Medcezir / Ölüm emri Yaman’a çıktı!

TV Programları

 

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Star Tv.in fenomen dizisi “Medcezir” 37.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Mira, Amerika’ya gidişini erteledi. Yaman, onunla gitmek için hesap yaptıysa da olmadı. Kimsenin yardımını da kabul etmedi. Keşke, “Gidebileydim” dedi ama, olmadı. Hafta 38.Bölüm, sezon finali. Gitmesi için, olmayacak yerden ışık gözükür mü? Mutlaka gidecek!

Asım Şekip Kaya’nın, Yaman’ın doğum günü pastasını ikinci mumu dikmesiyle Yaman’ın doğum günü kutlaması kesilmişti. Asım Bey Kenan’a; “Bana ait olanı el sürersen, hayatını elinden çekip alırım.” diyerek tehdit savurur.

Kenan barakasında toparlanır, artık buralardan gidecektir. Yaman, ben senden bir olay çıkacak diye ödüm patlıyordu, ama Asım Bey yaptı ters köşeye…  Yaman, gel sahilde bir şeyler içelim hala doğum günüm, der. Kenan’ın paralarını görür, Nereden buldun diye sorar. Kenan, her kuruşunu hak ettim, Sude Hanımın hediyesi. Mira Yaman’a neredesin diye mesaj atar.

Ekran Alıntısı.PNG md37.1

Mert, dedesinin yıkım enkazını kaldırmak için, alır eline gitarı bir şeyler mırıldanır. Yakın arkadaşlar, sahilde yakılan ateşin başındadır. Kim kim diri tartışırlar. Asım Bey Yaman’ın müstakbel kayın pederi oluyor, çok karıştırırlar.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.2

O sıra gelen Yaman’ı Mira koşarak, karşılar, sarılır. Kenan’ın durumunu sorar.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.3

Eylül gitarı Mert’in elinden alır, Yaman’a verir. Yaman çalar, Mira “Sabret, döneceğim mutlaka sabret “ diyerek, “İnci Tanem” şarkısını söyler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman o gece internetten Amerika uçak fiyatlarını araştırır. Kendince hesaplar yapar. O sırada Mert iki tabak pasta ile gelir. Mert, Amerika planları mı diye sorar. Yaman, temiz 6 bin lira, o ha… yani. Mert, tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diyerek formüller arar, çözümler sunar. Yaman, olmazsa olmaz, hem gitsem ne olacak, topu topu üç ay. Mira, gitsin nefes alsın biraz. Mert’in teklifine sen kralsın ama, istemem.

Leyla mesaj atar, Burak’tan öğrendim, doğum günün olaylı geçmiş. Ben yarın okula uğrar, hediyeni veririm.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.4

Mira, bahçede havuzdan çıkmıştır. Yaman, mayo ile görür, ıslık çalar. Mira, Yaman’ın kıyafetini çok beğenir. Bordo Tişörtünü Eylül almıştır. Mira, arayan oldu mu diye sorar.

Asım Bey Sude’ye ayrılmayacağını, onunla evleneceğini söyler. Kendisiyle evli kalacağı sürece alacağı paralar. 1 yıl sonra 1 milyon dolar, 5 yıl sonunda 3 milyon dolar.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.5

Mert uyanır, uyanmaz havuza girer. Selim Bey, yüzünü havuzda mı yıkıyorsun diyerek espri yapar. Yaman çok dertli, bir türlü hesabı tutturamıyor. Yardımı da kabul etmiyor. Selim Bey, ben kararını saygı duyuyorum. Her istediğimiz, her istediğimizde olmuyor. Mert’e sen bu konuyu uzatma, Yaman da üzülmesin. Selim Bey, gazetede Yaman’nın babasını tanıyan, Antalya’da konuştuğu adamın öldüğünü okur.

Turunç Nadir, Yaman’ın babası Turan’ı Antalya’da bulur. Kazada ölümüne sebep olduğu oğlunun intikamını almak istemektedir. Konuşturmak için ağır işkence görür. Sonra da İstanbul’a getirir.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.6

Yaman imtihandan çıkar. Mert nasıl geçtiğini sorar, o sırada Mira ile Eylül Amerika’da eğitim ilanlarını asarlar. Amaçları Yaman’ın görmesini sağlamaktır. Leyla gelir, Yaman’a doğum günü hediyesi olarak “akbil” hediye eder.

Ender Hanım ile Sude evlilik konusunu tartışırlar. Ender Hanım, şartları yenilemişsiniz ama bu evlilik yürümeyecek, maalesef seni tanıyorum, babamı tanıyorum, der. Ender Hanım, bizim evde akşam Mert’in arkadaşları var deyince, Sinan Bey bizim evde çalışırız. Sinan Bey, akşama bizim evdeyiz o zaman.

Okulda Yaman yaz okulu ilanlarını görünce, işi olmayanlar için güzel bir fırsat, der. Mira pek memnun olmaz. O sırada Orkun gelir. Amerika’daki her hafta sonu için gösterilere bilet almıştır. Mira’ya gösterir, çok şahane olduğunu söyler. Eylül ben de geleceğim. Mert bozulur, beni bırakıp da mı? Yaman’ın içi burkulur. Orkun uçak biletinin gününü de değiştirdiğini söyler. Mira, Yaman’ın çok bozulduğunu anlar, peşinden koşar. Yaman, bir şey desem tansiyon yükselecek. O yüzden takma sen de, der ve Yaman gider. Mira, ben de bileti yırtacağım bir gün, o olacak ya… Mert de yırt valla, der.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.7

Yaman, Orkun’un peşinden koşar. Seninle oturup, adam gibi, burun kırmadan konuşalım, der. Yaman, birbirimizin derdini anlayalım. Orkun, benim seninle derdim yok. Yaman, var. Yaman, ben seni ormana çağırmıyorum, medeni bir şekilde insanların içinde konuşalım. Orkun, Yaman bana çıkma teklif ediyor diyerek espri yapar. Yaman, bir kere de sululaşma ya… Bu akşam kulüpte… Yaman, yemekten sonra olsun.

Sude Hanım Sinan’a, Ender’e nasıl baktığını görüyorum, hoşlanıyorsun Ender’den. Sinan, Ender çok güzel bir kadın.  Ama ben kolay kolay kimseye kapılmam. Selim Bey ile pek araları yok diyerek, ortalığı karıştırmak ister.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.8

Faruk Bey, Kenan ile bir konuşma yapar. Ben insanların verdiği söze güvenmek istiyorum. Sude ile aranızda bir çirkinlik varsa bilmek de istemiyorum. İyi yolculuklar diler, kalkar. Sedef Hanım, Kenan’a “Güvenlik müdürü binayı terk ediyor”. Kenan, maalesef… sedef Hanım, maaşını fazlasıyla verir.

Faruk Bey Yaman’a, iyi haberi almışsın, Mira uzattı gidişini. Yaman, öyleymiş. Kenan ile Yaman çıkarlar. Faruk Bey, Benim için hala Yaman’ın ağabeyisin, der.

Sude Hanım, Asım Beye bu akşamı gerçekten gitmek istiyor musun? Asım Bey, benim için çok iyi olur. Sude’nin amacı Sinan Beyle, Ender’i yalnız baş başa bırakmaktadır.

Sedef Hanım, Nadir Beyi arar. Bir iki ev alternatifi var da, Nadir Bey dönüşte konuşuruz.

Faruk Bey eve gelir, Ayşe’nin Leyla ile konuşmalarını duyar. Kenan konusunda dedi-kodu yapıyorlardır. Önce duymazlıktan gelir, çıkar. Sonra döner, seslenir.  Konuya girer, Sedef Hanım bu evi satmaya karar verdi, ben de çocukların yanına döneceğim. Tazminatını da vermiştim, kendine yeni iş aramaya başlasan iyi olur. Ayşe çok bozulur, ağlamaklı olur.

Yaman’ın annesi Nevin Hanıma, Turan’ın komşusu arar.  Turunç Nadir’in Turan’ı bulduğunu, kaçırdılar. Belki de öldürdüler. Kendinize mukayyet olun der. Turan’ı bir kapalı kasa kamyonetle İstanbul’a götürürler.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.9

Yaman Kenan’a İzmir’e annesinin yanına uğurlamak için garaja gelir. Kenan Yaman’a bak hep tetikte ol, benim yaşadıklarımı yaşama, o kıza da kendini fazla kaptırma. Mira’ya…  Sen o kızı seviyorsun ama, buradan öteye bize yol yok. O kızda bir gelecek yok. Onun seninle evlenmeyeceğini bil, hazırla kendini. Sonra damdan düşmüşe dönme. Yaman, seni de uğurlayacaklar günün birinde…

Ekran Alıntısı.PNGmd37.10a

Mira Eylül’e; Şeytan diyor ki, gitme otur oturduğun yere. Eylül, sen hiç dinleme o şeytanı. Beren kenardan onları dinler. O üç ay zehir olacak, tedavimi burada devam ederim. Annem ile babam beni göndermek istiyorlar. Yaman ile saat farkından tam da görüşemeyeceğiz, ilişkimiz zarar görecek. Eylül, Yaman ile olan birlikteliğinizi destekliyorum, ikinizi de çok seviyorum. Kendinden, planlarından da vazgeçme…

Yaman Kenan’ı otobüse bindirir. Ayrılırlar. Nevin Hanım oğlunu arar. Kötü haberi verir. Turunç nadir babanı kaçırmış. Kenan otobüsten iner. Yaman’a babamı kaçırmışlar, belki de öldürmüşler. Birlikte Selim beyin bürosuna gelirler. Durumu konuşurlar, annesini İstanbul’a çağırırlar. Polise haber verilir.

Turunç Nadir Hasan’ı arar, İstanbul’a geliyoruz. Aileyi toparlamak lazım.

Selim Bey Antalya’daki komiser ile konuşur. Araştırmaya başlarlar. Nevin Hanımı telefon eden adam içeri alınır. Yaman hemen Antalya’ya gidelim deyince iç bir yere gidemezsiniz, der.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.11

Selim Bey evde çocuklarla geniş bir araştırmaya başlarlar. Sonunda Turunç Nadir’i çözerler. Bu tanıdıkları Nadir Battaroğlu’dur. O sırada gelen Ender Hanım, Kenan’ın tekrar evde olmasını çok sinirlenir, kocası Selim Beyi suçlar.  O adamı gönder bu evden.

Ender Hanım, Sinan Beyin evine toplantıya gider. Ender Hanım, evin çok hoş. Sinan, klasik bekar evi. Kız arkadaşınızla birlikte yaşamıyor musunuz? Bu sabah spor salonunda gördüğüm. Sinan benim kız arkadaşım yok. Asım Bey, Ender’e telefon eder, biz katılamayacağız. Ender Hanım, toplantı iptal. Sinan Bey, ikimiz çalışabiliriz. Sinan Bey şarap açar, beraber içip işlere devam ederler. Sinan Bey, Ender Hanımı zaten çok beğenmektedir. Yalnız kalınca resmen asılır. Ender Hanım, bana kur yapıyorsan yanlış yoldasın. Sinan Bey, ben sana içimden geçenleri söylüyorum. Haddimi aştıysam özür dilerim. Ender Hanım, işimizi yapalım.

Burada bir parantez açmak isterim. “Ender” karakteri son derece asil ve de dürüst bir kadın. Yaman’ın ve de Mert’in tapasıya sevdikleri bir anne. Sayın Senaristimiz Ece Yörenç’i uyarmak istiyorum. Lütfen Ender hanımı Sude’ye benzetmek istemeyin. Önce benim ve de izleyenlerin tepkisini alacaksınız. Lütfen “Ender Hanım” karakterinin namusu ile oynamayın, benden söylemesi.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.12

Selim Bey, Sude’lere gider. Toplantıya gitmediklerini, Mira gitmeden aile arasında yemek yemek istediklerini söyler. Kenan’ı kastederek bu adam hani gidecekti? Niye gitmedi? Selim Bey, babası ile bir problem vardı, ben gitmesini istemedim. Asım Bey, ortalıkta dolaşmasın, rica ederim. Selim Bey, başüstüne, size afiyet olsun, ben eve geçiyorum.

Beren sorar, siz niye bu kadar kızgınsınız Yaman’ın abisine? Asım bey, hırsızlık yapamaya teşebbüs ettiği için. Ona ait olmayan bir şey üzerinde hak iddia etti. Sude, kulübe gidelim, der. Asım bey, benim keyfim yerinde, gerek yok, der.

Kenan annesi ile konuşur. Beni de yolumdan döndürdün anne. Kenan sen gelme biraz daha, Yaman’ın yanından ayrılma. Ver de onunla da konuşayım. Kenan, işim var dedi çıktı.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.13

Yaman, basket sahasında basket oynayan Orkun’a gider. Topu alır potaya ilk baskette geçirir. Sonra da top ile çok güzel gösteri yapar, bu işin ustası olduğunu bizlere gösterir. Lise yıllarında basket oynamış, ideali de basketbol antrenörü olmakmış. Süperdin, Çağatay Ulusoy, ilerleyen bölümlerde, Orkunların grubu ile bir basket maçını görmek isteriz.

Hasan, Kenan’ı arar. Ayşe’den gittiğini duymuştum ama, gitmemişsin. İş istersen Orkun Bey sana iş verir. Kalacak yerin yoksa bende kalabilirsin. Kenan, ben Serez’ler de kalıyorum. Hasan, Turunç Nadir’e Kenan’ın kaldığı yeri mesaj atar.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman, seninle adam gibi konuşmaya geldim, dinleyecek misin beni. Orkun, ne istiyorsun benden. Yaman, ben kim olduğumu, ne olduğumu asla inkar etmedim. Ama senin yaptığın pisliklerin bir tanesini bile yapacak adam değilim ben. Bunca yaşanan olaydan sonra, Mira’dan hala umudun var mı senin? Hala, Mira’nın seninle birlikte olabileceğini inanıyor musun?  Orkun, Hayır, ama seninle birlikte de olabileceğini inanmıyorum. Sizden bir şey olmaz. Yaman, koca iş adamı oldun, büyük işler yapıyorsun, çocuk değilsin. Orkun, sen benim kız arkadaşımı elimden aldın. Yaman, hayır Mira seni hıyarın teki olduğun için bıraktı. Mira benim elimi tutana kadar, onun senin hayatından kazınana kadar, onun yanına yaklaşmadım.

O sırada, Mira oradan geçerken konuşmaları duyar. Orkun, sen eziksin. Sen Mira’ya asla yakışmıyorsun. Orkun, Amerika’ya Mira’nın yanına gitmeye çırpınıp durduğunu duydum. Yaman, istesem giderim de, Ama gitmiyorum. Orkun sen vize alamazsın, sen beni kıskanıyorsun. Yaman, evet kıskanıyorum. Mira’yı senden kıskanıyorum. Benden daha avantajlı olduğun için kıskanıyorum. Orkun, yetemeyecek senin boyun bu hayata. Hep eksik kalacaksın, Mira da fark edecek, ne yaparsan yap en sonunda Mira ile birlikte olamayacaksın. Yaman, biliyorum len. Mira yine senin gibi biri ile birlikte olacak. Benimle değil.

O sıra bütün bu konuşmaları duyan Mira, alkışlar. Bravo tebrik ederim. Hanginiz şu anda daha zavallısınız bilmiyorum, der ve döner. Yaman, Mira’nın peşinden koşar. Bütün düşüncelerini net bir şekilde, apaçık dinledim.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Asım Bey, yemek sonrası evine gider. Sude Hanım, Kenan ile göz göze gelir. Sude, Sinan’ı nasıl gidiyor çalışma diyerek sorar. Sinan Bey bitti, hızlı ilerledik. Ender Hanım eve taksi ile döner. Selim Bey, niye taksi ile geldin. Alkollüydüm, araba kullanmak istemedim. Sorunları hallettiniz mi?

Turunç Nadir, Turan’a oğullarından ikisini de aynı anda arayacağım. Hangisi önce cevap verirse onu öldüreceğim, der.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.15

Aynı anda, hem Yaman’ı, hem de Kenan’ı arar. O sırada Yaman Mira ile kapıdadır. Yaman Mira’ya, kalan günlerimizi böyle geçirmeyelim, ne olur? O an telefonu çalar. Kenan’ın da telefonu çalar. Yaman telefonu cebinden çıkartır, bi dakika deyip, telefonu açar.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.16

Yaman, alo der. Baba diye seslenir. Daha sonra da Kenan alo der. Yaman, alo konuş baba nerdesin? Babası Turan’ın ağzı bağlıdır. Sadece inilti sesleri çıkartır.

Ekran Alıntısı.PNGmd37.17

Turunç Nadir, seçimini yapmıştır. Kurada Yaman çıkmıştır. Yaman kendi biletini kesti. Diğer bir tabirle, “Ölüm emri Yaman’a çıktı”. Ve 37.Bölüm burada sona erdi.

Artık bundan sonra neler olacak? Turunç Nadir, Yaman’ın infazını nasıl yapacak? Haftaya sezon Finali! İzleyenlere çok kötü sürprizler bekliyor bence.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Ay Yapım’ın deneyimli Senaristi Ece Yörenç kendince ne düşündü hep birlikte göreceğiz. Ben daha önceki yazılarımda da belirttim. Ece Yörenç tekrar gene Melek Gençoğlu ile ortak çalışsın. Çok güzel şeyler ortaya çıkacak, bir elin nesi var, iki elin sesi var derler ya öyle olacak. Yeni sezonda çok güzel senaryolar çıksın ki, Medcezir Cuma gecelerinin her iki kategoride birincisi olsun. Artık AB’deki birincilik de gitti. Medcezir 2.sırada. Total’de de 3.sırada yer aldı.

Sayın Yapımcı Kerem Çatay, topla yönetim kurulunu. Yeni sezonda toparlayın artık şu diziyi. Her şey tamam, yönetmen Ali Bilgin söyleyecek bir şey yok. Müzik Toygar Işıklı aynen… Başrol oyuncuları Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya süper. Kusursuzlar, bana göre her ikisi de on numara. Diğer oyuncu kadrosu hepside seçilmiş, daha iyisini düşünemiyorum. Rollerinde çok çok başarılılar. Asıl sorun senaryoda diyorum. Lütfen onu da toparlayalım. Hiç kimse ben varım demesin, biz varız desin. Ha… gayret diyorum. Medcezir sevenlerini yeni sezonda toparlayın ekran başına.

 

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten dizifilm.com’dan ve tarafımdan fragmandan alınmıştır

 

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir