Çağatay Ulusoy’un “Harun” Karakteri Balmumu Heykel Müzesinde…

Kültür - Sanat

 

Çağatay Ulusoy‘un Netflix dizisi Hakan: Muhafız’da canlandırdığı Hakan karakterinin bundan yaklaşık 550 yıl önce yaşayan ilk muhafızlardan “Harun” karakterinin balmumu heykeli yapıldı ve bu heykel müzede açıldı.

Açılışta Çağatay Ulusoy’un kendisinin canlandırdığı Harun karakteri ile yüz yüze geldi ve açıklamalarda bulundu. Dün (11 Mart 2020) tarihinde bu bal mumu Harun karakterinin açılışı yapıldı.

MADAME TUSSAUDS BALMUMU HAYKEL MÜZESİ NEREDE 

İstanbul Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi, Taksim’deki İstiklal Caddesi üzerinde, Eski Emek Sineması’nın yerine inşa edilen Grand Pera Alışveriş Merkezi’nde bulunuyor. Taksim Meydanı‘ndan yürüyerek veya Nostaljik Tramvay’a binerek buraya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. (Müzeye giriş 75 TL.önceden internetten bilet alınırsa %20 indirim var.)

Ulusoy canlandırdığı Harun karakteri ile yan yana geldi, inceledi ve açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

“Karakterin oluşturulmasında bütün ekibin emeği çok geçti. Saç makyaj ekibi 2,5 saat önceden gelerek çalışmalara başladı. Hikayenin oluşumunda Harun karakterini okuduğumda Harun karakterini kim oynayacak diye sordum, o sıralarda cast çalışmaları devam ediyordu. Okuduktan sonra karakter ben talip oldum. Çift zamanlı iki karakteri oynamak beni heyecanlandırdı. Farklı zaman dilimlerinde, günümüzde Hakan’ı oynamak, geçmişte Harun’u canlandırmak 1450 yılında Akıncı birliklerinden bir şahıs. Çekim zamanında Netflix ketun davranmış, izleyici izlediği zaman karakteri görmesini istemiş, bu nedenle biraz gizli tutulmuştur.

Çağatay’un şimdi ideal kilolara geldiği, geçmiş aylarda aşırı kiloları sorulmuş. Ulusoy o kiloların Harun ile alakası olmadığını, yeni sinema filmi ile ilgili olduğunu söylemiş ve o projenin şimdilik ileri zamanlar bırakıldığını açıklamıştır.

Yeni projeler ile ilgili soruya Çağatay; olacak zaten olduğunda duyarsınız, açıklamalar olacaktır diye cevap verdi. Nasıl bir karakterle dönmek istersiniz sorusuna, Hep farklı bir şeyler yapmak istiyorum. Bu yolculuğu çıkmamın nedenlerinden biri de o. Beni çok heyecanlandıracak bir şey çıkarsa, dram olsan, komedi mi, romantik mi olsun, aksiyon olsun diye bir çizgi çekmedim. Beni heyecanlandıracak herhangi bir şey. Komedi mi, dramatik mi? Nasıl bir şey? Hangi karakter olursa olsun o benim içimde bağlantı kurabileceğim hangi karakter olursa olsun, o benim içimde tamam olursa, benim için tamamdır.  Fantastik dizilerden Spider-men çok sevdiğini söyledi.

Çağatay Ulusoy, “Harun” karakteri olarak kendi oynadığı bir dönem karakterinin burada bulunması, manevi anlamda kendisini çok gururlandırdığını ifade etti.

Röportaj sonunda toplu olarak resim çekilmiştir.

 

Hakan Muhafız dizisinin 3.Sezonuna Çağatay Ulusoy‘un canlandırdığı geçmişte yaşamış “Harun” karakterinin birebir Balmumu heykeli damgasını vurdu.

Harun’un birebir balmumu heykelini Grand Pera Alışveriş Merkezide ziyaret edebilirsiniz!

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir