Çağatay Ulusoy’un The Protector (Hakan: Muhafız) Netflix İnternet Dizisi Yayında! Övgüler! Tepkiler!

TV Programları

Çağatay Ulusoy’un aylardır beklenen Netflix dizisi nihayet yayınlandı. Milyonlarca Türk ve yabancı seyircisi ilk 10 bölümü bir solukta izledi. Dizi genelde beğenildi, yerli ve yabancı seyirciden çoğunlukla olumlu övgüler geldi. Bazı izleyiciden de tepkiler aldı.

Netflix’in 03 Medya’ya yaptırdığı dizinin başrollerinde Çağatay Ulusoy Hakan), Ayça Ayşin Turan (Leyla), Hazar Ergüçlü (Zeynep), Okan Yalabık (Faysal), Mehmet Kurtuluş (Mazhar), Yurdaer Okur (Zeynep’in babası Kemal), Cem Yiğit Üzümoğlu (Emir)

Dizinin 10.bölüm sonunda ortaya çıkan Burçin Terzioğu (Rüya) ve Saygın Soysal’ı (Mergen) 2.sezon bölümlerinde (11 – 20) izleyeceğiz. Ayrıca Boran Kuzum ve Engin Öztürk de ikinci sezonda seyredeceğiz.

Hakan arkadaşı Memo ile güle oynaya işe gider. Her ikisinin de gözü yükseklerde para kazanmaktır. Antikacı Neşet’in yardımcı olmasını isterler. Hakan son derece neşeli 7 Kralla barışık bir adamdır. Bütün esnafa selam vererek, hayırlı işler dileyerek işe gider.

Hakan, Kapalı Çarşıda bir antikacı dükkanında çalışırken ölümsüzlerin görevlendirdiği bir kadının 500 yıl önce Yuvuz Sultan Selim’ın Denizli’de bir dokumacı ustasına dokuttuğu gömleği aramasıyla başlar.

Hakan bu gömleği depoda olduğunu bilir ve bu kadına Çiçek Pasajında yüksek fiyatla satmak isterken, baba dediği Antikacı Neşet Usta’nın gelir. O sırada ne idiği belirsiz adamlar silahlı baskın yaparlar. Neşet Usta yaralanmasına sebep olurlar ve ölür. Manevi babasının ölmesiyle, Koruyuculuk görevi Hakan’a verilir ve bu tılsımlı gömleği giymesi ile süper kahramana dönüşür.

 

Önce bu tılsımlı gömleği giymek istemez.

 

Sonra Zeynep’in ve babasının ısrarı ile gömleği giyer. Giymesi ile gömlekteki tılsımlar göğsüne tenine işlenir. Artık o süper güçleri olan, kurşun geçirmez bir adam, İstanbul’un Muhafızı olur.

Hakan’ın 4 yaşında iken anne ve babasının öldüren ölümsüzlerden intikam alacaktır. Ve İstanbul’u koruyucu muhafızlık görevi verilir.

Hakan bu görevi kabullenmekte zorlanır. Şaşkındır. Eczacı Hocanın kızı Zeynep onu yetiştirir. Bundan sonrası anlatmakla olmaz, diziyi daha doğrusu 10 bölümü izlemeniz gerekir. On bölüm birbirinin devamı ve akıcı bir dille anlatılmıştır.

 

Türkçe ve İngilizce seslendirilmiştir.  İngilizce, Türkçe, Arapça, Yunanca alt yazılı vizyona çıktı.

İşte İstanbul’ın son muhafızı Hakan (Çağatay Ulusoy) ve güzel koruyucusu ve eğitmeni (Hazar Ergüçlü).

 

İşte tepki alan bir sahne. Kavgada dilenci çocukların başı Hakan’nın yüzene yumruk atar. Hakan tılsımlı gömleğin gücü ile taşa vurmuş gibi adamın kolu bilekten kırılır.

Netflix dizileri IMDb ölçümlerine göre ilk günde 9,4 gibi yüksek puan almış, dizler arasında üst sıralardan yarışa başlamıştır. Bir hafta sonra dizinin Netflix’in 190 ülkedeki 128 Milyon üyesinin izlemesi ile gerçek IMDb puanı ortaya çıkacaktır.

Gelelim yorumlara: Bu sabah Twitter’dan atılan yorumlara baktım, isim yazmadan sadece İngilizce, İspanyolca, yorumları Türkçeleştirip yayınlayacağım.

 

Benin dün 10 bölüm izledikten sonra attığım Tweet.

“Hakan: Muhafız ilk 10 bölüm süper. Çağatay Ulusoy’un oyunculuğu tartışılmaz. Bütün emeği geçenlere oyuncusundan, set arkası çalışanına kadar hepsinin yüreğinize, emeğine sağlık. İstanbul görüntü çekimleri, kamera açıkları harika.”

Yerli ve yabancı izleyicilerin attığı olumlu ve olumsuz Tweetler. Tweeter’da 1070 takipçimin %90’ı yabancı, çoğunluğu da Latin Amerika ülkelerinden.

Bazı olumlu övgü dolu yorumlar şöyle:

*Yaaaaaaaaa inanamıyorum harika bir dizi yaaaaaaaaa game of thrones ile kapışır bak görürsün . Ayyyy halaaaa inanamiyorummmmmm.

*Tamamen tartışmasız performansı ve mükemmel serisi. Güzel Türkiye.

*Her zaman olduğu gibi, o da iyi olan sensin. Ancak Çağatay için aşk ötesinde, bu serinin arkasındaki çalışma muazzam, bu beklemeye değdi, her zaman Türk kalitesi, her zaman @ÇağatayUlusoy kalite garantili

*Ben bir satırda beş bölüm izledim ve ben koltuk için sabırsızlanıyorum ve izlemeye devam! Her şey harika, özellikle Çağatay’ın performansı!! Bu beklemek değer oldu, Arjantin saygı.

*Çağatay mükemmel, harika oyuncu. Mükemmel iş onu gördükten sonra şimdi ikinci sezonu bekliyoruz.

*Her şey harika, özellikle Çağatay’ın performansı. Beklememize değdi.

*Tamamen tartışmasız Çağatay’ın performansı ve mükemmel serisi, bu on bölüm çok heyecan vericiydi. Çağatay Ulusoy mükemmel aktör. Güzel Türkiye.

*Her bölümde hikaye daha da akıcı ve merak uyandırıcıydı, kullanılan müziklere ayrı İstanbul’a ayrı, sezon sonu bölümüne ayrı hayran kaldım çok etkileyiciydi. herkesin emeğine sağlık cagatayulusoyy Seninle nekadar gurur duysak az diyecek kelimem yok artık.

*Çağatay’ın performansı mükemmel aktör.İstanbul’un güzelliği .

*ÇAGATAY ‘ın parlak olduğu gibi Türkiye’nin gurur duymalı olduğu gibi dünyanın tüm HAYRANLARıNDAN olduğum için BALCILAR amca ‘ya dikkat çekmek ve sevgili ÇAGATAY ULUSOY’a saygı duyacağız.

*Bizim kahramanımız için çok iyi şanslar!! Arjantin’de Hakan Muhafız bekliyoruz

* Tüm başarı benim sevgili çağatay! Arjantin sizi kucaklayan.
*Çağatay Ulusoy’un geleceği parlak.Türkiye’nin gurur duyacağı oyuncu. İlk bölüm aktörler sevildi.

*Koca bir sezonu bir günde izledim. Tadı damağımda kaldı desem yeridir. İşin yoksa şimdi ikinci sezonu bekle . Türkiye standartlarının çok üstünde . Güzel iş.

*Koruyucu. Seri, Istanbul ‘un güzelliğini yakalar. İlk aktörler bizi bu komplo ve gizem fantezi arasında sarmak

 

*Tebrikler cagatay sen inanılmazsın.!!!!! Hakan MUHAFıZ

*Fantastik olmasına rağmen gerçek hayattan tamamen kopmaması güzel bence. Çağatay da döktürmeye devam ediyo.

*Gerçekten muhteşem bi dizi olmuş. 1.sezonu bitirdim. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık. En çokta Çağatay Ulusoy!HakanMuhafız 2.sezonu beklemek ölüm gibi gelecek şimdi

 

Bir kaç da olumsuz yorum vereyim.

*Çağatay Ulusoy oyunculuğu=Parlatıcı sürlmüş dudkları hafif öne ittir ve ne oldğunu anlamya çalışan yakışıklı ama saf adam bakışyla etrafa bak.Ltfen oyuncluk yapacksan biraz mimik jest falan bişylere çalış dizi izlerken modellik yapmaya çalıştığın için olmuyor ya podyum ya setler.

*İlk bölümü izledim de Çağatay Ulusoy bu fantastik dünyaya ait gibi ama Okan Yalabık dışında güzel bir karakter yada oyuncu göremedim.

*Çağatay olmasa leş. Hele yapımı.

*Bok gibi dizi olmuş.

*Çizgi film gibi…

İşte böyle sevgili okurlarım. Bana göre Çağatay Ulusoy’un Netflix İnternet dizisi tutmuş ve yolu açık gözüküyor. 2019 yılının ilk aylarında ikinci sezon 11-20’ci bölümler yayınlanacak. Şimdiden izleyiciler o bölümleri bekliyor.

Çağatay Ulusoy’un imajına gelince; Tam günümüz Üniversiteli genci. Saçları yandan traşlı, üst kısımlar uzun saçlı ve kirli sakallı… Bu imaj ona yakışmış diyebiliriz.

Hakan: Muhafız dizisi övgüleri, eleştirileri ile ilk 10 bölümü seyrettik. Bana göre bu dizi tutacak. Sonra gelsin 2.sezon 11-20 bölümler. Arkası gelir mi? Bu Netflix yetkilerine vereceği karara bağlı.

Yaza ben Çağatay Ulusoy’dan bir sinema filmi bekliyorum! Bu yerli mi olur, yoksa Türk-Amerikan ortak yapımı olur bilemem.

Yolun açık olsun Çağatay. Hakan: Muhafız ile seyircin bol, başarılar.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir