Bir Zamanlar Çukurova / Züleyha’nın Nur Topu Gibi Bir Oğlu Oldu!

TV Programları

Tims & B yapımcısı olduğu, Atv’de yedi bölümdür “Bir Zamanlar Çukurova” adlı bir dizi devam ediyor. Başlaması ile izleyiciden tam not aldı. Neredeyse her hafta Perşembe akşamları zirveye oturdu. Konu 70 yıllarda Adana Çukurova’da geçiyor. Yeşilçam filmleri tadında bir dizi. Keza o yıllarda Yeşilçam filmleri de revaçtaydı, aynen öyle.  Dizimizin güçlü bir oyuncu kadrosu var. Vahide Gördüm Perçin (Hünkar) tam bir duayen kadın oyuncu ve oyuncu yetiştiren bir hoca. Çağatay Ulusoy gibi bir çok genç oyuncumuza ders veren bir usta. Ayrıca, Murat Ünalmış (Demir), Hilal Altınbilek (Züleyha), Uğur Güneş (Yılmaz), Polat Demir (Gaffur), Selin Yenici (Saniye), Selin Genç (Gülten), Turgay Altın (Dr. Sebahattin) ve Kerem Alışık (Fekeli) gibi güçlü oyuncuları kadrosunda barındırıyor.

Geçen bölüm sonunda yılan korkusu ile odadan kaçarken merdivenden yuvarlanan Züleyha, ebe kadın yardımı ile zor bir doğum yapar. Bebek ölmemiş, nur topu gibi bir oğlu olmuştur. Başta Hünkar Sultan olmak üzere köşkte büyük bir sevinç kaynağı olur.

Baba Demir’in sevinci bambaşkadır. Züleyhayı başına taç eder, şımartır.

 

Doğum anında köşke gelen Yılmaz, Demir’e yakalanır. Aralarında kıyasıya bir kavga olur. Gaffur’un yardımı ile Yılmaz boş bir tarlada ayaklarından bağlanan urgan ile traktör ile Gavfur yerde sürekler.

Demir ortada bekler, Gaffur yerde sürükleyerek bu işkence devam eder. Demir Yılmaz’ı buralardan çekip gitmesini bir türlü ikna edemez.  O sırada gelen Demir’in arkadaşı olaya şahit olur. Yılmaz bu arada kaçmaya kalkar, Demir tabancası ile arkasından ateş eder. Vurulan Yılmaz Kanal suyuna düşer, akıntıda sürükler.

Kanal suyundan Yılmaz’ı Gülten bulup kurtarır. Huu’ların barınağına götürür. Demir, Yılmaz’ın tam olarak öldüğünü anlamaz, onu kanal boyunda bulması için Gaffur’u görevlendirir. Gaffur Yılmaz’dan geriye kanlı bir gömlek parçası bulur.

Gaffur’un kız kardeşi Gülten, Doktor Sebahattin’i bulur olanları anlatır. Demir ile Yılmaz’ın evin bahçesinde doğum anında kavga ederlerken gördüğünü söyler.

Doktor Yılmaz müdahale eder, biraz ilkel yöntemlerle sırtındaki kurşunu çıkartır. Onu resmen ölümün eşiğinden döndürür. Huu’lardan tecrübeli bir kadın bakımında yardım eder.

Diğer tarafta Demir yakın arkadaşı Cengaver ile kanal kıyısında balık-rakı yapar. Yılmaz ile arasında geçenleri kendine göre çevirerek anlatır. Çünkü Yılmaz’ı sırtından vuran olduğunu tek bilen, tek görgü şahidi O’dur.

Gaffur, ağası Demir ile yüzleşir. Yılmaz’ın Züleyha’nın abisi değil sevgilisi olduğunu Gavfur’un bildiği söyler. Demir cebinden bir tomar para ve belinden tabancasını çıkartıp arabanın kaportası üstüne koyar. Gaffur’a ya para, ya bu diyerek tabancayı gösterir. Eğer beni satarsan o zaman canından olursun diyerek tehdit eder. Yılmaz’ı ölü ve diri bir şekilde getirirse bu paranın o katını teklif eder.

Yılmaz’ın Hapishane dostu “Fekeli” lakaplı babacan mahkum da (Kerem Alışık) hapisten çıkıp, Adana’ya çıkar gelir. Ciğerci dostundan olup bitenleri öğrenir. Eski defterleri açmak için kalıcı geldiğini söyler. Hesaplar görülmeden defterler kapanmıyor diyerek büyük laflar eder. Ciğerci Oğlu Çetin’i ağanın emrine verir. Tekeli bir satılık olan 200 dönüm içindeki bir evi satın alır.

Demir karısı Züleyha’nın doğum nedeninin yılan yüzünden olduğunu öğrenir. Çok sinirlenir. Yılanı Şermin’in sepet içinde getirdiğini içeri Saniye’nin soktuğun tek gören bilen Gülten’dir. Hünkar Hanım da bu yılan hesabını hizmetlilerden sorar. Saniye, Gülten’i bilip gördükleri anlatmaması için el üstünde tutar.

Demir, çalışanlarını toplar, oğlu kucağında balkon konuşması yapar, adının Adnan Yaman olduğunu söyler.

Hünkar Sultan da kırmızı keseler içinde herkese altın dağıtır. Demir de Huu’lara oğlu için bahşiş dağıtır. Yılmaz duyar dışarı çıkar, elinde çakı niyeti kötüdür. Allah bana nur topu gibi bir erkek evlet verdi deyince koşup, bıçaklamak ister. Ama kendisi düşer kalır, bakıcı kadın sürükleyerek içeri taşır. Haber Gülten’e gelir, Gülten doktor Sabahattin’i bulup getirir. İlaçlar verilir.

Demir Bey adamı Gaffur ile bütün civar köylerde fellik fellik aratır. Arkadaşı Cengaver de yardımcı olur. Bu arada Gülten’in nişanlısı ve anne babası gelir. Gülten yüzügü nişanlısının avucuna koyar, attım ben nisanı, der. Gaffur kardeşinin bu hareketini çok öfkelenir, döver çarpar. Gülten, Yılmaz’ın ölmediğini onu kurtardığını söyleyiverir. Saniye de bu hareketini çok sinirlenir.

Şermin kocası doktor Sabahattin arsında bir şeyler olduğunu zanneder. Gaffur derhal Demir’i bulur, Huu’larda kaldığı barakaya gelirler. Demir Yılmaz çık dışarı diyerek gelir.

Bütün Hular bakanın önünde toplanır. Demir her yerin aranmasını ister. Bakıcı kadın üstünü örter. Gaffur içeri girer ama bulamaz. Onu bakan Naciye Hanımın evinden bulduğu ceketi ve cebindeki nüfus kağıdını Demir Beye götür.

Demir, Naciye’ye vurur, zorla Yılmaz nerede diye söylettirmek ister. Oysa Yılmaz hasta da olsa o karışıklıkta kaçmıştır.

Burada bölüm biter.

Bir Zamanlar Çukurova, Perşembe gecesinin uzak ara Tolal’de (14,15 – 33,38) ve AB’de (11,97 – 29,39) birinci olur.

Kim ne derse desin, “Bir Zamanlar Çukurova”, bu sezonun flaş dizisi olarak göze çarpıyor.

Keyifli Seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir