Geçen Hafta (23 – 29 Kasım 2015) en çok izlenen diziler!

TV Programları

cats 30 kasım

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 23 – 29 Kasım 2015 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk 10’a giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta reyting puanlarının hayli yüksek olduğunu görüyoruz. Sevilen diziler gerçekten iyi reyting topluyor. Biz dizilerin reytinglerini bakıyoruz. Bu nedenle bu hafta yüksek reytingi AB’de 11,72 ile geçen hafta olduğu gibi Diriliş Ertuğrul’un aldığını görüyoruz. AB’de ilk ona giren dizilerde 10.sırada olan 4,77 reyting puanı almıştır. Totalde, en yüksek 9,23 ile Kırgın Çiçekler, en düşük de 5,80 ile İlişki Durumu Karışık ilk 10’a girmiştir.

Yeni dizilerden Star Tv’de yayınlanan Kösem Sultan ile Kara Sevda ilk on reyting listesine girenlerden. Yeni ile eski diziler arasında kıyasıya bir rekabet var. Yaz dizilerinden Kiralık Aşk Cuma gecelerinin birincisi olarak yayınına devam ediyor. Elçin Sangu ile Barış Arduç Defne ile Ömer aşkını çok daha güzel yaşatıyorlar. Bu aşk izleyicinin oldukça ilgisini çekiyor. Dün akşam yapılan Altın Kelebek ödüllerinde En iyi Çift ödülünü almaları tesadüf olmasa gerek. Yaz dizilerinden Kırgın Çiçekler’de Pazartesi gecelerinin birincisi. Yeni dizilerden Eşkıya Dünyada Hükümdar olmaz da başladığı ilk haftadan beri Salı gecelerinin fenomen dizisi oldu. Bu dizide Oktay Kaynarca gibi güçlü oyuncunun etkisi çok büyük.

Yeni dizilerden reytingleri düşük olanlar, yarıştan kopmaya, erken final yapmaya başladı. Show Tv’de yayına giren Ceyda Ateş ve Ali Aksöz’ün “Gamsız Hayat” 5.bölümde final yapmak sorunda kaldı. Star Tv’nin yaz dizilerinden “Çilek Kokusu” da finale hazırlanıyor. Pazartesi akşamlarının iddialı dizilerinden Güneşin Kızları için de final kapıda. Kiraz mevsimi bu hafta final yaptı ve yarıştan çekildi.

Geçen sezondan gelen dizilerden Paramparça, Kaderimin Yazıldığı Gün, Aşk Yeniden, Diriliş Ertuğrul, Poyraz Karayel, Kurtlar Vadisi Pusu, Filinta, Kocamın Ailesi, Kiraz Mevsimi, Karagül, Kara ekmek, Kertenkele, Güllerin Savaşı ve O hayat Benim gibi diziler her hafta bu yarışın içindeler.

Reyting Nedir? 
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Kırgın Çiçekler 22.Bölüm (Atv)…………………………….9,23 – 23,27

2.Kiralık Aşk 23. Bölüm (Star Tv)……………………………9,05 – 21,73

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 12.Bölüm (Atv)..8,35 – 12,56

4.Karagül 97.Bölüm (Fox Tv)………………………………….7,97 – 17,59

5.Diriliş Ertuğrul 35.Bölüm (TRT1)…………………………7,15 – 17,64

6.Arka Sokaklar  378 Bölüm (Kanal D)……………………6,96 – 16,35

7.Paramparça 42.Bölüm (Star Tv)…………………………..6,73 – 17,68

8.Kurtlar Vadisi Pusu 273.Bölüm (Kanal D)……………..6,29 – 15,63

9.Kara Sevda 7.Bölüm (Star Tv)………………………………6,01 – 14,90

10.İlişki Durumu Karışık 21.Bölüm (Show Tv)…………5,80 – 14,53

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 35.Bölüm (TRT1)…………………………11,72 – 27,25

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 12.Bölüm (Atv)…8,35 – 21,44

3.Kiralık Aşk 23. Bölüm (Star Tv)…………………………….8,19 – 20,70

4.Kırgın Çiçekler 22.Bölüm (Atv)……………………………..7,05 – 17,92

5.Muhteşem yüzyıl Kösem Sultan 7.Bölüm (Star)………6,73 – 16,89

6.Paramparça 41.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,32 – 16,50

7.Kara Sevda 7.Bölüm (Star Tv)……………………………….6,07 – 14,25

8.Poyraz Karayel 34.Bölüm (Kanal D)………………………5,77 – 13,82

9.Aşk Yeniden 30.Bölüm (Fox Tv)…………………………….5,51 – 13,73

10.Güllerin Savaşı 59.Bölüm (Kanal D)……………………..4,77 – 1277

 

 TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 6 sıralaması:

1-Diriliş Ertuğrul: TRT1’in 13.Yüzyılda geçen görkemli dizisi bu hafta 35.bölümünde AB’de aldığı en yüksek reyting puanı 11,72 ile geçen hafta olduğu gibi gene 1.sırada yer aldı. Kayı ve Dodurga Obaları’ndaki beyler tıpkı siyasi ihtiraslarıyla hareket eden Korkut ve Tuğtekin gibi, içlerini oyan büyük Noyan tehlikesinin farkında değillerdir. Ertuğrul ise çolak kalan eliyle, tüm bu olumsuz koşullara rağmen en küçük bir tereddüt göstermeden, Moğollarla olan mücadelesine tek başına devam etme kararı alır. Elbette yanında Alpları Doğan ,Turgut ve Deli Demir de olacaktır. Ertuğrul, Noyan’ın Türkler’den savaşçı devşirdiğini bildiği için Moğol Birliği’nin içine Abdurrahman’ı sokmayı planlar. Ne var ki Abdurrahman, hain olduğu gerekçesiyle idam cezası almıştır.

dirilis-erturgul-35-bolum-fragma

 

2- Kırgın Çiçekler: Total’de aldığı 9,23 reyting ile bu hafta 2.sırada yer alıyor. Sevilen dizi, kimsesizler yurdunda kalan 5 genç kızın ilginç serüvenlerini anlatılıyor. Banu’nun intihar girişimi herkesi şok ederken. Songül ve Eylül’ün başına gelenler herkesi altüst eder. Kırgın Çiçekler 22. bölüm fragmanında yaşananlar herkesi merak içerisinde bıraktı.

 kırgın çiçekler 22

 

3-Kiralık Aşk : Star Tv’nin oldukça sevilen dizisi bu hafta Total’de 9,05 reytingle 3.sırada yer aldı. Ömer ve Defne aşkı doruklarda. Ömer’in aklı karmakarışık; bir yanda aşk bir yanda yalanlar. Defneler’de düğün var. Fakat Defne’nin aklı Ömer’de. Aşkı için yaptığı seçim Ömer’le arasını bozdu. Defne çıkmazlarda. Acaba bu işi nasıl toparlayacak? Yasemin Sude’nin yaptıklarını anlatacak mı?

Kiralik-Ask-23bolum-2fra

 

4-Eşkıya Dünyaya hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca’nın dizisi Total’de aldığı 8,35 reyting puanı ile 4.sırada bulunuyor. Aksiyon, aşk ve güç mücadelesi ile örülü olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 13. yeni bölüm fragmanı izleyiciyle buluştu. Nefes kesen sahneleriyle gündemden hiç düşmeyen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi yeni bölümü için heyecan dorukta. Sosyal paylaşım sitelerinde yoğun ilgi görmeye devam eden Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi ilk günden bu yana binlerce yorum ve beğeni aldı. Oyuncu kadrosunda; tiyatro dünyasının başarılı isimlerin yer aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, ilginç senaryosu ve hareketli kurgusuyla kaldığı yerden devam edecek.

images eşkıya 12

 

5- Karagül : Bu hafta Karagül, Total’de aldığı 7,97 puanla 5.sırada yer aldı. Narin, oğlunu kaybetmemek için kelimenin tam anlamıyla ateşle oynamaktadır. Ebru alevlerin arasında kaldığı sırada onu kurtarmaya gelen Baran’la birlikte içerde sıkışır kalır. Narin’in Ebru’dan kurtulma çabası gitgide sarpa sarmakta, kendi hayatı da dahil risk altına girmektedir. Kadriye aileyi yeniden aynı sofra başında toplamak için çabalamakta, Emine’yi bulmak için Maraş’ta var gücüyle onu aramaktadır. Diğer yandan Ebru’nun kaybolmasının sebebinin Kendal olduğunu düşünen Kenan, Kendal’ın üzerine yürür. Kendal ve Kenan’ın savaşlarına yeni bir cephe daha açılmıştır.

cropped_content_karagul-97-bolumu-fr

 6-Arka Sokaklar: Bu hafta yılların Arka Sokaklar dizisi ilk defa ilk 6.da yer aldı. Total’de aldığı 6,96 reyting ile 6.sırada yer aldı. Arka Sokaklar yeni bölümleri ile yine Kanal D ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yayın hayatına yeniden başlayan dizi herkesi ekrana kilitledi. Bu hafta 378. bölüm ile seyirci karşısına çıkacak olan Arka Sokaklar’da görev çok zor. Ekibe yeni bir isim dahil oluyor. Arka Sokaklar 378. Bölüm’de ekip, mafyayı çökertmek için plan yapıyor!

arka sokak

 

 

Her iki kategorinin ilk onunda yer alan diziler: Paramparça, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv 3 Dizi. Atv ve Kanal D 2’er dizi. Fox,  TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB grubunda: Star Tv 4 dizi. Atv ve Kanal D 2’er dizi. Fox ve TRT birer dizisi ile yer almıştır.

Bu hafta kanallarda gene Star Tv haftasıydı. Total’e 3 dizi, AB’de 4 dizisini dereceye soktu.

Bu hafta, Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 3.bölümü ekranlara geldi. Maalesef ilk 6’ya giremedi. Her zaman olduğu gibi Diriliş Ertuğrul AB’de aldığı en yüksek reyting puanı ile ilk sırada yerini aldı.

Bu sıralamalar reyting ölçümlerine göre yapılan sıralamalardır. Asıl olan sizin gönlünüzdeki, sevdiğiniz, seyrettiğiniz dizilerin sıralamasıdır.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir