Bir Aşk Hikayesi / Final acı sonla oldu!

TV Programları

15 Ocak ’14

Kategori
TV Programları
Bir Aşk Hikayesi / Final acı sonla oldu.

Fox Tv.in aşk ve drama dizisi Bir Aşk Hikayesi final yaptı ve bitti. Tüm izleyici için Çok sürpriz bir şekilde son buldu.  Acı sonla… Reytinglerde AB’de 15.ci, Total’de 19.cu olmuş.

Geçen bölüm Selim kurşunu yemişti, ama kurtulmuş. Tolga sen bu evde büyüdün nasıl yaptın diye çocuğun yakasına yapıştı ve hesap sordu.

Cennet, Yılmaz’ı Korkut’u öldürmeye azmettirir, Yılmaz kendisine yapılan bu baskıyı isyan eder. Cennet eve gelir, Tolga tamam mı? Yılmaz Korkut’u öldürecek mi diye sorar. Köşkün kapısı çalar, Tolga açar, gelen kadın ben senin annenim, der. Tolga yüzüne kapıyı çarpar.

Korkut, ameliyat öncesi hayata ve Ceylan’a veda eder gibidir. Ceylan’ı alır götür, arabanın teybini açar “Ver bana düşlerini” parçası eşliğinde dans ederler. Korkut, gökyüzüne bakar kar yağmasını ister ve kar yağmaya başlar. Ceylan çok şaşırır. Kar altında dansa devam ederler.

Yılmaz, Cennet’i arar, Korkut’un yerini sorar. Cennet’in korkusu Korkut’un gerçekleri söylemesi ve eski fakir hayatına dönme korkusudur. Korkut, Tolga’yı arar çağırır, konuşmak ister, iki kardeş gibi. Tolga’ya gerçek annesinin adres kağıdı verir. “Keşke sen benim ağabeyim olsaydın” lafını Tolga’ya hatırlatır. Korkut, “Biz Emine ile ikimiz Gönül Karanlı’ nın Yetimhaneye terk ettiği çocuklarıyız” diyerek sırrı ifşa eder. Tolga ben bunu biliyordum, der. Korkut’a gel kaderimizi paylaşalım, bir yerden atlayalım, beraber ölelim. Her iki kardeş anneleriyle sanal telefon konuşmaları yaparlar, duygusal anlar yaşarlar. Korkut’un içindeki yanan anne özlemi gözyaşlarını sel gibi akıtır. “Konuşamıyorum ben senle anne, yapamıyorum” Der. Gerçekten çok duygusal anlar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Ceylan ile annesi hastanede Korkut’u bekliyorlardı. Korkut geç de olsa gelir. Tolga, Cennet’i arar, Korkut’u öldürmekten vazgeçtiklerini, Yılmaz’ı aramasını söyler. Cennet, çok sinirlenir, vazoları duvardaki Tolga’nın resimleri üstünü atar.

Gönül Hanım, Tolga’nın annesini yolda görür. Alır evine götürür. Sen ne yapmak istiyorsun, sen Memduh’u elimden aldın. Tolga’dan da uzak duracaksın o benim oğlum der.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Korkut ameliyata girer, kurşun çıkartılır. Yoğun bakıma alınır, tek risk hafıza kaybı olabilirmiş. Bu arada, Ceylan hamile olduğundan şüphelenmektedir. Test yaptırır, netice pozitif çıkar. Hamiledir. Korkut’un yanına gider, korkut yapacağını yapar, hatırlamazlıktan gelir. Ceylan çok tedirgin olur.

Yılmaz, iş başındadır. Bir doktorun beyaz önlüğünü giyer, Korkut’un odasına girer, solunun hava borusunu çeker. Yastığı alır, boğmak için bastırır.

Gönül Hanım kız kardeşinin evinden çıkar, kapıda Tolga’yı görür. Tolga, anne sen Korkut’u kurtar, o senin gerçek oğlun der. Gönül Hanım şoktadır. Derhal Ceylan’ı arar, yardım et, Korkut’un hayatı tehlikede. Ceylan yıldırım gibi Korkut’un odasına koşar.

Emine bir tiyatrocu Ahmet ile evlenir, Gönün Hanım bu evliliğe karşıdır. Ahmet ile Emine yurtdışına balayına çıkarlardır. Havaalanına giderken yolda araba bozulur. Emine ile Ahmet kavga ederler. Emine arabayı terk eder.

Ceylan hamileliği ilerlemiştir. Ceylan’ın sancısı tutar. Hastaneye giderler, Korkut, Emine’ye telefon eder, Korkut hala oluyorsun der. Ceylan, yanında Korkut olmadan doğurmayacağım diye tutturur. Bir erkek bebekleri olur. Hemşire ne koyacaksınız bu delikanlının adını diye sorar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yıllar geçmiştir, Ceylan’ın oğlu takriben 5 yaşlarındadır. Annesi ile mezarlığa giderler. Ali’nin ellerinde iki demet çiçek vardır. Yan yana iki mezar, Tolga Sayın – Korkut Ali Sayın. Demek her iki kardeş ölmüş. Ali yeğeninim ben, annem kocaman adam oldun diyor. Arkadan 5 metreden Korkut bakıyor. Capcanlı ama hayaliyi duruyor. Ali, baba sen burada yalnız değilsin yanında amcam var. Ama annem çok yalnız, hiç konuşmuyor, bir tek senin ismini söylüyor, Korkut Ali diyor.

Yılmaz, bir sokak köşesinde perişan haldedir. Memduh Bey gelir, Yılmaz sonunda buldun beni, bende kendimi öldürecek kadar bile umut kalmadı. Sen yap da bitsin bu ızdırap. Yılmaz, af et beni kardeşim, yanına geliyorum, kaldığımız yerden devam ederiz. Memduh Bey çeker tabancasını tek kurşunla vurur. Sonra da gider deniz kenarına, tabancayı denize atar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Gönül Hanım köşkün bahçesin tek başına oturuyor. Emine, ben geldim, kızın Emine. Gönül Hanım Korkut Ali nerde diye sorar. Emine kardeşim öldü anne. Sarılır öper. Gönül Hanım tam karşısında Korkut’u hayalini görür, cap canlı, ona bakıyordur. Kalkar ona koşar, iki eliyle yüzünü okşar, sıkıca sarılır, Korkut da ona sarılır. Sağlığında sarılamadığı oğlunu böylece sarılır kalır. Gözleri kurumuştur. Bir tek damla bile göz yaşı akmaz. Dizi bitti. Final…

Final maalesef saçma sapan bitti. Bu bölümün anlatımı da, çok iyi değildi. Gerçek mi? Hayal mi? Her şey karıştı. Emine ne zaman doktor oldu? O Tiyatrocu ile nasıl evlendi? Korkut, bir beyin ameliyatı geçirmiş kişinin, köfte yemeğe hastane dışına çıkması saçmaydı! Korkut ve Tolga ne zaman nasıl öldü? Ya da Korkut’u Yılmaz mı öldürdü? Ceylan’ın oğlu ile mezarlık ziyaretinde mezar taşlarını gördük, Korkut ve Tolga ölmüş. Yan yana iki kardeşin mezarı. Cennet ne oldu? Birçok soru işaretleriyle bitti.

Bu aşk hikayesi böyle bitmemeli idi. Ceylan gözü yaşlı bir dul olarak bırakılmamalıydı. Senaristler izleyiciyi üzmekten zevk mi alıyorlar, bilmiyorum. Daha önce yazılarımda belirtmiştim. Sonu AFK gibi olmasın diye yazmıştım. Ne olacak bir MF Yapım (Barış Yöş) klasiği gene acı son…

Hiçbirinizin böyle (gerçek hayatta) acı sonlar yaşamaması dileklerimle.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir