Kara Para Aşk / Ömer nikahtan niye kaçtı? Ömer’in duygu yüklü ayrılığı!

TV Programları

40-2

Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün’ün baş rolü oynadığı “Kara Para Aşk” da dün akşam Ömer’in canından çok sevdiği Elif ile olacak nikahından kaçtı, gelmedi. Nikah günü gelip çatmıştı. Ömer nikaha gelmedi, Elif’i beyaz gelinliğiyle terk etmek zorunda kaldı. Elif göz yaşları içinde sahilde yürüdü, yüz yüze, göz göze geldiler ama, Ömer seni kendimden, ailemden korumak için, senin hayatını karartmamak için nikaha gelmedim, o imzayı atamadım diyemedi. Elif’in babasının katilinin abisi Hüseyin olduğunu öğrendikten sonra yıkıldı. Ömer İpek’in yardımı ile, İpek’in oğlu Yağız’ın kendi oğlu olduğu yalanını sürdürdü. Amacı sırf Elif’i kendinden soğutmak ve nikahtan kendiliğinden vazgeçmesi içindi. Ömer’in yaşadığı üzüntüsünü, yarı  içine attığı gözyaşlarını gördükçe kahrolduk.

Kara Para Aşk’da artık finale sayılı bölümler kaldı. 17 Haziran’da, 50.bölümde final yapacak. Final yaklaştıkça bir bir düğümler çözülüyor ve bir ara düşen reytingleri tekrar yükseliyor. Dün akşam AB’de 6.sırada, Total’de de 10.sırada yer aldığını gördük.

Gelelim dün akşam olanlara:

Geçen bölüm sonunda İpek nikaha gelerek Elif’e Ömer’in söylemediklerini söyler. İpek: “Yağız’ın babası Serhat değil, Yağız’ın babası Ömer” diyerek Elif’in başından aşağı kaynar sular dökülür. Nikah salonunu terk eder, kendisini sahile atar. sahilde Ömer ile yüz yüze gelir.

Ekran Alıntısıkpa40.1a

Ömer kendisini görmemezlikten gelen, teğet geçen Elif’e; “Elif” diye seslenir. Elif; sana geliyordum, ne yapacağız demeye, şu haline bak sen kararını vermişsin bile… Nikahımızı ikimiz adına iptal etmişsin. Hesap sormaya bile hakkım yok değil mi? Bunu da çaldın benden, hayallerimi, umutlarımı bu günümü çaldığın gibi. Babamla beraber doğum günümü aldınız benden Ömer. Konuşsana, bir şey söylesen diyerek Ömer’in göğsünü vurur, itekler. Yalan da olsa bir şey söylesene. Hani birbirimizden bir şey saklamayacaktık Ömer. Verdiğimiz sözlere ne oldu? Konuşsana… Bir çocuğun arkasını korkaklar gibi saklanma. Ömer, gözünden akan bir damla göz yaşını siler, ben böyle olsun istemedim. Elif, başka çarem yoktu. Sonrası daha acı olacak. En iyisi başlamadan bitsin.

40-2

Öylece bakışırlar, uzun, uzun. Sanki dakikalar, değil saatler geçer. Sonra Elif, döner gider.

40-4

Ömer, bir zaman arkasından bakar. Sonra yere düşen Elif’in duvağını yerden alır, avuçlarında sıkar, koklar. Sonra Elif’im bana af et, ne olur diyerek mırıldanır.

Ekran Alıntısıkpr40.1

Nikah memura acele eder. O sırada gelen Elif, geldiğiniz için çok teşekkürler, ama bu gün burada bir nikah olmayacak. Bütün davetliler dağılır. Elif kendisini odasına kapatır, adeta kendinde değildir. Kutuyu açar, eski  resimleri bakar.

Ekran Alıntısıkpa40.4

Ömer evin önündeki taş kuyunun taşlarını, eline aldığı bir balyoz ile vurur, kırar, döker. İçindeki öfkeyi, ağabeyi Hüseyin’e olan kinini kusar. Kuyuyu yerle bir eder. Yukarıdan gören yengesi Melike, annesi Elvan Hanım çok şaşırırlar. Annesi yanına gelir. Yapma oğlum diye yalvarır. Niye nikahı iptal ettin. Annesini gerçekleri söylemesini ister. Nedenine annesini söyler, Hüseyin abisinin Elif’in babasının, Sibel’in katili olduğunu söyler. O an Elvan Hanım kalp krizi geçirir, derhal hastaneye kaldırırlar.

Ekran Alıntısıkpa40.5

Tayyar Bey, oğlu Fatih’ten aldığı böbreği kaybetmiş ama, tekrar hayata dönmüştür. Şimdi tek derdi vardır, Hüseyin’deki blaş belleği almaktır. Ömer 500 bin avro nakit ister. Tayyar Bey parayı gönderir.

Ekran Alıntısıkpa40.2

Nedret Hanım, Ömer’in annesi Elvan Hanımın kalp krizi geçirdiğini öğrenir. Nikahın iptal edilmesi ile ilgili, basına söylenecek bir sebep bulmuştur. Levent’e talimat verir, bir basın açıklaması yazıp basına dağıtılır. Ömer Demir’in annesi kalp krizi geçirmesi ile Elif Denizer’in nikahı ertelenmiştir.

Tayyar Beyin adamları Hüseyin’i odada göz hapsinde tutarlar. Tayyar Bey adamlarına talimat verir. Hüseyin’in gazeteleri okutulmaması, annesinin hastanede olduğunu öğrenmemelidir. Ömer, bir fırsatı bulur, çöpten gazeteyi alır, okur, kardeşinin nikahının ertelendiğini, annesinin kalp krizi geçirdiğini öğrenir.

40-3

Hüseyin Demir’in tek amacı aldığı paralarla yurt dışına kaçmaktır. Tanınmamak için saçlarını ve bıyıklarını boyamıştır.

Ekran Alıntısıkrp40.12

Nilüfer, ablası Elif’ten habersiz hapishaneye Fatih’e ziyarete gider. Fatih her şeyi Nilüfer’den öğrenir. Ömer’in niye nikahtan vaz geçtiğini çözmeye çalışır. Nilüfer, ne biliyorsan bana anlat dese de Fatih, sana anlatamam Elif ile konuşmam lazım.

Ekran Alıntısıkpa40.13

Aslı hastaneye gider, Ömer’e olan kızgınlığını suratına haykırır. Ömer’e Sakın bir daha kardeşimin karşısına çıkma, der. Daha sonra da Elif Elvan Hanımın kalp krizi geçirdiğini Aslı’dan öğrenir. Dayanamaz hastaneye gider. Ömer ile karşılaşırlar.

Ekran Alıntısıkpa40.14a Ekran Alıntısıkpa40.14b

Ömer ile konuşmaz, Melike’ye geçmiş olsun der ve bilgi alır. O sırada Arda, Pelin ve İpek hastaneye gelirler. İpek Elif’i görünce geri döner. Arda emniyetteki çalışmalar hakkında bilgi verir. Hüseyin’in kuyuya attığı silahtan çıkan kurşunlarla cinayetlerinin işlendiği bilgisini verir. Elif de kenardan Ömer’e hüzünle bakar.

Ekran Alıntısıkpa40,15

Pelin Elif ile konuşur, Elif dostum olduğunu sanıyordum, sen her şeyi biliyordun bana söylemedin diyerek sitem eder. Elif, Aslı’ya telefon eder, Aslı neden ben buraya geldim, ne yapıyorum burada… Bu adam beni daha sabah terk etti. Aslı, Elif aşk bu, bitti deyince biter mi?

Nedret Hala Levent ile uzun uzun sohbet eder, bu kötü gününde Elif’e yardımcı olmasını ister. Onunla arkadaş, hatta daha ileri giderek sevgili olmalarını ister.

Ekran Alıntısıkpa40.15

Ömer, Arda ve Pelin emniyette Hüseyin Demir’i bulmak için harıl harıl çalışırlar. Ömer, Fatih ile konuşmak için, Arda’ya görüş ayarlamasını ister.

Elif, kiraladıkları eve gider. Eşyalarını toparlar. Ömer’e nikahtan önce verdiği babasının saatini sehpanın üzerinde görünce şok olur. Saati yere atar, parçalanınca çok üzülür. Ortalığı kırar döker, dağıtır. Komşuları Ömer’e evde hırsız var diye telefon ederler. Ömer, derhal eve gelir. Ömer, evde Elif’i görünce çok şaşırır. Ne yapıyorsun burada deyince Elif Ömer’in suratına bir tokat patlatır. Saati göstererek bunu ne zaman getirip koydun buraya? O gece getirdin di mi? Zaten sen kararını o zaman vermişsin, o nikah olmayacaktı.

KPA40.11

Dayanamaz Ömer’in göğsüne kapanır, neden, neden  diye ağlar. Ömer, benim içim seninkinden daha kötü. Sen en azından zehrini akıtabiliyorsun. Bizi birbirimize yar etmediler dedim, ben seni sevmiyorum demedim.

Ekran Alıntısıkpa40.17a

Ömer dayanamaz evi terk eder. Biner arabasına biraz gider, durur. Direksiyona kapanır katıla katıla ağlar. Arkasında birken konvoyun korna sesleri ile kendisine gelir.

Ekran Alıntısıkpa40.18

Hüseyin hastaneye annesinin doktorunu arar. Durumu hakkında bilgi alır, aralarında sert konuşmalar geçer. Hüseyin karısı Melike’yi arar. Melike annen canıyla cebelleşiyor, sen nasıl bir evlat, nasıl bir kocasın diyerek verir, veriştir. İnsan gelir de annesinden son bir dua alır. Hüseyin, annem o kadar mı kötü?

Ekran Alıntısıkpa40.19

Elif, Fatih ile hapishanede konuşur. Fatih, Nilüfer’i buraya göndermemesini ister. Sana da hayatının iyiliğini yapacağım. Ömer seni çocuk yüzünden terk etmedi. Bir düşün, Sen akıllı kızsın. Biz Ömer’le aynı kafadayız sevdiğimiz kadını asla terk etmeyiz. Sen bulacaksın, araştır.

Arda, Ömer ve Pelin Hüseyin’in kaldığı apartmanı bulurlar. Apartman görevlisini sıkıştırırlar, adam kaçar. Peşinden koşarak yakalarlar. Konuştururlar, yarım saat önce hep beraber çıktıklarını söyler. Hüseyin yolda adamları atlatır ve kaçmayı başarır.

Elif, evde Ömer’in kullandığı traş makinesinden tüy alır. Sonra da İpek’in evine gider. İpek ile konuşmak ister, İpek çok tedirgin olur. Oğlu Yağız’ı sorar, birlikte çay içerler. Ömer, Yağız’ın babası olduğunu ne zamandan beri biliyor? İpek, sen bu soruları Ömer’e sor diyerek cevap vermez. Yağız parktan gelir, İpek bakıcısı ile konuşmak için dışarı çıkarlar. Elif Yağız’a bana odanı göster diyerek odasına giderler. Elif’in amacı saçından almaktır. Tam keserken İpek içeri gelir ve yakalar.

Ekran AlıntısıKPA40.10

Hüseyin, Tayyar’ın adamlarından kurtulur, maceralı bir yolculuktan sonra hastaneye gelir.  Hastane koridorunda  kızını, Tayyar’ın oğlu Mert ile öperken görünce çok bozulur. Hüseyin’in tek amacı vardı yurt dışına kaçmadan annesini son defa görmek ve helallik almaktır.

Ekran AlıntısıKPA40.9

Hüseyin annesi ile konuşur. Benim yüzümden mi düştün bu hale… Elvan Hanım oğlu Hüseyin’i görünce çok bozulur. Sen nasıl çıktın karşıma, onca insanın kanını nasıl kirlettin, beni nasıl katil anası yaptın? Hüseyin hem ağlar, ben istemedim. Elvan Hanım, cezanı çek. Ana hapishane benim içeri soktuğum adamlarla dolu, beni bir saniye bile yaşatmazlar. Ana, ben helallik almaya geldim. Oğluna helallik verecen değil mi?

O sırada Ömer gelir, Melike anne uyuyor dese de, onu görmek ister. Ağabeyi Hüseyin içeridedir. Kapıyı açtığı anda yüz yüze gelecek, keklik gibi yakalayacaktır onu. Ömer,tam kapıyı açar, aralar ve 40.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıKPA40.SON

Şimdi ne olacak? Komiser Ömer abisi Hüseyin’i yakalayabilecek mi? Haftaya hep birlikte göreceğiz.

Ömer nikahtan sırf Elif’i üzmemek, babasını öldüren katilin kardeşi ile evlendi dedirtmemek için nikahtan kaçtı.

Ay Yapım’ın bu polisiye aşk dizisinde, Elif Ömer’den vazgeçmedi! Vaz geçmeyecek de. Bu hikaye mutlu son ile bitecek.

 

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller diziden tarafımdan kopyalanarak alınmıştır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir