek normal karşılanmazdı. Gene o yıllarda Yeşilçam filmlerinde öpüşme sahneleri filmlerin sonunda final sahnelerinde olur, seyirciler alkışlayarak karşılık verirlerdi. Özel kanalların açılması ile dizi sektörü ivme kazanması ile işin şekli değişti. Şu yıllarda da Türk dizileri Dünya ülkelerinde ilgi ile karşılanmakta, onlarca ülkede gösterilmektedir.

Eskiden Güney Amerika ülkelerinden Brezilya dizileri ilgi görüyordu. Şimdi Türk yapımcılar Güney Amerika ülkeleri dahil dünyanın pek çok ülkesine dizilerimiz pazarlanmaktadır.

Şili Medya takip merkezinin başındaki isim Manuelo Gumucia, Türk dizilerinin başarısını çözmüş. Gumucia, “İnsanlar Tük dizilerindeki gibi geleneksel romantizm öğelerini seviyor. Bu format hiç eskimiyor” dedi. Seksromantizim Türkiye’de yayınlandıkları tarihlerde izlenme rekorları kıran diziler, Avrupa’da birçok ülke tarafından satın alınıyor ve gösterime devam ediyor. Fransız AFP ajansı Türk dizileri çılgınlığının son durağı Güney Amerika olduğunu söyledi.

2011-2012 yıllarında ülkemizde çok sevilen, izlenme rekorları kıran Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy’un ‘Adını Ferih Koydum’ dizisi birçok Dünya ülkesinden sonra şimdilerde Şili’de gösterime giriyor. Bu dizide öne çıkan Emir-Feriha aşkı romantizmin öne çıkardığı örnek dizilerden biridir

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

AFK’da yaşanan aşk, dizi dışına çıkmamış, Çağatay Ulusoy ile Hazal Kaya hala iki arkadaş olarak kalmışlardır. Oysa ‘Medcezir’ dizisinde öyle olmamış, dizideki Mira & Yaman aşkı dizi dışına taşınmıştır. Bu aşkın sürmemesi de dizinin sonu olmuştur. Medcezir 3.sezonda devam etmemiş, Haziran 2015’de final yapmak zorunda kalmıştır. Bu da dizi dışına taşınan aşklar şayet iyi gitmezse dizileri etkilenmektedir. Bu örnek bindikleri dalı kesmek olduğunu göstermiştir. Medcezir’in çok sevilen iki başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya, bu dizide gösterdikleri performans ile her ikisi de 2015’in En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu olarak Altın Kelebek Ödülünü almışlardır.

Ekran-AlıntısıMD75.30

Yeni sezon dizilerinden Star Tv’de ekranlara gelen “Kara Sevda” dizisinde yaşanan geçmişten gelen duygusal aşk izleyicinin ilgisini çekmekte ve izleyici tarafından bu dizi tutulmaktadır. Burak Özçivit ile Neslihan Atagül birbirlerine çok yakıştıkları söyleniyor. Ancak gerçek hayatta Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu Fatih Harbiye dizisinde tanışıp, dizi aşklarını gerçek hayatlarını taşıyanlardandır. Burak Özçivit senaryo gereği Neslihan’a öperse Kadir Doğulu kıskanacak mı?

Kara Sevda 8.Bölüm 122

Konumuz dizilerde yaşanan aşklar gerçeğe dönüşürse ne olacak? Burada dikkat edilecek husus işini profesyonelce yapan oyuncular iş ve aşkı karıştırmamaları gerekir ki, o dizinin sonu olmasın.

Gene şu günlerde Cuma gecelerinin reyting rekortmeni dizilerinden “Kiralık Aşk” dizisinde Defne ile Ömer aşkı dolu dizgin gidiyor. Elçin Sangu ile Barış Arduç çok iyi bir ikili oluşturdular. Ve Altın Kelebek Ödüllerinde En İyi Dizi Çifti ödülüne layık görüldüler. Gerçek hayatta Barış Arduç ile Gupse Özay sevgililer. Onlar da birlikte oynadıkları Deliha filmi ile tanıştılar. Gupse Özay, sevgilisi Barış’a güvendiğini söylüyor. Oysa Kiralık Aşk’ta Defne ile Ömer’in öpüşmesi olay olmuştu.

kiralikaskizlecom-kiralik-ask-13bolum

Dizilerde örnekler o kadar çok ki, magazin basınımız da bular su yüzüne çıkarmakta çok ustalar. Örnekler çok… Güneşin Kızları dizisinde oynayan, Ali karakteri Tolga Sarıtaş ile ‘Selin’ Hande Erçel’in senaryodan gerçeğe taşan bir aşk olarak gösterilebilir.

güneşin kızları

“Bana Baba Dedi” dizisinde Oğuzhan Koç ile rol arkadaşı Yağmur Tanrısevsin aşkı… Ulan İstanbul dizisinde Kaan Yıldırımlar ile Ezgi Eyüpoğlu aşk yaşıyorlar iddiaları…

Arka Sokaklar dizisinde Uğur Pektaş ile Gamze Özçelik nikah masasına oturmuşlar.

Hala devam eden Kara Sevda dizisinde Burak Özçivit ile Neslihan Atagül çok iyi bir ikili oluşturdular. 5 yıllık geçmişe dayalı bir yasak aşkı yaşıyorlar.

Ekran AlıntısıKS-2.7

Çalıkuşu dizisinde başrol oynayan Burak Özçivit ile Fahriye Evcen’nin geçmişe dayalı bir arkadaşlıkları var.

Çok fazla dedi-kodu yapmak istemiyorum. Kısaca demek istiyorum ki, dizlerde oynayan baş rol oyuncuları, şayet o dizide aşk varsa, o aşkı dizide yaşamalı ve yaşatmalıdır. Ancak dizi dışına taşan aşkların mevcut dizilerine zarar vermemesi gerekir. Lafın özü bu…

 

Bizdeki gibi dizi aşkları yabancılarda yok mu?

Angelina Jolie ve Brad Pitt, 2004 yılında “Mr. & Mrs. Smit” filminin setinde tanıştılar. Pitt o dönemde halen Jennifer Anison ile evli olduğu için ikilinin yakınlaşması tepki çekmişti. Bir sene sonra Aniston’dan hoşlanan Pitt, Jolie ile aşkını kameralar önünde yaşamaya başladı. Bundan üç ay sonra ise Angelina Jolie hamile olduğunu açıkladı. Bu da dizi dışına taşan yabancılardan bir örnek oldu.

01_ bret pit

Robert Pattinson ve Kristen Stewart Alacakaranlık serisinin sevilen yıldızları, filmde yaşadıkları aşklarını gerçek hayatta da sürdürenlerden. Her ne kadar çift resmi olarak ilişkilerini açıklamasalar da 2009 yılının sonunda birlikte yaşayacakları bir ev baktıklarına şahit olanlar var.

JPEGmini

 

DİZİLERİN İZLEYİCİ ÇİFTLERE ETKİLERİ:

Bir iddiaya göre diziler, sinema ve internet çiftlerin cinsel hayatlarını olumsuz yönde etkiliyormuş. İngiliz ilişki uzmanı ‘Relate Derneği’nin yaptığı bir araştırma, çiftler arasında yaşanan cinsel ilişkilerin azaldığını ortaya koymuş. Altı bin çiftin ilişki durumlarının gözlemlendiği araştırmada, çiftlerin yüzde 51’inin son bir ay içinde hiç cinsel ilişkiye girmediği belirlenmiş.

Televizyon dizileri, seks konusunda utangaçlıklarını attı. Çok daha cüretkar ilişkileri aile dizilerinde gösterebiliyorlar. Nedense kadın dizileri sekse tercih ediyorlarmış.

Konu gerçekte çok uzun, yazmakla bitmez. Dizilerde izleyici aşkı görmek, kendi yaşayamadığı aşkı, ya da yaşamak istediği aşkı görmek istiyor. Ben yapımlarda, az seks çok romantizm olmalı diyorum. Yapılan yemeğin tuzu kararında olursa, o yemeğin tadına doyum olmaz.

Dizi oyuncularımız da dizide yaşadıkları aşkı, dizi dışına taşırlarsa oynadıkları diziye zarar verebilirler. Bu nedenle kantarın topuzunu iyi ayarlamak gerektiğini unutmamalılar. Yoksa bindikleri dalı kesmiş olurlar.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir