Geçen Haftanın (09-15 Mart 2020) En Çok İzlenen Dizileri

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 09 – 15 Mart 2020 Tarihleri arasında en çok seyredilen, altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 30 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren öne çıkan dizilerin, geçen haftanın gözde dizilerini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

09 Mart PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Sefirin Kızı (Star Tv), Yasak Elma (Fox), Zalim İstanbul (Kanal D), Vuslat (TRT1),

10 Mart SALI (4 Dizi) : Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Hekimoğlu (Kanal D), Ramo (Show Tv), Tuttunamayanlar (TRT1)

11 Mart ÇARŞAMBA (5 Dizi): Kuruluş Osman (Atv), Zemheri (Show Tv), Benim Adım Melek (TRT1), Doğduğun Ev Kaderindir -DEK (Tv8), Öğretmen (Fox Tv)

12 Mart PERŞEMBE (3 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Afili Aşk (Kanal D)

13 Mart CUMA (4 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Hercai (Atv), Payitaht (TRT1), Babil (Star Tv),

14 Mart CUMARTESİ (4 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Zümrüdü Anka (Fox Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Hizmetçiler (Kanal D),

15 Mart PAZAR (5 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Güvercin (Star Tv), Gel Dese de Aşk (Star Tv),  Toz Koparan (TRT1)

 

TOTAL’İN İLK SIRASINDA BU HAFTA;

Total’in ilk sırasında Burak Öçivit’in dizisi Kuruluş Osman, haftanın dizileri arasında bu hafta Total grubunda ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin “Savaşçı” dizisi yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; AB’nin ilk sırasında da Mucize Doktor yer aldığını görüyoruz.  10.sırada ise Tv8’in “Dek – Doğduğun Ev Kaderindir” dizisi yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler :

1.Kuruluş Osman 14.Bölüm (Atv)

2.Mucize Doktor 26.Bölüm (Fox)

3.Bir Zamanlar Çukurova 59.Bölüm (Atv)

4.Sefirin Kızı 12.Bölüm (Star Tv)

5.Çukur 91.Bölüm (Show Tv)

6.Kuzey Yıldızı 25.Bölüm (Show Tv)

7.Hercai 36.Bölüm (Atv)

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 158.Bölüm (Atv)

9.Yasak Elma 72.Bölüm (Fox Tv)

10.Savaşçı 96.Bölüm (Fox Tv)

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 26.Bölüm (Fox)

2.Kuruluş Osman 14.Bölüm (Atv)

3.Bir Zamanlar Çukurova 59.Bölüm (Atv)

4.Yasak Elma 72.Bölüm (Fox Tv)

5.Sefirin Kızı 12.Bölüm (Star Tv)

6.Öğretmen 2.Bölüm (Fox Tv)

7.Hekimoğlu 11.Bölüm (Kanal D)

8.Babil 8.Bölüm (Star Tv)

9.Çukur 91.Bölüm (Show Tv)

10.Dek – Doğduğun Ev Kaderindir 10.Bölüm (Tv 8)

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.KURULUŞ OSMAN (ATV) : Dizi 14.bölümünde önceki hafta  ilk sıradaydı. Bu hafta tekrar 1.sıraya yükseldi. Bir haftalık aradan sonra Total grubunda aldığı puanlarla tekrar 1.sırada yerini aldı.

Cengiz Han’ın emanetlerini nereden bulduğunu söylememesi üzerine Osman Bey’i hasım ilan eden Samsa Çavuş, obasına dönerek Moğollara karşı mücadeleye başlamıştı. Osman Bey’in küskünlüğü bir tarafa bırakıp Samsa Çavuş ve alplerini kurtarması ikili arasındaki buzları eritti. “Kefere bir olup başımıza çöreklenirken ayrılık bize yakışmaz Samsa Bey!” sözleriyle yoldaşının gönlünü alırken, Samsa Çavuş ise “Toy dedim, iş bilmez dedim lakin kusurumu aşikar ettin… Mahçup oldum, hakkını helal edesin” diyerek Osman Bey’den af diledi.

 

2.MUCİZE DOKTOR (Fox Tv) : Bu hafta birinciliği Kuruluş Osman dizisine kaptıran Mucize Doktor Haftanın dizilerinde 2.sırada yer alıyor.

 

Tanju, Ali’nin kafasını karıştıranın Nazlı’yla olan ilişkisi olduğunu öne sürer ve eğer Ali bir hata daha yaparsa hastane bu ilişkiyi onaylamayacaktır.

Ali ve Nazlı her zamankinden daha dikkatli olmak zorundadır. Ama Ali bütün uyarılara rağmen vakasını kişiselleştirir ve kendini ateşe atmak pahasına genç hastasına daha çok yardım edebileceği bir yöntem bulmaya çalışır.

3.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Bu hafta Bir Zamanlar Çukurova’nın 59.bölümünde, 3.sıraya geriledi.

ZÜLEYHA ÜSTÜNE BENZİN DÖKÜP KENDİNİ YAKMAK İSTER

 

Demir’in tabancasının kabzesi ile Züleyha’nın başına vurması ile yere düşmüştü. Züleyha perişan halde eve ulaşır. Ancak Demir’in öfkesi dinecek gibi değildir. Züleyha’yı elleriyle öldürememiştir ama yaşatmaya da niyeti yoktur. Hünkar yine araya girmeye kalkar ama Demir’i kimse durduramaz. Züleyha bir kez daha çiftlikten uzaklaştırılır. Çiftlikte yaşaması da, kimsenin ona bir bardak su vermesi de yasaktır! Tüm bu yaşananlar Züleyha’ya en sonunda çaresizce ölümü seçtirecektir. Züleyha eline silah alıp, hayatını elinden alanların karşısına geçecek, kendi hayatında da vazgeçip, Adana’nın ortasında üzerine benzin dökecektir! Fekeli ve Hünkar bu kez de Züleyha için işbirliği yapmaya çalışacaktır.

YILMAZ KARISI VE OĞLUNU BULMAK İÇİN MÜJGAN’IN PEŞİNDEN GİDER

Yılmaz ise bir yandan Züleyha’ya el uzatabilmenin peşindedir bir yandan da Müjgan ve oğlunu bulması gerekmektedir. Müjgan, oğlunu, bavulunu ve pasaportunu alıp Amerika’ya gitmiştir. Tam da barış sağlandı darken, Demir Züleyha’dan, Yılmaz Müjgan’dan vazgeçmiştir! Çukurova’da şimdi aşkın her hali, yerini intikam dolu bir savaşa bırakmaktadır…

4.SEFİRİN KIZI (STAR Tv) :

 

 

Sancar ve Akın, birbirlerine doğru yürüdükleri bir yola girerler. Nare ve Gediz ise, bu yolda onları karşılaştırmamak için canhıraş bir mücadeleye girişirler.

İnsanların zaaflarını kullanmakta bir sınırı olmayan Akın, topal biriymiş gibi davranarak Zehra’yı adım adım tuzağına çeker. Zehra’nın kader ortağını bulma heyecanı, en çok Kavruk’un canını yakar. Akın Zehra’ya tuzak kurarken, bir tuzak da ona kurulmaktadır. Güven ve Kerem, Akın’ı kirli bir açık artırmaya koyarlar. Eğer açık artırmayı Nare ve Gediz kazanırsa Akın’ın sonu hapis, Sancar kazanırsa mezar olacaktır.

5.ÇUKUR (SHOW TV) : 13 ocak 2020 tarihinde haftanın dizileri arasında 5.sırada olan Çukur, haftalar sonra (6 Hafta) tekrar haftanın dizileri arasında 5.sıradan girmişti. Bu hafta da yine 5.sıradaki yerini korudu.

 

Çukur 91. Bölüm (3.sezon 24.bölüm) fragmanı yayınlandı. Yeni bölümde Cumali, bebeğinin ve karısı Damla’nın intikamını almak için Çağatay’a saldırıyor. Vartolu’nun da desteğiyle beraber Çağatay’a baskın düzenlenirken Akın’la Çağatay’ın telefonda konuşması ise akıllara Akın aileye yine ihanet edecek mi? sorusunu getiriyor.

ÇUKUR’A YENİ BİR ÜNLÜ DAHA… BARIŞ ARDUÇ

Show TV’de ekranlara gelen ‘Çukur’ dizisine  Barış Arduç da katılıyor. Kiralık Aşk, Kuzgun gibi dizlerde oynayan Barış Arduç, “Sadece Sen”, “Deliha” ve “Mutluluk Zamanı” gibi filmlerde de rol almıştı.  Barış Arduç, dizide ‘Koçovalılar’ın düşmanı Çağatay Erdenet’in (Nejat İşler) küçük kardeşi’ olarak yer alacak.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Total Grubunda, Atv 4 dizi, Fox Tv; 3 dizi. Show Tv: 2 dizi. Star bir dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; Fox Tv 3 dizi.  Atv ve Star Tv 2’er dizi. Show Tv , Kanal D ve TV8 birer dizi ile yer alıyor.

HAFTANIN KANALI FOX TV VE ATV

Fox Tv bu hafta – ATV ile birlikte haftanın kanalı olmayı başarıyor.

AFİLİ AŞK FİNAL YAPIYOR

Sevilen dizi Afili Aşk 38.bölümünde final yapıyor. Kanal D’nin sevilen dizi önce Çarşamba günleri ekranlara geldi, sonra Cumartesi gecesine gitti. Ardından Perşembe akşamına geldi ve finale yürüyor.

Başrollerini yakışıklı oyuncu Çağlar Ertuğrul (Kerem) ve güzel oyuncumuz Burcu Özberk (Burcu)  birlikte paylaşıyorlardı. Yapımcılığını Fatih Enes Ömeroğlu, yönetmenliğini Serdar Gözelekli’nin yaptığı dizinin senaryosunu Barış Erdoğan, İlker Arslan, Kübra Sülün ve Okşan Tavasoğlu dörtlüsü yapıyordu.

Keyifli seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir