Maral En Güzel Hikayem, çikolata tadında gidiyor!

TV Programları

Ekran AlıntısıMRL2.KP

Tv8’de ekranlara gelen Hazal Kaya’nın yeni dizisi “Maral En Güzel Hikayem” dün akşam 2.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Bana göre çikolata tadında bir dizi.

Maral 2.bölüm reytinglerde Total’de 25.sırada, AB’de 12.sırada yer almıştır.

İlk bölümde “Luna” mağazasında bir garson olarak çalışan Maral, mağaza sahibinin kızı Alara’nın çocukluk arkadaşıdır. Maral, Alara’nın hamileliğinden dolayı zor dorumda olması ile yardımcı olur. Alara da en güvendiği arkadaşı garson kıza kendisinin yerini bakması için tepe yönetime getirir ve gider.

Göreve başlaması ilk günde depodan 60 bin lira değerinde mal çalınır. Patron Halis Bey, bu zararın çıkması için bir personelin işten kovmasını ister. Kötü propaganda olmaması ve basına sızmaması için polise de gidemezler. Sigortadan da alamayacakları için bu zor görev Maral’a verilir. Maral, hiç suçu olmayan birini işten atamaz, başka bir çözüm yolu bulur.

Mağazanın pasta ustası Sarp’ın bu hırsızlık olayında parmağı vardır, tek sırdaşı da arkadaşı Saso’dur.

Ekran AlıntısıMRL2.1

Maral’ın garson arkadaşı Aslı da en samimi arkadaşıdır. Maral’ın eline personel listesi tutuşturulur, performansı en düşük olanı seçmek zorundadır. Sarp ve arkadaşı Saso işe gelirler. Sarp işine geçer, Saso listede ismini görünce Maral açıklama yapmak zorunda kalır. Dün hırsızlık olduğunu, zararın karşılanması için birini işten çıkartması gerektiğini söyler. Sarp da içeriden duyar. Saso depoyu biz soyduk, ne olacak şimdi diye Sarp ile içeride tartışırlar. Bizim yüzümüzden millet işinden olacak, senin yüzünden.

Ekran Alıntısımrl2.2

Sarp o an çocukluğuna döner. Anaokulunda müsamere gününe babası gelmez. Onu tam da tanımamaktadır. Annesi Nilüfer Hanım’ın babası ile konuşmalarını duyar, “Anladım Sarp diye bir oğlun yok” sözlerini içine işler.

Ekran AlıntısıMRL2.3A Ekran AlıntısıMRL2.3B

Babasına olan çocukluk öfkesi onun kalbini sanırlaştırmıştır. Maral madem sorumluluk bende, izleyecek ona göre karar verecektir. Tek tek reyonları dolaşır, çalışan personeli izler, işaretler.

Ekran AlıntısıMRL2.4

Sarp, kendisini suçlu hisseder, Maral’a zor duruma sokmuştur. Saso ile konuşurlar, Maral’a yardım etmek ister. Odasına çıkar, yardım etmek istemektedir. Kimse işsiz kalmasın der ve bu zararı biz kapatalım diyerek Maral’a fikrini söyler. Maral, satışları iki katına çıkartırsak zarar kapanır. Arkadaşlarımız için diyerek yola çıkarlar.

Ekran AlıntısıMRL2.5

Halis Beyin oğlu, Oytun da mağazaya çıkar gelir. Babası oğlunu görünce çok sevinir, onu bürosuna alır, konuşurlar. Yardıma ihtiyacı vardır, işin başına geçmesini, işte kalmasını ister.

Ekran AlıntısıMRTL2.6

Maral adında garson bir kıza mağazanın idaresini bıraktığını söyler. Duygulu konuşma yapar, oğlunun Paris’e tekrar dönmez, kalmasını ikna eder.

Ekran AlıntısıMRL2.7

Maral ile Sarp tüm satış personelini izleyerek, notlar alırlar. Maral, gözlemlerinden hepsinin başka reyonlarda daha başarılı olduğunu görür. Sarp, sen buldun diyerek, onları serbest bırakmaya karar verirler. Maral, telefonundan Mine Hanımı arayarak haber vermek ister.

Ekran AlıntısıMRL2.8

Sarp işinin başına döner. Arkadaşı da çözüm buldukları için çok sevinir.

Halis Bey, kızının veda etmeden çekip gitmesini üzülmüştür. Çok sık boğaz etmişim, bu defa oğlu için aynı hatayı yapmayacağını söyler. Halis Bey, çalınan mallar bir şekilde piyasaya sürülecektir, adamına takip edilmesini ister.

Mine Hanıma, Maral’ın işten çıkarma konusun ne yaptığını sorar, haber yok deyince oğlu Oytun’a işi hava edecektir. Maral’ın depoda personel toplantısı yaptığını duyunca şaşırır.

Ekran AlıntısıMRL2.10

Maral, tek tek hangi reyonda çalışmak istediklerini sorarak görev taksimi yapar. Herkes kendine güvendiği reyonda satış yapacaktır. Amaç çok satış yapmaktır. Herkesi özgür bırakır, personelden alkış alır.

Ekran AlıntısıMRL2.11

Sarp’a teşekkür eder, o sırda patron Halis Bey gelir. Sarp, izin verin istediğini yapsın, başarılı olamazsa o zaman yargılarsınız. Halis Bey Sarp’a sen kimsin diyerek çıkışır. Önce kimse benimle böyle konuşamaz der, sonra da ben cesur adamları severim diyerek Maral’ın uygulamasını ister. Halis Bey Sarp’ın elini sıkar. Sarp’ın babası Halis Bey’dir. Halis onu tanımaz. Sarp, işe girerken baba adı sorulduğunda, yaz kafana göre fark etmez diyecek kadar babadan nefret etmektedir.

Ekran AlıntısıMRL2.12

Halis Bey Maral’a oğlu ile tanıştıracaktır. Maral ile Oytun tanışır ve konuşurlar. Oytun bardak kırar ve içecek yere dökülür. Maral, ben hallederim dese de, birlikte temizlerler. Belli ki, Oytun da Maral’dan hoşlanmıştır.

Ekran AlıntısıMRL2.13

Maral, kimseyi işten çıkarmadan halletmeye çalışacağını anlatır. Halis Beyin karsısı Deniz, Maral ile Oytun arasındaki durumu fark eder. Oytun da Deniz Hanımın oğludur. Benan da durumu fark eder.

Ekran AlıntısıMRL2.14

Maral satışları takip eder, 17 bin lira açıkları kalmıştır. Halis Bey, reyon değiştirme işinden hoşlanmaz. Yarım saat içinde bir isimle gelmezsen ben çıkartırım. Deniz Hanım da Maral’ı haz etmemektedir.

Maral’ın babaannesi sürpriz bir şekilde İzmir’den mağazaya gelir. Torunun müdür olmasını çok sevinmiştir. Hediye olarak bir nazar boncuğu getirmiştir.

Ekran AlıntısıMRL2.15

Halis Bey, güvenlik görevlisinden de hesap sorar, gözün Maral’ın üstünde olacak, en ufak hareketliliği bana bildireceksin.

Zaman daralmıştır, 15 dakikada 15 bi lira satış yapmak gerekmektedir. Sarp duruma müdahale eder, para toplarlar. Herkes cebindeki paraları ortaya koyar. Halis Beyin anlamaması için alışverişi Maral’ın babaannesi yapacaktır.

Ekran AlıntısıMRL2.16

Ayten Hanım, Dubai prensesi olarak gelecek, mücevherler alacaktır. Arka kapıdan çıkar, ön kapıdan girerek eksik alışverişi yapar. Oytun, durumu fark eder, Maral babaannem benim der ve lütfen babanıza söylemeyin. Kimse kovulmasın diye zararı kapatmaya çalışıyoruz. Oytun , biraz çocukça dese de durumu kabullenir.

Maral, son ciroyu öğrenir. 61 bin lira olmuştur. Herkes sevinçten birbirlerine sarılır. Muhsin Beyden alınan parayı, Oytun ben öderim diyerek Maral’ı büyük bir yükten kurtarır. Bu durumu sarp çok bozulur, suratının rengi değişir. Maral çok sağ ol diyerek Oytun’a sarılır. Sarp çok daha bozulur.

Ekran AlıntısıMRL2.17

Sarp ilk mağazaya iş için geldiği zaman, babası Halis Beyin oğlum diyerek ona doğru yürümesi, arkasından gelen diğer oğlu Oytun’a sarılması çok büyük bir yanılgıydı.

Ekran AlıntısıMRL2.18A Ekran AlıntısıMRL2.18B

Sarp tam bana sarılacak derken, Halis Bey teğet geçer Oytun’a sarılır. Sarp öylece bakar kalır. Hal bu ki öyle bir ihtiyacı vardır ki, baba sevgisine… Gözleri buğulanır.

Ekran AlıntısıMRL2.19

Oytun, herkesin depoya toplanmasını, Maral Hanımın bir duyurusu olacak diyerek talimat verir. Maral da Halis Beye çıkar, şu ana kadar yaptığımız satış der. Maral, benden bir şey istediniz, ben daha iyisini yaptım. Halis Bey, iş dünyasında buna aferin derler.

Deniz Hanım kocasının yanına gelir. Oytun da oradadır, karını bildirir. Babacığım bir süreliğine kalmaya karar verdim. Halis Bey çok memnun olur, oğluna sarılır. Bir ay kalacağım, Maral’ı kovmayacaksın tek şartım bu baba. O başta duracak, ben sadece yardımcı olacağım.

Ekran AlıntısıMRL2.20

Deniz Hanım pek memnun olmasa da hayırlı olsun der. Maral depoda toplantı yapıyordur. Satışlarımız iki katı oldu, bu sizin başarınız. Herkese verilen zarflarda nerede çalışmak istiyorsanız oradasınız, der.

Ekran AlıntısıMRL2.21

Herkes çok memnun olur. Sarp, Maral, Maral diye tempo tutturur. Maral çok memnun olur, aramızda biri var ki, o olmazsa yapamazdım. Teşekkür etmem lazım. Sarp, önce kendi zanneder. Sarptan önce önünde duran Oytun, mersi diyerek Maral’a doğru yürür. Yanına gider ve arkadaşlar hepinizi tebrik ederim. Bugünkü heyecanınız beni çok mutlu etti. Bir süre daha burada kalmaya karar verdim, tabii Maral’a yardımcı olmak için.

Ekran AlıntısıMRL2.22

Sarp, çok bozulmuştur, derhal depoyu terk eder. O sırada herkesin cep telefonuna mesaj gelir. Kızlardan biri içini çekerek Maral’a bu ne beni mi kovdun işten diyerek gösterir. Maral, ben yapmadım derese herkes ters yüz salonu terk eder.

Ekran AlıntısıMRL2.23

Sarp da motorunu biner, işyerini terk eder. Aslı da, niye böyle yaptı Halis’e diye sorar. Ne güzel becerdi kız. Halis, yarar, sen onu tanımıyorsun.

Ekran AlıntısıMRL2.24

Maral çok kötü olmuştur. Otobüste babaannesinin omzuna yaslanır. Neden yaptılar, Halis Bey mi yaptı anlamıyorum diyerek konuşur. Babaannesi Maral’a kalp krizlerine iyi gelir diyerek çikolata verir. Çikolatacı çocuk verdi. Bitter diyorlar, bitterin sana nasıl baktığını gördüm. Maral, biz sadece arkadaşız. Meral Hanım, öyle mi? Bak ben sana söyleyeyim, karamelli de sana yanık. Maral, karamel kim babaanne? Maral, benim kalbim sıkışıyor deyince; O kalp sıkıntısı geçer kızım, ama bir tanesi fazla… Onun acısı geçmez.

Sarp, kum tornasını vurarak, stresini atmaya çalışır.  Yok patronun oğluymuş, yok her şey çok güzel olacakmış, patlatır yumrukları. Bizim için kalmaya karar vermiş. Yanlışlıkla arkadaşı Tahsin’i yere indirir. Sen bundan sonra gör abini.

Ekran AlıntısıMRL2.25

Maral, babaannesini ayrılır. Sinyal veren taksiye Sarp diye yaklaşır. Takside arkadaşı Alara vardır. Maral, çok korkmuştum bir şey yapacaksın diye. Alara, sen olmasaydın yapacaktım. Sana söz veriyorum çok iyi bir anne olacağım. Babam izin vermez, çocuğu Amerika’da doğurmaktan başka çarem yok. Maral, kaç ay yoksun ben ne yapacağım tek başıma… Kalırsam, o gidecek. Bu karnımdaki bebeğin hiç bir suçu yok ki? Alara, adını ne koyacağım biliyorsun değil mi? Sana bir değil, iki can borcum var artık.

Ekran AlıntısıMRL2.26

Alara, Maral’a kabul ettirir ve gider. Maral arkasından bakar kalır. Ve 2.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıMRL2.SON

Hazal Kaya ile Aras Bulut İynemli’nin başrolü baylaştıkları “Maral” bence ilerleyen bölümlerde çok daha güzel olacak. Maral ile Sarp çok güzel bir uyum yakalamış durumda. Bir tarafta Bitter (Sarp), diğer tarafta karamel (Oytun)…  Onların güzel kreması da Maral olacak. Aralarında paylaşamayacaklar. Tadından yiyemeyeceksin. Benden söylemesi. Maral, 2.bölümü ile çikolata tadında gidiyor.

Keyifli seyirler

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller diziden tarafımdan kopyalanarak alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir