Görkemli Bir Tiyatro “Gece Sempozyumu”; İstanbul Anadolu Yakası’nda Gösterimde!

Tiyatro

Mert Fırat, Muzaffer Yıldırım, Koray Candemir, Didem Balçın ve Harun Tekin bugünlerde oyunbozanlık peşinde. Bunu da, “kitlelerin değil üretenlerin zevki”ni esas alan, sanatsal girişimlerin ekonomisini sağlayacak ve onlara alan yaratacak bir mekânla, DasDas’la yapacaklar. Tiyatro, müzik, standup, atölyeler ve yemek sanatları… Tüm bu bileşenlerin kültürsanat alanında nasıl bir marka yaratacağını sormak için bir araya gelen sanatçılar şimdi de İstanbul Anadolu yakasında gösterimlerine başlıyorlar.

‘GECE SEMPOZYUMU’, ANADOLU YAKASI’NDA İLK KEZ DasDas’TA!  

Arena düzenindeki sahne tasarımıyla çağdaş tiyatroya farklı bir yorum getiren ‘Gece Sempozyumu’, Anadolu Yakası’nda ilk kez DasDas’a konuk oluyor. 29 Mart’ta DasDas Sahne’de sahnelenecek oyunda Güven Kıraç, Derya Alabora, Mert Fırat ve Serhat Kılıç gibi önemli isimler rol alıyor.

Sahne tasarımı, seyirciyle kurduğu ilişki ve anlatısıyla öne çıkan ‘Gece Sempozyumu’, Anadolu Yakası’nda ilk kez 29 Mart akşamı DasDas’ta tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz sezon İstanbul Tiyatro Festivali, uluslararası ve disiplinlerarası bir çalışma alanı olan Belçika merkezli Platform 0090 ve Brüksel KVS Flaman Kraliyet Tiyatrosu işbirliğiyle sahnelenen oyun, bir anne, üç oğlu ve ortada olmayan bir babayı merkezine koyuyor.

Eric De Volder’in oyunundan sahneye uyarlanan, yönetmenliğini ise Mesut Arslan’ın üstlendiği ‘Gece Sempozyumu’nda hikayenin kahramanları, plastik sanatçısı Lawrence Malstaf ve Meryem Bayram’ın tasarladığı kusursuz arenada, topaçlar ile birlikte hareket ederek iletişimin sınırlarını keşfediyor. Dört yanı izleyicilerle kuşatılan oyunun karakterleri, tarih boyunca sistemlerin insanlara birbirlerinden daha fazla zarar verdiklerini gözler önüne serecek.

Güven Kıraç, Derya Alabora, Serhat Kılıç, Mert Fırat (Ersin Umut Güler ile dönüşümlü), Yaşar Bayram Gül (Gökhan Girginol ile dönüşümlü) ve Pervin Bağdat’ın rol aldığı ‘Gece Sempozyumu’, sıra dışı anlatısı ile bir aile trajedisini günlük bir ritüele çevirecek ve bireyler arası ilişki ile onların sistemle olan ilişkisini masaya yatıracak.

‘Gece Sempozyumu’, 29 Mart akşamı DasDas Sahne’de arenasını seyircilere açacak.

İyi Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

Not: Kaynak Haber ve Görseller ; Basın İletişim Deposu Zümrüt Burul – İrem Tümer

1 thoughts on “Görkemli Bir Tiyatro “Gece Sempozyumu”; İstanbul Anadolu Yakası’nda Gösterimde!

  1. Greetings from Carolina! I’m bored to tears at work so I decided to check out your website on my
    iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait
    to take a look when I get home. I’m amazed at how
    fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G ..
    Anyways, good site!wholesale baseball jerseyshttp://jaliyahewx.mee.nu/?entry=3135516http://gaelixkfcgir92.rozblog.com/post/16

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir