Geçen Haftanın (03 – 09 Şubat 2020) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 03 – 09 Şubat 2020 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 29 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Sefirin Kızı (Star Tv), Yasak Elma (Fox), Zalim İstanbul (Kanal D), Vuslat (TRT1),

SALI (5 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Hekimoğlu (Kanal D), Ramo (Show Tv), Tuttunamayanlar (TRT1)

ÇARŞAMBA (5 Dizi): 1.Kuruluş Osman (Atv)Zemheri (Star Tv), Afili Aşk (Kanal D), Benim Adım Melek (TRT1), Doğduğun Ev Kaderindir -DEK (Tv8)

PERŞEMBE (2 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv)

CUMA (4 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Hercai (Atv), Payitaht (TRT1), Babil (Star Tv)

CUMARTESİ (3 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Zümrüdü Anka (Fox Tv), Kalk Gidelim

PAZAR (5 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Güvercin (Star Tv),  Toz Koparan (TRT1), Şaşakın Bakkal (TV8)

 

TOTAL’İN İLK SIRASINDA BU HAFTA; Total’in ilk sırasında Taner Ölmez’in dizisi Mucize Doktor, haftanın dizileri arasında Total grubunda ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında ATV ‘nin “Hercai” dizisi yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total’de olduğu gibi AB’nin ilk sırasında da Mucize Doktor yer alıyor.  10.sırada ise Atv’nin “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” geçen hafta olduğu gibi yer alıyor.  

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM! Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 21.Bölüm (Fox)

2.Bir Zamanlar Çukurova 54.Bölüm (Atv)

3.Kuruluş Osman 9.Bölüm (Atv)

4.Sefirin Kızı 7.Bölüm (Star Tv)

5.Kadın 79.Bölüm – Final (Fox Tv)

6.Kuzey Yıldızı 20.Bölüm (Show Tv)

7.Arka Sokaklar 541.Bölüm (Kanal D)

8.Çukur 85.Bölüm (Show Tv)

9.Savaşçı 92.Bölüm (Show Tv)

10.Hercai 31.Bölüm (Atv)      

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 21.Bölüm (Fox)

2.Kadın 81.Bölüm – Final (Fox)

3.Kuruluş Osman 9.Bölüm (Atv)

4.Babil 4.Bölüm (Star Tv)

5.Bir Zamanlar Çukurova 54.Bölüm (Atv)

6.Sefirin Kızı 7.Bölüm (Star Tv)

7.Çukur 83.Bölüm (Show Tv)

8.Yasak Elma 67.Bölüm (Fox)

9.Benim Adım Melek 19.Bölüm (TRT1)

10.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 155.Bölüm (Atv)  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MUCİZE DOKTOR (Fox Tv) : Yayınının 21.Bölümü ile haftanın dizileri arasında her hafta olduğu gibi ilk sırada yer alıyor.

Acilde işler kontrolden çıkmak üzeredir. Sonunda ekipten biri daha fazla dayanamaz ve yardım etmek için içeri dalar. Biraz olsun kontrol sağlanır ama tehlike henüz atlatılmamıştır.

Ferman’ın durumu ağırlaşmaya devam ederken içeride yeterli imkanlara sahip olmayan ekip hasta yakınlarının yardımını ister. Salgından sağ salim kurtulabilmek için herkesin elinden geleni yapması gerekecektir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, bir de üstüne, acilde bir doğum başlar…  

 

 2.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Bu hafta Bir Zamanlar Çukurova’nın 54.bölümünde, 3.sıradan 2.sıraya yükseldi.

HAMİNNE’NİN GECE SOKAKTA YILMAZ ÇARPTI.

    

Babasının hastanede ziyaret edip eve dönen Yılmaz, yağmurda önüne çıkanı görmedi ve çarptı. Gece Fadik’in horlamasından rahatsız olup, bağ evine gitmeye kalkan Haminne’yi ne konaktan ne de bahçeden çıkarken kimse görmedi ve bu gezinti maalesef bir kaza ile sona erdi. Yılmaz, Haminne’yi hastaneye yetiştirip konağı aradığı sırada yokluğu fark edilmişti ve herkes onu arıyordu.

Evde sadece Züleyha olunca, Yılmaz’ın telefonuna da o cevap verdi. İkisinin bu konuşması hem Demir için hem Müjgan içinde şüpheli bir durum haline geldi. Saniye Üzüm’e anne oldu, bağrına bastı. Yılmaz ile Müjgan arası düzelmedi. Behice Fekeli’ye yaklaştıkça, Fekeli ondan uzaklaştı. Müjgan’ın Yılmaz’ın arabasında Züleyha’nın fularını bulması Yılmaz ile aralarında derin yaralar açar. İzleyici Yılmaz’ın sabrı ne zaman bitecek diye bekler.    

 

3.KADIN (FOX tV) : Tam 81 bölümdür devam eden Fox Tv’nin Kadın Dizisi final bölümünde Haftanın dizileri arasında 3.sırada yer aldı. Seyirci bu diziyi bitme demişti sanki… Ama dizinin sonu gelmiş güzel bir finalle ekranlara veda etti. 

Enver’in Şirin’i ele vermesi üzerine Şirin yakalanır. Ama akıl sağlığı yerinde olmadığı düşünülerek akıl hastanesine yatırılır. Raif’in Ceyda’ya evlenme teklifi etmesi üzerine Arif de Bahar’a evlenme teklifi eder ve bunun üzerine çifte düğün hazırlıkları başlar. Arif yıllardır âşık olduğu kadına sonunda kavuşmanın heyecanı içindedir.
 
Fazilet Aşçıoğlu’nun Bahar’a hediye ettiği kitap ile de her şey çok farklı bir boyuta taşınacaktır. Hayatında her şeyin yavaş yavaş yoluna girdiğini fark eden Bahar’ın sonunda şans yüzüne gülmüştür.  
 
 4.KURULUŞ OSMAN (ATV) : Dizi 8.bölümünde, geçen hafta olduğu gibi 4.sırada yer alıyor.i arasına yine dereceye giriyor.    
 
Salvador’un ilk samimiyet sınavını verdiği sahnede Osman Bey ve Alişar Bey karşı karşıya geldi. Salvador öyle bir şey söyledi ki, Sofia ve babası Yannis’in tüm planlarını bozdu. Alişar da duydukları karşısında neye uğradığını şaşırdı. Alişar Bey’i Sofia kışkırtmış, Osman Bey’i tutuklatmıştı. Alişar Bey Osman Bey için mahkeme kuracaktı ki, Sofia’nın planları yolunda gitmedi.
 

5.SEFİRİN KIZI (STAR) : Star Tv’de Sefirin kızı 7.ölümü ekranlara geldi. Ama 5.sıraya geriledi. “Sefirin Kızı” bu hafta da geçen hafta olduğu gibi haftanın dizilerinde 2.sırada yer alıyor.

Sadıçlar, hapisten kurtulurken, Nare’nin kabusu Akın meydan boşken geri döner. Dün yayınlanan yeni bölümde; iki sadıç hapse girerken bile akılları Nare’de kalmıştır. Necdet hala dışarda olduğundan Nare hala tehlikededir ve onlar demir parmaklıkların arkasında, birbirlerini acıtarak volta atmaktan başka hiçbir şey yapamamaktadırlar. Sancar canını dişine takarak Necdet’in yakalanmasını ve kendi koğuşuna yerleştirilmesini sağlar. Necdet’i tutanın annesi olduğunu öğrendiğinde ise dünyası başına yıkılır. Bir kez daha sırtından bıçaklanmıştır. Sadıçlar hem ailelerine hem de birbirlerine olan güvenlerini sorgulayarak hapis hayatına alışmaya çalışırken, Sancar’ın içini ferahlatan tek bir şey vardır. Necdet’in içeride, Nare’nin güvende olması…

Oysaki güvende zannettikleri Nare’nin sığındığı odaya kadar girmiştir asıl tehdit. Akın Nare’yi köşeye kıstırmak için Gediz’in evindedir. Nare ise sadıçlar hapisteyken yapayalnızdır ama Akın’la savaşmak için ne Sancar’a ne Gediz’e ihtiyacı vardır. Yıllardır tek başına direnen Nare, bir kez daha tek başına savaşır. Müge’ye her şeyi anlatmak ister. Akın’dan sonsuza dek kurtulmanın yolunu bulmuştur.  

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA: Total Grubunda:

Total Grubunda; Show Tv ve Atv 3 dizi. Fox Tv 2 dizi. Star Tv ve Kanal D 1’er dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; Atv ve Fox Tv 3 dizi. Star Tv 2’er dizi ile yer alıyor. Show ve TRT1 birer dizi ile yer aldıklarını görüyoruz.

ATV. bu hafta, Total’de 3 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmayı başarmıştır.

 

ÖZGE ÖZPİRİNÇCİ YENİ BİR NETFLİX DİZİSİNDE…

3 Sezondur Fox Tv’nin Kadın Dizisi, geçen hafta 81.bölümü ile ekranlara veda etmiş, final yapmıştı. Başrol oyuncusu Özge Özpirinçci Netflix’in yeni bir dizide başrole hazırlanıyor. Senaryosunu Ece Yönenç’in yazdığı ve Ali Bilgin’in çekeceği konuşulan ancak yönetmenliğini Çağan Irmak’ın üstleneceğinin kesinleştiği dizide, sevilen oyuncu Özge Özpirinççi‘nin adı geçiyor. Dizinin konusu ve görüşülen diğer isimler henüz netlik kazanmadı.   

 

Keyifli seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir