Geçen Haftanın (29 Mayıs – 04 Haziran 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 5 HAZİRAN

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 29 Mayıs – 04 Haziran 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 28 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Söz, Kırgın Çiçekler, İsimsizler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Kalbimdeki Deniz, Adı Efsane, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Savaşçı, Bodrum Masalı, Lise Devriyesi, Seni Kimler Aldı ve Türk Malı dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta TRT1’de Diriliş Ertuğrul’uu 89.bölümü yayınlandı. Her zaman olduğu gibi, 10,85 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Atv’nin Kırgın Çiçekler 6,19 reyting puanı ile yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Diriliş Ertuğrul 89.bölümünde aldığı 13,58 puanla birinci sırada yer almıştır. Atv’nin drama dizisi Total’de olduğu gibi AB’de de aldığı, 5,57 puanla 10.sırada yer almıştır.

SEZON FİNALİ ve FİNAL YAPAN DİZİLER

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv) :

babae3fab22c722ca72ea8df47235957

Salı gecelerinin değişmez birincisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz geçen hafta ekranlara gelen 71.bölümü ile tatile girdi. Oktay Kaynarca’nın sevilen dizisi Eylül ayında 3.sezonu ile seyircileri ile tekrar buluşacak.

Vatanım Sensin (Kanal D) :

indir vatanım sensin

Perşembe gecelerinin iddialı dizisi Vatanım Sensin bu hafta (8 Haziran) 31.bölümünde sezon finali yapıyor ve yaz tatiline giriyor. Eylül 2o17 yeni sezonda tekrar seyircisi ile birlikte olacak. Halit Ergenç’in hem gerçek hayatta , hem de dizide eşi olan Bergüzar Korel ile baş rolü paylaşıyor. 2.sezonunda aynı başarıyı göstereceğini tahmin ediyorum.

 

Hayat Şarkısı (Kanal D) :

hayat-sarkisi

Salı geceleri ekranlara gelen Hayat Şarkısı başarılı bir iki sezon geçirdi. Son defa 57.bölümü ile ekranlara gelecek ve final yapacak. Most Production – Gül Oğuz’un yapımcısı olduğu dizinin başrollerini Burcu Biricik ve Birkan Sokullu paylaşıyordu. Güzel bir ikili olmuşlardı. Ahmet Mümtaz Taylan oyunculuğu ile diziye seyredilir kılmıştır.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 89.Bölüm (TRT1)………………………….10,85 – 21.00

2.İçerde 36.Bölüm (Show Tv)……………………………………9,20 – 21.00

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 71.Bölüm (Atv)….8,23 – 19,93

4.Söz 9.Bölüm (Star Tv)…………………………………………..8,16 – 18,69

5.Aşk ve Mavi 30.Bölüm (Atv)………………………………….7,03 – 17,27

6.Anne 30.Bölüm (Star Tv)………………………………………6,92 – 16,48

7.Şevkat Yerimdar 2.Bölüm (Fox Tv)…………………………6,62 – 16,38

8.Yeni Gelin 13.Bölüm (Show Tv)……………………………..6,44 – 16,86

9.Savaşçı 8.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..6,23 – 16,45

10.Kırgın Çiçekler 86.Bölüm (Atv)……………………………6,19 – 14,31

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 89.Bölüm (TRT1)………………………….13,58 – 32,31

2.İçerde 36.Bölüm (Show Tv)………………………………….11,93 – 27,61

3.Vatanım Sensin 30.Bölüm ( Kanal D)…………………….9,95 – 24,40

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 71.Bölüm (Atv)…8,30 – 19,61

5.İstanbullu Gelin 14.Bölüm (Star Tv)……………………..7,40 – 18,15

6.Anne 30.Bölüm (Star Tv)…………………………………….5,95 – 11,57

7.Şevkat Yerimdar 2.Bölüm (Fox Tv)……………………….5,83 – 14,37

8.Söz 9.Bölüm (Star Tv)…………………………………………5,83 – 13,54

9.Payitaht Abdülhamit 14.Bölüm (TRT1)…………………5,74 – 23,87

10.Kırgın Çiçekler 86.Bölüm (Atv)………………………….5,57 – 13,10

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Engin Altan Düzyatan’ın oldukça başarılı performansı ile göz dolduran Diriliş Ertuğrul’un 89.bölümü ile AB’de aldığı 13,58 reyting ile bu hafta da Hafy-tanın dizileri arasında 1.sırada yer alıyor.

1505331_940x531

Bir süredir sessizliğini koruyan Vasilius Nikea’dan gelen büyük orduyla birlikte güç toplamış ve Sultan’ın casusunu yakalayarak Ertuğrul’ları büyük bir tuzağa düşürmüştür. Ertuğrul’lar büyük zayiat vermiş, Aliyar ciddi bir ok darbesi almıştır. Peki Ertuğrul’lar Vasilius’un bu büyük saldırısından kurtulabilecek midir? Aliyar yaşayacak mıdır? Diğer yandan Halime doğum sancıları içinde kıvranmaktadır. Çocuk ters gelmekte ve ebeler bir türlü doğumu gerçekleştirememektedir. Halime son olarak kendinden geçmiş ve herkes çaresiz kalmıştır. Ebeler var güçleriyle çaba harcamaktadırlar. Peki ebelerin bu çabası netice verecek midir? Halime Sultan kurtulacak mıdır? Bebek yaşayacak mıdır? Diğer yandan Sultan Aleaddin Ebu Mansur adıyla Kayı Obasına gelmiş, incelemelerde bulunmuştur. Peki Sultan Aleaddin’i Konyadan kayı obasına tebdil-i kıyafet getiren sebep nedir? Sultan’ın burada olması ne gibi neticeler doğuracaktır?
2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İÇERDE, bu hafta 36.bölümde AB Grubunda aldığı aldığı 11,93 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Mert, Organizede Celal’in adamı olarak çalıştığı deşifre olunca, atıldı o da Celal’in yanına girdi ve Sarp Coşun’un yardımı ile kardeşi Umut’u buldu.

0c2af6f67e7611e12d26886388421a62_840

“İçerde”nin 36. bölümünde; birbirlerinin ezeli düşmanı olan Sarp ve Mert, büyük gerçeği öğrenmişlerdir. Yıllar önce yolları ayrı düşen Yılmaz Kardeşler, Coşkun sayesinde birbirlerine kavuşurlar. Ancak yılların acısını çıkarmadan önce Celal’in hesabını kapatmak üzere harekete geçerler. Her ikisinin de işi artık daha zordur. “İçerde” olan Mert, Celal’in ona her “evlat” deyişinde öfkeden köpürürken, polis olduğunu kanıtlayamayan Sarp kaçak durumuna düşmüştür. Polis ve Celal, Sarp’ın peşine düşerken iki kardeş Celal’e karşı birlikte mücadele ederler. Ancak Celal’le yüzleşmek isteyen bir kişi daha vardır: Kudret, Celal’in mahallesine giderek ona meydan okuyan Kudret için artık hesap günü gelmiştir. Kudret’e göre güneş yarın ya kendisi ya da Celal için doğacaktır.

3.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin macera ve drama dizisi bu hafta 30.bölümde AB’de aldığı 9,95 oldukça yüksek puanla, haftanın dizileri arasında 3.sıraya yer almıştır.

Vatanım Sensin yeni bölümde Cevdet, hayatının en zor kararını veriyor; Vasili’nin sürpriz hamlesi şaşkınlık yaratıyor!

vatanim-sensin-30-bolum
Tevfik’in yakalanması üzerine onun yüzleşmek için sabırsızlanan Cevdet, ailesinin tutsak tutulduğunu görünce büyük bir şaşkınlık yaşar. Zira Vasili, Cevdet’e tuzak kurmuş ve bu tuzak sonucu onun bir Vatansever olduğunu öğrenmiştir. Yıllardır Yunan Ordusu içindeki gerçek vazifesini öğrenen Vasili, onu vermesi zor bir kararla başbaşa bırakır.

Cevdet için iki yol vardır; ya vatanı ya ailesi. Cevdet, vatanına ihanet edemeyeceğini dile getirse de ailesinin infazına göz yummayı kabullenemez. Cevdet, vereceği karardan evvel bir mektup kaleme alır ve Ali Kemal hakkındaki hakikati Vasili ile paylaşır. Ali Kemal’in, Vasili ile Veronika’nın çocuğu olduğunu itiraf eder. Öte yandan İngiliz Charles Hamilton, Türk halkınının sonunu getirebilmek için uğraş vermeye devam eder. Tevfik’e verdiği yeni görev, Mustafa Kemal Paşa’nın öldürülmesidir. Tevfik, bu vazife karşısında büyük bir sınav verecektir.

4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın başrolü oynadığı ATV’nin macera dizisinin 71.bölümünde bu hafta geçen hafta olduğu gibi AB’de aldığı 8,30 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı. Ve yeni sezonda sevenleri ile buluşmak üzere sezon finali yaptı.

0x0-5 eşkıya 70.bl

Davut’un ölümü kimse için sürpriz olmasa da bu sarsıcı olayın ardından toparlanmak zor olmuştur. Hızır Çakırbeyli en önemli cephesini yani devleti kaybeder. Sıra mantıklı düşünüp intikam için hazırlanmaya gelir. CIA’in en önemli adamını öldürme planlarında Ceylan kendini öne atar. Bu iş gerçekleşirse hem intikam alınmış hem de devlet pisliklerden bir nebze temizlenmiş olacaktır. Ceylan üstlendiği bu ölümcül görev için herkesi ikna eder.

Bundan sonra sıradaki isim Davut’u öldürebilmenin verdiği güvenle kendini masanın lideri olarak gören Rüstem’dir. Serkan’ın oyunlarının ortaya çıkmasından sonra başa geçen Nevzat bir an önce Rüstem’i de alabilmek için pazarlık masasına oturur. İşkence esnasında sevdikleriyle ilgili şüpheye düşürülen Tipi ve Şahin Ağa kırdıkları kalbi onarmak için çabalarlar fakat bu öyle kolay olmayacaktır. Tipi’nin, Gönül ve Hızır ile barışmak için tek çaresi Çakırbeyli hanesinin reisi olan Meryem’dir. Ünal Kaplan ise Ceylan’ın kendisinden bir iyilik istemesinin karşılığı olarak ona evlenmeyi teklif edecektir.

5.SÖZ : Star Tv’nin yani savaş ve macera dizisi Söz ilgi ile izleniyor. Ancak bu iki basamak gerileyerek, 5.sırada yer aldı. Total’de aldığı 8,16 puanla haftanın dizileri arasında 5.sırada yer aldı.

Yavuz, Çolak’ın elinde rehin, yanma tehdidi ile burun buruna!

74581 söz
Keşanlı, Çaylak ve Karabatak çarpışma sonrasında Yavuz’un kaza yaptığı yere gelince Yavuz’un olay yerini terk ettiği bilgisini alırlar. Yavuz ortalarda yoktur. Erdem Yavuz’u ararken karısı ve kızının okulda teröristler tarafından tehdit edildiği bilgisini alınca Karabatak ve diğerlerini oraya yönlendirir. Onlar okula geldiğinde ise okul teröristler tarafından kuşatılır. Üstelik bütün iletişim kanalları da kapatılmıştır. Okulda hepsini zorlu bir mücadele beklerken diğer tarafta Avcı’nın içinde olduğu araç patlatılınca Avcı da büyük bir ölüm kalım savaşı vermeye başlar. Bütün Tim Avcı’yı kurtarmak için seferber olurken vakit tükeniyordur. Öte yandan Erdem Yavuz’a ulaşır ama gördüğü onu şok eder. Çünkü Yavuz Çolak’ın elindedir ve Çolak Yavuz’u diri diri yakmaya niyetlidir.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Söz, Kırgın Çiçekler, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul ve Şevkat Yerimdar her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda ilk onda: Atv 3 Dizi. Show Tv, Star Tv ve Fox Tv 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer alıyor.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. TRT1 ve Atv 2 dizi. Show Tv, Fox Tv ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. Total’de 2 ve AB’de 3 dizi ile tartışmasız haftanın kanalı olmuştur.

 

YENİ DİZİLER

Ateşböceği (Star Tv) :

Mia Yapım’ın yapımcısı olduğu Star Tv’nin, başrollerini Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz’in canlandırdığı Ateşböceği’nin ilk tanıtım fargmanı dün gece yayınlandı.

atesbocegi5haziran1

70’li yıllara damgasını vurmuş Beyaz Kelebekler müzik grubunun efsaneleşmiş parçası Ateşböceği ile ilk tanıtımı yayınlanan dizi, bir taksi karşılaşması ile yolları kesişen Aslı ve Barış’ın hikayesini konu alıyor.
Başrollerini Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz paylaştığı dizinin oyuncuları arasında Derya Alabora, Umur Yiğit Vanlı, Belma Canciğer, Durul Bazan, Seda Güven, Berkay Tulumbacı, Alicia Kapudağ, Şebnem Dilligil, Çağrı Çıtanak, Tayra Bahar yer alıyor. Mia Yapım imzalı projenin yönetmen koltuğunda ise Kiralık Aşk dizisinden tanıdığımız Barış Yöş oturuyor.

Ateş Böceği yaz dizisi olarak ekranlara geliyor. Muhtemelen çok yakında Haziran ayı sonlarında  ekranlara gelecektir.

Artık Haziran ayına girdik. Aynı zamanda Ramazan ayındayız. Artık sezon dizileri final ya da sezon finali yapıyorlar. Bu dizilerin yerine yeni yaz dizileri koyacaklar yada geçmiş dizilerin tekrarları ekranlara gelecektir.

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir