LatinaTurkishAwards – Amerika Türk Dizi Ödülleri!

TV Programları

 

Türk dizilerine Dünya ülkeleri arasında en yoğun ilgi Latin Amerika ülkelerinden geliyor. Latin Amerika ülkeleri küçümsenemeyecek bir seyirci kitlerine sahiptir.

34 Latin Amerika ülkesinin neredeyse 15 ülkesinin prime time kuşağında Türk dizileri izleniyor. Şili’den başlayıp Kolombiya’ya kadar,  Peru’dan Uruguay’a kadar birçok Latin Amerika ülkesinde oyuncularımızın ciddi fan grupları oluşmuş durumda. Oyuncularımızdan, Hazal Kaya, Çağatay Ulusoy, Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek, Burak Özçivit ve Beren Saat sevilen oyuncular arasındadır. Dizilerimiz, gösterildiği ülkelerin çoğunda reyting sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu yıl Peru’da yapılan #LatinaTurkishAwards ödülleri sahiplerini buldu.

2014 yılından bu yana onlarca Türk dizisi seyirciyle buluşmuş izlenme rekorları kırmıştır. Gözde olan, gösteriler bazı diler şöyle… Kara Sevda, Kara Para Aşk, Binbir Gece, Aşk-ı Memnu, Sıla, Ezel, Muhteşem Yüzyıl, Adını Feriha Koydum, Fatmagül’ün Suçu Ne? ve Elif dizilerini sayabiliriz.

Bu yıl da Peru’da düzenlen, seyirci oylarıyla belirlenen yarışmada Hazal Kaya ve Burak Deniz’in başrolu oynadığı “Bizim Hikaye” dizisi damgasını vurdu.

 

Bizim Hikaye : En iyi dizi

 

Hazal Kaya :  En İyi Kadın Oyuncu (Bizim Hikaye)

 

Engin Akyürek : En İyi Erkek Oyuncu (Kara Para Aşk)

 

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu : Yağızcan Konyalı (Bizim Hikaye)

 

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu : Özge Gürel

 

En İyi Çocuk Oyuncu : Beren Gökyıldız

 

En İyi Çıkış Yapan Oyuncu : Boran Kuzum (Vatanım Sensin)

 

En İyi Dizi Çifti : Filiz  & Barış

 

En İyi Öpüşen Çift : Hazal & Barış

 

Hazal Kaya, ödüllerinde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçilmesinin ardından bir video paylaşarak teşekkür konuşması yapmıştır.

Başarılı olup, ödüle layık görülen oyuncularımızı tebrik eder, başarılarının devamını ve tekrarını dilerim. Ayrıca Türk dizileri ve oyuncularına ilgi gösteren Latin Amerika seyircilerine canı gönülden teşekkür eder, ekran başında keyifli zaman geçirmelerini dilerim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir