İnanılmaz trafik kazam, öldürmeyen Allah öldürmüyor!

Genel

emniyet kemer

Dün sabah acı bir haber aldım. İzmir’de oturan kayın babam hakkın rahmetine kavuşmuş. 88 yaşındaydı, Allah rahmet eylesin. İkindi namazından sonra defnedilecekti, cenazeye gitmem gerekliydi. Yeğenim ile gidecektik, bizim arabanın gaz sisteminde olan bir arıza nedeniyle çalıştıramadık. Sanki başına geleceklerini hissetmişti, İzmir’e gitmek istemedi. Amca oğlunun arabasını istedim, aldık ve yola çıktık. HGS geçiş kartı olmadığı için eski yoldan gittik. Torbalı’yı geçtikten sonra direksiyonda uykum geldi. Yol kenarında bir çeşme aradım, durup yüzümü yıkamalıydım. Bir anda arabanın yol kenarındaki ağaçlara çarpmasıyla gözümü açtım. Eyvah araba altımızdan kayıyordu. Hızım da 70-80 civarındaydı. Kalın gövdeli bir okalipus ağacına ön tampon vurdu ve araba sağa tarafa tahminen 2.5 metre yere tavan üstü düştük. Dört teker havada… baş aşağı durduğumuzu hissettim. Allah’tan emniyet kemerlerimiz takılıydı. Bizi korumuş, başımızı tavana vurmamıştık. Benim sol pencere camım açıktı. Emniyet kemerini sıkışmış açamadım. Yeğenim Metin’e bir şeyin var mı diye sordum. Allah’tan burnumuz bile kanamamıştı. Hemen koşup gelenler, emniyet kemerini keserek beni çekip çıkardılar, sonra aynı yerden yeğenimi çıkardır. Benim sadece sırt omurumda hafif ağrı vardı. Derhal ambülans geldi, bizi hastaneye sevk ettiler. Araba tavan yarıya kadar çökmüştü. Cana gelmesin mala gelsin derler ya, öyle oldu. İlk müdahaleler yapıldı. Beyin tomografim çekildi. Sırt omur filmleri çekildi. Her ikimizin de hiç bir şeyi olmadığı ortaya çıktı ve taburcu olduk.

Bir laf vardır ya, öldürmeyen Allah öldürmüyor, bizimkisi de öyle oldu. İzmir’e cenazeye gidemedik. Bir akrabamız bizi gelip aldı, tekrar Aydın’a döndük.

Bir kere daha inandım ki, öldürmeyen Allah öldürmüyor. Son 5 yılda bu üçüncü ölümden dönmem oldu. 2011 Aralık ayında çatıdan inerken merdivenden ayağımın altından kaymış düşmüş, üç kaburga kemiğim kırılmış, 12 gün hastanede yatmıştım. Geçen yıl Eylül 2014’de kalp krizi geçirmiş, acile kaldırılmış anjio olmuştum. Bu üçüncüsü oldu. Bu nedenle Allah’ıma şükrediyor, bu dünyada yiyecek ekmeğimiz ve içecek suyumuz varmış diyorum.

Allah hepimizi kaza ve belalardan korusun. Bir daha inandım ki, emniyet kemeri hayat kurtarıyor. Lütfen arabaya binen herkes emniyet kemerini taksın, kendi can güvenliği için. ikinci tavsiye şayet direksiyonda uykunuz geldiyse sağa çekip bekleyin. Bir anlık kuş uykusu canınıza mal olabilir. Her insan benim gibi şanslı olmayabilir.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir