Geçen Haftanın (21 – 27 Mayıs 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 21 – 27 Mayıs 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 26 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur, Söz, Yasak Elma, Siyah Beyaz Aşk, Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Sen Anlat Karadeniz, Diriliş Ertuğrul, Bizim Hikaye, Avlu, Mehmetcik Kut’ül Amare, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Senin, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Dip (Final) (Show Tv), Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Adı Zehra (Final), Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları ve Jet Sosyete (Star) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta geçen hafta olduğu gibi “Sen Anlat Karadeniz” dizisi birinci oluyor. Total’de 14,03 reyting puanı ile bu hafta ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin dizisi ‘Bizim Hikaye” bu hafta 35.bölümde aldığı 5,83 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta “Diriliş Ertuğrul” 119.bölümünde aldığı 11,48 reyting puanı ile AB’nin birinci sırada bu hafta da yer alıyor. Star Tv’nin “Jet Sosyete” dizisi AB’de aldığı 5,62 puanla 10.sırada bu yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 18.Bölüm………………………14,03 – 3392

2.Kadın 30.Bölüm (Fox Tv)………………………………………11,34 – 28,98

3.Diriliş Ertuğrul (TRT1) 119.Bölüm………………………….9,97 – 24,03

4.Söz 47.Bölüm (Star Tv)………………………………………….7,44 – 18,61

5.Arka Sokaklar 482.Bölüm (Kanal D)……………………….7,30 -18,67

6.Çukur 30.Bölüm (Show Tv)……………………………………6,33 – 15,87

7.İstanbullu Gelin 51.Bölüm (Star Tv)……………………….6,20 – 16,43

8.Avlu 9.Bölüm (Star Tv)…………………………………………6,02 – 15,85

9.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 104.Bölüm (Atv)..5,98 – 14,88

10.Bizim Hikaye 35.Bölüm (Fox Tv)…………………………..5,83 – 15,34

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul (TRT1) 119.Bölüm………………………….11,48 – 28,13

2.Kadın 30.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..10,90 – 25,43

3.Sen Anlat Karadeniz 18.Bölüm (Atv)……………………….9,10 – 22,10

4.Çukur 30.Bölüm (Show Tv)……………………………………8,49 – 21,27

5.İstanbullu Gelin 51.Bölüm (Star Tv)……………………….8,05 – 20,53

6.Ufak Tefek Cinayetler 29.Bölüm (Star Tv)……………….8,03 – 18,70

7.Yasak Elma 10.Bölüm (Fox Tv)……………………………….6,70 – 16,78

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 104.Bölüm (Atv)…6,39 – 14,74

9.Avlu 9.Bölüm (Star Tv)………………………………………….6,14 – 15,30

10.Jet Sosyete 13.Bölüm (Star Tv)…………………………….5,62 – 15,05

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv’nin sevilen iddialı dizisi  bu hafta da 18.bölümü ile haftanın dizileri arasına Total’de aldığı 14,03 puanla bu hafta birinci sıradaki liderliğini sürdürdü. Total’de aldığı 14,03 puanla ilk sırada yer alıyor.

Nefes ise şimdi Tahir’den daha delidir.

Tahir’in göğsüne Cemil’in kör mermisi saplanmış kalmıştır. Üstelik Vedat, Cemil’in yarım bıraktığı işi tamamlamak için Tahir’in peşindedir.

Denizden gelen kaplan Tahir, Vedat’a karşı ilk kez bu kadar savunmasızdır. Deli Tahir’in akan her damla kanda takati azalırken, ona can olan tek şey, Nefes’e olan sevdasıdır. Nefes ise şimdi Tahir’den daha delidir. Tahir Kaleli’nin eşinden bekleneceği gibi; dağ gibi ayaktadır. İnandığı tek şeyi herkese haykırır: “Tahirbizi bırakmaz!” Son nefesiyle kendisini Karadeniz’in serin sularına bırakan Tahir, Nefes’e verdiği sözü tutabilecek midir, yoksa sonsuza kadar Nefes’siz mi kalacaktır?

 

2.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Engin Altan Düzyatan’ın sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul bu hafta da ve 2.sırada yer aldı. 119.Bölümünde AB’de 11,48 puan almıştır.

Ertuğrul, Sultan Gıyaseddin’in isteğine uyarak Moğol Hanı Ögeday’ın huzuruna elçi olarak gitmeyi kabul etmişti. Noyan ise Kayı Obası’na gelip Ertuğrul’un karşısına çıkmıştı. Sonrasında birlikte Ögeday Han’a gitmek için yola çıkmışlardı. Komutan Romanos, sulh görüşmesi için Kayı Obası’na gelmişti. Ancak amacının sulh olmadığı sonradan anlaşılmıştı ve vuruşma yaşanmıştı. Bu vuruşmada Bamsı yara almıştı. Günalp ise Almıla’dan şüphelenmişti. Almıla bu yüzden Günalp’ı öldürmeye karar vermişti.

Sugay ise evladının mezarını ziyaret etmeye giderken saldırıya uğramış ve zapt edilmişti. Noyan ile birlikte çıktıkları yolculukta, Ertuğrul ve alplarını neler bekliyor? Vuruşma esnasında kötü bir şekilde yaralanan Bamsı’nın ahvali ne olacak? Romanos’un cezası kesilecek mi? Sugay Hatun’un akıbeti ne olacak? Almıla, amaçları doğrultusunda nasıl bir hamlede bulunacak? Ertuğrul Bey’in yokluğunda Kayı Obası’nda ahval ne olacak?

 

3.KADIN : Fox Tv’nin ilgi çeken dizisi Kadın, bu hafta AB’de aldığı 11,48 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sıradaki yerini korumuştur.

Sarp’ın yaşadığını öğrenen Enver ne yapacağını bilemez. Tüm yaşananlardan sonra Bahar’dan hiçbir şey saklamamak için kendine bir söz veren Enver, Sarp ile görüşmek için elinden geleni yapar. Sarp ile tek bağlantısı olan Levent, Şirin’in Sarp’a olan tavrından rahatsız olur ve artık ona yardım etmek istemediğine karar verir.

Nisan ve Doruk ise çok sevdikleri Arif abilerinin duygularını fark etmeye başlar. Pırıl’ı sürekli tehdit eden Jülide, elinde güçlü bir koz olması için Bahar’ın yanına gider. Bundan şüphelenen Bahar’ın aklında ise bir soru işareti oluşur. Sarp hayatta mı?

4.ÇUKUR : Show Tv’nin  fenomen dizisi Çukur bu hafta 30.bölümünde AB’de aldığı 8,49 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 4.sırada yer alıyor.

Çukur’un 30. Bölümünde; Soğuk hava deposunda kapana kısılan Yamaç, Selim, Emmi ve Paşa yaşam savaşı verir. Tansiyonun yükseldiği bu anlarda yaşanan beklenmedik bir gelişme kurtulmalarını sağlar.

Yaşadıkları tehlikeyi atlatan Yamaç’ın aklı Sena’da kalır. Emrah’ın tehdidi altında olan Ezgi’nin uyguladığı tedavi, Sena’yı gittikçe kötüleştirir.

Bu sırada İdris ve Vartolu’nun kahvede rehin alınması gerilimi artırır. Vartolu’nun sürpriz hamlesi, ikili arasındaki buzların eridiğini düşündürürken hapishanede yaşanan beklenmedik gelişmeler ise asıl fırtınanın yeni kopacağının sinyallerini verir.

 

5.İstanbullu Gelin : Star Tv’nin İstanbullu Gelin bu hafta başka bir Star Tv. dizisi olan Ufak Tefek Cinayetler ile yer değiştirdi. Haftanın dizilerinde AB’de aldığı 8,05 reyting puanı ile 5. sırada yer alıyor.

Boranlar’ı düğün heyecanı sarıyor!

Süreyya, Gözde’ye varlığının onların ilişkisi üzerinde bir etkisini olmayacağını söyler. Fakat Faruk’u affetmesi bu durumu sindirmesi kolay olmayacaktır. Adem’in hızla harekete geçmesi ile Gözde’nin şirketi ile anlaşma imzalanır. Fikret bu sayede Gözde ile Faruk arasındaki ilişkiyi öğrenir. Faruk’un da hata yapabilmesi içten içe hoşuna gitmiştir. Siren ise Boğaç’ın onu dolandırmak istediğini anlar ve evliliğini bitirme kararı alır. Osman düğün hazırlıkları sırasında kendisine yer bulamadığı için zaman zaman boğulmaktadır.

Nikah günü geldiğinde ise beklenmeyen bir karar ile herkes şaşkın kalacaktır.

 

HER İKİ GRUPTA İLK BEŞTE YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta sadece 7 dizi her iki kategoride yer alabilmiştir. Çukur (Show), Kadın (Fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv) Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Avlu (Star) ve İstanbullu Gelin (Star) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk on: Star Tv 3 dizi. Atv ve Fox Tv 2 dizi. TRT1, Kanal D ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk on: Star Tv  4 dizi. Atv 3 Dizi. Fox Tv  2 dizi. TRT1 ve Show Tv birer dizi yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv Total’de 3 ve AB’de 4 dizi ile bu hafta da haftanın kanalı olmuştur.

 

BU HAFTA DA İKİ DİZİ FİNAL YAPTI

ATV’nin Perşembe geceleri ekranlara gelen “Kanatsız Kuşlar” dizisi 46.bölümü ile final yaptı ve ekranlara veda etti.

Show Tv ekranlarında oynayan Psikolojik içerikli “Dip” dizisi İlker Kaleli, Neslihan Atagül Doğulu, Bülent Emin Yarar, Berrak Tüzünataç, Lale Mansur, Defne Kayalar, Olgun Toker, Gün Koper, Gözde Türkpençe, Can Gox, Feridun Düzağaç rol almıştır. 8. bölümde final yaptı ve bitti.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir