Kiralık Aşk’ın Ömer’i Barış Arduç kimdir? Dünü, Bugünü ve Yarını?

Magazin

12144687_917872064961148

Star Tv’nin “Kiralık Aşk” dizisinin Ömer’i Barış Arduç, şu günlerde en beğenilen oyunculardan biri.  Yakışıklı genç sanatçı bir fenomen oldu. Sosyal medyada adından sıkça söz ediliyor. Esmer, kirli sakallı, kara üzüm gözlü, baygın bakışlı, ağzının içinden çarpık gülen, yakışıklı ve gizemli bir tip. Şu sıralarda bilhassa bayanların beğendiği kara yağız genç oyuncu. Oynadığı dizide bir ayakkabı tasarımcısı olan Ömer İplikçi’nin başarısı, Barış Arduç’a bir ayakkabı markasının tanıtım yüzü oldu ve reklam filminde oynamaya başladı.

Barış Arduç kimdir, bu güne kadar ne yapmış, hangi dizilerde oynamış, dünü, bugünü ve yarını hakkında bir araştırma yaptım.

Barış Arduç’u tanıyalım:

Barış Arduç, 9 Ekim 1987 yılında İsviçre ‘de emlakçılık yapan bir anne babanın ortanca çocuğu olarak dünyaya geldi. Aslen  Arnavut’tur. Ağabeyi Onur  ve küçük kardeşi Mert olmak üzere üç kardeştir. İlkokulu Sakarya ve Gölcük’te, ortaokulu Bolu da okuyan Barış, lise son sınıfta ailesiyle beraber İstanbul’a gelerek orta öğrenimini burada tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra Kayseri’de spor akademisini kazandı fakat ilk yılında okula adapte olamayınca İstanbul’a geri döndü. 1,87 Boyunda, 82 kilo, siyah saçlı ve koyu kahverengi gözlüdür. Aktif olarak yüzme, dalgıçlık, futbol, basketbol, hentbol gibi spor dallarıyla uğraşmasının yanı sıra Türkiye Su altı Sporları Federasyonuna bağlı olarak Şile‘de 8 yıl cankurtaranlık yaptı. Daha sonra tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile tanışıp Ekol Drama’da oyunculuk eğitimi aldı. Daha sonra Sadri Alışık Tiyatrosu‘nda teatral eğitimine katıldı. Barış Arduç, ilk olarak 2011 yılında Küçük Hanımefendi, Dinle Sevgili gibi dizilerde oynamıştır.

Racon Ailem için Dizisi Oyuncusu Barış Arduç

Barış Arduç Benim İçin Üzülme adlı dizide Ahmet karakteriyle adını iyice duyurmuş, daha sonra Bugünün Saraylısı dizisinde Selim karakterine hayat vermiştir. 2015 Mart ayında ekrana gelen Racon Ailem İçin adlı dizide Tekin karakterini canlandırmaya başlamış, ancak dizi başarılı olamadığı için yayından kaldırılmıştır. Sadece Sen adlı sinema filminde de son sahnede oynamıştır.

Barış Arduç’un Sinema ve Televizyon Dizileri:

 

2014 Sadece Sen Emin
2014 Deliha Cemil
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2011 Küçük Hanımefendi Cenk
2011 Dinle Sevgili Hakan
2012 Benim İçin Üzülme Ahmet
2013 – 2014 Bugünün Saraylısı Selim
2015 Racon: Ailem İçin Tekin
2015 Kiralık Aşk Ömer

 

Barış Arduç‘un Bugününe bakarsak; Şimdilerde ise Star Tv’de yayınlanan KİRALIK AŞK adlı dizide Ömer karakteriyle başrol oynamaktadır. 14 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren DELİHA adlı sinema filminde rol alan ve Cemil karakterini canlandırmıştır.

Kiralık Aşk dizisindeki ayakkabı tasarımcısı Ömer İplikçi karakteri Barış Arduç’a bir ayakkabı markasının reklam yüzü oldu.

CR6VWDoWoAAkRc1

Şu günlerde televizyonlarda bu reklam filmi dönmeye başladı. Yakışıklı oyuncunun reklam filmini Nihat Odabaşı yapmıştır.  Bu reklam filmi sosyal medyada ses getirdi. Genellikle olumlu yorumlar geldi. “Bu ne saçma reklam” diyenler olduğu gibi sarı kızın yerine Elçin Sangu’nun oynaması daha yerinde olurdu diyenler olmuştur. Tasarımcılıkla alakası olmayan bu reklam filminde, Ajda Pekkan’ın palavra şarkısı eşliğinde, sevgilisinden af dileyen isteyen genç sanki ayakkabıdan özür dilermiş gibi. Sarışın bayan da bileğine kelepçeyi takarak af etmiştir. Bazıları da barış Arduç’un karizmasının yerle bir olduğunu söylemişlerdir.

barış arduç

BARIŞ ARDUÇ’UN AŞK HAYATI:

Yakışıklı oyuncu bu konuda çekingen olsa da çapkın olduğunu söyleyenler de var. Arduç’a; Sizi nasıl kadınlar etkiler sorusuna ne cevap vermiş. “Tek cümleyle özetlemem gerekirse: Yanındayken sıkılmamam çok önemli. Fazla süse, şatafata önem veren kadınları sevmiyorum. Şimdi söyleyeceğim laf biraz arabesk kaçacak belki ama utanma duygusunu yitirmemiş, güzel gülen kadınlara bayılırım.

Deliha filminden bu yana, birlikte oynadığı oyuncu Gupse Özay ile aşk yaşayan Barış Arduç’un evliliğe doğru giden bir ilişkisi olduğu söyleniyor.

barıs güspa

Barış Arduç çapkınlık iddialarını instagram hesabından şöyle cevap vermiştir.

Geçtiğimiz aylarda çapkınlık iddialarıyla gündeme gelen ve Gupse Özay’ı aldattığı haberleri yapılan Barış Arduç, söz konusu haberlere tepkisini İnstagram hesabından şu sözlerle göstermişti: “Bir arkadaşımın doğum günü sebebiyle 30 dakika uğradığım bir mekanda dizimizi takip eden bir genç kızın benimle fotoğraf çektirmek istemesi sonucu ortaya çıkan çirkin bir haber var. Çapkınlık yapmaktan tutun da alkolün etkisiyle ayakta zor durduğuma kadar bir sürü safsata… Biraz hassas olup sadece bir oyuncuyla fotoğraf çekilmek isteyen bir genç kızı böyle çirkin bir şeye alet etmeseniz olmaz mı? Bu yapılan ayıptır. Hadi biz alıştık yalan haber yapmanıza. Ama siz de biraz hassas olup sadece bir oyuncuyla fotoğraf çektirmek isteyen bir genç kızı böyle çirkin bir şeye alet etmeseniz olmaz mı? Sizin yaptığınızın adı da ekmek parası değil mi? İşine yalan karıştırmadan yapan magazinci arkadaşları tenzih ederek söylüyorum. Ayıptır, o ekmek boğazdan geçmez.”

Ekran AlıntısıBARIŞ-3

Deliha’ filminin setinde tanışıp aşk yaşamaya başlayan Gupse Özay ile Barış Arduç önceki gün Cihangir’de görülmüş. Bir manavdan alışveriş yapan çift ilişkileriyle ilgili sorulara “Birbirimizi çok seviyoruz. Artık bu konular hakkında konuşmayalım lütfen” diyerek yanıt verdi. Biz de Allah mesut etsin diyelim.

Barış Arduç’ın Yarını:

Oldukça sportmen olan Arduç, Yüzme, dalgıçlık ve futbol sporlarıyla uğraşmış, fotomodellik ve dublaj sanatçılığı yapmış ve şimdilerde en popüler dizi oyuncularımızdan biridir.

11665730_1457766334

Lise yıllarında üniversitede spor akademisini girmeyi planlamış, kafasında konservatuvar fikri de varmış, spor ağır başmış, sonra da bırakmış. Değişik tiyatro eğitimlerine katılmış, Karşısına çıkan iş fırsatını değerlendirmiş ve kendisini setlerde bulmuştur. Ülkemizde görsellik biraz ön plana çıktığı için, oyunculuk setlerde pişmekte ve deneyim kazanmaktadırlar. Oytuncu koçu Polat Bilgin ile çalışmaktadır.

Sinema konusunda, genel olarak oyunculuk zor olduğunu söyleyen Barış; Dediğim gibi daha yolun başındayım ve alışmaya çalışıyorum. Bence çok eğlenceli bir iş ve ileride mutlaka bir kere daha komedi yapacağım.

Star Tv’de yazlık dizi olarak başlayan “Kiralık Aşk” çok sevildi, reytinglerde hep ilk sıralarda yer aldı. Elçin Sangu ile çok da uyumlu bir çift oldular. Yaz dizisi olarak başlayan Kiralık Aşk, şimdilerde sezon dizisi olarak Star Tv’de yayınına devam diyor.

CRqgp34VEAAo-DB

 

Dizilerde Barış Arduç artık aranan ve istikbal vadeden bir oyuncu. Sevenleri gelecek yıllarda ondan çok daha iyi yapımlar bekliyorlar.

Yolu açık olsun!

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

 

Not: Kaynak, Vikipedi, Vatandanhaber.com, görseller internetten ve Kiralık Aşk dizisinden ve Barış Arduç Twitter sayfası ve Facebook sayfasından alınmıştır.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir