Fatih Harbiye / Macit’in başına talih kuşu kondu!

TV Programları

Show Tv.in aşk ve drama dizisi Fatih Harbiye çok güzel gidiyor. Macit’in kaderi değişiyor, başına talih kuşu konuyor.

Reytinglerde AB’de 10.sırada, Total’de 11.sırada yer aldığını gördük.

Hemen 42.bölümde geçenleri özetlemek istiyorum.

Geçen bölümde Neriman’ı babasından istemiş, Faiz Bey kızı vermeyince kaçırmaya mı geldi dedik ama pek de öyle olmaz.

Macit her şeyi göze alır, Fahriye’nin de yardımını alarak, Neriman’ın yatak odasına kadar bir hırsız gibi girer. Faiz Beyin odasından çıkması ile Fahriye’nin kapısında yakalanınca zor durumda kalır. Macit, Neriman’ın sınav kağıdını görür, Eskişehir’de sınava gireceğini öğrenir.

Macit, gene Fahriye’nin yardımı ile evi terk eder. İki kız arkadaş derin bir nefes alırlar. Fahriye koskoca playboy kız kaçırmasını beceremiyor diyerek çok güler.

Feyza Hanım kocasının kendisini aldattığını düşünmektedir. Kızları Duygu ve Pelin annesinin bu yersiz şüphelerini sadece gülerler

Şahika Cihan’ı kullanır, ona sabah uğrar akşama işyerinin kapısına gelmesini söyler, beraber takılırız, der. Amacı bir sevgilisi olduğunu göstermek, Selim Beye bu zor durumdan kurtarmak istemektedir.

Babası ile konuşup, bu Eskişehir’deki sınavın son şansı olduğunu söyler, amacı babasından izin koparmaktır. Amacını da ulaşır.
Şakiha, Selim Beyin odasında konuşurken Pelin’in odaya ani girmesiyle, babasının Şahika’nın yüzünü okşamasını görür. Derhal odasında beklemesini söyler. Selim Bey ile kızı pelin bu yanlış anlaşılma nedeniyle tartışırlar. Pelin Şahika’ya babamla ne zamandan beri yatıyorsun deyince Şahika asla böyle bir şey yok dese de, Pelin git muhasebeye tazminatını ödesinler, deyip işten kovar. Şahika,

Pelin’in zayıf tarafını bildiği için dün gece Macit, Neriman’ı istemeye geldi ama babası vermedi deyince iş değişir.

Şahika’ya babamla aranızda bir şey geçmiş olması saçmalık. Sen gene dikkatli ol deyip Şahika’yı işten çıkarma kararından vazgeçer.
Macit annesi İnci Hanım ile konuşurlar. Macit, ailesinin yanında olmayışını çok üzüldüğünü, sevdiği kızı kimsesiz biri gibi istemek canını acıttığını söyler. Faiz Bey buraya ailem ile beraber gelmeniz gerektiğini bilmeyecek kadar bize yabancısın, dedi. Belki beraber gitseydik, lafın sonunu getirmez, iyi günler anne der ve çıkar. O sırada Pelin arar, şirketle ilgili konuşmamız gereken bir mesele var der Macit’i çağırır.

Macit Pelin’in odasına girer, evet Pelin seni dinliyorum. Pelin Neriman’ı babasından istedin mi? Macit bundan sana ne? Şirket ile ilgili demiştin. Macit, ben her şeye rağmen Neriman ile evleneceğim, ben onu seviyorum. Pelin bana olan borcunu nasıl ödemeyi düşünüyorsun. Neriman ile evlenirsen, seni de aileni de maf ederim, elimde senetleriniz var. Hepiniz sürünürsünüz.

Ekran AlıntısıFH42.1

Macit, ben ne sizi,ne de size ait olan hiçbir şeyi hayatımda istemiyorum. Cebinden kredi kartlarını çıkartır, Pelin’in masasına atar. Sizinle işim bitti der ve odadan çıkar. Kardeşi Duygu bütün olanları kapı önünden görür ve işitir.

Pelin, avukatına telefon açar ve Kerim Arcaoğlu’nun üzerinde ne varsa tedbir konulmasını ister. O sırada kapıdan giren Duygu, telefondaki kayıtları göstererek, sen birinin canını nasıl kıyılmasını istersin. Pelin tek bir video ile hiçbir şeyi kanıtlayamazsın. Duygu, seni polise ihbar ederim deyince Pelin geri adım atar.

Özgür Macit’e niye her şeyi bıraktın diye kızar. O sırada Neriman Macit’e babasının Eskişehir’e gitmesini izin verdiği müjdesini verir. Bu haber Macit’e ilaç gibi gelir.

Ekran AlıntısıFH42.2

Macit Özgür’den arabasını iki günlüğüne ister. Özgür, al tabii arabanın lafı mı olur. Nere gidiyorsun deyince özel bir durum cevabını verir.

Ekran AlıntısıFH42.3

Faiz Bey Şinasi’nin yeni işyerine gelir. Birlikte çay içerler, ondan Neriman’ın Eskişehir’e giderken yanında olmasını ister. Bu Şinasi’nin severek yağacağı bir iştir. Bana güvendiğin için teşekkür ederim der ve Faiz Beyi uğurlar.

Ekran AlıntısıFH42.4

Fahriye işyerine gelişinde Faiz Beyin işyerlerinden çıkmasına pek anlam veremez. Yeni gelen müzik öğretmeni Aras ile Fahriye pek anlaşamazlar, hep sürtüşürler. Fahriye Aras’a yavaş, yavaş, gönlünü kaptırmaktadır.

Şahika çıkışta Cihan ile buluşur. Feyza hanımın tuttuğu adam da onları takip eder, bolca fotoğraflarını çeker. Sonra dergileri Selim Beye bırakmam lazım, diyerek tekrar işyerine dönerler. Şahika Cihan’ı Selim Beyle tanıştırır.

Ekran AlıntısıFH42.5

Fahriye ile Neriman yarınki Eskişehir seyahatini konuşurlar. O sırada Macit arar, ben yola çıktım. Sen yarın kaçta geliyorsun, hangi otelde kalıyorsun diye sorar. Neriman sen niye bu kadar erken gidiyorsun, Macit bir takım sürprizlerim var, yarın görüşürüz.

Aslı, kendisine bir işyeri açmayı düşünmektedir. Emre ile tekrar barışmayı düşünmemekte, eve dönmemeye kararlıdır. Şinasi kardeşi Aslı’yı desteklemekte, gerekirse ben bakarım sizi der.

Ekran AlıntısıFH42.6

Nezahat, Asım Beyle evlik işini geciktirmektedir. Annesi de kızını sıkıştırmakta, ben mahalleye rezil oldum demektedir.

Ekran AlıntısıFH42.7

Faiz Bey, Gülfer Hanım, Şahika ve Fahriye Neriman’ı evden Eskişehir’e gitmek üzere uğurlarlar. Otobüs garına kadar götürür.

Ekran AlıntısıFH42.8

Şinasi de valizini hazırlar evden çıkar. Aslı sorsa da cevap vermez. Oto Garda otururken Neriman cep telefonunu ister. Faiz Bey vermez. O sırada Şinasi de gelir. Faiz Bey sağ olsun ricamı kırmadı o seni götürecek. Faiz Bey, kızım sana emanet der ve vedalaşırlar.

Selim Bey, Şahika’yı odasına çağırır. Dün gece şu yanındaki çocuk kimdi diye sorar. Şahika, erkek arkadaşım. Selim Bey ne zamandır? Selim Bey daha önce hiç görmedim de. Şahika, daha yeni, bizde birbirimize tanıma aşamasındayız, flört diyelim.

Feyza Hanıma Şahika ve Cihan’ın fotoğraflarını verir. Bunlar arkadaş, kocanızla alakası yok dese de izlemeye devam et sen, der.
Macit aynı otelde kendisine de oda tutar. Akşam yemeği için iki kişilik masa rezervasyon yaptırır.

Asım Nezahat’a benim bekleyecek sabrım kalmadı, anam da ne oldu diye sorar durur.

Yeni ortakları Bora ile ayaküstü tanışırlar. Bora da çevrilen işlerin içindedir. Kerim Bey depoya doğru yola çıkar. Kerim Bey depoda bir zarf içinde bir bayan resmi bulur. Bu kişi İnci Hanımı da telefonla arayarak rahatsız etmektedir. Nadir Bey ile İnci Hanım Kerim Beyle evlenmeden önce sevgilisiymiş.  Bu akşam 9.da seni bekliyorum, der.

Nezahat Cihan ile konuşur. Ben seni yıllardır hep benim gözümle görmeni istedim. Ben seni seviyorum deyince Cihan bir tuhaf olur, ne söyleyeceğini bilemez.

Ekran AlıntısıFH42.9A

Ne söylüyorsun Nezahat diye sorar. Nezahat, seni seviyorum diyorum, ben hep yıllarca sevdim, kendimi bildim bileli… Senden duymak istediğim, ufacık da olsa kalbinde benim için bir yer var mı? Cihan, banktan kalkar, sen benim bacımsın Nezahat, bunu ne sen söyledin ne de ben duydum. Sonra oradan çeker gider.

Nezahat doğruca Asım beyin evine gider, zili çalar, benden cevap bekliyordun ya, evlenelim, hemen der. Akşam da annesine, Asım ile evleniyoruz, der.

Fahriye Aras için birkaç ev bakar, adreslerini getirir verir. Hangisi iyi diye Fahriye’nin fikrini sorar. Aras Şinasi Beyin arkadaşının evini tutar.

Fahriye, Cihan ile şahika’yı görünce Şinasi’yi sorar. Cihan Eskişehir’e gitti Neriman ile beraber deyince Macit, der. Şahika, yoksa Macit de mi Eskişehir’e gitti diye sorar.

İnci Hanım Nadir Beyle karşılaşınca çok şaşırır. Ben öldün zannediyordum, der.

Ekran AlıntısıFH42.11

Nadir, her gün ölmeyi çok istedim. Bu günü yaşamak için. Yıllardır bir soru vardı içimde. O sorunun cevabını almak istedim. Macit benim oğlum, der. İnci Hanım hiçbir şey söyleyemez.

Şinasi ile Neriman da otele gelirler. Fahriye ısrarla Macit’i arar, Macit açmaz. O sırada Cihan Şinasi’yi arar. Cihan Şinasi neredesin diye sorar. O sıra Neriman otel holünde Macit’i görür. Macit hemen buradan gitmemiz lazım.

Ekran AlıntısıFH42.12
O an arkadan Şinasi onları görür. Macit de Cihan’ı görünce kaçmaktan vazgeçer. Döner, Şinasi’ye bakar. Ve 42.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıFH42.13

Şimdi ne olacak, Şinasi ile Macit yumruk yumruğa kavga mı edecek? Yoksa iki medeni insan gibi konuşarak bu meseleyi halledebilecekler mi?

Dizi şimdi çok ilginç hale geldi Peyami Safa romanında böyle mi yazdı, yoksa senaristimiz mi böyle kurguladı bilemem. Sıfırı tüketen Macit şimdi çok zengin bir adamın oğlu oldu galiba. Arca Holdingin de çoğunluk hisselerini aldı. Pelin bu durumda ne yapacak? İlerleyen bölümler çok, çok ama keyifli olacak gibi geliyor bana…

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar
Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar
Mail : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com
Not: Görseller internetten, fatih harbiye twitter sayfasından ve tarafımdan diziden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir