Kara Sevda 4.Bölümüyle izleyicisini büyüledi!

TV Programları

cats kara sevda

Ay Yapım’ın Star Tv ekranlarına dün akşam gelen Kara Sevda 4.bölümü ile izleyicisini büyüledi. Reytinglerde her iki kategoride 2.sırada yer aldı. (Total: 6,59 – AB: 6,45)

Kara Sevda’nın güçlü kadrosun rolü çok büyük. Başlıca rollerini; Burak Özçivit, Neslihan Atagül, Kaan Urgancıoğlu, Kürşat Alnıaçık, Orhan Güner, Neşe Baykent, Zeyno Eracar, Melisa Aslı Pamuk, Rüzgar Aksoy, Barış Alpaykut, Hazal Filiz Küçükköse, Gökay Müftüoğlu, Burak Sergen ve Zerrin Tekindor yer alıyor.

Senaryosunu Özlem Yılmaz, Anıl Eke ve Burcu Görgün Toptaş yazıyor. Yönetmeni ise, Aşk-ı Memnu, Fatma Gül’ün Suçu Ne, Kuzey Güney ve Kurt Seyit ve Şura dizilerinin usta yönetmeni Hilal Saral. Yapımcısı ise Kerem Çatay, müziklerini ise Toygar Işıklı yapıyor.

Geçen bölüm sonunda Kemal ile Nihan’ı birlikte adalar vapurunda bir araya Leyla getirmişti. Kemal Nihan’ı görünce çok şaşırır. Her ikisi de bu buluşmanın Leyla’nın bir oyunu olduğu fark eder.

Ekran AlıntısıKS.4.1

Emir karısı Nihan’ın Kemal ile aynı vapurda olduklarını görür ve çılgına döner. Kendi binemez, adamı Tufan’a talimat verir, iki adamının o vapura bindirmesini emreder ve ne yaptıklarını kendisine iletmelerini ister.

Ekran AlıntısıKS.4.3

Kemal ile Nihan bu tatsız buluşmayı tasvip etmeseler de 5 yıl geride kalan aşkları, güzel günleri, gemide çalan sokak müzisyenlerinin çaldığı parça ile duyguları depreşir.

Ekran AlıntısıKS.4.4 Ekran AlıntısıKS.4.5

Kemal Nihan’a çok sert çıkar. Nihan çok üzülür. Pırlanta yüzüğünü çıkartır, çalgıcının mendiline atar. Kemal çok şaşırır. Nihan duygu yoğunluğundan göz yaşlarına boğulur. Kocası Emir’den gelen telefonu açmaz. Kemal seninle bir değiliz artık, olamayız da. Çekip giderken bozdun o birlikteli Nihan’ı da götürdün, Kemal’i de yok ettin. Artık iki yabancıyız seninle, der ve geri özel motor ile döner.

Nihan’ın annesi Vildan Hanım ile Önder Bey bu durumu çok üzülürler. Önder, Kemal ile konuşmaya karar verir. Önder Beyin kendini içkiye vermesi Vildan Hanımı çok üzer. Onların da 30 yıllık evliliği huzursuzdur, aralarında kavga ederler. Damadı Emir’in iş hayatı altında ezilmekte, kızının mutsuzluğu onu fazlasıyla üzmektedir.

Ekran AlıntısıKS.4.9

Emir Nihan’ın atölyesine gider, ortalığı karıştırır. Kemal’ın kara kalem bir portresini görünce çok da sinirlenir.

Ekran AlıntısıKS.4.7

Eline aldığı kalem ile çizmek ister, yapamaz. O sırada gelen Nihan’a nerede olduğunun hesabını sorar. Hava aldım der Nihan. Emir çıkar arabasına gider, hırsından kalemi avucunun içine batırır.

Asu, Kemal’in bürosunda internette, Emir ile Nihan’ın evlilik resimlerini izler. Kemal’ın Nihan’a aşık olduğunu anlar. Kemal Leyla’ya gider. Neden yaptın diye hesap sorar. Leyla, yanlış yaptığını kabul eder. Siz birbirinizle yüzleşmeden yolunuzu devam edemezdiniz.

Ekran AlıntısıKS.4.8

Emir o gece üzüntüden kendisini hayat kadınlarının yanına atar, o geceyi onlarla geçirir. 5 yıldır birlikte olduğu karısı Nihan’a anlaşma gereği yaklaşmadığından böyle bir hayatı vardır. İçer, geçmişi düşünür, sonra da ortalığı dağıtır.

Ekran AlıntısıKS.4.10D

Önder Bey kızı Nihan ile Kemal hakkında konuşmak ister. Nihan benimle ne alakası ve sen Emir ile konuşmalısın. Babası her şeyi yeni öğrendim. Nihan, yıllar geçmiş bitmiş-gitmiş, bunun ikimiz için bir faydası yok. Önder Bey, peki kızım sen nasıl istersen.

Ekran AlıntısıKS.4.11

Nihan odasında gizli çantasını açarken kardeşi Ozan gelir. Kemal’in kardeşi Zeynep’in fotoğraflarını getirir. Zeynep oyuncu olmak ister. Nihan da Zeynep için menajer Fatih’den randevu alır.

Nihan geçmiş günlerin anıları ile yaşar. Kemal ile buluşmuşlar, Kemal ona çiçekçi küçük kızdan cebindeki bütün bozuk parası ile bir beyaz gül satın  alıp vermişti. Bu sahneler oldukça duygusal ve güzeldi. Aralarında parasız sadet olur iye bir de iddiaya girmişlerdir. Nihan sıfır para ile saadet olmaz der, Kemal olur der.

Ekran AlıntısıKS.4.12

İddiayı Kemal kazınır. Çok mutlu bir geçirirler. Nihan gizli bavuldan çıkan bu mutlu gün anılarını tekrar çantaya kilitler ve kaldırır.

Emir’in adamı Tufan Kemal ile ilgili araştırma dosyasını önüne koyar. Emir başarı dolu Kemal dosyasını görünce hiddetlenir. Bu adamın rastgele karşına çıkmadığını çözmeye çalışır. Nihan’ı kendisin den önce tanıdığını anlar.

Ekran AlıntısıKS.4.13

Tufan’a Kemal Soydere’yi araştırmaya devam etmesini söyler.

Vildan Hanım ile Leyla kardeştir. Leyla Hanım Nihan’ın teyzesidir. İki kardeş yıllardır küstür. Leyla annesinin ölüm yıl dönümü için çiçekçiden değişik çiçekler satın alır. Karşılaşmamak için Vildan ile aynı gün mezarlık ziyaretine gitmeme anlaşmasını bu defa Vildan bozar. İki kardeş karşılaşırlar. Aralarında tatsız konuşmalar geçer. Leyla benden alacağın bir şey yok, aldığın da… Tam anlayamadım ama yıllar önce, Leyla ile Önder evlenirken kocasını elinden almış.

Ekran AlıntısıKS.4.14

Kemal ile Önder bey buluşur. Konu Nihan’dır. Karısı Vildan’ın Kemal’e yaptığı ayıptan bahseder. Kemal, kızımın etrafında dolanma mı demek istiyorsunuz. Kemal kalkar, bir daha yaşanıp bitmiş şeyler için beni rahatsız etme der. Sizin işinizi kızınızla halledin.

Ekran AlıntısıKS.4.17

Zeynep menajerlik bürosuna gider. Orada Nihan’ın kardeşi Ozan ile karşılaşır. Ozan Zeynep’i çok beğenir. Zeynep kaydını yaptırır. Çıkışta Ozan onu takip eder, zoraki de olsa tanışırlar. Ozan Fatih’ten Zeynep’in tel numarasını ister.

Ekran AlıntısıKS.4.15

Kemal iş yerine bürosuna gider. Büroda Nihan ile karşılaşır. Kemal niye geldiğini sorar. Nihan ben seni deli gibi sevdim Kemal. Hayatımın en deli günlerini ben seninle yaşadım. Senin oldum. Senin olarak kalıp kalmadığımı da bilemezsin. Senin gerçeklerinle benimkiler bir değildi. Ben sana yalan söylemedim. Seni terk ettim, evet. Ama yaşadıklarımızın üstüne basıp geçmedim. Bir gün bile… Ama sen basıp geçtin. Kemal; Gittin başkasıyla evlendin. Nihan; Emir’den başka biriyle evlenmem mümkün değildi. Nihan gizli çantayı açar. işte burda ben her şeyi silip atamadım. Al ne yaparsan yap.  Bu aralarında vapurda yapamadıkları tam bir yüzleşme olur. O sırada Kemal’i Emir arar. Kemal ben de karınızla konuşuyordum deyince Emir ben de oraya geliyorum. Nihan hırsın senin gözünü kör etmiş der ve çıkar gider. Anılarla dolu çantayı da orada bırakır.

Asu Kemal’e canlı yayın için kanaldan beklendiğini söyler. Kemal hala Nihan’ın söylediklerinin şokundadır. Asu sen iyi değilsin, yapabileceğim bir şey var mı? Asu, İstanbul’da hayatında fazla kaldım. O sırada Emir gelir. Nihan çıkmış. Kemal Nihan’a şirkette duvar resimleri yaptırmak istediğini söyleyerek durumu kurtarır. Karşılıklı kahve içerler. Emir iğneleyici laflar eder.

Ekran AlıntısıKS.4.16

Nihan yolda çok dalgın araba kullanır. Aniden durarak trafikte tehlike yaratır. Bir mühlet sonra kendine gelir ve yoluna devam eder. Deniz kıyısına gider. Yanına gelen bir cins köpeği sever, birlikte oyun oynarlar.

Ekran AlıntısıKS.4.18

Tufan Kemal’in ailesi hakkında bilgi toplamak amacıyla babasının berber dükkanına traş olmaya girer. Traş anında konuşurlar. Baba Kemal’i dükkana çağırır. Ağabeyi Tarık ile tartışmışlardır. Baba-oğul konuşur dertleşirler.

Emir, kayınvalidesi Vildan Hanım ile Kayınpederi Önder Beyi resmen sorguya çeker. Tehditvari bir şekilde sıkıştırır. Bu gün Kemal ile ne konuştuklarını, Kemal’in getirdiği tablonun hangi vakfa bağışlandığı, oğlu Ozan’ın katil olduğu görüntüleri hemen polise teslim etmekle tahdit eder. Oğlunuzun bu görüntülerinin her saniyesine beş yıldır para ödüyorum.

Ekran AlıntısıKS.4.19 Ekran AlıntısıKS.4.20

Şu Kemal denen adamı nereden tanıyorsun? Yıllar önce Nihan’ın kardeşi Ozan’a bir komplo kurmuş, bir hayat kadınını öldürtmüş ve görüntüleri kayda almıştır. Ozan’ın hapse girmemesi karşılığında, Nihan ile evlenmiştir.

Ekran AlıntısıKS.4.21

O gece Kemal televizyonda canlı yayına çıkar. Leyla Nihan’ı arar, televizyonu açmasını söyler. İş hayatı ile ilğili hızlı yükselişi hakkında sorular sorulur. Kemal kısaca anlatır.  Emir Kozcuoğlu gibi hırslı değilim dese de Nihan’ın senin Emir’den ne farkın var sorusu aklına gelir.

Ekran AlıntısıKS.4.22

Bir an dalar gider. karşısındaki spikere kravatını çözmek istediğini söyler. Madenci olduğunu, sonra ailesini örnek vererek anlatır. Hata yaptıysam düzeltmesini bilirim. Bu gün sevdiklerimin hepsini kırdım. Bu sözler karşısına ağabeyi Tarık, babası, sevdiği kız Nihan da çok duygulanır.

Emir, bu tehditlerle yazılı itiraf alır. Vildan Hanım Galip diye birini arar.

Kemal ağabeyi Tarık’ın yanına getirilir. Emir benim senin gibi bir adama ihtiyacım var. Nihan da atölyeden eve gitmek üzere çıkar. Kapıda Kemal ile burun buruna gelir.

Ekran AlıntısıKS.4.23

Nihan Kemal’i görünce çok şaşırır. Kemal, konuşmamız lazım, der. İçeri dönerler. Dışarıda Emir’in adamları da onları gözetler. Tekrar atölyeye girerler. Kemal boya kutularını çarpar. Nihan güler, sen çok sakarsın. Yıllar önce de çarpmış, devirmiştir.Kemal, bu gün sen çıktıktan sonra Emir ile konuştum. Emir’e seni korumak için sana iş teklif ettiğimi söyledim.

Ekran AlıntısıKS.4.24

Ne işi diye soran Nihan’a şirkete duvar resimleri yaptıracağımı söyledim. Nihan, aslında fena fikir değilmiş. İnandı mı peki. Kemal, 5 yıldır onu tanıyan sensin. Emir ile ortaklığım mecburi idi. Öfkemi sana sakladım. Benin hatam, özür dilerim. Senden uzak durcam. Hiç kimsenin zarar görmesini istemiyorum. Hoşcakal der ve o an kapı çalar. Ve 4.bölüm sona erer.

Ekran AlıntısıKS4.SON

Kara Sevda gerçekten çok güzel bir dizi. Karakterler duygularını çok da güzel ortaya koyuyor, bu duygularını izleyiciye resmen yansıtıyorlar. Nihan gerçekten dolu dolu duyguları yaşıyor. Yüzünde, gözlerinde kederi görebiliyoruz. Kemal; dürüst, o temiz yüzünde o aşk acısını, pişmanlığını hissedebiliyoruz. Emir’in o deli gibi bakan gözlerinde ukalalığı, küstahlığı ve kendini beğenmiş halleri çok da güzel yansıtıyor. Çok söze gerek yok. İşte bütün bu unsurlar diziyi izlenir kılıyor ve ekrana bağlıyor.

Kara Sevda çok güzel gidiyor. Şimdiden Çarşamba gecelerinin favori dizilerinden biri oldu. En azından benim.

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir