Geçen Hafta (16 – 22 Kasım 2015) en çok izlenen diziler!

TV Programları

cats 23 kasım

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 16 – 22  Kasım 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk 10’a giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta reyting puanlarının hayli yüksek olduğunu görüyoruz. Sevilen diziler gerçekten iyi reyting topluyor. Biz dizilerin reytinglerini bakıyoruz. Bu nedenle bu hafta yüksek reytingi AB’de 11,25 ile geçen hafta olduğu gibi Diriliş Ertuğrul’un aldığını görüyoruz. AB’de ilk ona giren dizilerde 10.sırada olan 5,01 reyting puanı almıştır. Totalde, en yüksek 8,52 Kırgın Çiçekler, en düşük de 6,10 ile İlişki Durumu Karışık ilk 10’a girmiştir.

Yeni dizilerden Star Tv’de yayınlanan Kösem Sultan ile Kara Sevda ilk on reyting listesine girenlerden. Yeni ile eski diziler arasında kıyasıya bir rekabet var. Yaz dizilerinden Kiralık Aşk Cuma gecelerinin birincisi olarak yayınına devam ediyor. Yaz dizilerinden Kırgın Çiçekler’de Pazartesi gecelerinin birincisi. Yeni dizilerden Eşkıya Dünyada Hükümdar olmaz da başladığı ilk haftadan beri Salı gecelerinin fenomen dizisi oldu. Bu dizide Oktay Kaynarca gibi güçlü oyuncunun etkisi çok büyük.

Yeni dizilerden reytingleri düşük olanlar, yarıştan kopmaya, erken final yapmaya başladı. Show Tv’de yayına giren Ceyda Ateş ve Ali Aksöz’ün “Gamsız Hayat” 5.bölümde final yapmak sorunda kaldı. Star Tv’nin yaz dizilerinden “Çilek Kokusu” da finale hazırlanıyor. Pazartesi akşamlarının iddialı dizilerinden Güneşin Kızları için de final kapıda.

Geçen sezondan gelen dizilerden Paramparça, Kaderimin Yazıldığı Gün, Aşk Yeniden, Diriliş Ertuğrul, Poyraz Karayel, Kurtlar Vadisi Pusu, Filinta, Kocamın Ailesi, Kiraz Mevsimi, Karagül, Kara ekmek, Kertenkele, Güllerin Savaşı, Küçük Gelin ve O hayat Benim gibi diziler her hafta bu yarışın içindeler.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Kırgın Çiçekler 21.Bölüm (Atv)…………………………….8,52 – 21,73

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 11.Bölüm (Atv)..8,03 – 20,09

3.Kiralık Aşk 22. Bölüm (Star Tv)……………………………7,80 – 19,76

4.Diriliş Ertuğrul 34.Bölüm (TRT1)…………………………7,66 – 19,49

5.Karagül 96.Bölüm (Fox Tv)………………………………….7,38 – 18,73

6.Kurtlar Vadisi Pusu 272.Bölüm (Kanal D)……………..7,13 – 18,73

7.Kara Sevda 6.Bölüm (Star Tv)………………………………6,77 – 17,75

8.Paramparça 41.Bölüm (Star Tv)…………………………..6,51 – 17,08

9.Aşk Yeniden 29.Bölüm (Fox Tv)…………………………..6,12 – 15,04

10.İlişki Durumu Karışık 20.Bölüm (Show Tv)…………6,10 – 15,49

 

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 34.Bölüm (TRT1)…………………………11,25 – 26,34

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 11.Bölüm (Atv)…9,21 – 22,23

3.Kiralık Aşk 22. Bölüm (Star Tv)…………………………….8,32 – 21,07

4.Muhteşem yüzyıl Kösem Sultan 2.Bölüm (Star)………7,63 – 20,07

5.Kırgın Çiçekler 21.Bölüm (Atv)………………………………7,01 – 17,45

6.Poyraz Karayel 32.Bölüm (Kanal D)……………………….6,61 – 16,03

7.Paramparça 41.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,45 – 16,35

8.Aşk Yeniden 29.Bölüm (Fox Tv)…………………………….6,17 – 14,74

9.Kara Sevda 6.Bölüm (Star Tv)……………………………….6,06 – 14,45

10.Kurtlar Vadisi Pusu 272.Bölüm (Kanal D)……………..5,01 – 12,97

 

 TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 6 sıralaması:

1-Diriliş Ertuğrul: TRT1’in 13.Yüzyılda geçen görkemli dizisi bu hafta 34.bölümünde AB’de aldığı en yüksek reyting puanı 11,25 ile geçen hafta olduğu gibi gene 1.sırada yer aldı. Ertuğrul, Noyan’ın Türkler’den savaşçı devşirdiğini bildiği için Moğol Birliği’nin içine Abdurrahman’ı sokmayı planlar. Ne var ki Abdurrahman, hain olduğu gerekçesiyle idam cezası almıştır. Babası Süleyman Şah’ın emaneti olan Abdurrahman’ın idam edilmesine ne Gündoğdu ne Hayme, ne de Ertuğrul razı gelmektedir. Ancak Gündoğdu ve Hayme çaresizdir. Bunu gören ve bütün vazifelerinden el çektirildiği için daha rahat hareket eden Ertuğrul, Abdurrahman’ı kaçırmayı başarır.

dirilis-ertugrul-34.bolüm

 

2-Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca’nın dizisi AB’de aldığı 9,21 reyting puanı ile 2.sırada bulunuyor. Mafya dünyasına beklenmedik bir şekilde giriş yapan Alparslan’ın da amcaları gibi ölüm ensesindedir artık. İlyas evinde hasta yatarken Alparslan seçtiği yolda hızla ilerler. Hızır Çakırbeyli, Ünal Kaplan ve yakınları ile savaşırken bir yandan da ailesiyle savaşmaktadır. Son zamanlarda ev ahalisinin yaşadıkları sinirleri iyice gerer. Çocuklarıyla arası her geçen gün açılır. Aileyi sarsacak yeni gerginlik de Nazlı’nın evine hırsız gibi girip onu öldürmeye çalışan Dursun’un karısından gelecektir. Hızır’dan saklanan sırrın açığa çıkma ihtimali herkesi tedirgin eder.

eskiya_dunyaya_hukumdar_olmaz

 

3- Kırgın Çiçekler: Total’de aldığı 8,52 reyting ile bu hafta 3.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Banu tarafından terk edilen Kader, kızların desteğiyle kendini toplamaya çalışır. Hayata tekrar tutunmak istese de içindeki acıyla baş edemez ve kimseye haber vermeden gizlice yurttan kaçar. Arkadaşlarının yokluğunu fark eden kızlar, Feride ve Toprak ile beraber her yerde Kader’i aramaya başlar. Gökhan, ansızın aciz bir halde hasta olduğunu söyleyerek eve gelen Necmi ile tekrar bir arada yaşamak zorunda kalır. Mesude bebeğine baktıracak kimseyi bulamayınca Eylül’ü arar. Kemal’in evde olmayacağını söyleyerek gündüz bebeğe bakması için Eylül’ü eve çağırır. İstemeyerek de olsa kabul eden Eylül eve gittiğinde Kemal’in tuzağına düşer. Burak’ın tekrar okula dönüşü ise sınıfta şok etkisi yaratır. Herkes tarafından nefretle karşılanan Burak intikam planları kurmaya başlar.

 kirgin-cicekler-21-bolum-fragmaninda-kader

 

4-Kiralık Aşk : Star Tv’nin oldukça sevilen dizisi bu hafta AB’de 8,32 reytingle 4.sırada yer aldı. Ömer ve Defne aşkı doruklarda. Peki her şey yolunda gidecek mi? Defne, Ömer’in evlilik teklifini her şeye rağmen kabul edecek mi? Aşk galip gelecek mi? Deniz’in Passionis için yeni planları var! Fakat bu yolda ona yeni bir işbirlikçi lazım. Deniz, amacına ulaşabilecek mi? Sude, Sinan’ı kendi tarafına çekmek için elinden geleni yaptı! Şimdi ise elindeki kartlar onu Helen’e götürüyor! Sude, Helen’in Defne olduğunu öğrenecek mi?

kiralik_ask_ta_defne_nin_evlenme_teklifine_cevabi_ne_oldu_kiralik_ask_22bolum

 

5-Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan: Bu hafta Kösem Sultan Sosyal Medyada çıkardığı tartışmalar ile AB’de aldığı 7,63 reyting ile 5.sırada yer aldı. Muhteşem Yüzyıl Kösem’e bu hafta Safiye ve Ahmed arasındaki iktidar savaşı damga vurdu. Şehzade Mustafa’nın saraydan kaçırılması herkesi şok etti. Ahmed, Anastasia’yı aşkına inandırmaya çalışırken, Anastasia saraydan kaçmayı kafasına koydu. Ahmed, Mustafa’nın idam fermanını verdi. Safiye Sultan ve Ahmed arasında bir iktidar savaşı başladı. Ahmed Mustafa’nın katline razı oldu mu? Safiye, torununa nasıl meydan okudu mu? Ahmed nasıl bir tehditle karşı karşıya kaldı?

1155898_620x410 kösem sultan

 

6- Karagül : Bu hafta Karagül, Total’de aldığı 7,38 puanla 6.sırada yer aldı. Narin, oğlunu kaybetmemek için kelimenin tam anlamıyla ateşle oynamaktadır. Ebru alevlerin arasında kaldığı sırada onu kurtarmaya gelen Baran’la birlikte içerde sıkışır kalır. Narin’in Ebru’dan kurtulma çabası gitgide sarpa sarmakta, kendi hayatı da dahil risk altına girmektedir. Kadriye aileyi yeniden aynı sofra başında toplamak için çabalamakta, Emine’yi bulmak için Maraş’ta var gücüyle onu aramaktadır. Diğer yandan Ebru’nun kaybolmasının sebebinin Kendal olduğunu düşünen Kenan, Kendal’ın üzerine yürür. Kendal ve Kenan’ın savaşlarına yeni bir cephe daha açılmıştır.

dizi-20151116142104 karagül

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler: Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar, Aşk Yeniden, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Kurtlar Vadisi Pusu ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 3 Dizi. Atv ve Fox 2’er dizi. Kanal D, TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB grubunda: Star Tv 4 dizi. Atv ve Kanal D 2’er dizi. Fox ve TRT birer dizisi ile yer almıştır.

Bu hafta kanallarda gene Star Tv haftasıydı. Total’e 4 dizi, AB’de 3 dizisini dereceye soktu.

Bu hafta, Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 2.bölümü ekranlara geldi. Ama bekleneni verdi diyemem. Doğrusunu söylemek gerekirse, ben beğenmedim. Beren Saat diziye girdikten sonra neler olacak, Saat’in oyunculuğu ve güzelliği diziye nasıl bir katkıda bulunacak hep birlikte göreceğiz.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir