Disney Plus, Atatürk Filminin Gösterimini Neden İptal Etti!

Sinema

 

Cumhuriyetimizin 100.kuruluş yıldönümünde gösterime girecek olan Atatürk filmi, bir yıldır Disney Plus tarafından çekiliyordu. Başrolünü Mustafa Kemali Aras Bulut İynemli canlandırmıştı.

29 Ekim 2023 Cumhuriyetimizin 100.kuruluş yıldönümünde gösterime girecekti. ABD’daki Ermeni lobisinin baskıları ile filmin gösteriminden Disney Plus vazgeçti.

Neden? Neden? Mustafa Kemal Atatürk Ermenilere ne yaptı? Osmanlının son döneminde Ermeni katliamlarında Atatürk’ün hiç bir baskısı olmamıştır. Mustafa Kemal Kurtuluş savaşında Yunanlıları Anadolu topraklarından attı, Ermenileri değil?

Yıllar önce Atatürk’ü Antonio Banderas canlandıracaktı, o zaman da Ermeni Lobisinin baskısı ve tehditleri nedeni ile çekilememiştir.

Disney Plus’ın bu kararını şiddetle kınıyor ve yapımlarının ülkemizde oynamasın, aboneliklerini iptal edelim. Ben bu durumun ortaya çıkması ile Disney Plus’ı izlemiyorum ve  aboneliğimi iptal ettim.

Atatürk rolü, Kevin Costner’a teklif edilmiş, Costner;  bir soru üzerine, Türk halkı için Atatürk‘ün taşıdığı önemi bildiğini ifade ederek, Cüneyt Ortan‘ın projesi olan filmde Atatürk‘ü canlandırmasının istendiğini, teklifi incelediğini söylemiştir.

1951’den 2023’e kadar aradan geçen 72 yıl boyunca Atatürk’ün ünlü oyuncular tarafından canlandırılacağı açıklanan yabancı yapımı ‘Atatürk’ filmleri birçok kez gündeme gelse de bu konuda başarıya ulaşılamamıştır.

6 Bölüm çekilen bu yapım, ülkemizde 2 bölüm halinde gösterilecektir. Fox Tv 29 Ekim de yayınlanacak. İsterdim ki, bu filmi tüm Dünya Disney Plus da seyretseydi.

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı Atatürk filminin; Oyuncu kadrosu şöyle, Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür, Berk Cankat, Hamdi Alkan, Esra Bilgiç  ve Sarp Akkaya gibi oyuncularımız yer aldılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda FOX Tv ekranlarında TV’ye özel yayınının hemen ardından iki film olarak 3 Kasım’da yayınlanacak. Ayrıca  5 Ocak’ta sinemalarda vizyona girecek.

İyi Seyirler.

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir