Fatih Harbiye / Macit; Ben bütün imkansızları sende denedim!

TV Programları

10 Mart ’14

Kategori
TV Programları

 

Fatih Harbiye / Macit; Ben bütün imkansızları sende denedim!

Peyami Safa’nın romanından aktarılan, Show Tv.in aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye”  Cumartesi akşamı 26.bölümüyle ekranlarımızdaydı. Macit, anne-baba baskısı altında kalıp, babasının sağlığını düşünerek annesinin Pelin ile evlenme teklifini kabul etmek zorunda kalmıştı. Dizinin reytingleri orta şekerli, AB’de 8 sırada, Total’de 11 sırada yer aldı.

Macit bu evliliğe tamam dedi. “Ama bu hiçbir zaman gerçek evlilik olmayacak anne, sadece sizin zorunuzla kağıt üzerinde, iş için bir evlilik olacak, sakın benden daha fazlasını isteme.” Sonra ekler; Bunu babam için yapacağım, babam iyileştiğinde, şirkette işler yoluna girdiğinde, bu anlamsız, kimsenin işine yaramayan evliliği Pelin de istemeyecektir.”

Neriman, Macit’i çok sevmektedir. Babasına da çok kırgındır. Kahvaltıya inmez. Şahika da işe gitmemiş, evdedir. Annesine izinliyim, der. Sofrada Neriman’ı görmeyen Faiz Bey, çok üzülür.

Kader Hanım, Aslı’nın annesini hizmetçi gibi kullanır. İsteklerini hizmetçi bile yapmaz, alın paranızı, işiniz de sizin olsun, paranız da deyip çalışmaz.

Şinasi ve Rüya, Müzik atölyesi hazırlıklarına devam ederler. Mahalle de Müzik atölyesinin açılış broşürlerini dağıtırlar.

Macit, tek başına sahilde bankta oturur, Neriman beni anlamak zorundasın. Neriman’ı arar, Faiz Bey aramayı görür, açmaz. Neriman, baba konuşmamız lazım deyince çıkar gider. Fahriye telefonunu verir, Macit’e aramasını ister. Macit, konuşmamız lazım der, çok kısa da olsa da görüşmemiz lazım.

Neriman ile Macit buluşurlar, konuşurlar. Babam bizim aşkımıza inanacak deyince, Macit ne söyleyeceğini bilemez. Macit, şu sıralar soğuk kanlı olmamız lazım, babasının hastalığını ve şirket işlerini söyler, bana biraz zaman ver der. Macit, asıl konuyu söyleyemez, ayrılırlar. Çaresiz, üzgün tam bir açmaza düşmüştür.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Macit ile Özgür aralarında dertleşirler. Macit’in çok düşünceli olduğunu gören Özgür, kriz yönetimi hakkında deneyimim var, her şeyi halledeceğiz dese de, Macit; “Konuşmam lazım” der ve kalkar, gider. Annesi telefon eder, baban iyileşiyor, hastanede görüşelim. Macit, bugünün en güzel haberini sen verdin. Arabada giderken Neriman ile geçen güzel günler, gözünün önünden bir film şeridi gibi gelir, geçer.

Pelin, moda evine gider, nişan elbisesini dener. Neriman, babasını ikna etmek için halasından yardım ister.

Kerim Bey, şirketteki metresi Figen Hanım ile görüşür. Yıllık izne ayrıldığını söyler. İnci Hanım konuşmayı duyar, işkillenir, geçmiş ile ilgili tüm bağları koparmasını ister. Beyza Hanım, kocası ve Pelin gelirler. Aile arasında konuşurlar. Kerim Bey nişanı ertelemeyelim, hatta bu gece yapalım. Macit, dilini yutmuş gibi sessiz kalır. Pelin, benim için sorun yok, Kerim amca nasıl istiyorsa öyle olsun. Macit, çıkışta Pelin’e seslenir. Senin için değil ailem için kabul ettim bu teklifi. Anlaşıldı mı? Pelin, biliyorum, asla unutmayacağım.

Şinasi, mahallede Neriman’ı görür, açılış davetiyesi verir. Akşama açılışa davet eder. Neriman’a her şey yolunda mı diye, sorar.  Gülter Hanım, baban ile konuşacağım, benim önce Macit ile konuşmam lazım.

Özgür, Macit’e senin yerinde olmak istemem. böyle bir duruma hangi kadın kabul eder. Sen her duruma hazırlıklı ol. Neriman, Macit’e mesaj atar, görüşebilir miyiz? Macit, bana şans dile dostum deyip, kalkar.

Neriman, Macit ile konuşmaya halası ile gelir. Gülter Hanım, hemen lafa girer, evlilik konusunda ciddi misin diye sorar. Bir an önce aileni alır gelir, kızımızı istersin. Macit, dediklerinizi çok iyi anladım. Gülter Hanım, yan masaya geçer. Macit ile Neriman baş başa konuşurlar. Macit, bir türlü söyleyemez. Bir ara Pelin’le ben… sonunu getiremez. Neriman lafını keser, biliyorum. Sen istemezsen onunla karşı karşıya gelmen. Söyleyemez, Gülter Hanım seslenir, kalkıp giderler.

Nişan aile arasında olacaktır. Beyza Hanım, pasta siparişini verir. Duygu bence iptal edin bu nişanı, der. Macit’in olumsuz olduğunu Duygu biliyordur.

Kerim Bey, Figen Hanım ile buluşur, aralarındaki ilişkinin bittiğini söyler. Sonra da karısı İnci’yi senin bilmediğin hiçbir şey olmayacak. Artık iyi bir baba, iyi bir eş olacağım.

Şirkette Duygu, kardeşine yapma,  Macit ile evlenme acı çekeceksin, der. O sıra içeri Şahika girer, Pelin, Şahikanın duymasını ister. Macit ile evleneceğini, akşama nişan olduğunu söyler. Amacı, Şahika’nın haberi Neriman’a yetiştirmesidir.

Neriman, Fahriye’nin telefonundan Macit’i arar. Macit, Neriman bana her durumda, her koşulda sevecek misin diye sorar. O sıra içeri halası girer, telefonu kapatır. Macit, söylemek istediğini gene söyleyemez.

Özgür ile Duygu konuşurlar. Bu işte bir yanlışlık var. Pelin tarafında değil, Macit tarafında. Duygu Özgür’e sen olsaydın ne yapardın. Özgür, bütün dünyayı karşıma alır, sevdiğimle evlenirdim.

Şahika, Neriman’a bir şey söyleyemez. Faiz Bey, söyle Macit’e gelip bir kahvemizi içsin, der. Şahika; sen Macit ile konuştun mu? Neriman, evet evleneceğiz biz.

Bir tarafta evde nişan merasimi, diğer tarafta mahallede Müzik okulu açılışı başlar. Macit, kendi nişanına geç kalır, oturur bir yerde içer. Özgür, Duygu aradı seni bekliyorlarmış. Macit, herkes beni bekliyor, bense oturmuş mucize bekliyorum. Özgür; Macit mucize sensin, alırsın Neriman’ı geçersin babanın karşısına. Kararını çabuk versin iyi olur.

Aslı ağabeyinin açılışına gitmek ister. Emre annesinin engellemesiyle vazgeçer. Kader Hanım yapacağını yapmıştır gene.

Nezahat, itfaiyeci Asım’a evet demek üzeredir. Cihan’ın Şahika ile ilgisini görünce kabul eder.

Şahika, kokteylde çok durgundur. Annesi kızım neyin var deyince tersler. Bunu gören Neriman Şahika’nın yanına gelir. Neyin var diye sorar. Ben iyiyim de sen söylediklerimi duyunca ne yapacaksın. Çok kötü olacaksın. Kolundan tutar aşağı indirir. Neriman, ne kadar körsün, sen Macit Arcaoğlu ile evlenme hayalleri kur. Aklı bir karış havada Neriman. Aşık Neriman. Kandırılmış Neriman. Kızım anla artık, anla. Safsın, salak yerine koydular. Senin şu büyük aşkın var ya. Macit, seninle değil Pelin ile evleniyor. Şu anda Macit ile Pelinin nişan yüzükleri takılıyor. Neriman, duyduklarından şok olur.  Oracıkta ağlar, Şinasi yukarıdan görür.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Duygu, Özgür’ü arar. Durumu sorar, özgür karar verdi gitti. Ben de gelmiyorum der.

Macit gelir, Neriman’ı ağlarken görür. Pelin ile evleneceğin doğru mu? Diye sorar. Şahika’nın anlattıkları doğru mu? Macit, doğru. Neriman, ben sana inanmıştım, ben seni sevmiştim. Macit beni dinlemen lazım dese de, Neriman senin o yalanlarını daha fazla dinlemek istemiyorum. Git diyerek göğsünü vurur, vurur. Şinasi de işe karışır, git buradan. Neriman, Şinasi’nin göğsüne yaslanır, ağlar, ağlar. Macit, ne diyeceğini, ne yapacağını şaşırır. Bir çuval inciri berbat etmiştir. Bir türlü toparlayamaz. Ve 26. Bölüm burada biter.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Bu sahneler, dayanılır gibi değildi. Macit’in çaresizliği, Neriman perişan hali, ağlamaları, denize düşen yılana sarılır derler ya, Neriman’ın da Şinasi’ye sarılması da öyle oldu. Macit, önümüzdeki bölümde ne yapacak, Macit, “Ben bütün imkansızları sende denedim” dese de, bu sebep olduğu imkansızlığı nasıl çözecek, nasıl toparlayacak bilemiyorum.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, Twitter Fatihharbiye resmi sayfasından ve dizifilm.com’dan alınmıştır

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir