“Kara Sevda” ülkemize Emmy ödülü ile döndü!

TV Programları

Ay Yapımın yapımcısı olduğu, Kara Sevda 14 Ekim 2015 tarihinde seyircisi ile buluştu. Dar gelirli bir ailenin umutlarını bağladığı oğlu Kemal Soydere ile kendini ait hissetmediği ihtişamlı bir hayatın içine doğan Nihan Sezin’in imkansızlıklar ve mucizelerle dolu hikayesi seyircisini anlattı. 22 Haziran 2017 tarihinde bu sevda Kemal’in ölümü ile 74.bölümde sona erdi.

Yönetmenliğini Hilal Saral’ın yaptığı Kara Sevda dizisi, gelirli bir ailenin umutlarını bağladığı oğlu Kemal Soydere (Burak Özçivit) ile kendini ait hissetmediği ihtişamlı bir hayatın içine doğan Nihan Sezin’in (Neslihan Atagül) imkansızlıklar ve mucizelerle dolu öyküsünü seyircisine anlattı. İkilinin hayatlarını değiştirecek isim ise varlıklı bir ailenin oğlu olan Emir Kozcuoğlu (Kaan Urgancıoğlu) aralarında kara kedi oldu. Dizinin kadrosunda ayrıca Kürşat Alnıaçık, Zeyno Eracar, Orhan Güner, Neşe Baykent, Barış Alpaykut, Melisa Aslı Pamuk ve Burak Sergen yer aldı.

İzleyici de oynadığı 74 bölüm boyunca dizinin adeta kara sevdalısı oldu.

İşte bu dizi Ülkemizin ilk Emmy ödüllü ilk dizisi olarak tarihe geçti.

TÜRKİYE’NİN İLK EMMY ÖDÜLÜ KARA SEVDA’NIN!

KARA SEVDA TARİHE GEÇTİ!

KARA SEVDA TÜRKİYE’YE EMMY’YLE DÖNÜYOR!

Ay Yapım yapımcılığında gerçekleşen, Star TV’de ve dünyada 60’ı aşkın ülkede yayınlanan Kara Sevda, bir ilki gerçekleştirdi! Dünya televizyon sektörünün en prestijli organizasyonlarından Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “En İyi Dizi” (Telenovela) ödülüne layık görülen Kara Sevda, böylece bu ödülü Türkiye’ye kazandıran ilk yapım oldu.

Türkiye’de ve dünyada 60’dan fazla ülkede milyonlarca izleyicinin iki sezon boyunca soluksuz takip ettiği Kara Sevda, 45. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “Telenovela” kategorisinde En İyi Yapım seçildi.

20 Kasım Pazartesi akşamı New York’ta düzenlenen 45.Uluslararası Emmy Ödülleri’nde, kendi kategorisinde Brezilya ve Kanadalı rakiplerini geride bırakarak ödülüne kavuşan Kara Sevda’nın ödülünü dizinin yönetmeni Hilal Saral, senaristlerinden Burcu Görgün Toptaş ve Ay Yapım’ın CEO’su Kerem Çatay aldı.

Başrollerini Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu’nın paylaştığı, Star TV’de yayınlanan, senaristliğini Özlem Yılmaz ve Burcu Görgün Toptaş’ın üstlendiği, yönetmenliğini Hilal Saral’ın yaptığı Kara Sevda, Amerika dışındaki ülkelerde yayınlanan dizilere verilen Uluslararası Emmy Ödülü’nü kazanan ilk Türk dizisi olarak Türkiye televizyon tarihine geçti.

Dizide Kemal (Burak Özçivit) ile Emir (Kaan Urgancıoğlu) hem aşk, hem de iş mücadelesi görülmeye değerdi.

 

Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi (The International Academy of Television Arts & Sciences) tarafından bu yıl 45. kez düzenlenen Uluslararası Emmy Ödülleri, televizyon sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. Her yıl kasım ayında New York’ta gerçekleştirilen törenle sahiplerine takdim edilen ödüller, Amerika Birleşik Devletleri dışında yapılan ve yayınlanan en iyi televizyon yapımlarına veriliyor.

Yapımları ile Ülkemize birçok ödül kazandıran Ay Yapım bir ilki gerçekleştirdi, Emmy ödülünü ülkemize getirdi. Önceki yıllarda Güney Kore de, Seul Drama Ödüllerinde de ödüle layık görülmüştü. Medcezir ile en iyi 2.lik, Kara Para Aşk dizisi ile Engin Akyürek en iyi aktör ödünü almıştı.

Eline sağlık Ay Yapım, önümüzdeki yıllarda da bu ödüllerin arkasını bekliyoruz. Ayrıca Kara Sevda oyuncuları;  Burak Özçivit, Nesihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu ve tüm ekibe de tebrikler.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Kaynak haber ve görseller Persona basın bülteni.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir