Medcezir / 56.Bölümde Yaman Sude’yi kurtardı ama, reytingleri kurtaramadı!

TV Programları

Ekran AlıntısıMD56.KP1

Star Tv’nin fenomen dizisi “Medcezir” 56.bölümde Sude’nin sıkıntılı geçen saatlerini seyrettik. Turunç Nadir’in Altınkoy’a geldiği günden beri tüm Altınkoy sakinlerinin huzurunu kaçırmak şöyle dursun, herkese ölüm korkusu yaşatmaya devam ediyor. Yaman, Selim Bey, Asım Şekip Kaya, Leyla ve Sude herkesin üstüne karabasan gibi çöktü. Şimdi de Mert’i kaçırdı. Yakalansa da kurtulsalar, dizide de gündem değişse…

56.bölümde yaşananlara geçmeden dizi hakkında kısaca yapıcı yorumlar yapmak istiyorum.

Önce dizisinin vazgeçilmez karakteri Yaman Koper’den başlamak istiyorum. Başta Asım Bey dahil herkese kendisini kabul ettirdi ama, bir türlü tipini düzeltemedi. İlk bölümlerde fakir bir sokak çocuğu görüntüsü yaratmak için uzunun dağınık saçlıydı. Bu tip ona yakışmıştı da… Şimdilerde saçlarının iyice uzattılar, ama bir türlü şekil veremediler. Sağdan ayırıyor, soldan ayırıyor yukarı tarıyorlar olmuyor, yakışmıyor. Ne o ense traşı, Altınkoy’da berber dükkanı mı yok? Aklıma gelen Haziran sonunda çekilecek sinema filmi için mi uzatılıyor ense.  Filmde canlandıracağı çılgın baterist olacağı için saçları mı uzatılıyor?  Yaman’ın saçları peruk takmış gibi oldu,  sanki acemi kuaför elinden çıkmış. Siz ne dersiniz?

Ekran AlıntısıMD56.YAMAN

Mira dersen bir salaş, bir şık giyiniyor. O da saçları bir türlü kendisine yakışanı bulamadı. Bazen horozibiği gibi yukarı topluyor, bazen de köylü kızları gibi sağdan soldan iki sıra örgü. Ona da iyi bir kuaför lazım!

Yaman – Mira aşkı Allah nazardan saklasın bu aralar çok iyi gidiyor. Mira artık Yaman’nının üstüne titriyor onu kaybetmemek, küstürmemek için. Yaman onun gözünde artık bir kahraman, önce Selim abisini, sonra annesi Sude’yi ölümlerden döndürdü.

Benim Yaman’nın kahraman olmasına bir sözüm yok, olabilir. Karakteri de dört dörtlük. Bu dizide Yaman’ın bir hikayesi olaması gerekli. Yaman’ın hayatı, tesadüflere göre değil, özgün, ilgi çeken, seyirciyi ona bağlayacak, diziyi seyrettirecek bir fevkaladelik bekliyorum senaristimiz Ece Yörenç’ten. O zaman bu dizinin reytinglerde Cuma geceleri tavan yapacağını garanti ederim. Zira bu hafta da reytingler yerlerde sürünüyor, geçen haftadan farklı değil. AB’de 4.sırada, Total’de 5.sırada yer almış. Medcezir’de 7 şiddetinde bir deprem etkisi yaratacak değişiklikler lazım. Ancak bu sarsıntı reytingleri zıplatır. Bu da Yaman ile olur. Nasıl olacak derseniz ben söyleyecek değilim, bunu senaristlerimiz yapacak. Yoksa yazık olacak Çağatay Ulusoy’a …  Onun da etkisi bu kadar. Bırakın artık, kaçıp kovalamaları… En güzeli tutkulu bir Mira – Yaman aşkı yaşatın, bakın o zaman ne olacak?

Ekran AlıntısıMD56.9

Selim Beye gelelim, anladık karını kaybettin Selim Bey. Ama karar ver, Deniz Hanım mı? Baldız Sedef mi? Yazık bu aralar çok kırdın Deniz Hanımı. Kadıncağız artık babasında kalmaya karar verdi. Bu işi bir tatlıya bağlayalım.

Sude Hanım Nadir Beye korkusundan yalnız gidemez, koruması olarak müstakbel damadı Yaman’ı alır. Ders çalışmak için bekleyen Mira Yaman’ı arar,  beni bıraktın kaçtın diye sitem eder.

Ekran AlıntısıMD56.1B Ekran AlıntısıMD56.1A

Yaman açık vermez, Selim Abilerle yemeğe gidiyorum, diyerek onu atlatır.

Yaman Sude Hanımı uyarır, ikimiz oraya kek gibi gidemeyiz, polise haber vermemiz lazım. Sude olmaz diye kesip atar. Sude eve gider, giderken de Yaman’ın telefonunu alır ki, bir yere haber vermesin diye. Evden paraları tam alır, çıkarken kapıda Asım Bey’le karşılaşır. Asım Bey nereye gecenin bu saatinde?  O sırada Yaman da seslenir. Sude Hanım. Asım Beye de kızlar kavga etmiş onun için gidiyoruz diyerek durumu kurtarır.

Mira, Mert ile Eylül’ün yanına gider. Mert Yaman’ı arar ama Sude telefonu kapatır.  Mert babasını da arar, Selim de Yaman’ı arar ama, telefonu kapalıdır. Ulaşamaz, mesaj bırakır, beni ara diyerek.

Ekran AlıntısıMD56.2

Yaman arabanın arka koltuğuna sinerek giderler. Ormanda girerler. Nadir Sude’yi arabadan inip ormanın içine doğru ilerlemesini söyler.  Çantayı işaretli ağacın önüne bırakmasını ister.

Ekran AlıntısıMD56.4

Mira, Mert ve Eylül Leyla’nın evine giderler. Kapıda Hasan ile karşılaşırlar. Yaman’ı sorarlar, Leyla buraya hiç gelmedi der.

Ekran AlıntısıMD56.3

Sude işaretli ağaca gider. Çantayı ağacın altına bırakır, ağaçta takılı olan CD de alır. Yaman da arabadan iner yaklaşır. O sırada çantayı almaya gelen kişiyi Yaman taşla vurur ve yakalar. Ama Turunç Nadir olmadığını görür. O sırada gelen polis ekipleri duruma müdahale eder. Polisleri Asım Bey çağırmıştır. Asım Bey Yaman’a sen de iyi kıvırdın delikanlı, etti üç… Üç keredir hayatımızı kurtarıyorsun diyerek, Yaman’ın gururunu okşar.

Ekran AlıntısıMD56.5

Sedef o gece yemekten sonra, tek başını eğlenceye gider. Selim Bey Deniz Hanımın evine giderlerken gelen telefon onları yoldan döndür.

Yaman Sude’ye neden yalan söylediğini Cd’den neden bahsetmediğini sorar. Sude zarf, CD falan yok diye inkar eder. O sırada gelen Selim Bey Yaman’a, yürü bakalım kovboy seninle de konuşacaklarımız var.

Leyla’ya pizacı bir piza getirir. Herkes bomba zanneder ama, kutudan pizanın üstünce yeni bir cep telefon abonesi çıkar. Nadir Bey, benden haber bekleyin diyerek de not göndermiştir.

Sabah kahvaltısında Yaman, Nadir baktıroğlu’na yardım eden bir kişi daha yakalandı. Gözaltındayken ona polis yardım ediyormuş. Selim Bey, Sinan Enveroğlu’nu öldürdüğü iddia eden adam hapiste öldürülmüş diye bilgi verir.

Ekran AlıntısıMD56.6

Yaman abi, Sude Hanım bir şey saklıyor. Bir zarf gibi bir şey gördüm. Ama aldı sakladı, bana yalan söyledi. Sude o CD’i kırar lavaboya atar. Mira ile Beren annelerinin bu halini çok üzülürler. Sude ilaç alır ve yatar.

Ekran AlıntısıMD56.7

Çocuklar eve dönerler. Sude ile Asım Bey hesaplaşırlar. Sude sen beni tek başıma bıraktın diyerek, kocasını sitem eder.

Faruk Bey kızları eve getirir. Mira’yı evde Yaman karşılar. Yaman, kusura bakma, anneni yalnız gönderemezdim. Mira’dan özür diler, kucaklar havada bir tur döndürür.

Ekran AlıntısıMD56.8A

Selim Bey, Deniz Hanıma ben gelemeceğim diye telefon açar. Kusura bakma ben gelemiceğim deyince Deniz Hanım, beklerim ben, acelem yok diye cevap verir. Babasına gideceğini birkaç gün onda kalacağını söyler.

Faruk Bey bilgisayarı başında çalışıyordur. Mira da Yaman’la ders çalışmaya çıkar.  Bu çalışma sabaha kadar sürmez, öpücüklerle biter.

Ekran AlıntısıMD56.KP

Asım Şekip Kaya ertesi sabah yönetin kurulu toplantısı yapar. Sedef akşamdan kalma olduğu için uyku sersemliği ile katılır. Asım Bey aldığı kararı söyler. Nadir Bey üzerindeki hisseleri Sude’nin üzerine geçirmeyi karar verdiğini söyler. Asım Bey ve Mert’ten sonra Sude de büyük hissedar olacaktır.

Ekran AlıntısıMD56.10

Kenan Sude’ye üst üste sesli mesaj gönderir. Sude hepsini dinler. Yaman derste, ders dinlerken Yaman CD’de neler olduğunu çözer. Hoca dışarı çıkmasını izin verir. Yaman Kenan’ı arar, Kenan bu evlilik benim yüzümden biterse Sude’yi tamamen kaybederim. Yaman, Cd ortaya çıkarsa Beren bunu kaldıramaz. Kenan oraya geliyorum der ve bu konuşmayı Orkun duyar.

Mira’nın da imtihanı çok güzel geçtiğini Yaman’a söyler. Yaman ben Kenan’la buluşacağım, der. Orkun ile Mira konuşurlar.  O sırada gelen Eylül, Kenan’ın çekim resimlerini Mira’ya gösterir. Mira çok beğenir, aynen bir profesyonel gibi.

Ekran AlıntısıMD56.11

Leyla Nadir Beyden talimatları alır. Valizini de alarak bir taksiye biner evden çıkar.

Mira annesine gider. Sude geçmişini seyreder. Mira’nın bebekliğini izler. O günleri hatırlamak onu sakinleştirir. Mira’ya sarılarak, bundan sonra yaşayacaklarımdan, sizlere yaşatacaklarımdan çok korkuyorum.

Ekran AlıntısıMD56.12

Sude Hanıma Asım Bey bir kutu gönderir. Sude panikler, ondan geldiğini biliyorum der. Sude, açma lütfen dese de, Mira dayanamaz açar. Sude Mira ben bir hata yaptım diyerek tam söyleyecekken, içinden şahane bir gerdanlık çıkar.

Ekran AlıntısıMD56.13

Asım Bey yenmekte bu sene şirketin kuruluş yıldönümünde basına duyurmak istediğini söyler. Görkemli bir şölen yapmak istediğini, Sude’nin büyük hissedarlardan biri olmasını da kutlayacaklardır. Kadehler kaldırılır. Sude, Nadir’in tehdini düşünür, bir hata yaparsan kendini caddelerdeki o dev ekranlarda izlersin. Sude bu heyecanla elindeki şarap kadehini Selim Beyin üstüne döker.

Ekran AlıntısıMD56.14

Selim Bey lavaboda üstünü temizlerken Sude gelir. Selim Bey, lütfen bana yardım et diyerek yardım ister.

Kenan Giray’dan hesap sorar. Sen Nadir’in dizinin dibinden ayrılmıyorsun. Giray biz emir kuluyuz. Kenan babamı öldüren adamın hizmetindesin. Çember daralıyor, yakında büyük operasyon var. Yandaşları da tek tek yakalanacak diyence Giray panikler.

Ekran AlıntısıMD56.15

O sırada gelen Orkun ne oluyor diye Giray’a sorar.

Mert dedesi ile ortaklık konusunda konuşurlar. Asım bey, ortak ikinci bir göz gibidir. Senin bakmadığın yeri gösterir. Ortağın olmazsa sırtını sıvazlayanların fikirlerini duyarsın. Uzay ile durumlarını düşünür. Asım Bey Yaman’ müzik konusunda yeteneğinden bahseder. Bu kadar yetenekli olduğunu bilmiyordum. Beni şaşırtmaya devam ediyorsun. Yoksa mimarlıktan vaz mı geçiyorsun. Deniz Hanım ile teklif geldiğini ama Yaman benim o taraflarda bezim yok, bana göre işler değil. Asım Bey, böyle bir teklifi geri çevirecek kadar zenginmisin?  Beren de destekler. Mira, teklifi elinin tersi ile itmeden bir düşün, annenin o paraya ihtiyacı var.

Ekran AlıntısıMD56.16

Selim Bey, Sude’nın anlattıklarından canı oldukça sıkkındır. Benim çalışmam lazım diyerek odasına çıkar. Sedef Mira ile Yaman’ı kakao içmek için çağırır. O sırada Eylül ile Uzay gelir. Mert ile Uzay ortaklık meslesesini konuşurlar. Yaman Mira’ya ben ailemde senden başkasını istemem. Yaman  Mira’nın üst dudağındaki kakao lekesini siler.

B7i_kjZCcAAkfQS

O sırada, Kenan telefon eder, o herif hala Sude’yi tehdit etmeye devam ediyor. Mira ne oldu diye sorar, Yaman yok bir şey.

Ekran AlıntısıMD56.17

Yaman sen de Beren de okula tek başına gitmeyin diye tembihler. Hatta şu Nadir yakalana kadar Altınkoy’dan dışarı çıkmayın. Söz ver diyerek sözleşirler.

Faruk bey çalışma odasında işte bu diyerek bağırır. Mira ne oldu diye sorar, Faruk kazandım, yalnız ben kazanmadım, herkes kazandı.

Ekran AlıntısıMD56.18

Beren, sana güvenmeyenler pişman olsunlar. Yaman ile Selim Bey birlikte yürüyüşe çıkarlar. Selim bu adam işkence yapan, araba patlatan adam. Sude’yi mi öldürecek. Polis Leyla’yı takip ediyor. Faruk Selim’i arar. Nadir’in artık parası var, benim sayemde 4 katladı, para yurt dışına gitti.

Ekran AlıntısıMD56.19

Evde, Yaman bu herif intikamını almadan duramaz ben onu çok iyi tanıyorum. Kaçmadan önce hepinizin canını yakıp öyle gidecek. Faruk, ilk defa hayatımda para kazandığıma sevinemiyorum.

Sude surlar altında Kenan’la buluşur. Sude düşüşüm daha da sert olacak diye endişelerini belirtir. Yerden kazıyamayacaklar, der. Kenan sarılarak onu teslli etmeye çalışır. Lütfen bana tekrar arama, Kenan kaçalım. Sude, hayır.

Ekran AlıntısıMD56.20

Nadir İzmir’de polis takibindedir. Selim Bey polis komiseri ile konuşur. Önümüzdeki günlerde şirketin kuruluş yıl dönümü var, önlemleri arttırmak lazım. Orkun ile sevgilisinin konuşmalarını Nadir Bey, Giray kanalı ile dinler. Konuşmalardan şirketin kuruluş yıl dönümü yemek haberini de alır.

Ekran AlıntısıMD56.21

Mert ile Uzay birlikte tekrar karikatürist Erdil Yaşaroğlu’na gitme konusunda anlaşırlar.  Mert randevu alır. Tam da şirket gecesinin olduğu güne randevu verir.

Mira ile Orkun konuşurken Yaman gelir. Orkun senin kahramanın geliyor, ben gidiyorum. Orkun Yaman’a o kardeşine söyle benim etrafımda dolaşmaktan vazgeçsin, yoksa hır çıkacak. Seni konuşurken duydum, bu rezalet Mira ile aramı bozar diyordun. Yaman, kafanda kurduğun gibi değil o iş. O duyduklarının başka anlamı var. Yaman sonra, seni ilgilendirmeyen meselelere burnunu sokma, der.

Ekran AlıntısıMD56.22

Yaman elbiselerini yanına al, önce konuşmaya gidersin, oradan geceye gelirsin. Uzay, dalga geçer, yanına al tuvalette değişirsin.

Şirketin kuruluş gecesi gelir, çatar. Mert giyinir, papyonunu iç cebine koyar. Selim Bey Yaman’a bugün Sude için dananın kuruğu kopacak.

Mira Yaman’a benim elbisemde bir sorun çıktı akşama orada buluşalım der. Yaman, tamam orda görüşürüz.

Sude Hanım bavul ile kuaföre gider. Beren ilk defa kuaföre bavul ile gideni görüyorum. Mira kırmızı şık bir tuvalet giyer. Yaman da Selim abisi gibi lacivet ceket, kravat takmışlardır.

Ekran AlıntısıMD56.23

Sunucu kız hazırlıklar konusunda önlara bilgi verir. Asım Beyin kısa konuşmasından sonra kısa bir film gösterisi var. Yaman ile Selim Bey aynı anda sorarlar ne filmi? Asım Bey, şirketin son yılına ait görseller. Selim Bey, önce görmek ister.

Ekran AlıntısıMD56.24

Mira ile Beren annelerini beklerler.  Eylül, özel hazırlanıyordur.  Asım Bey telefonu açmıyor diyerek endişesini belirtir. Yaman Hasan’ın Giray’a bir şey verdiğini görür.

Ekran AlıntısıMD56.25A Ekran AlıntısıMD56.25B

Giray içeri girer, Yaman peşine takılır. Giray elindekini tam garsonunun cebine koyarken Yaman fark eder. Giray’a ne verdin garsona? Garson hızla kaçmaya başlar, arkasından kavalamaca… Garson ekmek bıcağını alarak, diğer garsonun boğazına dayar.

Ekran AlıntısıMD56.26

Yaman garsonu yakalar, yumrukla yere yıkar, cebindekini alır. Garson benim suçun yok, ne söylendiyse onu yaptım.

Ekran AlıntısıMD56.27

Sude baş sanatçı gibi en son gelir ve içeri girer. Son derece şıktır. Ne oluyor diye sorar. Beren olaylar, olaylar. Sude bu gece için özel hazırlanmak istedim.

Ekran AlıntısıMD56.28

Selim Bey herkesten özür diler. Hiçbir sorun yok. Yaman elindekini gören Mira onu elinden alır. Yaman peşinden Mira verirmisin diye koşar. Sude Mira’ya lütfen onu bana ver. Mira yalvarırım onu bana ver. Sude, onun içinde Kenan ile olan sex görüntüleri olduğunu zannediyordur. Mira, seninle mi ilgili yoksa diye sorar. Bilgisayar Mira’ya getirilir. Mira flaş belleği takar. O sırada Selim Beye komiserden telefon gelir. Asım Bey bu bizim oynatacağımız film, der. Yaman, Selim Bey ve Sude Hanım sex görütüleri bekliyordu, biz izleyiciler de öyle. Hepimiz tam ters köşe olduk.

Ekran AlıntısıMD56.29

Uzay Mert gecikti gelmedi. Tam bu sırada ana ekranda Mert’in kaçırılma görüntüleri ekrana gelir. Herkes çok heyecanlanır, Yaman, Mert diye bağırır. Eylül, düşler bayılır.

Ekran AlıntısıMD56.30

Selim Bey de gördüklerinden ağzı açık kalır ve 56.bölüm burada biter.

Ekran AlıntısıMD56.SON

Ay Yapımın bu güzel dizisinde de Nadir Baktıroğlu Mert’i kaçırdı. Şimdi ne olacak? Bekleyip haftaya hep birlikte göreceğiz.

 

Keyifli Seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir