En Çok Seyredilen Diziler, Yeni Sezona Ne Zaman Başlayacak?

TV Programları

 

Geçtiğimiz Haziran ayında en çok seyredilen diziler, sezon finali yapmış yaz tatiline girmişlerdi. Ağustos sonuna geldik, tatil bitti. Sevilen diler harıl harıl yeni sezona hazırlanıyor. Kaldıkları yerden yeni bölümlerini çekiyor. Bu yeni bölüm tanıtım fragmanlarını çekiyor. Bazı dizilerin yeni bölüm anıtım fragmanları kanallarda dönmeye başladı.

Yaptığım araştırmaya göre sezon dizilerinin başlama tarihlerini aşağıda veriyorum.

EN ÇOK SEYREDİLEN DİZİLER YENİ SEZONA NE ZAMAN BAŞLIYOR?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1)

TRT1’in sevilen iddialı dizisi Diriliş Ertuğrul 5.sezona (122.Bölüm) kaldığı yerden başlayacak. Engin Altan Düzyatan ve  Oya Unustası başrolü oynuyor. TRT1’den net bir açıklama gelmedi ama, 12 Eylül Çarşamba günü yada en geç 19 Eylül günü yeni sezon başlayacak. Enteresandır yapımcı firmadan 122.bölüm tanıtım fragmanı da yayınlanmadı!

 

SEN ANLAT KARADENİZ (ATV

Sen Anlat Karadeniz 2.sezonu 22.bölümü heyecanla bekleniyor. Ulaş Tuna Astepe dizide (Deli Tahir) beline takılan ağırlıklarla, eli-ayağı bağlı denizin derinliklerine atlatılmıştı. Denizin derinliklerinden kurtulabilecek mi? Yeni bölüm ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. Tahir ayak bağı iplerini kesemiyor, elindeki bıçak denizin derinlerine düşüyor. Karısı Nefes (İrem Helvacıoğlu) teknede onu heyecanla bekliyor.

Yeni bölüm tarihi net olarak verilmese de, 12 Eylül Çarşamba yada 19 Eylül günü ekranlarınızda olacak.

 

KADIN (FOX)

Başrollerini Özge Özpirinçci ve Caner Cindoruk oynadığı dizi beklenmedik şekilde tutuldu. Haftanın dizileri arasında 3.sırada yer almayı başarıyor. Orjinali Japon dizisi çok kısaydı ama bizim uyarlama Kadın Eylülde  kaldığı 32.bölümden devam edecek. Yapacak bir şey yok, bekleyeceğiz.

 

ÇUKUR (SHOW TV)

Ay Yapım’ın Çukur dizisi güçlü oyuncuları, Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deniz, Erkan Kolçak Köstendil, Ercan Kesal, Perihan Savaş, Öner Erkan, Rıza Kocaoğlu, Nebil Sayın, Kubilay Aka ve Alperen Duymaz gibi güçlü oyuncu kadrosu mevcuttur. 11 Haziran tarihinde 33.bölümde sezon finali yaptı. Show Tv’nin fenomen dizisi Eylül ayında 3.sezona giriyor. 51.bölüm 1.fragmanı yayınlandı. 17 Eylül Pazartesi akşamı yeni bölümü ile sezona başlıyor.

 

SÖZ (STAR TV)

Pazartesi geceleri ilgi ile izlenen Söz’ün yapımcısı Tims B, 3.sezonda da iddialı olacaklarını açıkladı. 11 Haziran Pazartesi akşamı 50.bölümü ile sezon finali yaptı. Mine Çayıroğlu Söz’ün kadrosuna dahil oldu. Star Tv. dizinin yeni tanıtım fragmanını yayınlamadı ama, 17 Eylül akşamı ekranlara gelmesi bekleniyor.

 

İSTANBULLU GELİN (STAR TV)

Özcan Deniz ve Aslı Enver’in başrol oynadığı Sevilen dizi, Eylül’de 3.sezona başlayacak. 8 Haziranda 53.bölümü ile sezon finali yapmıştı. 03 Medya’nın yapımcısı olduğu diziye yeni sezonda, Meral Çetinkya, Nihal Yalçın, Kaan Çakır ve Ahsen Eroğlu kadroya dahil oluyor. Yeni 54.bölüm 21 Eylül, ya da 28 Eylül Cuma tarihlerinde ekranlara gelecek.

 

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ (ATV)

Oktay Kaynarca’nın dizisi “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” 107.bölümde sezon finali yapmıştı. Eylül ayı içinde kaldığı bölümden devem edecek. Henüz açıklama gelmedi ama yine Salı geceleri ekranlarda olacak.

 

ARKA SOKAKLAR (KANAL D)

Arka Sokaklar 13.sezonu ile Eylül ayında tekrar ekranlarınızda olacak. 481 bölümü ekranlara gelecek. Polisiye, Aksiyon, Dram, Komedi ve Macera unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Erler Film Türker İnanoğlu dizinin yapımcısı. Henüz kesin olmasa sa 14 Eylül Cuma akşamı Kanal D ekranlarında olacak.

 

UFAK TEFEK CİNAYETLER (STAR TV)

Ay Yapım’ın beğenilen dizisi Ufak Tefek Cinayetler Eylül ayında 2.sezon devam edecek. 5 Haziran 32.bölümde sezon finali yapmıştı. Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Tülin Özen, Bade İşcil ve Mert Fırat güçlü oyuncular oynuyor. Bu nedenle salı akşamları en çok izlenen dizilerden biri… 33.yeni bölüm ile kaldığı yerden devam edecek. ne zaman ekranlara gelecek henüz açıklanmadı ama 18 Eylül Salı gecesi yeni bölüm gelebilir.

 

BİZİM HİKAYE (FOX TV)

 

Hazal Kaya ve Burak Deniz başrolü oynadığı Bizim Hikaye’de  yeni sezonda da sizlerle olacak. Ayşen Gruda ‘Yedi Bela Aysel’ karakteri olarak devam ediyor.

Filiz elleri kelepçesi hapse gönderilmişti. Barış ise Filiz’i temize çıkarmak için babasından yardım ister. Barış’la arasındaki buzları eritmeye çalışıyormuş gibi görünen ve bunun için bir aile yemeği tertip eden Servet ise bir şeyler peşindedir. Barış Filiz’i bu korkunç komplodan kurtarabilecek midir? Filiz hapisten çıkacak mı? 38.Bölüm muhtemelen 13 Eylül Perşembe akşamı fox Tv. ekranlarında olacak.

 

Ekranlarda en çok seyredilen dizileri almaya çalıştım.

Mesut Yar Posta Gazetesindeki köşesinde en çok seyredilen dizilerle ilgili bir anket yapmış. Çukur (%53), İstanbullu Gelin (%25), Diriliş Ertuğrul (%16) ve Yasak Elma (%6) şeklinde sıralanmışlar.

Sizlere sevilen en çok sevilen dizilerin yeni yayın dönemine ne zaman başlayacağını vermeye çalıştım. Henüz hava dumanlı, net bilgiler yok. Bütün tanıtım fragmanlarında Eylül de diye yuvarlak laflarla geçiştiriyorlar.

Yeni dönemde (2018 – 2019) keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir