Medcezir’deki Yaman Koper ile Çağatay Ulusoy ikiz kardeş gibi!

TV Programları

07 Mart ’14

Kategori
TV Programları
Medcezir’deki Yaman Koper ile Çağatay Ulusoy ikiz kardeş gibi!

Medcezir’in Yaman Koper’i.


Star Tv.in süper dizisi Medcezir’i başından beri seyrediyorum. Tabi ki Çağatay Ulusoy’u ve de dizide can verdiği Yaman’ı ikiz kardeş gibi görüyorum.  Gerçek hayattaki Çağatay Ulusoy’ u çok iyi tanıyorum. Dizinin Yaman’ı ile o kadar çok örtüştüğü yönleri var ki, anlatmam.

Çağatay mahcup, çekingen, heyecanlı ve mütevazi biri. Dizinin Yaman’ı da aynı özelliklere sahip. İkizler sadece görüntüleri ile değil karakterleri ile de birbirlerine benzerler. Karakter benzerliklerini ruh ikizi derler. Zaten görüntüde Çağatay ne ise Yaman o.

Çağatay Ulusoy, GQ Türkiye dergisine verdiği röportajında, Yaman’ı çok sevdiğini söylüyor: “Doğallığını… Kendi gibiliğini… Dürüstlüğünü…” Bir durup, “Benim gibi” demiş ve bir kahkaha patlatmış.

Medcezir dizisinin Yaman karakteri o kadar mükemmel insan ki, örnek bir genç. Günümüz gençlerinin örnek alması gereken biri. Çalışkan, terbiyeli, hürmetkar, nerede nasıl davranması gerektiğini bilen mükemmel bir kişilik. Bütün bu iyi huylar, Çağatay’da zaten var. Dizinin senaristi Ece Yörenç sanki gerçek Çağatay’ın ikizini de aynı özellikleri yazmış.

Ekran Alıntısı  cag

Çağatay, dizide “Yaman” karakteri olarak, sıkıntılı hallerinde genellikle alt dudağını ısırıyor. Bu onda “Tik” oldu. Gerçek hayatta da aynı dudak ısırmasını gördüm.

     10152563_218045105060846_530749878_n[1]

Geçtiğimiz haftalarda 21 Şubat akşamı Karaköy’de Bej adlı mekan çıkışında gazetecilerin sorularını duymazlıktan geliyor, arabasına doğru yürürken alt dudağını ısırdığı görülüyor.

Ekran Alıntısı dudak

Süper Starlife programı kameralarının çektiği görüntülerde bu durum açıkça görülüyor. Arabasının arka koltuğuna oturan Çağatay Ulusoy, aynen dizinin Yaman’ı gibi alın ve kulak üstü saçlarıyla oynadığı görüyoruz. Alt soldaki resim özel hayatta, gazetecilerden kurtulmuş sıkıntılı bir anda arabasında. Sağdaki resim diziden sıkıntılı bir anında.

1393164111677[1]                      Ekran Alıntısı cu

Çağatay ile Yaman’ın tek farklı benzeşmeyen yönleri; Yaman, çabuk sinirlenen, saman alevi gibi parlayan bir tipi canlandırıyor. Çağatay Ulusoy, gerçek hayatta kendini anlatırken bir röportajında şöyle konuşmuştur; “Çok sakinimdir ben, tartışma konularında falan hiç hatta, böyle takmam, benle ilgili arkamdan bir şey konuşulsa öf falan derim geçerim yani, umurumda olmaz. Kavga ederken de çok bağırıp çağırmam, giderim döverim çıkarım falan yani. Kendimi de korurum” demektedir.

Dizide Yaman ile Mira iki sevgiliyi canlandırıyorlar. Gerçek hayatta da Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya’nın sevgili olduğu bu sıralarda sıkça gündeme geliyor. Bu da bir benzerlik mi dersiniz?

Bu ikiz kardeş benzerliğini Twitter’da da birkaç kişi Twit atarak dile getirmişti. Haftanın 6 günü, mesai saatlerini “Yaman” karakterini yaşayarak geçiren biri haftanın bir günü nasıl Çağatay Ulusoy olabilir ki? Yaman olarak yatıyor, Yaman olarak kalkıyordur herhalde.

Şu günlerde Şahan Gökbakar’ın yeni televizyon reklamı için çizdiği “Aytek” karakteri, Medcezir’in Yaman’ı Çağatay Ulusoy’a benzetiliyor. Sanki ikiz kardeş gibiler esprileri var. Ama bence sikletleri farklı. Yaman, orta siklet, Aytek ağır siklet.

Medcezir’in Yaman’ı Çağatay Ulusoy, Sen ne isen Yaman da o. Unutmayın siz ikiz kardeşsiniz. Hem Yaman Koper olarak, hem de Çağatay ulusoy olarak yolunuz açık olsun.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir