Melis Balcılar (Melix) yeni sesler, yeni yüzler,

Müzik

17 Ağustos ’13

Kategori
Müzik
Melis Balcılar (Melix) yeni sesler, yeni yüzler.Melix adlı Albüm kapağı.


Bu blog yazımda yeni bir ses, yeni bir yüz Melix’ i (kızım) tanıtmak istiyorum sizlere. Evet, benim biricik kızım Melis Balcılar. Ta ki çocukluğundan beri, tam bir müzik tutkunu. Ortaokul yıllarında annesinin aldığı bir gitarla başladı müziğe. İzmir’de Özel Türk Kolejini bitirip, İstanbul’da Haliç Üniversitesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne burslu olarak kazandı ve kaydoldu. 3. Sınıfta ilk müzik grubunu kurdu. Melis grubun solistiydi. Değişik etkinliklere katılıyorlardı. Boğaziçi Üniversitesi “Battle of the Bands” Yarışmasında 1. lik ödülü almışlardır.

2004 yılında Hipnoz adlı bir grup kurmuşlar. Alternatif müzik ve cover türü müzik yapmışlardır. Kendi şarkıları ve coverlardan oluşan repertuarları ile çok çeşitli barlarda çaldılar.

Geçtiğimiz yıllarda ise ilk solo albümü için çalışmalara başlamıştır Melis ve geçtiğimiz Mart ayımda ilk solo albümü “Melix” i çıkartmıştır. Albüm şu an da müzik marketlerdeki yerini almıştır.

Melis, yaptığı müziğin tarzını Elektronik altyapılı Rock olarak tanımlıyor.

Albüm’ ün kapak yazısında; Sevgili dinleyici, bu elinde tuttuğun albüm, kendimi bildim bileli kurduğum en büyük hayaldi, ve işte şimdi gerçek oldu. İçimdeki melodileri, söyleyip te söyleyemediklerimi, duygularımı, heyecanlarımı ve hezeyanlarımı kendimce bu şarkılarla haykırdım. Mutluyken şarkı yazılmaz derler, ama ben mutluyken yazdım; çünkü içimdeki müzik tutkusu hiç peşimi bırakmadı.

CD’de 8 parça mevcut, sekizinin de söz ve müziği Melis’e ait. Parçalar: Soytarı, X, Bu gece gelecektin, Aranıyor kalbim, Kelebek etkisi, Gardiyan, Kırılganlık ve Gardiyan remix.

Çıkış parçası olan “X” e ise bir video klip çekti geçtiğimiz ay, klip şu an müzik kanallarında gösterimde.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde, Fog TV. de Hakan Bilgin’in “Gece gece” ve “Ebru Hekimoğlu ile her şey” adlı canlı yayın programa çıkmıştır. Sonra da TRT FM’de ve Delta FM’de canlı yayınlarda performansını göstermiştir.

Ben keyifle dinledim. Kızım olduğu için söylemiyorum. Gerçekten çok beğendim.

Melis, iş olarak da müzikle iç içe. Taksim, Tünel’de “Studio Fanus” isimli prova ve kayıt stüdyosu mevcut. Asıl mesleği annesi gibi İngilizce öğretmenliği, ama yapmıyor, ne yapalım müzik tutkusu, tercih onun.

Başarılarının devamını diliyorum canım kızım, yolun açık olsun.

Sizlerin de hayatınız, hoş bir melodi gibi olsun, sevgili okurlarım.

Melis’i yeni ses, yeni yüz olarak tanımak ve dinlemek isterseniz şu sayfalara bir göz atın derim:

(www.facebook.com/melisbalcilar)

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir