Geçen Haftanın (01 – 07 Nisan 2019) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 01 – 07 Nisan 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 30 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum. Geçen Hafta sadece 6 günde dizilerin yeni bölümleri vardı. 31 Mart Seçimler nedeniyle hiç bir dizinin yeni bölümü yoktu. Bütün kanallarımız seçim sonuçlarına odaklandı.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Zalim İstanbul (Kanal D)

SALI (2 Dizi) : Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv)

ÇARŞAMBA (3 Dizi): Diriliş Ertuğrul (TRT1), Kuzgun (Star Tv), Sen Anlat Karadeniz (Atv)

PERŞEMBE (5 Dizi): Bizim Hikaye (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çocuklar Duymasın (Kanal D) Çarpışma (Show), Tek Yürek (TRT1)

CUMA (6 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Gülperi (Show Tv), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Payitaht Abdülhamid (TRT1), Hercai (Atv)

CUMARTESİ (3 Dizi): Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi (Fox), İkizler Memo (Kanal D).

PAZAR : Savaşçı (Show), Kardeş Çocukları (Star ), Elimi Bırakma (TRT1), Zengin ve Yoksul (Atv), Nöbet (Show Tv)  

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 15,23 puan ile birinci sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin “Savaşçı” dizisi 7,92 puan ile yer alıyor. AB’nin ilk sırasında;  Total’de TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 16,67 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Fox Tv’nin “Yasak Elma” AB’de aldığı 5,38 puan ile yer alıyor.  

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.  

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 142.Bölüm (TRT1)…………………………15,31

2.Bir Zamanlar Çukurova 27.Bölüm (Atv)………………..15,23

3.Hercai 4.Bölüm (Atv)………………………………………….13,90

4.Kadın 56.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..9,91

5.Söz 76.Bölüm (Star Tv)…………………………………………9,25

6.Çukur 59.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,08

7.Sen Anlat Karadeniz 46.Bölüm (Atv)………………………8,43

8.Arka Sokaklar 512.Bölüm (Kanal D)……………………….8,55

9.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 130.Bölüm (Atv).7,93

10.Savaşçı 5.Bölüm (Show tv)………………………………….7,92  

__________________________________________

11.Yasak Elma 39.Bölüm (Fox Tv)……………………………..5,83

12.Bizim Hikaye 64.Bölüm (Fox Tv)………………………….5,56

13.Kardeş Çocukları 10.Bölüm (Star Tv)……………………5,68

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 142.Bölüm (TRT1)………………………..16,67

2.Bir Zamanlar Çukurova 27.Bölüm (Atv)………………..12,78

3.Kadın 56.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..9,34

4.Hercai 4.Bölüm (Atv)…………………………………………..9,04

5.Çukur 59.Bölüm (Show Tv)…………………………………..8,01

6.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 131.Bölüm (Atv)..7,27

7.Söz 76.Bölüm (Star Tv)…………………………………………6,16

8-Payitaht Abdülhamid 81.Bölüm (TRT1)………………….6,01

9.İstanbullu Gelin 79.Bölüm (Star Tv)……………………….6,03

10.Yasak Elma 39.Bölüm (Fox Tv)…………………………….5,38

_________________________________________ 

11.Bir Aşk Hikayesi 5.Bölüm (Fox Tv)…………………………5,10

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

Bu hafta ilk 5’in üçü Total Grubundan, ikisi ise AB grubu dizilerinden olduğunu görüyoruz.

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : TRT 1’in uzun süredir devam eden dizisi “Diriliş Ertuğrul”, Haziran sonunda final yapacağı kesinleşti. AB grubundan 16,67 puanla 1.sırasında yer aldı. 

 

Ertuğrul Bey, Alıncak ve Albastı’yı Mergen’i kurtarmak için yaptığı baskında elinden kaçırmış, oğlu Gündüz’de yaralanmıştı. Fakat intikam için yeni bir oyun kurmuş, Alıncak’ı tuzağına çekmeyi başarmıştı. Dragos’un tertibi başkaydı;  Mergen’in son yazdığı mektupta güya Keykavus’un Söğüt kırsalında olduğunda bahsediliyordu…  Tabi ki bu Alıncak için bir tuzaktı… Dragos’un Beybolat’la (Albastı) kurduğu tertipse Ertuğrul’un Alıncak’ı tuzağa çekip öldürmesi ihtimali üstüne kuruluydu.

 

2. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi “Bir Zamanlar Çukurova” Haftanın dizilerinde geçen haftaki yerini korudu ve 2.sırada yer alıyor. Total grubunda reyting puanı 15,23 ile iddiasını devam ettiriyor.

 

Çukurova’da nefesler tutuldu!  Sular durulmuyor. Yılmaz ile Müjgan  tam nişan yüzüklerini takmışken kapıya gelen Züleyha ortalığı iyice bulandırdı. Demir ve Yılmaz bu defa Züleyha için karşı karşıya geldi. Demir çocuğumu ve karımı almadan gitmem dedi. Züleyha olayların büyümemesi için kocası Demir’in isteğini kabul etti ve gitti.  Züleyha ve Müjgan arasında Çatışmayı yakından takip eden Gaffur, bu çatışma ve neticesinde Yılmaz’ın yaralanmasından kendine pay çıkartır. Demir hepse girerse meydan ona kalacaktır. Züleyha’ya Demir’den çocuğu elinden alınarak ceza verildi. İşler her karıştığında masaya oturan Fekeli ve Hünkar,  bir araya gelerek ortamı sakinleştirmek ister.

Bütün bu olanlar Demir ile Hünkarı karşı karşıya getirir.

 

3.HERCAİ (ATV) :  Atv’nin yeni dizilerinden Hercai rekorlara devam ediyor. Geçen hafta ekranlara gelen 4.bölümü ile rekorlarına devam ediyor. Total Grubunda aldığı 13,90 gibi yüksek puanla 3.sıradaki yerini koruyor. 

Miran geçen bölümde Reyyan’ın peşinden nehre atlamıştı. Onu boğulmaktan kurtarır ve bağ evine götürür. Her şeye rağmen Reyyan memnun olmaz. Miran’ı göğsünden vurur. Sonra bir cerrah gibi omuzundaki kurşunu çıkartır. Arlarında pek göstermeseler de aşkın kanı damarlarında dolaşmaktadır. 

Miran Reyyan’ı konağa götür, ev halkı pek memnun olmaz. 

 

4.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv’nin  sevilen dizisi “Kadın” geçen haftaya göre bir basamak düşerek 4.sıraya geriledi. Total’de 11,58 puan aldı. 

Nezir’in evlenme teklifi ile şok olan Bahar ve Pırıl ne yapacağını bilemez. İkisinden birinin onunla evlenmesi karşılığında Sarp’ı serbest bırakacağını söyleyen Nezir için bu teklif sadece bir intikamdan ibarettir. Çünkü onun eski ya da yeni karısıyla evlenmek Sarp’ın canını ölümden bile daha çok yakacaktır. Arif’i kurtarmak için her şeyi en ince ayrıntısına kadar inceleyen Kısmet, aniden gelen bir arama ile büyük bir ipucu bulduğunu zanneder.

 

5. SÖZ (STAR) : Bir haftalık aradan sonra bu hafta Söz tekrar 5. sıraya geldi. Total grubunda 9,25 puan aldı.

Baskın yapılan hücre evinde karşısında Yavuz’u bulan Derya bunca zamandır duyduğu tüm şüphelerde haklı çıkmanın hayal kırıklığını yaşıyordur. Büyük bir hesaplaşma içine giren Derya ve Yavuz ayrılığın eşiğine gelirler. 

Tim tarafından köşeye sıkıştırılan Dragan kaçış yolu olarak Karabatak’ı kullanır. Fakat yaptığı planla Tim’in atlattığını düşünürken yolun sonuna geldiğini anlayacaktır.

Kurulacak terör devleti için planlarına devam eden Linda, kurulacak ülkenin başına getirilecek kişi olan El Muğdar’ı ülkeye sokmanın hazırlığı içindedirler. Fakat buna izin vermemek için Yavuz her yolu deneyecektir. Sorgu işleminin ardından Başsavcılığa sevk edilen Yavuz’u yolda bekleyen büyük bir tehlike vardır. Bunu fırsata çeviren Yavuz, Linda’nın planlarını altüst etmek için harekete geçer fakat bu durum Derya’yı zora sokacaktır.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Atv 4 dizi. Show Tv. 2 dizi. Trt1, Fox Tv , Star Tv ve Kanal D birer dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; ATV 3 dizi. TRT1, Fox ve Star Tv 2’er dizi ile yer alıyor. Show Tv de bir dizi ile yer almıştır. 

Bu duruma göre; Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı Atv olmuştur

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir