Medcezir, adına yakışır süper bir sezon finaliyle bitti!

TV Programları

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Star Tv.in fenomen dizisi Medcezir 13 Eylül 2013’de başladığı 1.sezonunu 13 Haziran 2014 tarihinde, adına yakışır süper bir sezon finaliyle noktayı koydu. Sezon boyunca oynadığı 38 bölümle Cuma gecelerinin gene vazgeçilmez dizilerinden biri oldu. Gene her hafta en çok seyredilen ilk 10 dizi arasında yerini aldı.

Dün akşamki süper finalde izleyenler beklediklerinden çok daha üzücü bir final ile karşılaştılar. Tabiri yerindeyse herkes bir tarafa sonbahar yaprakları gibi dağıldı.

En hazin olanı Serez çiftinin trafik kazası geçirerek arabalarının 3-5 takla atması oldu. Ender Hanım ve Selim Beyin akıbetini bilemiyoruz. Bu kadar takla atan araba içinden sağ çıkmaları mucize olsa  da, ağır yaralı olarak kurtulduklarını zannediyoruz.

Mira’nın Yaman’ın İzmir’e annesinin yanına yerleşme kararını Eylül’den öğrenmesi, Mira için yıkım oldu. Yaman’dan ağlayarak uzaklaştı. Yaman’ı bu karara sevk eden, Serez ailesinin başına açtığı belaların bir yenisini daha eklemek istemiyordu.

Mert Eylül’ün,Yaman’ın İzmir’e gitme kararını Mira’ya söylediği için arası açıldı. Birbirlerini küstüler.

Faruk Beylice, eski karısının düğününe gitmeyerek, evde tek başına viskisini yudumlayarak geçirdi.

Kenan, ikinci bir skandala meydan vermemek için Sude Hanımın düğününe katılmadı. Annesi ile İzmir’e gitti.

Ender hanım, Sinan Beyin düğüne gelme dedi ama, o geldi skandala sebep oldu.

En mutlusu Asım – Sude kaya çifti idi. Birlikte nikah defterini imza atarak karı-koca oldular.

Final bölümün tartışılmaz oyuncuları Yaman (Çağatay Ulusoy) ve Selim (Barış Falay) oldu.

Yaman final bölümündeki gösterdiği oyunculuk performansı ile tartışılmaz olduğunu bir daha izleyenlere gösterdi. Babasını kurtarmak için çırpınışları, onu kaybetmesiyle deniz kıyısında çakılları tekmeleyerek kaderine isyanı, Mira ile yaptığı kavgadaki sinirlilik halleri, hele hele önlerinde kaza geçiren  babası gibi bildiği Selim Serez’in arabasını tekerlekleri havada görünce, Selim Abi diyerek koşması görülmeye değer sahnelerdi.

Selim Serez’in o kızgın halleri, karısına karşı davranışları, Sinan Beye öfkesine yenilerek pataklaması, arabada iç çekerek çocuklar gibi ağlaması, jest ve mimikleri seyre değerdi.

Serenay Sarıkaya’nın, Mira olarak Yaman’a düşkünlüğü çok gerçekçi ve yaşayarak oynaması alkışlamaya değerdi.

Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya Medcezir’de Yaman – Mira olarak çok uyumlu bir çift oldular.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Evet günahıyla sevabıyla “Medcezir” sezon finalini yaptı. 13 Eylül’de ekrana gelen, ilk bölümü için yazdığım blok yazımda yazmıştım. “Ay Yapım’ın bu süper dizisi Medcezir, Cuma akşamlarının reyting kralı olacağını tahmin ediyorum.”  Demiştim. Oynadığı 38 bölümün, 27 bölümünde AB’de birinci oldu. Total’de de 3 kez birinci, diğer bölümlerde 2.sırada yer aldı.

Medcezir’in başarılı oyuncuları şimdi üç aylık bir yaz tatiline çıktılar. Yeni 2. Sezon 12 Eylül Cuma akşamı 39.Bölümle bizlerle beraber olacak. Final bölümünde Mira’yı Amerika’ya gönderemedik ama, şu günlerde Çağatay Ulusoy ve sevgilisi Serenay Sarıkaya Los Angeles’e uçacaklar. Burada bir Workshop’da oyunculuk eğitimi aldıktan sonra, ver elini Meksika sahilleri diyecekler. 12 günlük bir tatille yorgunluklarını giderecek olan çift, Ağustos ortalarında 39.bölüm’ün çekimlerini başlayacaklar.

Medcezir, önümüzdeki 2.sezonda senaryosunu biraz daha önem verirse, sezon boyunca her iki kategoride birinciliği hiç bir diziye bırakmayacağını tahmin ediyorum. Gene söylüyorum, deneyimli senaristimiz Ece Yörenç, yanına gene Melek Gençoğlu’nu alması ile daha güçlü bir senaryo çıkartacaklar.

Bu senaryolarda orijinali olan The O.C. e  % 100 uymak zorunda değiller. Hep söylediğim gibi Türk kültürü, örf ve adetlerini göz ardı etmemeliler. Orijinalinde kimin eli kimin cebinde belli değil. Gecen bölümde Ender Serez’e biçilen rolde, Sinan Beyle aralarında geçen hiç de hoş değildi. O hareketi kocasıyla aralarını bozdu ve bu kazayı sebep oldu. Ender Hanım, kocasına bağlı namuslu bir anne olarak tanıtıldı izleyenlere. Bu çizgiden saptırılmaması gerekliydi. Senaryoda bu ince çizgilere dikkat edilmesi gereklidir. Yaman, karakter olarak pırlanta kadar kıymetli ve temiz biri olarak biliniyor. Ona da sırf rol için beklenmeyecek bir şerefsizlik yaptırmak şık olmayacağı gibi…

Medcezir’in tüm kamera arkası ve de kamera önündeki oyuncularına iyi tatiller diler, Eylül’de 2.sezonda buluşmak üzere.

Medcezir’in 38.Bölümde geçenlerle ilgili geniş bir özetini sonraki yazımda yer vereceğim.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir