Deniz Seki’nin Cezaevinde dizide konuk oyuncu olarak oynaması uygun mu?

Güncel

Ekran Alıntısı DENİZ SEKİ

Deniz Seki bildiğiniz gibi Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olarak cezasını  çekiyor. Sosyal Medyada bir tartışmadır başladı. “Eşkıya Dünyada Hükümdar Olmaz” dizisinde misafir oyuncu olarak gözükmesi uygun mu?

O sahneyi seyrettim.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz‘da Meryem, vicdanı ile ailesi arasında gelgit yaşayıp vicdanının sesini dinledi. Meryem, sıcak yuvasına dönmek yerine cezaevine girmeyi tercih etti. Meryem Çakırbeyli’nin cezaevine girişinde Deniz Seki’nin “Suya Hapsettim” şarkısının çaldığı duyuldu. Koğuş arkadaşlarıyla tanışan Meryem Çakırbeyli, orada bir çocuğu severken kafasını kaldırdı ve Deniz Seki’yi gördü. Ve Meryem ile sarıldılar.

Ekran AlıntısıDENİZ SEKİ 3

Sahne bu kadar. Bu konuda Adalet Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Deniz Seki hakkında Adalet Bakanlığı açıklaması şöyle:

Açıklamada, ceza infaz kurumlarının sadece cezanın infazının yapıldığı bir yer olmadığı, bu kurumlarda gerek eğitim, gerek sosyal ve kültürel gerekse meslek edindirme gibi kişilerin “yeniden topluma kazandırılması” noktasında çok önemli çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Suç işlemenin sonuçlarına yönelik toplumsal farkındalığın arttırılması için izin verilen televizyon programı, dizi, sinema filmi, belgesel, haber ve diğer formatlardaki yapımların, hükümlüler için sosyal faaliyet kapsamında değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Daha önce de ceza infaz kurumlarında haber, belgesel, dizi ve film çekimine izin verildiği gibi 2014 ve 2015 yıllarında toplamda 50’den fazla haber, belgesel, dizi ve televizyon programı çekimi için gazetelere ve televizyonlara izin verilmiştir. Çekimlerde gönüllü olmaları şartıyla sadece izin verilen programlarda hükümlüler rol almakta, tutuklulara ise hiçbir şekilde çekim izni verilmemektedir. Bu kapsamda ilgili prodüksiyon şirketinden gönüllü hükümlülerin rol alması için herhangi bir isim belirtilmeksizin izin istenmiş olup, kurumda bulunan hükümlülerin gönüllü olmaları şartı ile dilekçeleri alınarak rol almalarına izin verilmiştir. Daha önce defalarca haber, belgesel, dizi ve film çekimi için izin verilmesine rağmen ilk defa izin veriliyormuş gibi algı oluşturulmasına yönelik maksatlı ve gerçeğe uygun olmayan haber ve yorumlar yapılması üzüntüyle karşılanmıştır.”

Bence de bir mahsur yok. Deniz Seki bildiğiniz gibi bir zamanların Pop Star yarışmalarının ünlü jüri üyelerinden ve şarkıcılarımızdandır. Bir suç işlemiş cezasını çekiyor. Bakanlığın söylediği gibi yeniden topluma kazandırma açısından yaptığında bir şey yok.

İzmir Foça Açık Ceza Evinde kalanlardan duymuştum. Mahkumlar hangi mesleğe uygunsa, o iş verilir ve yaptırılır. Hayvancılık, bahçıvanlık, el sanatları gibi. Deniz Seki’nin de yaptığı bu…

Deniz Seki’ye başta ünlü sanatçılarımız olmak üzere yüzlerle kişiden twit gelmiştir.

13 Aydır tutuklu bulunan Seki, dilerim kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur. Allah Sabır versin.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

İşte o Sahneler:

 

https://www.youtube.com/watch?v=uisI_fHTokU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir