Geçen Haftanın (07 – 13 Aralık 2015) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 14 aralık

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 07 – 13 Aralık 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Her hafta seyredilen diziler topladıkları reytinglerle kendilerini gösteriyor. Sevilen diziler gerçekten iyi reyting topluyor. Biz dizilerin reytinglerini bakıyoruz. Bu haftada her zaman olduğu gibi yüksek reytingi AB’de 11,92 Diriliş Ertuğrul‘un aldığını görüyoruz. AB’de ilk ona giren dizilerde 10.sırada olan Baba Candır, 5,19 reyting puanı almıştır. Totalde, en yüksek puanı Karagül 9,51 ile, en düşük de 6,63 ile Arka Sokaklar ilk 10’a girmiştir.

Yeni dizilerden Star Tv’de yayınlanan, baş rollerini Burak Özçivit ile Neslihan Atagül’ün oynadığı “Kara Sevda” gerçekten tutkulu bir aşk hikayesini anlatıyor.  Yayınlandığı ilk günden bu tarafa nerdeyse her hafta her iki kategoride de sıralamaya girdiğini görüyoruz.  Yeni ile eski diziler arasında kıyasıya bir rekabet var. Yaz dizilerinden Kiralık Aşk bu hafta Cuma gecelerinin Total’de birinciliğini çok az bir farkla gene Karagül’e kaptırdı. Kiralık Aşk, her iki kategoride aldığı reyting puanları oldukça yüksek. Elçin Sangu ve Barış Arduç’un yaşadıkları aşk milyonları ekran başına oturtuyor. Yaz dizilerinden Kırgın Çiçekler’de Pazartesi gecelerinin Total’de birincisi olarak yarışına devam ediyor. Bu hafta AB’de gecenin birinciliğin Paramparça’ya kaptırdı. Yeni dizilerden Eşkıya Dünyada Hükümdar olmaz da başladığı ilk haftadan beri Salı gecelerinin birincisi. Bu dizide Oktay Kaynarca rolü gerçekten çok büyük. Geçen bölümde Kaynarca’nın karısı hapishaneye düşmüş, Deniz Seki ile karşılaşması, Seki’nin misafir sanatçı olarak dizide görülmesini sağlamıştı. Basında hapishane modası mı başlıyor sorusu akla getirmişti. Gene Salı gecelerinin sevilen dizisi “Kaderimin Yazıldığı Gün dizisinde baş rol oyuncularından Begüm Kütük de hapse gönderilmişti.

Bu hafta Kanal D’e yeni bir dizi başladı. Gamsız Hayat, baş rollerini Hande Ataizi, Damla Colbay, Yiğt Dikmen, Yusuf Akgün ve usta oyuncu Işıl Yücesoy yer alıyor. İlginç konusu ile dikkati çekiyor. Fox Tvde İbrahim Çelikkol’un Kördüğüm alı yeni bir dizisi başlayacak. Yeni diziler başlarken eskilere yavaş yavaş yol gözüküyor. Pazartesi akşamlarının iddialı dizilerinden Güneşin Kızları için de final yolu kapıda.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Karagül 99.Bölüm (Fox Tv)………………………………….9,51 – 22,04

2.Kiralık Aşk 25. Bölüm (Star Tv)……………………………9,15 – 21,24

3.Kırgın Çiçekler 24.Bölüm (Atv)……………………………8,85 – 20,90

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 14.Bölüm (Atv)..8,73 – 21,43

5.Diriliş Ertuğrul 37.Bölüm (TRT1)…………………………8,60 – 20,50

6.Paramparça 44.Bölüm (Star Tv)…………………………..8,37 – 20,05

7.O Hayat Benim 72.Bölüm (Fox Tv)……………………….7,13 – 17,33

8.Kara Sevda 9.Bölüm (Star Tv)………………………………6,87 – 16,75

9.Kurtlar Vadisi Pusu 275.Bölüm (Kanal D)……………..6,80 – 16,33

10.Arka Sokaklar 380.Bölüm (Kanal D)…………………..6,63 – 15,07

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 37.Bölüm (TRT1)…………………………11,92 – 28,94

2.Kiralık Aşk 25. Bölüm (Star Tv)…………………………….9,32 – 23,43

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 14.Bölüm (Atv)…8,65 – 21,70

4.Paramparça 43.Bölüm (Star Tv)……………………………8,52 – 20,88

5.Kara Sevda 9.Bölüm (Star Tv)………………………………6,47 – 16,05

6.Kırgın Çiçekler 24.Bölüm (Atv)……………………………..6,28 – 15,31

7.Karagül 99.Bölüm (Fox Tv)………………………………….6,23 – 15,68

8.Poyraz Karayel 36.Bölüm (Kanal D)……………………..6,00 – 14,59

9.Muhteşem yüzyıl Kösem Sultan 5.Bölüm (Star)……..5,86 – 14,56

10.Baba Candır 18.Bölüm (TRT1)……………………………5,19 – 11,87

 

 TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1-Diriliş Ertuğrul: TRT1’in 13.Yüzyılda geçen görkemli dizisi bu hafta 37.bölümünde AB’de aldığı en yüksek reyting puanı 11,92 ile geçen hafta olduğu gibi gene 1.sırada yer aldı. Konya’dan gelen Gümüştekin’in Ertuğrul’un ölüm fermanını getirmesi obadaki durumu daha da yükseltmiştir. Hayme Ana ve Gündoğdu başından beri Ertuğrul’u dinlemeyerek büyük bir hata yaptıklarını anlamışlardır. Hayme Ana pişman olup oğlunu ve obasını korumak için hamleler yapsa da Aytolun, Gümüştekin ve Goncagül üçlüsünün planları onun hamlelerini boşa çıkartır.Ertokuş Bey’i öldürmekle itham edilen Ertuğrul Ertokuş Bey’i kurtardıktan sonra obaya mı götürecek?

diriliş 37.bölüm

 

2- Karagül : Bu hafta Karagül, Total’de aldığı 9,51 puanla 2.sırada yer aldı. Hayatının en büyük yalanıyla yüzleşen Baran alt üst olur… Neye inanacağını, kime gideceğini bilememekte, oradan oraya savrulmaktadır. Ebru, Kadriye’nin Baran’a gerçeği söylediğinden habersiz, bu kez son derece kararlı olarak konağa gelir. Baran’ı bir şekilde ikna edip, diğer üç çocuğuyla birlikte İstanbul’a dönmeye kararlıdır… Narin ne olursa olsun oğlunu vermemek için ölesiye mücadele etse de artık ne Ebru’ya ne de Narin’e söyleyecek bir söz kalmamıştır ve son karar Baran’ın olacaktır. Baran’ın konağa dönmesi için gergin bekleyiş başlar.

karagül 99.bölüm

 

3-Kiralık Aşk : Star Tv’nin oldukça sevilen dizisi bu hafta AB’de 9,32 reytingle 3.sırada yer aldı. Defne ve Ömer karşı karşıya geliyor! Nihayet aşk acısı yerini aşk oyunlarına, atışmalara bırakıyor. Yasemin’le Sinan büyük bir anlaşma için yarışmaya başlayınca Defne ve Ömer karşı karşıya geliyorlar. Defne alt katta çalışıyor, Ömer üst katta. Kapılar çarpıyor, asansörde kapışmalar başlıyor. Bir yandan kazanmak için uğraşıyorlar, bir yandan hiç durmadan didişiyorlar. Kim kazanacak? Kim önce yelkenleri suya indirecek? Hangisi daha inatçı? Ömer mi, Defne’mi? Bu yarışmayı yarışmayı kimin kazanacağı haftaya belli olacak!

kiralık aşk 25.bölüm

 

4- Kırgın Çiçekler: Total’de aldığı 8,85 reyting ile bu hafta 4.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Bir kardeşi olduğu düşüncesiyle şoka giren Cemre, gerçeği öğrenmek için Emine’ye gider. Meral’e sahip çıkmak isteyen Seher, hayatıyla ilgili yeni kararlar almak zorunda kalır. Seher’in yakın ilgisi Songül’ü şüphelendirmeye başlar. Kader, Meral’e Cenk’in ondan hoşlandığını söyler. Kızlar sınavlardan iyi not alarak okulda kalma mücadelesi vermektedir.  Necmi’nin alacaklıları evi basıp parayı isteyince Cemre, Gökhan’ı ve babasını bu güç durumdan kurtarmak için Defne’nin yardımını istemek zorunda kalır. Durumu içinden çıkılmaz bir hale sokacak olan Defne herkesi zan altında bırakır.

 kırgın çiçekler 24.bölüm

 

5-Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca’nın dizisi Total’de aldığı 8,73 reyting puanı ile 5.sırada bulunuyor. Silah ticaretinin yürütüldüğü masa açıkça devletin gazabına uğramıştır. Sadece Hızır Çakırbeyli ve diğer üyeler değil, onların aileleri de bu savaşın parçası olacaktır. Hızır, ateş hattının ortasında gibidir. Bir yandan Nevzat Çankırı ile mücadele ederken diğer yandan masaya kabul görmeyenlerin isyanlarıyla uğraşır.
Meryem’i elleri kelepçeli görmek ise tüm aileyi derinden sarsar. Meryem’in gözaltına alınması Nazlı’nın aileye kendini kabullendirmek adına sarf ettiği tüm çabaları çöpe atar. Hızır da açıkça tepkisini gösterir Nazlı’ya. Hızır’ın bütün derdi Meryem’in “masumum” deyip serbest kalmasıdır. Meryem vicdanı ile ailesi arasında gelgit yaşamaktadır. Meryem vicdanının sesini dinleyip sıcak yuvasına dönmek yerine cezaevine girmeyi yeğler.

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-14-bolum

 

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler:

Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Karagül ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 3 Dizi. Atv, Kanal D ve Fox 2’er dizi. TRT1 bir dizi ile yer aldılar

AB grubunda: Star Tv 4 dizi. Atv ve TRT1 2’er dizi. Kanal D ve Fox Tv. birer dizisi ile yer aldıklarını görüyoruz.

Bu hafta kanallarda gene Star Tv haftasıydı. AB’de 4, Total’de de 3 dizisi ile yer aldı.

Bu hafta, Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 5.bölümü ekranlara geldi. Total’de ilk ona giremedi ama, AB’de Perşembe gecesinin birincisi oldu ve ilk onda 9.sırada yer aldı. Düşük reytingler nedeniyle Beren Saat’in diziye girişi öne alınacağı söyleniyor.

 

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir