Kiraz Mevsimi’nin Ayaz’ı, Serkan Çayoğlu’nun dünü, bugünü ve yarını!

Magazin

1023363_620x413

Her gün önce gelen maillerimi okur, sonra da internette şöyle bir sörf yaparım, ilgimi çeken haberleri okurum. Bu sabah İnternet’te en çok tıklanan oyuncular arasında, Serkan Çayoğlu ve Özge Gürel ilk sırada olduklarını gördüm. Yandex’in yaptığı bu analiz sonuçlarına göre de dizilerden “Kiraz Mevsimi” ilk sırada yer alıyor.

En çok aranan (tıklanan) Oyuncular:

1.Serkan Çayoğlu

2.Özge Gürel

3.Nurgül Yeşilçay

4.Seranay Sarıkaya

5.Çağatay Ulusoy

6.Ahmet Kural

7.Sinem Kobal

8.Gizem Karaca

9.Hazal Kaya

10.Kenan İmirzalıoğlu

 

Görüldüğü gibi en çok tıklananların ilk iki sırasında olan bu oyuncularımız “Kiraz Mevsimi” dizisinde başrol oynayan dizi oyuncularıdır.

CCQFSgSWYAA4eqy

“Kiraz Mevsimi” geçen 4 Temmuz’da yaz dizisi olarak başlamış, Ayaz ve Öykü’nün aşkını romantik komedi olarak izleyicini sunmuştur.  Ben bu diziyi açıkçası biraz da, tanınmış oyuncular olmadığı için başlangıçta seyretmedim. İlk bölümden seyretmediğim diziyi de, konusunu hakim olamadığım için sonradan seyretmem.  Bu dizi izleyici tarafından çok tutuldu, tutulmasının asıl nedeni de “Ayaz” karakterini can veren yakışıklı oyuncu Serkan Çayoğlu ve “Öykü” karakterini can veren güzel kızımız Özge Gürel oldu. Yalın, saf biraz da komik yönleriyle güzel bir romantik komedi türünde aşk hikayesi sergilendi.

Fox Tv’de yaz dizisi olarak başlayan “Kiraz Mevsimi” Eylül ayında sezon dizisi olarak devamına karar verildi. Cuma akşamları Fox Tv’de “Karagül” olası nedeniyle Cumartesi akşamına kaydırıldı. Uzatmayalım, ben sizin için, İnternet’te en çok tıklanan dizi oyuncusu olması nedeniyle, Serkan Çayoğlu’nu tanıtmak istedim.

Dizide “Ayaz” karakterini can veren yakışıklı, sempatik oyuncu Serkan Çayoğlu, 31 Mayıs 1987, Almanya doğumlu model, manken ve oyuncudur.

sliderserkan-660x400

28 yaşında olan Serkan Çayoğlu, modellik yapmayı düşünürken, bir süre sonra oyunculuğa yönelmiş olup Ümit Çırak, Dolunay Soysert gibi isimlerden profesyonel oyunculuk eğitimi almıştır.

Eğitimini üniversitenin Ekonomi bölümünde Almanya da tamamlamıştır. İlk olarak 2012 yılında Kuzey Güney dizisinin sezon finalinde Merve Boluğur’un İtalya’dan gelen arkadaşını canlandırmıştır. Daha sonra da Kanal D’de oynayan  5 Şubat 2014 başlayan “Zeytin Tepesi” dizisinde, “Burak Altaylı” karakterini canlandırmıştır.

Hande Yener’in “Ya Ya Ya” klibinde oynamıştır. Son olarak geçen yaz, yaz dizisi olarak başlayan “Kiraz Mevsimi”nde oynamaktadır. Şu an dizide “Ayaz Dinçer” rolünü canlandırmaktadır.

Serkan Çayoğlu’nun bir ikiz kardeşi vardır. Kendisine bir röportajında ikizinizle benziyor musunuz? Sorusuna oyuncu, “Ne dış görünüş, ne de kişisel olarak birbirimize benzemiyoruz.” Cevabını vermiştir.

Serkan Çayoğlu dününü, ilk mankenliğe girişini bir röportajında şöyle anlatıyor. (Adam in town, 28 Aralık 2014 : Oben Budak röportajından)

Nasıl başladı her şey?

Her şey Almanya’da başladı. Üniversitede okurken ayrı günlerde 3 ayrı fotoğrafçı yanıma gelip sen manken misin diye sorunca bende bir durum olduğunu fark ettim.

Okula mı geldiler?

Hayır yolda.

Bildiğin süpermodeller gibi bir keşfedilme hikayesi yani.

Evet (gülüyor.) Sonra bir şey var ve değerlendirmek lazım diye düşündüm. Bir çekim yapıp ajansa başvurdum, kabul edildim. Okul döneminde çok iyi olmuştu benim için. Avrupa’da birçok ülke gezdim bu sayede. Hem gezdim hem para kazandım. Buraya gelince kendime oyunculuğu hedef olarak koydum.

Aynı röportajında Serkan Çayoğlu bugünlerini de şöyle anlatıyor:

Sonra oyunculuk dönemi?

Ben üniversitedeyken birkaç arkadaş aramızda oyunlar sahnelediğimiz bir grup kurmuştuk. İki arkadaşımız yazıyor, biz de karakterlere bürünüp oynuyorduk. Sonra üniversite bitince hemen Türkiye’ye geldim. Üniversite bitti biraz kafamı dinleyeyim diye düşündüm. Ekonomi-işletme okudum, hem de seve seve. Ne yaptığını bilemeyip işletmeye girenlerden değilim yani. Hala da rakamlarla uğraşmayı severim. Bana kalsa muhasebe işlerimi bile kendim yaparım.

Aman yap zaten, muhasebecisiyle kavgalı bir sürü ünlü tanıyorum. Elden bırakmamak lazım. Aslında güzel adamların matematik kafası olmaz diye bilinir ama sen istisnasın o zaman.

Rakamlarla aram iyidir. Kendim bir şirket oldum ve onu işletiyorum artık. Oyunculuk dersleri aldım, diksiyon dersi de gördüm. Sonra ilk dizim geldi.

Dizi hayatına başlayınca insanın yaşamı nasıl değişiyor, sende neler değişti?

Aslında Kiraz Mevsimi’nden sonra her şey hızlı değişti. Aslında ilk dizim Zeytin Tepesi de iyiydi ama çekimler Ayvalık’ta yapıldığı için yansımalarını göremiyordum. Ayvalık’ta yollarda insanlar tanıyordu ama hepsi bu. Kiraz Mevsimi ile takipçilerin artması da bir şeylerin değiştiğini anlattı bana.

images

Peki neler değişmedi?

Benim için hiçbir şey değişmedi biliyor musun? Sete gidiyorum, setten eve geliyorum, aynı kahvemi içiyorum. Aynı peynirimi yiyorum. Sonra yatıp ertesi gün yine sete gidiyorum. Ama yollarda insanların tepkisi değişti tabi. Bir şekilde sadece çevrem değişti, ben değişmiyorum. Değişmemem de lazım aslında.

Başarının tadını çıkartmak da lazım ama?

Fazla abartmamak kaydıyla evet, lazım. Başarının tadını Instagram’a koyduğum fotoğrafın altına yazılan cümlelerle görüyorum zaten. Bu bence bu işin asıl mükafatı. Çok yoğun çalışınca boş günlerimde dinleniyorum genelde. Sosyal medya olmasa gelişmeleri alamayacağım.

Ailen destekledi mi bu gelişmeleri?

Çok! Her zaman… Üniversiteden sonra bir süre Almanya’dan geldim, gittim. Para kazanıp burada kurslara yatırıyordum. Ve onlar da sürekli destek oldu. İkiz kardeşim özellikle, çok destek olmuştu.

Dizideki Ayaz’a playboy diyebiliriz sanırım, sende durumlar nasıl peki?

Ayaz’la aynı olduğumuz yerler var ama hiç uymayan noktalar da var. Dünyada o kadar kolay bir şekilde istediklerini elde eden adamlar olduğunu zannetmiyorum.

Ama sen de o görsellikte bir adamsın, bunu kullanarak bir şeyler elde etmeye çalışmadın mı?

Ben Alman ekolünden geldiğim için galiba disiplinliyim. Hedeflerime bu disiplin sayesinde ulaşırım. Tatil günümde 12’ye kadar uyuyabilirim ama yine 9 gibi uyanırım.

Alman disiplini benim de sevdiğim bir şeydir. Mantıklı bir sistem.

Çok fazlası iyi değil tabi. Düzensizlikte bazen gerekiyor. İstanbul biraz düzensiz olduğu için rahatlamayı öğrendim. Trafik var diyerek 15 dakika geç kalmayı sorun etmiyorum. Benim için de çok zor olmadı.

CB_W9NGWMAAkH_A

Biz Playboy’lukdtan bahsediyorduk nasıl geldik buraya, konuyu değiştirmeye mi çalışıyorsun yoksa?

(Gülüyor.)

Nasıl kadınları çekici buluyorsun?

Görsel olarak modelim yok ama kendine güvenen kadınlardan hoşlanıyorum. Sarışın olsun, mavi gözlü olsun isteklerim yok. Hani biriyle tanışırsın ve iyi anlaşırsın ya onunla, çekici gelir, muhabbet bitmez… Enerjin çeker…

Ben de normal insanım diyorsun, bana da sorsalar böyle cevaplardım çünkü.

Gerçekten böyle ama.

Göreceğiz sevgilin olunca, ne derece doğru söylemişsin bakalım! Peki birileri beğensin diye mi giyinirsin, kendin için mi?

Kendim için, bu yüzden böyle salaş dolanmaya bayılıyorum. Giyinmeyi çok severim, meraklıyımdır da ama en çok salaş kıyafetleri severim.

İnternetten alışveriş yapar mısın?

Genelde gittiğim ülkelerden bir şeyler alıyorum. Zaman, zaman, internetten de alışveriş yaptığım oluyor. Beğendiğim bir şey olursa onu bulmak için çaba harcarım.

serkan1-1024x683

Kaslı vücudun yüzünden isteyip de giyemediğin kıyafetler oluyor mu?

Bana ne yakışıp yakışmayacağını bildiğim için olmayacak kıyafete elimi uzatmam. 4 ay öncesine kadar iri bir yapım vardı ama bu ara biraz zayıfladım.

Evet, şimdilerde ince yapılı erkekler moda, bu yüzden küçültme operasyonuna mı soktun vücudunu?

Hayır, dizi yüzünden eskisi kadar fazla spor yapamıyorum, bu da ister istemez vücuduma yansıyor.

Gardırobunda en çok ne vardır?

Genelde çok renkli giyinmem. Yazın belki ama genelde siyah beyaz ve gri giyerim. Bu ara trençkot giymeye bayılıyorum.

serkaaaan

Serkan Çayoğlu aşk hayatı ve kadınlar konusunda şunları söylüyor: (HT Hayat –  Ece Saruhan röportajından)

‘Zeki kadın çekicidir’

Genç kızların yeni aşkından bir aşk tanımı da alayım. Aşk nedir senin için?

Aşk insana yaşam enerjisi pompalıyor. Sabahları âşık olduğun insanı düşünerek mutlu uyanıyorsun ve bu hayatının her alanına yansıyor. Aşk, insana, “Yapmam mümkün değil” dediği her şeyi yaptırabiliyor.

Nasıl tiplerden etkileniyorsun peki?

Beni en çok etkileyen şey zekâ… Dış güzellik bakışta önemli ama bir yerde bitiyor. Karşılıklı oturup konuşabilmek, hayatı paylaşabilmek gerekiyor. Benim için kendine güvenen ve zeki kadın çekicidir.

Hayatında biri var mı?

Hayır, şu anda yok.

CB-mt3eWIAEQynx

Serkan Çayoğlu, hayatında biri olmadığını söylese de, rol arkadaşı Özge Gürel ile aşk dedikoduları çıkmıştır. Bu dedikodunun asılsız olduğu söylenmiştir. Dizide çok yoğun çalışması nedeniyle olsa gerek, hiçbir kadınla birlikte değilmiş.

Serkan-Cayoglu-45

Serkan Çayoğlu, şu sıralarda  40.bölümü oynayan Kiraz Mevsimi ve hedefleri yarını ile ilgili şöyle konuşuyor:

“Kiraz Mevsimi” çok sevildi. Bekliyor muydunuz böyle büyük bir ilgiyi?

Güzel yerlere gelmeyi hedefliyorduk ama açıkçası bu kadarını biz de beklemiyorduk. Sette çok mutluyuz. Ekip olarak aramızda çok güzel bir enerji var. Bence bu enerji yansıyor ekrana.

Serkan-Çayoğlu-Kimdir

Canlandırdığın Ayaz karakterinin Öykü ile yaşadığı aşkın naifliğinin ve günümüzde çok az rastlanan masalsı tadının da etkisi var bence bu ilgide. Ne dersin?

Kesinlikle. Bizim dizide silah yok, vurdu kırdı yok, naif bir aşk hikâyesi anlatıyoruz. Ben bu projeye başlarken daha çok gençler için bir şey yaptığımızı zannediyordum. Ama başta kendi teyzem birçok orta yaşlı ve yaşlı insan yanıma gelip “Öykü ile Ayaz’ın arasındaki aşk bize gençliğimizi, gençlik aşklarımızı hatırlattı” diyor. Gençlerde diziyi sahiplenmiş durumda. Çok güzel tepkiler alıyoruz.

kiraz-mevsimi-27-Eylül-2014(1)

Önemli olan insanın enerjisi;

Sana ilan-ı aşk edenler de oluyor tabii…

Oluyor arada. Sosyal medyada Öykü ve Ayaz adına hesaplar açılıyor. İnsanlar Ayaz’ın mimiklerinden ve kısık gözlerinden bahsediyor. Bütün bunlar beni gerçekten çok mutlu ediyor.

Dürüst cevap istiyorum. Yakışıklılığın, kasların herkesin dilinde. Bunlar olmasaydı da bu kadar yoğun ilgi çeker miydin sence?

‘Zeytin Tepesi’nden sonra birkaç ay aram oldu, o süreçte spora yoğunlaştım. O yüzden kaslarım gelişti. Normalde çok kaslı olmayı pek sevmiyorum, fazlası ekrana yakışmıyor. Ben enerjiye çok inanıyorum. İnsanların dışarıya yaydıkları enerji çok önemli. Yakışıklı olabilirsin ama enerjin kötüyse insanlara hiçbir şey geçmez. Yakışıklılık Ayaz karakteri için bir avantajdı, bir başka karakter için dezavantaj da olabilir.

İleride tipimle hiç alakası olmayan bir karakteri canlandırmayı çok isterim.

İleriye yönelik olarak eğitimlerimi devam ederek oyunculuk adına iyi yerlere gelmek ve iyi projelerde yer almak istiyorum.

CB2XK_qXIAA3GTC

Serkan Çayoğlu, 1,87 boyunda, 85 kğ. Spor yapmayı, sabah koşularını, sahilde yürümeyi, formunu korumak için sağlıklı beslenmeyi özen gösteriyormuş. En sevdiği yemek; Annesinin mercimek salatası ve somon ızgara.  Görmek istediği yer; Küba. En sevdiği ses: Dalga sesi. Titiz ve disiplinli çalışmayı seven biri. Kiraz Mevsimi’ndeki biraz ukala ve kendini beğenmiş Ayaz’ı tipinin en çok duygusal ve içtenliğini sevdiğini söylüyor.

tumblr_mjx1yhQAOC1rwu65wo1_1280

Kiraz mevsiminde Ayaz – Öykü çok uyumlu bir çift olmuşlar. Bir zamanlar Türk Sinemasında Kadir İnanır ve Türkan Şoray çifti gibi. Serkan Çayoğlu ve Özge Gürel çiftinin unutulmaz ikiliyi anımsattığı söyleniyor.

İşte Kiraz Mevsimi’nin Ayaz’ı Serkan Çayoğlu’nu sizlere kısaca da olsa tanıtmaya çalıştım. Sevilen oyuncu, dizide kendi sesini konuşmuyormuş, diksiyon dersleri alan Serkan Çayoğlu’na, inşallah ileride kendi sesini konuşması ve başarılarının devamını diliyorum.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Serkan Çayoğlu Vikipedi. HThayat – Ece Saruhan röportajı. Reflex Dergi röportajı. Adam in town – Oben Budak röportajı. Görseller internetten alınmıştır.

 

 

 

 

1 thought on “Kiraz Mevsimi’nin Ayaz’ı, Serkan Çayoğlu’nun dünü, bugünü ve yarını!

  1. serkan abi benim adım meryem 10 yaşındayım ve seni hep görmek istemişimdir izmir karşıyakada oturuyorum ve seni çok seviyorumlütfen bana bir video yolla seni takip ediyorum şimdilik bay bay

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir