Kurt Seyit ve Şura / Seyit evlendi, 3 bölüm sonra Final!

TV Programları

5265_2493_28102014_1

Ay Yapım’ın büyük ümitler bağladığı, Star Tv. ekranlarında yayınlanan aşk ve macera dizisi Kurt Seyit ve Şura dün akşam 18.Bölümü izleyenleri ile idi. Her nedense olmadı, olmuyor ve Kurt Seyit ve Şura ne yazık ki 3 bölüm sonra final yapmak zorunda kalıyor.  Reytingler yerlerde sürünüyor, Total’de 23.sırada, AB’de 14.sırada yer almış.

Geçtiğimiz sezon ortasında Mart ayında 2 milyon TL ücretle, iki yıllığına Kıvanç Tatlıtuğ ile anlaşma yapıldı. Büyük ümit ve masraflarla ilk bölümleri yurt dışında çekilen dizi nedense reytinglerde bekleneni alamadı. Bölüm maliyetleri 800 bin TL. olduğu söylenen dizi, yurt dışı reklam bağlantıları nedeniyle yayınına hemen de son verilemedi. Yeni sezonda dizi ekibine Fahriye Evcen ve Zerrin Tekindor gibi iki güçlü oyuncu dahil edildi. Gene olmadı, özde Zeynep Farah Abdullah ile Kıvanç Tatlıtuğ’un kimyası tutmadığı söylendi.

Geçen bölümde Seyit ile Mürvet imam nikahı yapılırken, Şura koşar otele gelir. Onları nikah anında görünce göz yaşlarını tutamaz. Seyit dışarı çıkarken, Mürvet’in annesi Cemile Hanım Seyit’in önüne geçer, “Dur balalım orada Seyit Efendi, bir adım daha atarsan sana dünyayı zindan ederim. Ben sana kızımı harcatmam, seni harcarım, dünyayı harcarım, ama o alnındaki lekeyi kızıma bulaştırmana izin vermem. Seyit, kimsenin kimseyi harcadığı falan yok, ben bir söz verdiysem bitmiştir. Kayın valide hiç hak etmedin diyerek elini öpmesi için biraz zor verir.

Ekran AlıntısıKSŞ18.1

Şura’nın ablası Tina ile Petro gelir onu alıp götürürler. Giderlerken Seyit merdivenlerden onları seyreder. Küçük Sabri, Şura’ya ne olur sen benimle evlen. Ben seni hiç üzmem. Petro’nun elini daha güçlü sıkarak, götür beni buradan.

Kurt Seyit, kaynanasına rağmen Mürvet benim helalim der ve bindirir arabayı götürür.

Emine Hanım düğün yemeği bile yemeden oğlu Hakkı ve gelinini alır giderler. Bir evde iki gelin, biri kızı Mürvet, diğeri oğlu Hakkı’nın karısı Ayşe. Onlara da üşemeyin diye bir yorgan verir. Hakkı yüz görümlülüğünü takar. Ayşe başım ağrıyor diyerek nazlanır. Hakkı bu gece bu evde iki boş gerdek odası olmayacak der.

Ekran AlıntısıKSŞ18.3

Seyit kaynanasının ağır sözlerine dayanamaz gerdeğe girmeden evi terk eder.

Şura çok üzgündür. Seyit ile olan aşklarını o kadar çok güvenmişti ki, olanlar onu hayal kırıklığına uğratır. Seyit için, babasının sözüne geldi, attı Rus kızını, aldı Türk kızını diye söylenir. Sinir krizi geçirir, oda da her şeyi kırar döker. Doktora götürürler, doktor bir süre dinlenmesi, ortamdan uzaklaşmasını önerir.

Celil, Seyit’i görünce sen burada ne arıyorsun damat bey diye takılır. Seyit, Şura için çok geç, ben kararımı verdim, o yolda yürüyeceğim. Şura’nın yaptığı hataları konuşurlar. Mürvet için, annesi ile aynı evde olmaz, der.

Petro bir taraftan gözü Ayla’dır. Ayla’nın derdini Güzide’ye anlatır.

Celil, Şura’yı hasta yatağında ziyarete gelir. Şura, niye geldin, durumumu görüp arkadaşına anlatmak için mi? Celil’e dert yanar, neden durdurmadın, neden bana söylemedin o nikahı? Celil, giderken lütfen üzüntüden yataklara düştüğümü söyleme diye tembihler.

Ekran AlıntısıKSŞ18.4

Seyit sabah Mürvet’in evine bir demet çiçek ve bir takım erzaklarla gelir. Mürvet ile yalnız konuşmak istiyorum. Emine Hanım önce biz konuşalım. Mürvet ne söyleyeceksen burada annem ile ağabeyimin önünde söyleyebilirsin. Kimden ne saklıyoruz ki?  Seyit, Pera’da bir ev tutum, ikimiz için deyince kaynana baştan sana söyledim, bu evde bizinle yaşayacaksın diye. Mürvet, ben bu evde yaşamak istiyorum deyince Seyit çeker gider. Sonra da herkesin şaşkın bakışları arasında valizleri ile eve döner.

Petro, Şura’ya İstanbul dışında bir yazlık eve götürür. Ablası Tina onları uğurlar.

Ekran AlıntısıKSŞ18.5

Seyit benim başaklarım uzun yer sofrasına oturmuyorum diyerek eve yemek masası ve sandalyeler getirir. Birlikte masa etrafında evde yapılan yemekleri yerler. Ayşe, Mürvet’e kocasını elinde tutması için tavsiyelerde bulunur.

Eve Kuva-yi Milliye’ciler gelir. Anadolu’ya Mustafa Kemal’e asker yetiştirmek için Seyit gibi, Celil gibi subaylara ihtiyaçları olduklarını söylerler.

O gece Seyit evde kalacaktır. Kaynana iki odun alarak banyoyu yakayım diye yukarı çıkar. Seyir bu hareketlerden huzursuz olur.

Ekran AlıntısıKSŞ18.6

Mürvet ben istemiyorum diye annesine söyler. Emine Hanım o gece damadını gözü tutar. Aklı başında, vatan için de düşüncelerini beğenmiştir. Kızını oda kapısına kadar uğurlar. Seyit ile konuşurlar. Mürvet Seyit’i güvenmemektedir. Mira’yı kıskandığı her halinden, her sözünden bellidir.  Seyit’in onuru ve gururu kırılır, odadan çıkar gider.

Ertesi sabah Celil, Emine Hanıma dün gece Seyit bana uğradı da bu mektubu size gönderdi. Seyit mektubunda; “Mürvet, ben Anadolu’ya gidiyorum. Şu an bana en fazla ihtiyaç duyulacak yer orası. Bir yuvamız olacaksa, bir vatanımız da olmalı. Ardan geçen sürede biraz sakinleşiriz. Ben dönebilirsem eğer seni özlemiş olacağımı biliyorum. Odada bavulumun iç gözünde para var. Ne ihtiyaç olursa kullan, Allaha emanet ol.”  Annesi ne yazmış deyince, mektubu annesine uzatır. Ayşe, ne oldu, boşuyor mu seni der. Emine Hanım sen üstüne vazife olmayan işlere karışma.

Seyit, acemi askerleri silah ve tabanca ile atış eğitimi yaptırır. Her biri attığını vurur.

Mürvet gün sayar, Seyit gideli tam 32 gün olmuştur. Ayşe, hiç belli etmiyorsun üzüntünü diyerek dalga geçer.

Şura yazlık köşkü istediği gibi dayar, döşer. Ablası Tina’yı beklerken, Petro çıkar gelir.

Ekran AlıntısıKSŞ18.7A

Celil kendisini içkiye verir. Sevdiği kadın Güzide ile aynı şehirde yaşıyor ama, onu göremiyordur. Yahya Bey Ankara’ya gitmiştir. Celil’i çağırır, Güzide senin için işi gücü boşladı, kendini dağıttı diyorlar. Celil, sana gelmemek için takatım kesilinceye kadar içiyorum. Güzide benim de senden başka yaşama sebebim yok. Ben gidiyorum, Seyit’in yanına gidiyorum. Celil Güzide’yi ihtirasla öper.

Ekran AlıntısıKSŞ18.8

Celil, ben senin için ordularla bile savaşırım. Ama sen başkasının helalisin. Sen iyi ol, sağlıklı ol, mutlu ol. Sana söz veriyorum, ben de senin için hayatta kalacağım.

Ekran AlıntısıKSŞ18.9

Petro ile Şura akşam bahçede birlikte yemek yerler. İstanbul!da işlerinin çok yoğun olduğunu her şeyi anlatır. Şura başka deyince, Seyit’i soruyorsan Anadolu’dan daha dönmemiş. Petro, Şura’nın Seyit’i düşünmesini dayanamaz, sen iyileşmemişsin diyerek sert tepkide bulunur. Ben senin kalbinde bana bir yer açmanı istiyorum. Pedroi bir tek taş yüzük çıkartır. Diz çöker, benimle evlenirsen, der. Şura, cevap vermez. Sadece İstanbul’a dönmek istediğini söyler.

Celil, Mürüvvet’e gelir, ben Seyit’in yanına gidiyorum, bir söyleyeceğiniz var mı diye uğradım. Mürüvvet var, benim söylemek istediklerim var.

Celil, Seyit’in birliğine ulaşır. Eski günlerde olduğu gibi yere attığı mendili yere atar, Seyit atı ile yerden alır.

Ekran AlıntısıKSŞ18.10

Seyit, ne haberler getirdin İstanbul’dan. Celil haberler burada deyip mektubu verir.

Mürüvvet duygularını anlatan bir mektup yazmıştır. Boşanalım, geç olmadan dönelim bu yoldan. Rica ediyorum bu işi halletmek için İstanbul’a gel.

Mürvet Seyit’in geldiğini annesinden öğrenir. Tozu toprağı ile gelmek istemedi. Ayşe, önce hamama sonra da Pera’ya gider. Mürüvvet yeter, nereye gitti ise gitti. Benim umurumda değil. Annesi kızının peşinden gider. Üzme kendini deyince anne ben boşanmak istiyorum, der.

Ekran AlıntısıKSŞ18.11

Şura, Seyit ile kuyumcuda karşılaşır. Seyit karısına kolye alırken Şura duyar.  İki eski sevgili konuşurlar. Şura, demek döndün. Şura, güzel kolye der. Senin Anadolu’ya gittiğini duyunca, o kızı bırakıp bana gelecek dedim. Gene umutlandım. Aralarında geçmişin muhasebesini yaparlar.  Seyit, seni ben terk etmedim. Şura, her defasında sen gittin. Seyit, yüzlerce defa seni seviyorum dememe rağmen, yüreğine inandıramadım. Bu konuşmadan sonra, şura’nın ümitleri tükenmiştir.

Evde akşam yemeğinde bütün aile bir araya gelir. Yemekten sonra Emine Hanım bir komşusuna gitmek ister. Mürvet ben de geleyim deyince annesi gelmesini istemez. Kocanla oturun, anlaşın der.

Seyit, ben senden boşanma istemiyorum. Ben hayatımızın sonuna kadar birbirimizi seveceğimiz bir evliliğimiz olsun istiyorum. Sonra kolyeyi çıkartıp boynuna takar.

Ekran AlıntısıKSŞ18.12

Şura, ablası Tina, Petro ve Fransız genç dostları ve Ayla bir aradadır. Tam giderlerken Şura önemli bir açıklama yapmak ister. Kısa bir süre önce Petro bana evlenme teklif etti. Şimdi ona cevap vermek istiyorum. Petro, teklifini kabul ediyorum.  Petro, Şura beni dünyanın en mutlu insanı yaptın, seni seviyorum der ve öper.

Ekran AlıntısıKSŞ18.13

Diğer tarafta Seyit de karısı Mürvet’i öper. Kucaklar zifaf odasına doğru götürür. Mürvet çok mutludur, mürüvvetine kavuşmuştur. Ve 18.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıKSŞ18.14

Bu güzel dizi ne yazık ki üç bölüm sonra final yapacak, dizi çöplüğüne atılacak. Çok yazık.

Bakalım son bölümlerde neler olacak, bizleri nasıl bir final bekliyor, bekleyip hep birlikte göreceğiz.

 

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller dizifilm.com’dan ve  tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir