Fatih Harbiye / Macit olmaz, Şinasi ile izdivaç!

TV Programları
ategori
TV Programları
 

Show Tv.in aşk ve drama dizisi Fatih Harbiye geçtiğimiz Cumartesi akşamı 29.bölümüyle ekranlarımızdaydı. Reytinglerde AB’de 3. Sırada, Total’de 8. Sırada yer almış.

Geçen bölümde Macit, Neriman ile buluşmuş sarılmış, duygusal anlar yaşamışlardı.  Macit; lanet olsun ki nişanlıyım, başka bir kadının yüzüğünü parmağımda taşıyorum. Ama kalbimle, aklımla sana aittim. Her şey düzelecek dese de, Neriman, şu ana kadar söylediğim her şeyin arkasındayım. Bu aşk benim, sen benim olmasan da, benim kimseden sakladığım bir şey yok der ve Macit gitme dese de Neriman döner gider.

Macit, üzgün bir şekilde işyerine döner. Özgür yanına gelir, nasıl diye sorar. Macit, benden nefret ediyor, ama beni seviyor. Bizim için hala bir umut var. Özgür; nefreti küçümseme, çok pistir ha…

Ekran Alıntısı.PNG fat.4

Fahriye ile bir banko otururlar. Neriman, neden böyle bir şey yaptın, beni Macit’e itme, içim acıyor. Fahriye de işine üzgün döner. Rüya ile birer çay içip, dertleşirler. Macit ile Neriman’ın aşkını anlatır.

Pelin, fotoğrafçı ile buluşur. Macit ile Neriman’ın buluşma fotoğraflarını bakar, kendisine mail atmasını ister, sonra da sil.

Şahika’nın Cihan’ın evinde kalmasını mahalle kadınları dedi kodu yaparlar. Gülter Hanım, Neriman’dan Şahika’nın eve dönmesi için yardım ister. Faiz Bey, Gülter Hanıma ben Şahika’ya evden kovmadım, evin kurallarına uysun dönebilir der.

Şahika, Selim Bey için hazırladığı dosyayı peşinden koşarak yetiştirir. Selim Bey acelesi yoktu, ben seni bırakayım. Şahika’yı mahalleye kadar getirir.

Pelin, Macit ile Neriman’ın resimlerini annesine gösterir. Bu resimleri Faiz Bey görürse çıldırır, Faiz Beye göndermesini ister.

Ekran Alıntısı.PNG fat.2

Cihan evde Şahika için balıklı masa donatır. Kardeşi Fahriye, sofrada her şey var, şahika yok.  Beklemeye başlarlar. Cihan, bekle gelir şimdi. Şahika gelir, Fahriye nerede kaldın balıklar soğudu. Şahika; sen de, Faiz Beyden mi öğrendin hesap sormayı, der.

Ekran Alıntısı.PNG fat.3

Macit, şirketi toparlamak için çok çalışır. Özgür ile oturur, çalışırlar. Özgür, Macit’in hızına dayanamaz. Özgür’e sen olmasaydın bu kadar toparlayamazdım der ve teşekkür eder. Pelin, açıkmışsınız diyerek Pizza getirir.

Faiz Bey, kapıya kadar gelen Şinasi’yi ısrarla içeri davet der. Neriman çay ikram eder, Şinasi Neriman’a, sen karar verdin mi? Sen de bizimle misin? Neriman, Rüya’nın söylediklerini hatırlar. Senin varlığın ve problemlerin Şinasi’nin kafasını karıştırıyor. Faiz Bey sen de müziğe az emek vermedin diyerek, Neriman’ ın ders vermesini teşvik eder. Neriman, tamam der. Zehra Hanım o sırada tatlı getir, ikram ederler. Faiz Bey, Şinasi’yi över.

Gülter Hanım, Şahika’ya dönmesi için yalvarır. Genç bir erkek var bu evde. Fahriye, ağabeyin Cihan evde genç kız var diye dükkan köşelerinde, sandalye üstünde uyuyor. Sonunda Şahika, döneceğim der, ama  hiç kimse bana karışmayacak.

Şinasi ve Zehra Hanım çıkarlar. Zehra Hanım, gece gece, Neriman’ların evinde ne işin var senin. Bu kız senin okulunda derse mi başlayacak. Tuu sana oğlum, ben sana bu kızdan uzaklaş dedikçe sen yaklaşıyorsun. Zehra Hanım, oğlunun Neriman ile ilişkisini istememekte, Rüya’nın gelini olmasını arzulamaktadır.

Cihan, büroya gelir. Rüya, Neriman ile Macit’in buluşmasını yardımcı olmuşsun niye diye sorar. Cihan, ben Neriman’ın Şinasi’den uzak durması için elimden gelen her şeyi yaparım. O sırada gelen Şinasi de konuşmaları duyar.  Şinasi, Cihan’a ne yaptın sen diye hesap sorar. Rüya, bizim önemli işlerimiz var deyip konuyu kapattırır.

Macit, Neriman’ı düşünmeden edemez. Annesine ve babasına şirkette işlerin günden güne düzeldiği müjdesini verir. Annesi kendini çok yorma, der. Macit acele ile evden çıkar. Kerim Bey, karısı İnci’ye tedirginliğini sorar. İnci Hanım, Macit bir an önce işleri yoluna koyup, bu nişanı bozmak istiyor. Bu neşesi, bu mutluluğu bu yüzden…

Aslı, kocası Emre’ye doktor yürüyüş yap dedi, evde bunalıyorum. Kader Hanım gene laflarını esirgemez. Aslı yeter artık, bunaldım deyince Emre alır karısını gezmeye çıkartır. Kader Hanım, arkalarından avazı çıktığı kadar bağırır. Oğlumu parmağında oynatıyor bu kız, sonra kocasına saldırır. Emre, Aslı’yı annesinin evine götürür.

Pelin, Şahika’ya işle ilgili talimatlar verir. Bu gün toplantı var, Özgür gelince bana gönder. Özgür, Pelin’in yanına gelir, kumaşlarla ilgili bir şey gösterecektir. Tabletini açar, Özgür Macit ile Neriman’ın resimlerini görür.

Şinasi ile Cihan tartışmaya devam eder. Cihan; Yoksa sen hala Neriman’a aşık mısın diye sorar? Şinasi yok oğlum öyle bir şey. Sonra tartışmayı tatlıya bağlarlar, sarılırlar. Cihan gider, Tam o sırada, Neriman gelir. Ahu, Neriman’a Şinasi’nin dikkatini işine vermesini ister, bunu unutma der. Neriman, benim yolum başka diyerek cevap verir.

Zehra Hanım, ablana görücü gelecek diye Aslı’ya müjdeyi verir. Aslı, çok sevindim abla inşallah senin yüzün güler, sen mutlu olursun. Nezahat ile Aslı Şinasi’nin okuluna giderler. Rüya ile tanışırlar. Aslı, Neriman ve Fahriye konuşurlar. Aslı, ne olur siz de bana  gelin der. Biliyorum Kader Hanım yüzünden gelmiyorsunuz, siz bir saati bile onunla geçirmek istemiyorsunuz, ben bütün gün beraberim, der. O sırada Şinasi gelir, kardeşi Aslı’ya sarılır, öper.

Zehra Hanım ile Gülter aralarında konuşurlar. Şinasi’nin annesi Zehra Hanım, Şinasi hala Neriman’ı seviyor. Faiz Bay de duyar. Ben oğlumu tanırım, aklı hep Neriman’da.

Pelin Hanım toplantıya geçer. Özgür Macit’i bekler. Macit gelince, Özgür sana bir şey söyleyeceğim ne olur sakin olacaksın der. Gördüğü Pelin ile birlikte fotoğrafları anlatır.

Toplantı sonunda Macit salona girer. Pelin’e Neriman’ın fotoğraflarını nasıl çektirirsin diye Pelin’e çıkışır. Şahika da oradadır, Pelin tebrik ederim Özgür hemen yetiştirmişsin. Macit, tableti alır resimleri açar, peşimize adam mı taktın, eline geçen her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorsun. Neriman’ı üzdürmeyeceğim, kapıyı çarpar çıkar. Şahika şaşkın bakar kalır.

Neriman çocuklara ders veriyordur. Macit arar, açmaz. Mesaj atar, fotoğraflarımız çekilmiş, magazine düşebilir, buluşmamız lazım. Şinasi gelir o sırada. Neriman, benim acil işim çıktı sen idare edebilir misin?

Ekran Alıntısı.PNG fat.10

Macit ile Neriman sahilde buluşurlar. Neriman seninle birlikte olmanın bedeli ne kadar ağır, öde öde bitmiyor. Ben bittim, ailem bitti. Ama, senin aşkının bedeli bitmiyor Macit. Macit, bana güven elimden geleni yapacağım. Her şeyi babam için yaptım. İstersen babanla konuşurum, izahat ederim. Neriman, babam o fotoğrafları görmemesi lazım.

Ekran Alıntısı.PNG fat.11

Nezahat ile Asım Bey buluşurlar. İstemeye gelecektiniz ne oldu diye sorar. Kızım, Menekşe yeniden evlenmemi istemiyor. Şu isteme olayını biraz erteleyelim. Nezahat, benimle evlenmeye sen istedin, ben de kabul ettim. Sen hazır değilsin, olmaz bu iş der ve kalkar gider.

Macit şirkete döner, Pelin, Özgür ve Duygu odadır. Pelin, keşke bağırmadan önce ne olduğunu öğrenmeye deneseydin Macit. İçeri fotoğrafçıyı çağırır. Özür dilerim, hepsini sildim bir sorun yok. Pelin, kendisini af ettirmeye çalışır, bana karşı ön yargılısın der. Pelin, biz artık seninle nişanlıyız, hiçbir nedenden dolayı küçük düşmeni istemem. Macit, özür diler, Pelin kuru bir özürden daha fazlasını hak ediyorum, mesela beraber bir yemek gibi. Macit, akşam bizde yiyelim, der.

Ekran Alıntısı.PNG fat.9

Neriman eve perişan döner. Gülter Hanım, ne oldu kızım dese de, bir şey söylemez. Zehra Teyzen Şinasi’nin seninle ilgilendiğini söylüyor. Neriman, Şinasi Rüya ile ilgileniyor, yakında güzel haberlerini duyabiliriz.

Ekran Alıntısı.PNG fat13

Neriman Aslı’ya gider. Kader Hanım; Hayrola akşam akşam. Neriman; yolum buralara düştü bir uğrayayım dedim.  Kader Hanım; yolgeçen hanı bizim ev, geleni geçeni hiç bitmez. Kader Hanım, hışımla kalkar. Macit, Neriman’a mesaj atar, fotoğraf işini hallettim, hiçbir yerde çıkmayacak. Neriman, Aslı’ya günlük için bir defteri hediye olarak getirir.

Fahriye, Cihan’ı eve gönderir. Şahika ile konuşup evine göndermesini ister.

Akşam yemeğine, Pelin gelir. Pelin, şirkette bir tasarımcıya ihtiyaç var.  Tasarımcı için İnci Hanıma önerir. Herkes kabul eder.

Şinasi, ud çalarken Neriman gelir, yeni besten mi diye sorar. Şinasi dalar gider. Rüya, gelir Şinasi dalmışsın.  Yeni beste mi? Adı ne sorar. Şinasi evet, adı “eksik kalan” der. Belli bu besteyi Neriman’ı düşünerek yapıyor.

Selim Bey, karısı Feyza’ya bir hafta yurtdışına gidelim mi? diye sorar. Feyza Hanım, işlerimiz var, hayır der.

Ders bitiminde, Neriman’ı Şinasi geç oldu ben götüreyim. Neriman isteksizce kabul eder. Yolda laflarlar, geçmişten konuşurlar. Şinasi Neriman’ı kapıya bırakır, Faiz Bey camdan bakar.

Gülter Hanım, sokakta kızı Şahika’yı kolundan tutar hadi eve diyerek zorla getir. Gülter, abi şahika geldi. Faiz Bey, ben hiç kimseyi kovmadım, bizim kapımız herkese açık. İstediğin zaman gelebilirsin ama… Şahika, hah ama, kurallar var. O kurallar neden Neriman’a geçerli değil. Kim takıyor kurallarını. Benim ekmek paramla uğraşma, ben kızın gibi kimseyi kandırmıyorum. Ama sen kızının ne yaptığını hiçbir zaman bilmeyeceksin.

İnci Hanım ilk iş günü şirkete gelir, Pelin sana bir oda hazırlatayım. Macit, anneme yaptığın teklif iyi fikirdi. Teşekkür ederim. Pelin, bana da iyi geldi.

Macit, dışarı çıkar. Neriman’a telefon eder. Neriman, Macit artık beni arama. Macit, şirkette her şey iyi olması için var gümle çalışıyorum. Neriman, Macit biz artık seninle beraber olamayız. Biz ne zaman bir araya gelsek hep bir şeyler oluyor. Ben artık bir yıkım daha kaldırabilecek durumda değilim, anla beni… Neriman, en iyisi bu, lütfen bir daha beni arama, hoşça kal…

Macit elinde telefon öylece kalır.

Faiz bey, Gülfer ile konuşur. Şahika konusunda kusura bakma der. Gülfer, abi peki Neriman… Faiz Bey, Şahika haklı benim sözüm kızıma geçmiyor. Hala yalan söylüyor. Gülfer, aşk abi… Faiz, başkası ile nişanlı olanın aşkı. Faiz Bey, yol yakınken Neriman’ın başını bağlamak lazım. Faiz Bey karalıdır. Macit olmaz, kızının izdivacını Şinasi ile yapmasını düşünmektedir.

Ekran Alıntısı.PNG fat.16

Neriman, Fahriye’ye sarılır. Her şey bitti. Sen gitme Fahriye, der. Macit aradı, bir daha görüşmeyelim, dedim. Fahriye; sen gerçek duygularını söyleyemediğin için böylesin.  Fahriye ile sarılır, ağlar.

Gülfer Hanım, kiminle evlendireceksin Neriman’ı… Faiz Bey, onu hiç aldatmayacak, hislerinde gerçek, onu sevecek biri…

Ekran Alıntısı.PNG fat.19

Neriman, Fahriye’ye sıkıca sarılmış, sicim gibi gözyaşı döker ve 29.bölüm burada sona erer.

Peyami Safa’nın romanından aktarılan, Koliba film’in bu aşk dizisi, en az Neriman ve Macit kadar izleyenlerini de üzüyor, bu acı aşk nasıl bitecek herkes merak içinde bekliyor.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir