Medcezir / 61.Bölüm vuslat olmadı ama, Mira katil oldu!

TV Programları

B-SfhUiIUAEpNdJ

Star Tv’nin fenomen dizisi Medcezir’de dün akşam aşk beklerken sonunda kan vardı ve Mira katil oldu. Allahtan ilk gelip gören Yaman’dı. Yaman Mira’nın suçunu üstlenecek mi? Zaten Yaman Altınkoy’un günah keçisi oldu. Şimdi de sevgilisinin suçunu üstüne alarak, abi katili mi oluyor.

Mira zaten hasta, katil olması ve arkasından hapishane şokunu kaldıramaz. Yaman gelirken Kenan’a mesaj attı, öldürürüm seni dedi. Ve dediğini yapmış olacak ve sevgilisi Mira’yı da kurtaracak.

Ben bölüm başındaki Yaman Mira’nin o gece geçirdikleri şömine başındaki ateşli aşk sahnelerini beklerken, onların kıvranarak hastaneden geldiklerini gördük ve ters köşe olduk. Allahtan Mert’in acayip dans sahnelerinden öğrendik ki, Eylül ile vuslatı o yapmış. Daha sonra Yaman’nın duştayken Mira’nın gelmesiyle neler olduğunu tam göremedik. Hoş vuslat duşta değil, yatakta olmalıydı. Senaristimiz Ece Yörenç, bölüm etiketi olarak “Unutamamçünkü” dediğine göre, bizler görmedik ana bir şeyler olmuş galiba… Aşıklarımız ilerleyen bölümlerde bu unutamadıkları anları hatırlayıp izleyenleri gösterirler mi bilemem!

Ben gene de Ay Yapım’ın neden bu kadar tutucu davrandığını pek anlam veremedim. Orijinal The O.C.i bir daha daha seyretsinler, ne sahneler…

En güzel sahne neresiydi derseniz Yaman’ın gitarının eline alıp, bestesine yazdığı sözlerle, Mira ile şarkı söylemesi.

En kötü sahne de finalde, Mira’nın annesini Kenan’dan kurtarmak için sırtına iki el ateş etmesi ve çaresizliği idi.

Medcezir artık reytinglerde bir türlü yükselemiyor. AB’de 5,3’le 5.sırada, Total’de de 4,82 ile 6.sırada yer almıştır.

Ben gene her hafta olduğu gibi klasik 61.bölümde geçen olaylardan bahsetmek istiyorum.

Geçen bölüm sonunda Mert’in o meşhur “Vahooy” narasından Eylül ile bir şeyler olduğunu anladık. Ama Yaman ile Mira yedikleri sandviçten zehirlendikleri için o geceyi yatak yerine hastanede geçirmişler. Sabah kıvranarak geldiklerini gördük.

Ekran AlıntısıMD61.2

Mert, geçirdiği güzel gecenin sevincini garsonlar dahil herkesle paylaştı. Yaman zaten onun o halini görünce bir şeyler olduğunu anladı.

Ekran AlıntısıMD61.1

Yaman ile Mira, geceyi uykusuz geçirdikleri için odaya biraz uyumak için girerler. Yaman Mira’nın ilacını verir, Mira ona hayranlıkla seyreder. Yapılan tahlillerden Mira’nın eski hastalığının nüksettiğini anlarlar. Sonra da sarılıp birlikte uyurlar.

Ekran AlıntısıMD61.3

Eylül’ün uyandıktan sonra Mert’i bulamaması ve içeri giren garsona Mert zannederek başına çarşafı örtmesi, kendisinin çıplak kalması çok komik sahnelerdi.

Sedef evi arar, Suzi ile görüşür. Deniz ile Selim’in beraber olduklarını duyunca çok sevinir. Selim Bey o gece çalışarak dosyalar arasında uyur kalır.

Ekran AlıntısıMD61.4

Tatilde Asım Şekip, Sude’nin çok düşünceli olduğunun farkındadır. Sude , Mira’nın Yaman ile ilgili evlilik kararını düşündüğünü söyler. Asım Bey, bence o iş olur, Yaman tuttuğunu koparan bir çocuk, arkasında da Selim var. Sude, Orkun’un Mira’yı üzmesinden korktuğunu söyler. Çok tehlikeli olduğunu, Mira’yı bir kötülük yapmasından korktuğunu söyler.

Orkun Sude’ye sesli mesaj atar, Mira ile ilğili konuyusorar. Orkun’un sevgilisi Ceren sen eski sevgilin Mira’yı düşünüyorsun deyince Orkun çok bozulur.

Ekran AlıntısıMD61.5

Burak koluna Leyla’nın ismi yazan dövme yaptırmıştır. Arkadaşları dün gece neredeydin diyerek takılırlar. Aynada dövmeye bakar, pişman olur.

Yaman ile uykudan uyandıklarında Mert ile Eylül kapıya gelirler. Yaman aniden kapıyı açınca, uyandınız mı diye bakmaya geldiklerini söylerler. Eylül içeri dalar, Mira bana 15 dakika verin toparlanırım.

Ekran AlıntısıMD61.6

Mert dün akşam olanları Yaman’a çıtlatır. Babama söylemeliymin deyince Yaman, saçmalama diye ikaz eder. Eylül, Mert’in Yaman’a bir şeyler söylediğinden utanır. Mert, sen benim nişanlım değimlisin diyerek Eylül’e sarılır, öper.

Selim Beyi elemanı Atılay arar, bir kaza olduğunu söyler. Deniz Hanım çok üzülür. Teşhis için hastaneye morga giderler, ama ölenin babası olmadığını görür. Çok ağlar, onu Selim teselli eder.

Ekran AlıntısıMD61.7

Yaman, Mira, Mert ve Eylül kanalda kayıklarla gezinti yaparlar. Kenan Doğulu’nun “Havada aşk kokusu var” şarkısı çalar, mutluluklarına diyecek yoktur. Bolca selfi resim çekilirler.

Ekran AlıntısıMD61.8BB Ekran AlıntısıMD61.8A

Sonra da kıyıdan oltalarla balık tutarlar. Daha sonra seyyar su teleferiği ile karşıya geçerler.

Ekran AlıntısıMD61.9

Akşam yemeğinde Mert, o meşkur türkülerinden birini söyler.  Başta Eylül ve herkes hayranlıkla onu dinler. Sonunda çevreden ve Yaman ile Mira’dan alkış alır. Mira şahane ses olduğunu harcandığını söyler.

Ekran AlıntısıMD61.10

Mira Yaman’a sen ne söylüyorsun? Mert ile Eylül çevreye yürüyüşe çıkarlar. Mira gelecek için hayallerini söyler. Sen bestene şarkı yazacaktın diye sorar? Yaman mırıldanır, Mira çalsana, dinlemek istiyorum. Yaman, yazılı kağıdı hediye paketi gibi Mira’ya verir, birlikte söyleyelim, der. Yaman alır gitarı eline çalar, şarkıyı birlikte söylerler.

Ekran AlıntısıMD61.11

Şarkının sözlerini aynen aktarıyorum.

Ben izini sürdüğüm

Kuyruklu yıldızım

İçimdeki tek mevsim

Kaybettiğim baharım.

 

Ben kaderimin tozuyla

Savruldum yarına

Suya kanmamış suzuz gibi

Aşık oldum kana kana

Herkes kendi kaderini izler

 

Bir kağıt kesiği gibi               Aşk yol gösterir kaybolan ruhlara

Acıttı canımı ayrılık              Ateş söner kul dağılır gider

Gözyaşım bende yara            Zerre olur savrulur yokluğa

 

Sen ateşin kaynağı

Ben deli pervane

Yolumu kaybettim

Sürgünüm sensizliğe

 

Bir kağıt kesiği gibi

Acıttı canımı ayrılık

Gözyaşın benden yana

 

Yamanın bestesinin üstüne bu sözler çok güzel gitmiş. Mira’ya (Serenay Sarıkaya) ve Yaman’a (Çağatay Ulusoy) bu güzel performanslarından dolayı bravo diyorum.

Mira, seni çok seviyorum deyince Yaman teşekkür ederim esprisine gülerler. Birdaha hiç ayrılmayalım.

Mert, kokulanır Eylül telefonu açtığını görünce açma diyerek ısrar eder. O sırada teleonu çalar, arıyan Uzay’dır. Herkes toplanmış dinliyordur. Yoldayız geliyoruz deyince Mert gelmeyin, yer yok burada der. Bu şakayı Orkun gelmeyiz diyerek açıklar. Mert hemen telefonu kapatır.

Yaman odada duşa girer, Mira doktoru ile konuşur. Sonuçların iyi olmadığını üzülür.  Sonra Yaman’ın yanına banyoya girer.

Ekran AlıntısıMD61.12

Mira, kıyafetlerini çıkartır. Yaman onu fark edince yan gözle bakar. Mira soyunur, duşun kapısını açar Yaman’ın yanına duşun altına girer.

proxy

Ertesi sabah Ağva’dan bu güzel mekandan ayrılırlar.

Ekran AlıntısıMD61.13

Arabada keyiflerine, mutluluklarına diyecek yoktur. Huzurlu bir şekilde arabada şakalaşarak Altınkoy’un yoluna koyulurlar.

Ekran AlıntısıMD61.14

Eylül’ler gelince Yaman ben bir annemi göreyim der. Mert, müstakbel kayın pederi ile karşılaşmamak için gelmek istemez. Eylül’ün babası neler yaptıklarını sorar,  Mert ezile büzüle anlatır. Sonra alır bebek Can’ı yanından ayrılır. Nevin Hanım, ben izin aldım, abin beni yemeğe götürecek. Yaman, ben de gelirim deyince annesi çok sevinir. Yaman alır Can’ı kucağına top oynatır.

Ekran AlıntısıMD61.15

Asım Bey, Orkun ile telefon konuşması yapar, ben yarın dönüyorum, konuşuruz. Sude, ne olduğunu sorar, Asım Bey toplantı istiyor. Sude, Orkun’u arar. Asım’ın ayağına sürünme, benim hiç kimsen korkum yok. Şantajına boyun eğmeyeceğim. Aralarında sert konuşmalar geçer. Asım Bey senin neyin var diye tekrar sorar.

Ekran AlıntısıMD61.16

Sude, ben de yarın seninle dönmek istiyorum. Beren ablası Mira ile konuşur. Telefonu babası Faruk alır, tek başına kalmak istiyordur. O sırada Orkun Mira’ların evine gelir. Mira’ya Yaman’la sevgililer gününde baş başa kalabildiniz diyerek laf çarptırır. O sırada Faruk Bey de mutfağa gelir, Orkun geçiyordum uğradım, der.

Ekran AlıntısıMD61.17

Orkun Mira’ya sırıtarak, tedirgin görünüyorsun, yoksa kararından pişman mısın? Mira, yeniden tatsızlık çıkarma diyerek Orkun’a ikaz eder.

Elif’in sevgilisi Murat ayrılığı hazmedemez. Altınkoy girişinde tatsızlık çıkartır.

Yaman annesi ve ağabeyi ile yemeğe giderler. Birlikte Koper’ler güzel bir yemek yerler. Mira yaman’a “Annemler yarın dönüyormuş, konuşmanı hazırla istersen” diye mesaj atar. Yaman Mira ile telefonla  görüşür. Sonra masada Koperler birlikte aile selfi çekerler. Kenan, Koper ailesi mangal keyfinde diye altına yazalım der.

Ekran AlıntısıMD61.18

Burak ve arkadaşları yemekteyken Leyla gelir, kolun nasıl oldu diye sorunca, Doruk ve Uzay, Burak’ın omzunu açarak dövmeyi bakarlar, herkes “Leyla” yazan dövmesini görünce çok şaşırır. Dövmenin resmini çekerler. Burak çok sinirlenir.

Ekran AlıntısıMD61.19

Mira ile Eylül görüntülü konuşup, dedikodu ederler. Burak’ın dövmesinden, Murat’ın için Elif diye sayıklamasını kadar konuşurlar. O sırada gelen Nevin Hanım da, Mira’ya mrhaba der. Yaman’ın da geldiğini duyunca hemen aşağı yola koşarak iner. Yaman kapıda onu görünce bir şok şaşırır, bir şey oldu zanneder. Birlikte bahçeye girerler, Yaman dayanamaz Mira’yı öper.

Ekran AlıntısıMD61.20

Mira Yaman’dan şarkısını çalmasını, sabaha kadar birlikte olmak, konuşmak ister. Yaman, önce Selim abisini görmek ister. Ev bayağı kalabalıktır. Mert, Deniz’in babasının kaybolduğunu, o meseleyi konuştuklarını söyler. Mira ile Yaman odada baş başa kalacaklarını hesaplarken Mert, Yaman’ım bu gece sana misafirim der. Üçü birlikte Yaman’ın odasına geçerler.

Sude Asım Beye, aşağıda gözlüğüm kalmış onu bakacağım diyerek aşağı iner, Kenan’a telefon eder. Başımız dertte, senin o kapısına kul olduğun Orkun benim ipimi çekecek, onda da görüntüler var.

Orkun Murat’ı arabasıyla götürür, Murat yaptıklarından dolayı Orkun’a sarılır, teşekkür eder.

Odada Mert kanepeye kıvrılır yatar. Mira ile Yaman alçak sesle konuşurlar, geleceğin planlarını yaparlar. Mira, okul bitene kadar burada yaşarız, Selim abinin benim burada kalmamı istemiyorum diyecek hali yok. Mira, iki köşkün de ortak noktası burası.

Ekran AlıntısıMD61.21

Yaman birlikte uyuyacağız. Mira, bu akşam bizimle ile ilgili bir şey konuşuldu mu?  Yaman, hayır der. Annesinin evlenmeden önce üç ağustos beklenir lafını söylemez. Sarılırlar, Mira bu iş tamamdır, der. Yaman annenle konuşmadan önce doktora tahlillerini götürelim der. Mira ne güzel konuşuyoruz, keyfimizi kaçırma. Mira giden Yaman onu dışarı çıkartır. Öperek iyi geceler, der. O sırada telefonu çalar. Murat ısrarla yamanı arar, cevap almayınca mesaj yazar. Ben Murat’ım, sevgilisini ayarttığın adamım. Elif’e benden ayıran herkesin başına belayım. Yaman telefon eder, Murat uyuduğu için duymaz.

Ekran AlıntısıMD61.22

Selim Bey misafirleri Deniz Hanımı uğurlar. O sırada Sedef Paris seyahatindan döner. Kapıda karşılaşırlar.

Ekran AlıntısıMD61.23

Yaman’lar hep birlikte okula giderler. Yaman, ek ders seçimi yapacaktır. Mert, Uzay’ları görünce onların yanına giderler. Hale sana bir şeyler olmuş diye, havalanmışsın sanki diye laf atar.

Yaman, Elif’i görünce yanına gitmek ister. Mira, gitmesini istemez. Yaman Murat’ın yazdıklarını Elif’e gösterir. Mira, tahriklere kapılmasını Murat ile karşılaşmasını istemez.

Ekran AlıntısıMD61.24

Murat okulun kapısına gelir, Orkun’u arar. Orkun, arama beni demiştim, ne yapacaksan kendin yap. Beni karıştırma ne halt edeceksen kendin yap. Orkun inşaata gider. Kapıda Kenan ile karşılaşır. Konuşmak için içeri çağırır. Orkun, Sude Hanım başına dert açmaya hazırlanıyor, dikkat et. Kenan, sen ne fırıldaklar çeviriyorsun. Orkun, Sude hanım beni aradı, Yaman ile Mira’nın arasını bozmamı istedi. Onların tatile gittiğini duyunca panik olmuş, o yüzden tatilden dönmüş, benden yardım istedi. Kenan sen küçük beyninle çocuk kandırdığını mı zannediyorsun.

Ekran AlıntısıMD61.25

Görüntülerle Sude’yi tehdit ettiğini biliyorum, Yaman ile Mira evlenecek diye kudurdun. Bize saldırmaya başladın. Orkun, benim Sude’ye şantaj yapmak için hiçbir sebebim yok. Onun sana oyun oynamak için çok sebebi var. Bizi birbirimize düşürecek. Sen kardeşini ne kadar çok seviyorsan, ben de Mira’yı çok seviyorum. Oyuna gelme, Sude Kaya kazanamayacağı oyuna asla oturmaz. Onun maşası olma…

Kenan çıkar ve derhal Sude’yi arar. Hemen bana geliyorsan, eğer bir saate kadar gelmezsen açıp ben anlatacağım kocana her şeyi… Sude Hanım Asım Beye, ben Mira ile buluşmam lazım diyerek çıkar.

Orkun Hale’ye mesaj atar, hazır ol birazdan sıra sende. Hale tamam der ve planı uygulamaya gider.

Ekran AlıntısıMD61.26

Mert koluna  Eylül diye dövme yaptırır, aşkımın dövmesi diye Burak’a gösterir. Burak çok bozulur, morarır.

Elif gelir, Murat dışarıda. Yaman bu aranıyor diyerek koşar gider. O sırada Mira oradan geçerken, Hale Kenan ile konuşuyormuş gibi telefonda yüksek sesle konuşur. “Uğraşma benimle Kenan, sen gir Sude hanımla halet derdini, pis işlerinizi beni alet etmeyin. Düşün yakamdan, yeter rahat bırakın beni…

Ekran AlıntısıMD61.27

Mira Hale’ye sen kiminle konuştun biraz önce… Yaman kapıda Murat ile tartışır. Bas git buradan, kıracağım şimdi ağzını yüzünü. Kavga büyür, Yaman Murat’ın suratına okkalı bir yumruk atar. O sırada polis arabaları gelince, Murat biner arabasına uzaklaşır.

Mira annesini arar, neredesin diye sorar? Sude, acil işim çıktı, akşama konuşacağım seninle. Mira, acil işin Kenan mı? Mira, aldım ben cevabımı… Sen sevgilini özlediğin için erken döndün. Mira, nerede olduğunu söyle yanına geleceğim. Mira annesi ile çıldırmış gibi konuşur.

Ekran AlıntısıMD61.28

Sen Kenan’ın yanına gidiyorsun der ve biner arabasına son sürat gider. Hale Yaman’ın yanına gelir, Mira’nın annesi ile tartıştığını, Kenan’a Tozludere’ye gittiğini söyler. Yaman Mert’ten motoru alır, o da gider. Mira’yı arar cevap alamaz, Kenan’ı arar o da cevap vermez, sesli mesaj bırakır. Şayet Mira bu rezaleti öğrenirse yemin ediyorum seni öldürürüm. Duyuyor musun, öldürürüm seni…

Ekran AlıntısıMD61.29

Mert, Yaman nereye dese de cevap vermez, basar gaza gider. Sude Kenan’ın evine gelir. Çalar kapıyı, Kena’a bittim ben maf oldum ben  diyerek içeri girer. Mira öğrendi. Tabanca ve viski şişesi masadadır. Kenan, bu gün yalan hile yok. Sude, Kenan delirdin mi? Nereden buldun silahı, delirdin mi sen. Kenan, beni doldurup Orkun’u ortadan kaldırmak istedin. Ondan kurtulmak için beni kullandın. Ben hapse gidecektim, sen de ihtiyar kocanın servetine konacaktın.

Ekran AlıntısıMD61.30B Ekran AlıntısıMD61.30A

Tartışma uzar gider. Sude yatağına giren kadının namusu koruyamayana erkek demem ben deyince Kenan Sude’nin suratına bir tokat atar. Sude öfke ile kapıya koşar, açar kapıyı. Kenan kolundan tutar daha bitmedi diyerek içeri çeker. Bir tokat daha atar. Kenan ben her şeyi göze aldım diyerek şişeyi çarpar. Sude tabancayı alarak Kenan’a doğrultur. Yaklaşma uzak dur benden.

Ekran AlıntısıMD61.31

Kenan vur diyerek üstüne yürür, vurunca tabanca elinden yere düşer. Kenan hırsını almaz, Sude’nin gırtlağını sıkar

Ekran AlıntısıMD61.32

Beni sen delirttin diyerek, iyice basar gırtlağını.  O anda iki el silah Kenan’ın sırtında patlar.  Ateş eden Mira’dır.

Ekran AlıntısıMD61.33

Kenan yerde yatan Sude Hanımın üstüne yıkılır. O sırada kapıdan Mira diyerek Yaman girer. Sude Hanımın üstünde abisi Kenan’ı görünce şok olur.

Ekran AlıntısıMD61.34

Yaman’ın ağzı açık kalır. Abi diye seslenir.

Ekran AlıntısıMD61.35

Mira’nın sesi kısılmıştır, konuşamaz , o da şoktadır. Ve burada 61.bölüm sona erer.

Ekran AlıntısıMD61.SON

Şimdi ne olacak, Kenan öldü mü? Yoksa ağır yaralı mı? Mira resmen katil oldu. Yaman, tek bir seçeneği vardır, suçu üstüne alacak, sevdiğini kurtaracaktır. Şayet Kenan ölürse, bu cinayetin çözümü çok zor. Tahminim Kenan ölmeyecek… Artık Selim Serez bu kaçıncı defa Yaman’ı karakoldan toplayacak, haftaya hep bir birlikte neler olacağını göreceğiz.

Twitterda kesilen sahne muhabbeti vardı. Sayın Ece Yörenç, Fragmanda ne yayınlıyorsanız onu göstermek zorundasınız. Yoksa izleyiciyi iyice küstürecek Cuma geceleri reytinglerde ilk ona bile giremeyeceksiniz.  Senarist sizsiniz, ben yazdım diyorsunuz. Her halde ileriki bölümlerde geriye dönük göstereceksiniz.

İşte Ece Yörenç’in attığı twit:

kesilen sahneleri ben yazdım..

Ay Yapım’ın süper dizisi Medcezir aslında çok iyi gidiyor ama, gene de eksik olan bir şeyler var. Geçen bölümde Kerem Çatay’dan sorunu masaya yatırılıp çözüm istemiştim. Artık kendileri bilir, bizim yazmaktan mürekkebimiz bitti. Her hafta reytinglerde düştükçe düşüyor. Yeni başlayan diziler bile reytinglerde Medcezir’in üstüne çıkıyor.

Patlayan lastikteki çiviyi çıkartın lütfen. Bol hava verin ki, Haziran’a artık Mira mı ölür? Yaman mı kalır, final yapın bitsin gitsin. En güzeli mutlu bir son ile bitsin. Son üç ayda reytingleri 7-8 puana çıkartırsanız, Eylül’e 3.sezona devam. Yoksa koyun noktayı bitsin.

 

İyi Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir