Medcezir / İyi ki doğdun Yaman!

TV Programları

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Star Tv.in süper dizisi “Medcezir” gerçekten bu gece süperdi. Hem güldürdü, hem de ağlattı. Bravo Yaman, iyi ki doğdun, doğum günün kutlu olsun. Bravo Çağatay Ulusoy. Bravo Ay Yapım. Yaman, doğum gününde Serez Ailesine minnettarlığını gösteren teşekkür konuşması ile geceye damgasını vurdu. Bilhassa Ender Hanım bir anne olarak gözyaşlarını tutamadı. Tüm izleyenler de onunla çok duygulandı, hatta ağlayanların çoğunlukta olduğunu tahmin ediyorum.

Reytinglerde AB’de 2.sırada, Total’de 3.sırada yer almış. Medcezir, Ay Yapım’ın Seul Drama Ödülleri yarışmasına katılan dizilerinden biridir.

Yaman, ağabeyi Kenan’ın kaldığı müştemilata gelir. Dün gece olanları konuşurlar. Kenan, Sude Hanımın Asım Şekip Kaya ile evlilik kararından sonra, üstümden büyük bir yük kalktı, gitmeme de gerek kalmadı, Mira da gidiyor zaten, benden rahatsız olacak kim kalıyor. Yaman, ne yüzsüz adamsın sen ya… Ben Mira’ya Kenan gidiyor, dedim. Yaman çok bozulur ve gider.

Ekran Alıntısı.PNG 36.1

Kenan, Sude Hanımı arar. Harika showdu. Sude, lütfen çık hayatımdan, der. Beren seslenince konuşmayı keser.

Mira, evde huzursuzdur. Sude Hanım kızına yakında gidiyorsun, kalan günlerinin hır gür ile geçmesini istemiyorum. Sude Hanım evden çıkar.

Mert, Yaman’a neredeydin, ağabeyine mi gittin. Mert, benimle uzun zamandır dertleşmiyorsun.

Mira da peşinden evden arabasıyla ayrılır, Eylül’e de alır, okula giderler.

Ender ile Selim Bey büroya gelirler. Sinan Bey de gelir, Ender Hanıma kahve getirir. Selim, bu karşılaşmadan pek memnun olmaz. O sırada gelen Asım Bey, Sedef ile beraber Sude için yüzük seçmeye gittiklerini söyler.

Ekran Alıntısı.PNG 36.2

Hale, okulda Orkun ile karşılaşır. Hale, Allah kavuştursun Ada gitmiş. Okudun mu mailini diye sorar. Orkun, okudum. Hale, bu maillerden kimsenin haberi yok. Orkun, yazın ne yapıyorsun. Ben buralarda olmayacağım, New York’a gidiyorum.

Ekran Alıntısı.PNG 36.3

Mira ile Eylül okula gelirler. Aralarında konuşma konusu aynıdır. Mira’nın annesinin yaptıkları… Kızlar Mira’yı görünce koşup gelirler. Eylül onları oyalar. Mira Amerika’ya gidişini konuşurlar. Mira ben çekemeyeceğim deyip, eve geri döner.

Ekran Alıntısı.PNG 36.4

O sırada Yaman ile Mert okula gelirler. Mira ile karşılaşırlar. Yaman benim sınavım var, yoksa ben de seninle gelirdim. Mert, sen ne yalan söyledin, senin sınavın yok, der. Yaman, var. Mert bana Mira ile görüşmek istemiyormuşsun gibi geldi, der.

Mira, babasını arar. Faruk Bey teknedeyim, ama gel der. Mert, Eylül’e muhteşem 20 Mayıs planımız ne diye sorar? Mert, 20 Mayıs Yaman’ın doğum günü.

Ekran Alıntısı.PNG 36.5

Mert, sen ve Mira hiçbir şey düşünmediniz. Eylül, bir şey konuşmadık. Baş başa bir programları vardır. Mert, Sude-Kenan olayını bilmemektedir. Bu nedenle de tedirgindir, kendisinden bir şeyler saklandığının farkındadır.

Asım Bey, kızları Ender, Sedef ve Selim Bey büroda konuşurlar. Asım Bey, Sude Hanım ile evlilik sözleşmesi imzaladıklarını söyler. Ben kızlarımın yaptığı hatayı yapmam, der. Selim Bey alınır. Benim sana hiç borcum yok, her şeyi ben kendim yaptım.

Sinan Bey, Ender Hanımın bir konuşmasını Cd.si çeker. Üstünde itina ile çalışır. Selim ile Sedef çıkar. Sinan Beyle Ender çalışırlar.

Ender Hanım, arkadaşları ile sahilde lokantada konuşurlarken Kenan arar, Sude, telefonu açmaz. Kenan mesaj atar, gelmezsen olay çıkartırım, der.

Ekran Alıntısı.PNG 36.6

Faruk Beyle, Mira baba kız dertleşirler. Annesinin kararını tartışırlar. Faruk Bey, ne yapacağız, nikahı engel mi olcağız? Mira, böyle bir karar nasıl bu kadar rahatlıkla verilir. Faruk, piknikte beni Sedef’le yakın gördü, bu kararı aldı. Mira, Kenan işten mi ayrılacak diye sorar: Faruk Bey, o istedi ama ben izin vermedim.

Ekran Alıntısı.PNG 36.7

Yaman okulda imtihandadır. Mira mesaj atar, “Yaman ağabeyin gitmemiş. Hani gidiyordu?” Mira, babasının yanından ayrılır. O sırada Kenan gelir. Teknede Faruk Beyi görünce, size yardıma geldim.

Mira, arabasına biner. O an annesi arkasına park eder. Mira, babamla mı konuşmaya geldin? Sude, Faruk teknede mi? Mira, sen buraya Kenen’la buluşmaya mı geldin. Sude, her şeyi sakin bir şekilde halletmeye çalışıyorum. Mira, gizli saklı buluşarak mı? Bir hatayı, başka bir hatayla örtmeye çalışıyorsun? Sude çok sinirlenir, kararlarımı sorgulamak sana düşmez küçük hanım.

Sude, kes sesini diyerek tokadı aşk eder, ama vuramaz, eli havada kalır. Mira, buz gibi olur, döner arabasına biner, gider. Ağlar, Yaman’a mesaj atar, “Hemen görüşmemiz lazım, sahile gel”

Yaman imtihan çıkışı Hale ile karşılaşır. Hale, nasıl geçti diye sorar. Önümüzdeki senenin Bursu için ortalamayı tutturabiliyor musun? Yaman, sıkıntı yok, 95’in altında notum yok. Hale, sen kapmışsın bu işi, hayırlı olsun.

Ekran Alıntısı.PNG 36.8

 

Keşke Amerika’ya gitmek için bir şeyler ayarlayabilseydin. Yaman, o iş boyumu aşar. Keşke zorlasaydın? Şimdi Mira, Orkun ile üç ay baş başa kalacak. Yaman ne diyorsun sen yine ya… Hale, aa sen bilmiyor musun. Orkun da yazın Mira ile aynı okula gidiyormuş. Neyse sen benden duymuş olma. Ayağına taş çarpsa benden bileceksiniz.

Ekran Alıntısı.PNG 36.9

Yaman Mira’nın yanına gider, sahilde buluşurlar. Mira, Kenan gitmemiş, üstelik neredeyse babam da öğreniyordu. Teknede buluşmak için sözleşmişler. Allah’tan annemim karşısına ilk ben çıktım da, buluşmalarına engel oldum. Niye gitmiyor Yaman. Mira, ben daha ne yapayım koca herif, gırtlağını çöktüm. Ben taraf değilim. Beni üzme lütfen Mira. Uzatma artık, anneni de utandırma. Bu konuşma ikisini de gerer, sonra kucaklaşırlar.

Ekran Alıntısı.PNG 36.10

Yaman gider, Kenan ile konuşur. Derdin ne abi senin. Kenan, ben aşık oldum. Biliyorum, o da bana aşık oldu. Sizinki gibi de değil, tutkulu bir aşk bizimkisi. Yaman, çaresiz kalır. Kenan sen o kızla evlenebileceğini mi zannediyorsun? Sen de benim durumumdasın. Yaman, geri bas Kenan. Kenan, sık dişini, duyma, görme ben buralarda kalıcı değilim, gidicem babamın yanına. Bu ara, Sedef Hanım nerelerdesin diye arar. Tamam, Sedef Hanım, diyeceği yerde, Sude Hanım diyerek pot kırar.

Evde Mert ile annesi Sinan Beyin hazırladıkları çekimleri izlerken Selim Bey gelir. Evde Sinan Beyde vardır. Selim bozulsa da renk vermez. Sinan Bey daha önce bir dergisi kapatılmıştır. Selim Bey o derginin okuyucusuymuş. Bu aralarında sıcaklık yaratır.

Mira ile Eylül görüntülü konuşurlar. Eylül, sizin de havanızı yetişilmiyor. Sabah çok bulutlu, öğlen sağanak yağışlı, sonra da günlük, güneşlik. Mira, akşam Yaman ile birlikte bir yemek yiyeceklerini, hediyesini de bu akşam vereceğini söyler.

Yaman’a mesaj atar, Yaman beş dakika sonra hazırım. Mira, evlerinde Asım Beyi görür. Tebrik eder. Sude, evlendikten sonra onun evinde oturmak istiyoruz. Mira, Yaman ile buluşacağız diyerek çıkar.

Ekran Alıntısı.PNG 36.11

Yaman banyodadır, Mert gelir, nereye gidiyorsun. Eylül’ün bilip benim bilmediğim bir şeyi söylemiyorsun. Elbiselerini alır, vermez, hadi söyle. Bir gariplik var bu işte. O sıra Mira odaya girer. Mert, Eylül’ün bilip benim bilmediğim şeyi konuşuyorduk. Mert, demek baş başa yemek ha…

Ekran Alıntısı.PNG 36.12

Selim Bey, Yaman’a seslenir. Al yanında bulunsun diyerek para verir. Yaman, yok Selim ağabey, olmaz öyle şey. Selim Bey zorla montunun cebine paraları koyar. İyi eğlenceler diler.

Fotoğraf: Ve Mert, Kenan - Sude ilişkisini öğrenir!<br /><br /><br />
#medcezir'in yeni bölüm fragmanını izlemek için tıklayın:<br /><br /><br />
http://bit.ly/1r89VU8

Mert, nihayet lafı Eylül’ün ağzından alır. Yüksek sesle bağırır. “Ne… Sude Hanım Kenan ile birlikteymiş”. Ender Hanım ve Selim Bey de alt kattan duyarlar. Sonra, Eylül ile Mert bu sır nedeniyle tartışırlar.

Ekran Alıntısı.PNG 336.13

Yaman ile Mira tek kişinin gitar ile çalıp söylediği bir bara gelirler. Her ikisi de çok beğenirler. Cam kenarı bir masaya otururlar.

Ekran Alıntısı.PNG 36.14a

Baş başa ilk resimlerini çektiriler. Mira, günler geçiyor, sen bana gitme demiyorsun. Yaman, nasıl diyeyim, zaten üç ay boyunca çalışacağım. Yokluğumda başka bir kız olacak mı hayatında? Yaman, sen başka birine aşık olacak mısın? Lütfen bu konuyu açıp, beni daha fazla üzme. Şarkıcı genç, Gitar ile “Gitme kal, ayrılığa henüz daha hazır değilim” diye bir parça çalar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman, Orkun da gelecekmiş doğru mu diye sorar. Mira, doğru. Yaman, aynı yerde, aynı okulda okuyacaksınız. Yaman sıkıntıdan, derin bir oh çeker. Mira, daha sonra verecektim ama, hediyeni vereyim. Paketi verir, Yaman uçak biletini görünce, çok büyük bir hediye, ben bunu kabul edemem der, geri verir. Bu hediyeyi ben kendim vermek isterim.

Ekran Alıntısı.PNG 36.15

Mira, ısrar eder. Gurur yapacağın en son kişi benim. Mira, sadece bir bilet, Yaman, ben sürekli senin imkanlarınla hayatıma devam edemem, altında kalırım. Mira, hızla bileti yırtar atar. Yaman, bir sandalye çeker, Miranın yanına oturur. Baş başa kucaklaşırlar. Mira, gözyaşlarını tutamaz, ağlar.

Ekran Alıntısı.PNG 36.16

Yaman, seni seviyorum diyerek Mira’yı öper. Fotoğrafçı çekilen fotoğrafları getirir. Mira’nın evinin kapısında; Yaman, bu gece seni üzdüysem özür dilerim. Sen nereye gidersen git, hep benimle olacaksın. Ben hep senin yanına gelmek isteyeceğim. Rüyamda hep seni göreceğim, kokun hep benimle olacak. O gün seni şimdi eve bırakır gibi hava limanına bırakacağım.

Ekran Alıntısı.PNG 36.17

Birbirlerinden dakikalarca ayrılmazlar.  Sonra, Mira eve girer. Bu gece, ayrılık öncesi,  hem hüzünlü bir şekilde, dert paylaşımı ile geçmiştir.

Ekran Alıntısı.PNG 36.18

Yaman odasına girdiğinde Mert’i kendi yatağında bulur, uyuya kalmıştır. Zorla uyandırır. Mert, bir şey yaptım, önce kızmayacağım diye söz ver bana. Yaman, ne yaptın diye ısrarla sorar.

Ekran Alıntısı.PNG ender

Ender Hanım, Sude ile konuşmak ister. Ender, babam dünyanın en acımasız insanıdır, menfaatleri için can yakmaktan hiç çekinmez. Aldatıldığını öğrendiğinde nasıl can yakacağını, Kenan ile bir ilişkiniz olduğunu biliyorum. Sude, Asım’dan öncesi kimseyi ilgilendirmez. Babanla evlenmeme engel olamayacaksınız.

Ekran Alıntısı.PNG 36.19

Selim Beyde Kenan ile konuşur. Seninle son konuşmamızda, yaptığın bu hatanın son olduğunu söylemiştin. Bu durum duyulursa evlilik iptal olur, herkes zor durumda kalır. Bence sessiz sedasız, ayrıl buradan. Ben sana yeni bir iş bulmana yardımcı olacağım.

Kenan, Sude Hanıma Lütfen konuşalım diye mesaj atar.

Burak, Gaye Yaman’ın doğum günü partisini konuşurlar. Leyla çağrılmasın. O sıra Orkun Yaman için yardım kampanyası mı başlattık diye lafa girer.

Yaman, Mira için doktoru ile konuşur. Doktor, hayati bir risk yok. Stresten ve üzüntüden uzak durması lazım. Senin yardımcı olman çok önemli, bu süreci birlikte atlatacaksınız. Yaman, o gece uçak biletlerini bakar. 3600 civarındaki fiyatları görünce o ha… der ve bilgisayarı kapatır.

Ekran Alıntısı.PNG 36.20

Kenan ile Sude ormanlık bir yerde buluşurlar. Kenan, veda et, der. Sude, bir gün bitecekti, bitti. Bir zarf içinde tazminatı gibi para verir. Kenan, beni çözmüşsün. İhtiyacım vardı, isabet oldu. Sude’nin elini kalbinin üzerine koydurur, kalbini böyle attıran adamı unutma.  Kenan çeker gider.

Ekran Alıntısı.PNG 36.21

Onları uzaktan gözetleyen birisi vardır. Asım Şekip Kaya’nın ta kendisidir bu adam.

Yaman, okulda imtihana girer, kağıdını teslim eder çıkar. Kapıda Mira ile Orkun tartışırlar. Mira, gerçekten inanamıyorum sana bir tek benim uçak da mı yer bulabildin? Orkun, yok başka uçak. Yaman’ın geldiğini görünce Orkun gider. Ne istiyor bu yine. Mira, aynı uçakta gidiyormuşuz deyince,

Ekran Alıntısı.PNG 36.22

Yaman küplere biner, sen bu adama nasıl arkadaşım diyorsun. Ne mal olduğunu bilmiyor musun bunun. Mira, lütfen bozulma Yaman.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman, evde Selim Abisinden gördüğü stres atma taktiğini kullanır. Balta ile odun kırar. Mert, yanında konuşur, onu rahatlatmaya çalışır. Görüntülü konuşmalar yapmalarını önerir. Orkun esprisini kızan Yaman, Mert’i havuza atar.

Doğum günü partisi başlar, herkes oradadır. Kenan da korumalık yapar, içki kadehlerini de ardı ardına yuvarlar. Faruk Bey, Sude’ye takılır. Nişanlınız beyefendi yoklar. Sude, maalesef gelmek istemediler.

Ekran Alıntısı.PNG 36.24

Pasta gelir, Mira Yaman’a dilek tut, der. Yaman, gözlerini yumar, bir dilek tutar, sonra da mumları üfler.

10001409

Kısa duygulu bir konuşma yapar. Bu güzel akşam için herkese teşekkür ederim. Çok şanslı hissediyorum kendimi. Çünkü hep sevdiğim insanlar yanımda. Sevdiğim insan yanımda. Tam duvara toslamışken, (Kenan’a bakar) gerçek anlamda duvara toslamışken, karşıma ikinci bir şans çıktı. Selim Abi çıktı. Selim abiye birçok kere teşekkür ettim, ama bu kadar kalabalığın içinde bir kez daha teşekkür edeceğim. Selim Abi, teşekkür ederim. Selim Beyin boğazına sarılır. Her kahramanın bir üniforması vardır. Benim kahramanım ki de smokini idi. Abi, o gece iyi ki o karakolda karşıma çıktın, sağ ol. Herkes tarafından alkışlanır.

Ekran Alıntısı.PNG 36.25

Hazır fırsat bulmuşken devam edeyim, Ender hanım çok teşekkür ederim. Bir yabacıya oğlum dediğiniz için, Mert’in abisi olmama izin verdiğiniz için. Bana güvendiğiniz için. Bu güvene ömür boyu layık olmaya çalışacağım.

Ekran Alıntısı.PNG 36.26

Ender Hanımın boynuna sarılır. Her ikisi de duygulu anlar yaşarlar. Sonra Mira’ya döner, seni seviyorum.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mert’e de sarılır. Tam o sırada kapıda Asım Şekip Kaya gözükür. Tebrikler delikanlı, tebrikler Yaman Koper. Herkese merhaba der. Sedef, baba sen biraz fazla mı içtin. Gündüzden beri içiyorum, ama kendimi frenlemeyi beceremedim. Kenan, çıkarken kolundan tutar çeker. Hayatta en çok ne yapmak istedim biliyor musun? Kenan, bilmiyorum ben, der. Asım Bey, bütün şiddeti ile Kenan’ın suratına bir kafa atar.

Ekran Alıntısı.PNG 36.27

Kenan, yere düşer. Kenan’ı, Yaman ve Selim Bey yerden kaldırır. Herkes şaşkındır, Sude, herkesten daha çok aptallaşır. Ve 36.bölüm burada biter.

Ekran Alıntısı.PNG 36.son

Böylece Yaman Koper’in güzel başlayan, duygusal konuşmaları ile devam eden doğum günü, Kenan’ın müsebbibi olduğu fiyaskoyla biter. Bu final bu güzel geceye, Yaman’ın pastasının ortasına resmen tüy dikti.

Bundan sonra ilerleyen bölümlerde neler olacak dersiniz, en doğrusunu Ece Yörenç biliyor. Be ne yazsam yalan olur. Sezon finaline iki bölüm kaldı. 13 Haziran Cuma akşamı 38.bölümde sezon finali yapacak ve tatile çıkacaklar. Medcezir, 2.sezonunu, Muhtemelen yeni sezonu 12 Eylül Cuma akşamı açacak.

Çağatay Ulusoy'un fotoğrafı.

Doğum günün kutlu olsun Yaman. İyi ki doğdun. Ayrıca belirtmek isterim ki; Çağatay Ulusoy artık usta bir oyuncu oldu. Bir röportajında; “Ben hala oyuncu olamadım” diyor kendisi ama, önce kendine, sonra herkese yalan söylüyor. Onun oyunculuğunu herkes görüyor ve takdir ediyor.

Başarılar sizlerle olsun, Çağatay Ulusoy – Serenay Sarıkaya…

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten dizifilm.com’dan ve tarafımdan fragmandan alınmıştır

 

1 thoughts on “Medcezir / İyi ki doğdun Yaman!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir