Güllerin Savaşı / Gülfem’in Gülru’ya çirkin oyunu!

TV Programları

güllerin savaşı 21.son sahne

Kanal D.in aşk ve drama dizisi Güllerin Savaşı’nda Gülfem Hanım, Gülru ile savaşa devam ediyor. Ömer’in hayatından tamamen silmek için, üstüne çirkin oyunlar oynuyor. Bir laf vardır, çamur at izi kalsın derler ya, o da bunu yapıyor. Bu defa Gülru’nun namusu ile oynayıp lekelemeye çalışıyor. Bütün bunları da, Ömer Beyin gözünün içine sokuyor.

Reytinglerde Cumartesi gecelerinde kıyasıya bir mücadele var. Güllerin Savaşı bu hafta nedense geçen haftaya göre puan kaybetti. AB’de bir puan düşerek 3.sırada, Total’de 4 puan kaybederek 16.sırada yer aldı.

Geçen bölümde Gülfem Hanım grip olduğunu bahane ederek, Akif Beyle olan toplantısına gitmemiş, Gülru ile onu baş başa bırakmıştı. Ömer Beyi de onları görmesi için oraya göndermişti.

Ömer onları baş başa yemekte görünce, yaklaşıp bir selam verir. Gülru çok huzursuz olur. Ömer Bey bara geçer, buzlu bir viski alır. Gülru yemekte iş ile ilgili Akif beye bilgi verir.

Ekran AlıntısıGS21.1

Barda kızlar Ömer Beyi rahat bırakmazlar. İzin ister ve kalkar. Gülfem’e haber uçururlar, seninki burada, etrafını kurtlar sarmış durumda. Gülfem ben tek gecelik eğlencelere takmam, der. Akif Bey Gülru’ya iltifatlar yağdırır, akıllı ve güzel kadınlara bayılırım. Gülru, babam merak eder der ve izin ister.

Evde Salih Beyin misafirleri vardır. Gülru’yu Gülfem Hanımım işyerinde muhasebede çalışan Özcan’a istemeye gelmek için izin isterler. Odada bir sessizlik olur. Görücü usulü ile kız istemek, doğrusu benim garibime gitti. Günümüzde hele hele İstanbul’da bu usul hala var mı? Sayın senaristimiz, Funda Çetin’e soruyorum?

Ömer Beye Amerika’dan tanıdığı bir kadın çıkar, benim eve gidelim. Evde devam ederiz, der. Kapıda Ömer ile kız konuşurken, Gülru da onları görür.

Ekran AlıntısıGS21.2

Gülru’yu, Akif Bey bırakmak ister. O taksi ile gider. Ömer kızı eve bırakır, o da taksi ile eve döner. İçeri girer, çok sarhoştur, yere düşer. Ağabeyi Şevket onunla dağla geçer, iş kavgaya dönüşür, annesi zor ayırır.

Evde içeride Gülru’ya bir sürpriz vardır. Misafirlerin ellerini öper. Sebebi ziyaretlerini söylerler. İş yerinden muhasebede çalışan Özcan adlı bir gençtir. Gülru, tanımadığını söyler. Salih Bey buyursunlar gelsinler, der. Misafirler gittikten sonra, Çiçek ablamı görücü usulü ile nasıl evlendirirsin diye sorar. Babası biz de görücü usulü ile evlendik. Çok şükür gül gibi geçindik. Gülru, baba ben yapamam, ben evlenemem. Salih, ben seni zapt edemiyorum, bir an önce evleneceksin, son sözüm budur.

Gülfem kardeşi Cihan’ın erken yattığını görünce merak eder, odasına çıkar, konuşurlar. Cihan ben çok mu çirkinim abla beni kimse sevmiyor diye ağlar.

Ekran AlıntısıGS21.3

Gülfem, kardeşini teselli eder, Güçlü olmadığını, beni kimse sevmeyecek. Gülfem, senin mutluğun için elimden gelen her şeyi yapacağım.

Yonca, Gülru’yu istemeye geldikleri haberini hemen Gülfem Hanıma yetiştirir. Gülfem, her şey herkese anlatılmaz diye ders verir.

Taner Çiçek’i okula götürmek için arabasını alır. Yonca onları görür, Hemen Çiçeği arar, ulaşamaz, ben seni parçalarım, der.

Gülfem Hanım, Yonca’dan Ömer Beyin silikon taktığı mankenlerin isimlerini ister. Sonra da manken Seda Eyimli’yi aratır., hemen ofise çağırır.

Mert, Gülru ile konuşmak ister. Gülru iş yetiştirmem lazım diyerek başından kovalar. Mert Gülfem Hanıma, burada takılın dediniz, işim yok ben her gün gelmesem olu mu?  Ne oldu diye  Gülfem sorar? Canın mı sıkıldı. Seninle bir oyun oynayalım. Bir manken kız ile tanıştıracağım.

Ekran AlıntısıGS21.4A Ekran AlıntısıGS21.4B

Onunla yakar top oynayacaksın. Yakar top! Gülfem’in gene gizli bir oyunu vardır.

Yonca Ömer Beyin odasına gider, sizin hiç üzülmenizi istemem. Herkes kendi hayatına bakıyor. Ömer Bey ne demek istiyorsunuz?

Gülru, işyerinde sekreterden muhasebe çalışan Özcan’ı sorar. Sekreter, biraz içine kapanık, fazla ciddi…

Yener mutfağa Mesude’nin yanına gelir. Aralarında tartışma çıkar. Sen eve gelmezsen, boşanalım, ben de karşı dava açıyorum. Annem köyden beni sevip, sayacak bir kız bulur, ben de onunla evlenirim. Düşün taşın, kararını bana bildir.

Ekran AlıntısıGS21.5

Cihan’ın yanına Duygu gelir. Bir parfümü hediye almıştır. Cihan benim doğum günüm değil, niye aldın. Cihan parfümü açar, ensesine sıkar. Duygu sarılır, koklar. Cihan rahatsız olur, Duygu’yu itekler. Gitar çalışalım.

Ekran AlıntısıGS21.6

Manken Seda gelir, Mert ile sevgili rolü oynayacaklarını anlatır. O sırada göğüs büyütme ameliyatını Ömer’in yaptığını öğrenir. Bir basın açıklaması ile Ömer Hekimoğlu’nun göğüslerimi berbat etti, bu yüzden sevgilim beni terk etti. Reklamın iyisi kötüsü yoktur. Çenenizi sıkı tutun. Şu kapıdan çıktıktan sora sevgilisiniz.

Ömer Bey, magazin haberlerini okur. Akif Turgut’un Gülru ile çapkınlığını öğrenir.

Ekran AlıntısıGS21.7

Kardeşi Şevket’i arar, Akif Beyi ve çapkınlıklarını sorar. Şevket niye soruyorsun? Ömer, bizim Gülfem ile takılıyor bu aralar.

Mert, yeni sevgilisi manken Seda’yı Gülru’nun odasına sokar. Gel senle şurada laflayalım, der. Gülru hemen odadan çıkar.

Ekran AlıntısıGS21.8

Gülru, Özcan Beyle tanışır. Gülru, Gülfem Hanımın yayına gider. Çalışmalarını gösterir. Akşamki yemeği sorar, Akif’e gösterir, çekimizi alırız. Gülfem, durgunluğunu sorar. Gülru, babası ile sorunları olduğunu söyler, siz babamla konuşsanız. O sırada Ömer Bey arar, laf yarım kalır.

Mesude Hanım kocası Yener’i arar, pişmanlığını belirtir. Yener’den süre ister. Yener 3 hafta süre verir.

Çiçek o gün dersini eker, Taner ile çay içerler. Çiçek sen beni iyice cadı yaptın, Taner ben senin o cadılığını seviyorum. Taner açık açık konuşur. Ben senden çok hoşlanıyorum. Taner, Çiçek’in ablası ile önceki ilişkilerini anlatır.

Ömer Bey, Gülfem’e gitmek üzere çıkar. O sırada Gülru Ömer’i arar, hemen kapatır. Ömer de geri döner. Gülru, ne diyeceğim diyerek açıp, açmamakta tereddüt eder. Sonra da açar, yanlışlıkla telefonum aramış der ve benim biraz var der ve kapatır.

Akif Bey Gülfem’e gelir, Gülru’nun harika bir iş çıkardığını söyler. Gülfem Gülru’dan kahve ister. Gülru sekretere söyler. O an Ömer ile burun buruna gelir.

Ekran AlıntısıGS21.9

Ömer, dün gece eğlenebildin mi diye sorar. Gülru, sizin kadar olmasa da, evet, der. Bende değişen bir şey yok, ben her zaman böyleyim. Sizin pek bir şeyi görecek haliniz yok.

Ekran AlıntısıGS21.10

Gülfem Hanım, Akif beyi yolcu eder. Akif Bey, iyi günler doktor diyerek Ömer’e selam verir. Görüşürüz Gülru, der. Gülfem hadi dışarıda bir şeyler yiyelim der ve çıkarlar.

Gülru ablası Mesude ile konuşurlar. Gülru, mesele o çocuğun tipi değil, tanımadığım biriyle evlenmem. Mesude, babamı üzeceksin der ve kendisi çok kötü olur.

Ekran AlıntısıGS21.11

Duygu, Cihan’ın gitarı çok iyi öğrenmeye başladığını, çok özel biri olduğunu ve ben senden hoşlanıyor diyerek itirafta bulunur. Ve Cihan’ı dudaklarından öper.

Ekran AlıntısıGS21.12

Cihan, git buradan diyerek Duygu’yu kovar. O sırada Gülru gelir. Yalnız bırakmalarını ister. Duygu gitmez, Cihan cevabını verdi der ve kalır. Gülru, bizim aramızdaki bağ çok özel. Cihan Duygu’ya, bize 5 dakika izin ver der.

Gülfem ile Ömer yürüyüşten eve gelirler. Duygu Gülfem’e iki dakikanız var mı? Gülfem içeri davet eder, Ömer’in yanında söyleyebileceğini söyler. Gülru Cihan ile yakınlaşmamızı istemiyor diye şikayette bulunur. Gülfem, Gülru Cihan’ı kimse ile baylaşmak istemiyor. Ömer, yanlış anladığını söyler. Cihan, Ömer ablam ile evlenecekti sen onu üzdün. Gülru çok üzülür, hiçbir şey yok Ömer ile aramızda der ve ağlar.

Ekran AlıntısıGS21.13

Cihan, ben Gülru’yu inanıyorum der ve ağlama sen iyi ol. Cihan’a sarılınca sen değişik kokuyorsun. Duygu sana parfüm mü aldı. Gülru, çıkışta Gülfem hanıma, Duygu’ya biraz dikkat etmenizi istiyorum. Cihan’ı üzebilir. Kısa sürede Cihan’a fazla yakınlaştı. Gülfem, sadece seni sevmesini mi istiyorsun diyerek paylar. Ömer şaşkın bir şekilde seyreder.

Ekran AlıntısıGS21.14

Taner Çiçek’i arabası ile evin önüne bırakır.  Onları seyreden Yonca koşarak Çiçek’e bir tokat patlatır. Ahlaksız diye hırpalar. Taner çok ileri gitmediğinden görür ve döner. Yonca sen ne yapıyorsun diyerek müdahale eder. Yonca bu defa Taner’e saldır. Taner ben Çiçek’i seviyorum. Ona dokunursan seni ben öldürürüm. Yonca siz çok şerefsizsiniz, siz dünyada gördüğüm en adi insanlarsınız. Çiçek senin ne haltlar işlediğini hepsini anlattı. Babama her şeyi tek tek anlatırım.

Gülfen akşam yemeği sofrasına oturmaz. Babası bana tavır mı yapıyorsun? İçeride Çiçek ile Yonca tartışmasına, Gülru ne oluyor. Çiçek ben Taner’i seviyorum. Yonca o benimle yattı, ben ondan hamile kaldım. Böyle ahlaksızlık olur mu?Aablasının aşkıyla… Çiçek, sen Taner’i kullanmaya kalktın, asıl ahlaksızlık senin yaptığın. Gülru, Taner ablamızla oldu. Olacak iş değil bu.

Ömer beyler evde sabah kahvaltısına oturulur. Şevket gazeteyi okurken şok haberi okur. Ömer’e yine gazeteye manşet olmuşsun.

Ekran AlıntısıGS21.15

Ömer Gülfem’i arar, Gülfem Seda ile Mert yanımda, ben halledeceğim der. O sırada Gülru gelir. Gülru’ya senin erkek kreasyonun çekimlerinin onun takip etmesini ister. Gülru önce kabul etmek istemez, sonra Gülfem’in ısrarı ile kabul eder.

Mesude, kardeşi Yonca’dan yardım ister. Ben tekrar denemek istiyorum Yener ile, babam ile konuşur musun?

Gülfem Hanım yeni bir kumpas için sekreterine talimat verir. Uygula ve sonra da unut der. Özge, Gülru’yu arar ve hemen Akif Beyin yeni aldığı yeni yere gidiyorsun. Gülru da hemen çıkar.

Akif Beye Gülru’nun geldiği bildirilir. Birlikte Polenezköy’e gidiyoruz. Gülru geç kalmayız herhalde, ben hava kararmadan çıkmak zorundayım.

Gülfem Ömer’e zorla kaldırır, Polenezköy’e gidiyoruz. Akif’in yeni aldığı oteli görmem lazım. Ömer gelmek istemez. Akif orada yok deyince kabul eder.

Ekran AlıntısıGS21.16A Ekran AlıntısıGS.16B

Akif Bey yolda Gülrü ile konuşur. Geç olmadan ben seni evine bırakırım. Çok değişik bir kızsın sen.

Mesude babası Salih’e sen baya ciddisin, gel vazgeç. O aklını başına aldı. Kızını kurban etme. Mutsuz olursa o da biz de çok üzülürüz.

Taner ile Çiçek deniz kıyısında oturup konuşurlar. Çiçek ne garip değil mi, sen ve ben hiç olmayacak bir şey. Taner, her ne kadar beni deli etse de Yonca’ya da kızmıyorum. Bütün bu olaylar yaşanmasaydı, belki bu olaylar yaşanmasaydı birbirimizi teğet geçecektik. Belki seni hiç tanımayacaktım. Çiçek, daha yeniyiz, belki bir iki gün sonra benden sıkılırsın. Taner, kızım seninle hayat, fırtınalı denizde yol almak gibi, sıkılacağımı hiç zannetmiyorum.

Ekran AlıntısıGS21.17A Ekran AlıntısıGS.17B

Mesude eve gider, kocası Yener ile buluşurlar. Mesude ben davayı geri çekeceğim. Yener bir şartım var, baban da benden özür dileyecek.

Akif Bey, Gülru’yu suit odaya çıkartır. Özel bir kokteyl ikram eder. Gülru, ben içki içmiyorum. Akif Bey, şu nefis kokteylinden tatmasını ister. Akif Bey lavaboya geçer, yüzünü yıkar, dişlerini fırçalar.

Gülfem Hanım ile Ömer otele gelirler. Sekretere ben şöyle etrafa bakacağım, der. Akif Bey de burada der. Sekreter, kral suitinde misafiri ile beraber. Gülfem Hanım, sekreterin haber vermesini istemez, biz sürpriz yapacaktık zaten. Sekreter, rahatsız edilmek istemiyor deyince, Ömer sen git ben istemiyorum. Zorla Ömer Beyi de alır yukarı çıkarlar.

Akif Bey, içeri gelir. Gülru ben şöyle bir iki fotoğraf çekeyim. Akif, Gülru’yu bırakmaz. Niyeti kötüdür, saf kız numaralarını bırak artık.

Ekran AlıntısıGS21.18

Gözlerini Gülru’ya diker, ikimiz de neden burada olduğumuzu biliyoruz. Gülru, siz çok yanlış anlamlar çıkartıyorsunuz. Akif Bey Gülru’ya sarılmak ister. Gülru tepki verir, itekler.

Ekran AlıntısıGS21.20

Tam o sırada Ömer Bey ile Gülfem kapıdan aniden girerler. Akif Bey, Gülfem bu ne sürpriz diyerek gülerek karşılar.

Ekran AlıntısıGS21.21

Gülfen sanki tuzağı kuran kendisi değilmiş gibi, siz ne yapıyorsunuz burada. Ömer çok şaşkındır. Gene zokayı yutmuş, Gülfem’in oyununa gelmiştir. Gülfem Hanımın Gülru’ya yapmak istediği, bu çirkin oyununu bir daha şahit olmuştur.

Ekran AlıntısıGS21.SON

Gülfem, “Gülru”. der ve 21.bölüm burada sona erer. Şimdi ne olacak? Ömer bu çirkin oyunu gördü, Gülru’yu tamamen bırakacak mı? Onun babası Salih Beyin zorla evlendirmek istediği Özcan’ın kollarına mı atacak, bekleyip hep birlikte haftaya göreceğiz.

Dizide önümüzdeki hafta 22.bölümden itibaren senarist değişikliğine gidildi. İlk bölümlerde Sırma Yanık ile Melis Civelek birlikte kaleme alıyorlardı. Melis Civelek ayrıldıktan sonra, Sırma Yanık yazmaya başladı. Daha sonra bu görevi Funda Çetin devraldı. Şimdide haftaya 22.bölümü Meryem Gür ve ekibi yazacak. Bir dizide 4 senarist değişikliği, bence garip. Meryem Gür ve ekibi iddialı olarak geliyormuş, diziyi izleyenlere daha da sevdirecekmiş. Benim yeni senariste tavsiyem, lütfen şu Gülfem Hanımın Gülru’ya yaptığı kötülüklerin dozunu biraz ayarlasın. Yoksa ‘Gülfem’ karakterine can veren Canan Ergüder sokakta rahat yürüyemicek, her an bir izleyicini hışmına uğrayabilir.

Med Yapım’ın bu güzel dizinde daha önce de belirttiğim gibi, Damla Sönmez’in oyunculuğuna hayran olduğumu bir kere daha belirtmek isterim. Bu yıl sinema filmleri dalındaki, Adana Altın Koza ödülleri’nden  “En iyi kadın Oyuncu” ödülünü aldı. Kutluyorum kendisini.

Keyifli seyirler.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir