Fatih Harbiye / Sonrası Aşk…

TV Programları

Fotoğraf

Show Tv.in Aşk ve Drama dizisi “Fatih Harbiye” de heyecan devam ediyor. Macit’i, yüksek miktarda fidye ödeyerek kurtaran Pelin, ne yazık ki Macit’i yine Neriman’a kaptırdı.

Peyami Safa’nın romanından aktarılan, bir Koliba Film yapımı olan dizinin reytingleri pek istikrarlı gitmiyor. Son 4 bölümü bakarsak; AB’de 2-8-5-12.sıralarda yer almış. Totel’de, 6-6-6-8.sıralarda yer aldığını gördük.

Geçen bölümde paralar ile değiş tokuş yapılan Macit, Neriman’ın da buluşma yerine gelmesiyle, Pelin şok geçirmişti. Macit’ten bir teşekkür bile almadan, Neriman ile sarılmaları seyretmişti. Macit, seni ben kurtardım dedi, ama nafile.

Ekran Alıntısı.PNG 37.1

Özgür, Pelini arabasına bindirir, götürür. Hakan Beye telefon eder, Şinasi ile ilgili şikayetin geri çekilmesini ister.

İnci Hanım, oğlunu merak eder. Kerim Bey, Erdinç parayı aldığı anda Macit ile işi biter. Göreceksin birazdan Pelin ile Macit içeri girecekler.

Macit de, Neriman ile Fahriye’yi alır, mahalleye götürür. Fahriye’den bu akşam bizi idare eder misin? Diye ricada bulunur. Fahriye, Neriman bizde kalacak derim, ama lütfen güneş doğarken gelin.

Pelin, İnci Hanımlara gelir. Macit’i kurtarmak için şirketi ipotek ettirdim. Parayı ben buldun, Macit Neriman ile gitti.

Ekran Alıntısı.PNG 37.2

Macit ile Neriman deniz kıyısına gelirler. Neriman seni niçin kaçırdılar diye sorsa da, Macit şirket işi diye geçiştirir. Bundan sonra sadece sen ve ben varız, der. Macit ile Pelin hayallere dalarlar. Önce Neriman, kendi hayallerini anlatır. Macit ile mahallede rahatça dolaşması, komşuların gıpta ile bakması, babasının hoş geldiniz diyerek karşılaması, damadı Macit’i elini öptürmesini hayal eder.

Fotoğraf

Sıra Macit’in hayalini anlatmasına gelir. Beyaz gelinlikler içinde Neriman’ı evlerinin merdivenlerinden inerken tahayyül eder, kendisi siyah damatlıklarını giymiştir. Neriman’ın duvağını açar, sonsuza kadar benimsin der ve öper.

Ekran Alıntısı.PNG 37.3

Daha sonra Macit, Neriman’a Fahriye’nin evine bırakır. Cihan, Neriman’a bir dolu laf söyler. Şinasi’ye karşı vicdansızlıkla suçlar.

Macit eve gelir, İnci Hanım çok şükür deyip, oğluna sarılır. Macit, bu aileye zararı sen verdin deyip babasını suçlar. Kerim Bey o parayı senin için Pelin buldu. Baba, sana kötü bir haberim var, Pelin’e 10 milyon dolar borcun var.

Şinasi’yi bırakırlar, eve gelir annesi Zehra, kardeşi Nezahat çok sevinir. Annesi mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlar. Cihan da dahil güzel bir kahvaltı yaparlar. Cihan; Damat Asım ne oldu diye sorar. Şinasi kapandı o mesele.

Faiz Bey kızı ile konuşur. Neriman, artık babasını kendisini ezdirmez. Ben Nazan’ın kızıyım, diyerek babasına annesinin aşkını hatırlatır. Faiz Bey büyük laflar eder. Mevlana’ya sorarlar; “O kadar okuryazarsın ne bilirsin, haddimi bilirim der”. Diyerek bir örnek verir.

Macit, Neriman’ı arar, öğleden sonra buluşalım, seni arabayla aldıracağım. Neriman, arabaya gerek yok dese de, Macit itiraz istemiyorum. Öğleden sonra sahilden aldıracağım, seni seviyorum.

Pelin, Neriman nasıl öğrendi yerimizi, diyerek Duygu’yu suçlar. Pelin, ben 10 milyon dolar verdim deyince, annesi ne yaptın sen?

Ekran Alıntısı.PNG 37.4

Selim Bey, Macit’in odasına girer. Utanmadan Neriman ile konuşuyorsun. Macit; Selim Bey, Neriman sizin kız kardeşinizin kızı, konuşurken daha özenli olabilirsiniz? Selim Bey; “Pelin de benim kızım, dün senin hayatını kurtarmak için neler yaşadığını biliyor musun sen?” Macit; “Bunu ben mi istedim, bu borç da babamın borcu benim değil. Ama merak etmeyin ödeyeceğim.”

Selim Bey, kızına hesap sarar. O parayı nereden buldun. Pelin, şirketi ipotek ettirdim.

Ekran Alıntısı.PNG 37.17

Şinasi okula gider. Rüya kapıda hoş geldin diye karşılar. Suçsuz olduğunu biliyordum. Yukarıdan Fahriye de geçmiş olsun, hoş geldin, der.

Mahalle esnafı, Zehra hanıma laf atarlar. Nasıl dövdün, Kader Hanımı diye söylenirler. Gidip, Kader hanımdan özür dilemesini isterler.

Ekran Alıntısı.PNG 37.5

Macit, Pelin’in odasına gider. Kendisini kurtardığı için teşekkür eder. O kadar, parayı nasıl bulduğunu sorar. Pelin, şirketi bankaya ipotek ettirdim. Seni göz göre, göre, ölüme mi atsaydım. Macit, bu yaptığını unutmayacağım Pelin.

Macit Neriman’a çiçek gönderir, Gülter Hanım, sinirinden hepsini yolar atar. Neriman sadece bir kırmızı gülü kurtarabilir. Gülter Hanım, Fahriye’yi arar, çabuk gel seni bekliyorum.  Bu ara gelen yakışıklı bir müzik hocası genci işe alır.

Neriman, Şinasi’den olanlar için özür diler. Şinasi, geçmiş günlerin hatırı var. Boş ver, der. Neriman, tekrar özür diler.

Neriman’ı Macit’in gönderdiği araba sahilden alır. Neriman’ı çiftliğe görür. Macit, kapıda karşılar. Macit, Neriman’ı sarılır öper.

Ekran Alıntısı.PNG 37.6

Feyza Hanım, şirkette İnci Hanıma, pılınızı pırtınızı toplayıp, gidin buradan. Selim Bey de gelir, o da gitmelerini ister. O sırada gelen Kerim Bey, şirket ipotekli hiç kimsenin gitme şansı yok. Hepimiz borçluyuz, hisseler eşitlendi.

Fahriye gelir gelmez, Gülter Hanım hemen beni İnci Hanımın evine götür.

Fotoğraf: #kolibafilm #fatihharbiye #kader #ismail #emre

Komşuları Kader Hanıma geçmiş olsun a gelirler. Zehra Hanım, sana özür dilemeye gelecekmiş derler. Oğlu Emre’den yardım ister. Beni evde yalnız bırakmayın. Diğer taraftan, Zehra Hanım ben Kader’den özür dilemeyeceğim, o gelsin benden özür dilesin.

Macit ile Neriman içinde kazların yüzdüğü bir gölet kıyında kurulmuş bir masaya otururlar.  Macit, sana bir soru sormuştum. Neriman, ben de cevabını vermiştim. Macit, benimle evlenir misin?  Neriman düşünmeden “evet” der. Bir ömür boyu benim eşim olur musun?

Fotoğraf

 

Sade nişan yüzüklerini çıkartır, birbirlerinin parmaklarını takarlar.

Ekran Alıntısı.PNG 37.9

Çok güzel aşk sözcükleri mırıldanırlar.

Gülter Hanım, Fahriye ile İnci Hanımın evine gelirler. Koskocaman  malikane gibi evi görünce, Gülter Hanım çok şaşırır. Hizmetçi onları havuz başına alır.

Ekran Alıntısı.PNG 37.11

Gülter Hanım, yeşillik ortamı çok beğenir, küçük tüpü getircen, çayı da koyucan hafiften tıngırdayacak. Fahriye, siz dünür olunca mahallecek pikniğe gelirsiniz diye espri yapar. O sırada İnci Hanım gelir. Gülter Hanım; “O oğlunuza söyleyin, huzurumuzu bozmasın. Huzurumuzu bozanın, huzurunu bozarım ona göre. İnci Hanım, ailemize girmek için can atan sizin kızınız. Gülter Hanım, Yedi Düvel bir araya gelse bu duvarların arasına, yalnızlığa göndermem. Bizim size verilecek kızımız yok. Ben bugün oğlunuzun gönderdiği çiçekleri yoldum da geldim, hala avucumun içi kaşınıyor. Der ve gider. İnci Hanım, hizmetçiye kapıyı göster.

Ekran Alıntısı.PNG 37.12

Artık yüzükler takılmış, çok güzel aşk sözcükleri söylenmiş, sonrası aşk’dır. Neriman yüzüğünüzü ailenizin yanında takacak mısın diye sorar. Macit, takacağım. Ben bir süreliğine takmasam? Macit; bu akşam tak.

Cihan, Şahika’nın kolundan dükkana çeker.  Biraz açıklık getirsek bu duruma… Bitti mi? Şahika, hiç başlamadı ki bitsin? Cihan sorar. Beni niye öptün kızım o zaman ya… Şahika, o an içimden öyle geldi. Harç bitti, yapı paydos. Bizden ev olmaz, biz yuvasız iki kuşuz. Hoşça kal…

Duygu Pelin’e zor bir durumda olduğunu anlayabiliyorum? Pelin, ben Macit’e liseden beri aşıktım. Bir türlü bu durumu kabullenemedim. Macit, Neriman’ı seviyor.  Benim dünyamı aldı. Beni yapayalnız bıraktı.

Fahriye, Neriman’a telefon eder. Nerede kaldığını sorar? Macit, beni bir yere götürecekmiş.

Kerim Bey, bu işi bir an çözmemiz lazım. Pelin’e karşı zor durumdayız. Kız Macit’i ölümden kurtardı. Bizimkinin umurunda değil. Neriman’dan başka bir şey düşünmüyor, O kız servet avcısı. İnci Hanım, halası buraya geldi, onlarda istemiyorlar.

Ekran Alıntısı.PNG 37.13

Macit Neriman’ı evlerine getirir. Macit, neden buraya geldik diye sorar. Macit, birazdan içeride duyacaklarını hazırlıklı olacaksın, ama merak etme yanında ben varım, tamam mı? Yarınımız bugün. Birazdan içeride kazanacağız tamam mı? Hadi…  Macit, kapının zilini çalar. Neriman, kuşkulu gözlerle Macit’e bakar ve 37.Bölüm burada biter.

Ekran Alıntısı.PNG 37.SON

Macit ile Neriman bu bölümde kendi aralarında yüzükleri taktılar. Bundan sonrası Aşk… Dediler. Ve hep aşkı ve güzel geleceklerini konuştular.

Fotoğraf

Hep söylüyorum, Neriman (Neslihan Atagül) ve Macit (Kadir Doğulu) gerçekten birbirlerine çok yakışıyorlar. Dolu, dolu, aşkı henüz yaşayamadılar ama, yakında güzel günler gelecek. Biz de “Sonrası aşk…” diyelim ve noktayı koyalım.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan, fatih harbiye resmi facebook hesabından ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir