Geçen Haftanın (17- 23 Nisan 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 24 NİSAN

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 17 – 23 Nisan 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 35 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İçerde, Kırgın Çiçekler, Hangimiz Sevmedik, Kırlangıç Fırtınası, İsimsizler, Söz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Muhteşem Yüzyıl IV.Murad, Hayat Şarkısı, O Hayat Benim, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Evlat Kokusu, No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Çoban Yıldızı, Baba Candır, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Dayan Yüreğim, Payitaht Abdülhamid, İstanbullu Gelin, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Adı Efsane, Yeni Gelin, Fazilet Hanım ve Kızları, Savaşçı, Hayat Bazen Tatlıdır, Bodrum Masalı, Kara Yazı dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta tekrar TRT1’in Diriliş Ertuğrul’un 85.bölümünde aldığı, 14,38 reyting puanı ile ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Show Tv’nin sevilen dizisi Yeni Gelin dizisi aldığı 6,85 reyting puanı ile yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında, TRT1’in Diriliş Ertuğrul 17,89 gibi yüksek bir puanla birinci sırada yer almıştır. Özcan Deniz’in beğenilen dizisi İstanbullu Gelin, 5,64 puanla 10.sırada yer almıştır.

FİNAL YAPAN DİZİLER :

kırlangıç fırtınası

Limon Film‘in yapımcılığını üstlendiği yeni dizisi Kırlangıç Fırtınası ilk bölümü ile 6 mart 2017 pazartesi Fox Tv ekranlarında yayına başlamıştı. 17 Nisan 7.bölümünde erken final yaptı ve ekranlara veda eti. Fikret Kuşkan ve Emel Çölgeçen’in başrolu oynadığı diziyi ben hiç izlemediğim için, herhangi bir yorum yapamıyorum.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 85.Bölüm (TRT1)………………………….14,38 – 30,30

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 65.Bölüm (Atv)….8,04 – 17,24

3.Söz 3.Bölüm (Star Tv)……………………………………………7,96 – 16,49

4.Anne 24.Bölüm (Star Tv)………………………………………7,85 – 16,76

5.Aşk ve Mavi 24.Bölüm (Atv)…………………………………..7,84 – 17,41

6.İçerde 30.Bölüm (Show Tv)…………………………………..7,59 – 15,77

7.Arka Sokaklar 438.Bölüm (Kanal D)………………………7,48 – 16,38

8.Savaşçı 2.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..7,27 – 16,49

9.Kırgın Çiçekler 80.Bölüm (Atv)……………………………..6,87 – 14,80

10.Yeni Gelin 7.Bölüm (Show Tv)…………………………….6,85 – 16.00

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 85.Bölüm (TRT1)………………………….17,89 – 38,17

2.İçerde 30.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,47 – 19,97

3.Vatanım Sensin 24.Bölüm ( Kanal D)…………………….9,12 – 20,10

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 65.Bölüm (Atv)…7,99 – 17,92

5.Payitaht Abdülhamit 8.Bölüm (TRT1)……………………7,39 – 16,36

6.Anne 24.Bölüm (Star Tv)……………………………………..7,25 – 17,18

7.Savaşçı 2.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..6,07 – 14,14

8.Cesur ve Güzel 23.Bölüm (Star Tv)………………………..5,79 – 12,89

9.Söz 3.Bölüm (Star Tv)………………………………………….5,69 – 12,06

10.İstanbullu Gelin 8.Bölüm (Star Tv)………………………5,64 – 12,54

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul bu hafta da ekranlara gelen 85.Bölümü ile AB’de aldığı 17,89 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer alıyor.

maxresdefault diriliş 85.böl.

Ural ve Vasilius hain planlarına bir yenisini daha eklemiş, Dündar’ı ve Doğan’ı Konya yolu üzerinde tuzağa düşürmüşlerdir. Bu tuzak neticesinde Doğan’ı öldürüp Dündar’ı rehin almışlardır. Bu acı obada büyük yankı uyandırmıştır. Ertuğrul intikam yeminleri ederek alpları ve Aliyar’la birlikte yola çıkmıştır. Önce Nikea’dan gelen birlik basılmış ardından Karacahisar Kalesine farklı kılıkta girilmiştir. Şimdi her tarafını intikam hırsı bürüyen Ertuğrul ve alpları, Karacahisar’da çetin bir cengin ortasındadırlar. Peki oradan sağ salim çıkabilecekler midir? Kalbi ve vücudu yaralı olan Dündar’ı kurtarabilecekler midir? Diğer yandan Vasilius, Helena ile İmparatorun daveti üzerine düğün yapmak için Nikea’ya doğru yola çıkmıştır. Helena yola çıkmadan önce haberi Dumrul’a ulaştırmış, Dumrul da Ertuğrul’a iletmiştir. Ertuğrul, Helena’yı kurtarması için Bamsı’yı görevlendirmiştir. Bu Bamsı için büyük bir fırsattır. Peki Bamsı kendisi için çok mühim olan bu vazifeyi yerine getirebilecek midir?

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İÇERDE, bu hafta AB Grubunda aldığı aldığı 9,47 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta bir basamak yükselerek 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert İçerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

17498904_672754489576673_947049683161170521_n

“İçerde”nin 30. bölümünde; Melek, Coşkun’dan Sarp ve Mert’in kardeş olduklarını öğrenmiştir. Yapacağı ilk şey bunu Mert ve Sarp’la paylaşmak olacaktır. Celal bu gerçeğin ortaya çıkmaması için elinden geleni yapacaktır. Celal’in kurtulması Kudret’i daha çok öfkelendirmiştir. Kudret, Serkan’ı Mert ve Sarp’ı öldürmesi için görevlendirir. Ancak Sarp’ın önüne siper olan Melek 2 kurşunla vurulur.

İÇERDE 30.BÖLÜM (5)

Hayatlarının tehlikede olduğunun farkında olmayan Yılmaz kardeşler ilk defa gerçeğe bu kadar yakındır. Melek ölecek ve Bensu Soral diziden ayrılacaktır.

 

3.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin macera ve drama dizisi bu hafta 24.bölümde AB’de aldığı 9,12 puanla, haftanın dizileri arasında 3.sıraya yer aldı.

20 Nisan Perşembe 2017’de yayınlanan Vatanım Sensin yeni bölümde, silahların Afyon’a ulaştırıldığı haberi İzmir’de geniş yankı buluyor; Milli Mücadele giderek güçleniyor! İzmir’deki tüm mühimmat, Anfyon’da bulunan Batı Cephesi Komutanı Ali Fuat Paşa’ya ulaştırılır. Bu haber Yunan Ordusu Kumandanı Vasili’yi adeta deliye döndürür. Yunan Ordusu’nun İzmir’e geldiği andan itibaren peşinde olduğu silahların, Ali Fuat Paşa’ya gönderilmesinin sorumluları aranmaya başlanır.

2-1492592898 vatanım sensin 24.bl.

Cevdet’in planıyla, Alaşehir’e gönderilen yardım sandıklarının içine yerleştirilen silahlar, savaşın gidişatını belirleyecektir. Olayın suçlusunu arayan Vasili, Alaşehir’e yardım için büyük bir uğraş veren Azize’den şüphelenir. Azize’yi sorgulamak ise Cevdet’e düşer. Cevdet, bu planın Azize ile bir ilgisi olmadığını söyler. Duyduklarına inanamayan Azize’yi büyük bir sürpriz beklemektedir.

Vatanım-Sensin-izle-24.Bölüm-Bedelini-beraber-ödeyelim-238x178

Öte yandan silahları görmesine rağmen ses çıkarmayan Leon, kendisini vatan haini ilan eder. Ölecek her bir Yunan askerinin sorumluluğunu üzerinde hisseden Leon, büyük bir acı çekmektedir. Hilal’e olan sevdasından dolayı vazifesini ikinci plana atan Leon, büyük bir karar vermek zorunda kalır. Silahların Batı Cephesi Komutanı Ali Fuat Paşa’nın eline geçtiği haberi, Yunan Ordusu’nda büyük bir şaşkınlık yaratıyor; gözler şüphelilerden biri olan Azize’ye çevriliyor!

 

4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın başrolü oynadığı ATV’nin mafyavari dizisinin 65.bölümünde bu hafta Total’de aldığı 8,04 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

Hızır’ın sevdikleri tehdit altında:

18_d eşkıya 65.bölüm

Binbir tehlikeli planla masaya getirilmeye çalışılan Rüstem nihayet Türkiye’ye ayak basar. Hızır yalanların saklanmasını daha fazla sağlayamayacağından endişelidir. Bu yüzden Rüstem ve Avni’nin bir an önce masada yok edilmesini ister. Davut ise bu konuda acele davranılmaması taraftarıdır çünkü O’nun savaşı ve planları daha büyüktür.

Serkan’ın eylemlerinde ona yardımcı olmaları için ceza evinden çıkarıp ortalığa saldığı adamlar Hızır’ın gazabından nasiplerini alırlar. Buna karşılık olarak Serkan da ona ayak bağı olan Hızır’ı yakınlarıyla tehdit eder.

16_d

Ünal’ın Ceylan ile aynı evde kalması Hızır’a oldukça rahatsızlık vermektedir. Son dönemde etrafında oynanan oyunlardan bunalan Meryem ise isyan eder. Esra ve İlyas’ın da büyük günü gelip çatmıştır. Tüm aile boşanmaya mani olmaya çalışırken İlyas tehlikeli sularda yüzmeye devam eder. Boğulması ise an meselesidir.

5.SÖZ : Star Tv’nin savaş ve macera dizisi bu hafta 3.bölümü ile Total’de aldığı 7,96 reyting puanı ile 5.sırada yer aldı.

73599 söz 3.bölüm

Düşen helikopterden sağ kurtulan Erdem Yarbay, uluslararası silah tüccarının peşinden bir mağaraya sığınır. Sığındıkları mağarada onları büyük bir sürpriz beklemektedir. Köyde gerçekleşecek bir düğünün hazırlıkları başlar. Yavuz, bu düğünün masum olmadığı yönünde şüphelere sahiptir. Acaba Yavuz şüphelerinde haklı çıkacak mıdır?

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Söz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul, ve Savaşçı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Star Tv. 3 Dizi. Atv ve Show Tv 2 dizi. TRT1, Kanal D ve Fox Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi. TRT1 2 dizi. Atv, Show Tv, Knal D ve Fox Tv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. Total’de 2 ve AB’de 4 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

 

YENİ DİZİLER :

SENİ KİMLER ALDI (ATV) :

indir SENİ KİMLER ALDI

Başrollerini Fulya Zenginer, Duygu Yetiş, Serhan Yavaş ve Yiğit Kirazcı’nın paylaşıyor. Sadullah Şentürk’ün yönettiği dizinin yapımcılığını Pastel Film üstleniyor. Bu hafta Pazar akşamı ekranlara geliyor.

Konusu: Zehra, annesi Aynur’la birlikte, İstanbul’un sayılı zenginlerinden sayılan Çamay ailesinin yanında çalışıp, yaşamaktadır. Zehra, birlikte büyüdüğü Çamay ailesinin tek veliahttı Barış’a âşıktır. Barış da Zehra’ya karşı duygularını fark eder. Fakat bu aşkın önünde çok sayıda engel vardır. Aynur’un evlatlık verdiği ama herkesin öldü bildiği Zehra’nın ablası Ceren (Zeynep) intikam için geri gelir ve oklarını önce kendi ailesine sonra ilgisi olan herkese yöneltir. Konak tarafında ise, bu ilişkiyi kesinlikle onaylamayan annesi Cahide, Barış’ı sadece Zehra’dan değil, amcası bildiği ama aslında babası olan Talat’tan da uzak tutmak için bıçakları bilemektedir. Aşklarını korumak isteyen Barış ve Zehra, büyük sırların içinde ve satılmış olduğunu öğrenmiş olan Ceren’in intikamının gölgesinde savrulup duracaklardır.

 

İKİSİNİ DE SEVDİM (ATV) :

images ikisini de sevdim

Türker İnanoğlu (Erler Film)’nun yapımcılığını üstlendiği yeni dizi İkisini de Sevdim dizisinin başrollerinde Amine Gülşe, Burak Serdar Şanal ve usta oyuncu Erhan Yazıcıoğlu yer alıyor. Dizi 27 Nisan Perşembe akşamı Atv ekranlarında başlayacak. Muharrem Buhara ve Özlem Atasoy birlikte senaryosunu yazdığı İkisini de Sevdim dizisini Cem Tabak yönetecek.

Konusu: Suna gazetecilik mesleğinde yükselmek isteyen genç bir gazetecidir. Nişanlısı Hasan ise paranın peşindedir. Suna zengin ve ünlü Karacabey ailesinin büyük oğullarının kirli işlere bulaştığı haberini alır ve ailenin peşine düşer. Suna Hasan’ın ailenin şımarık kızı Ezra ile yollarının kesiştiğini fark eder. Murat ise Karacabey’lerin legal işler yapmaya çalışan dürüst oğludur. Suna hiç aklına gelmeyecek şekilde Murat ile kendini karşı karşıya bulur. Ferhat Suna’yı her zaman bir tehdit olarak görecektir. Demir Bey ise bu gidişe dur demek için oldukça sert davranacaktır. Uğur Hanım ve Afet Hanım her daim iki kardeş arasında kalacaklardır. Murat Suna ve Hasan arasındaki bağ aşk üçgeni ve entrikayı peşinde sürükleyecektir.

Bu haftalık da bu kadar. Geçtiğimiz Cuma-Cumartesi ve Pazar, Trabzon ve Gürcistan (Batum) 3 gün 2 gece dostlarla seyahatte olduğum için yazamadım. Trabzon ve Batum seyahat anılarımı görsellerle birlikte ayrıca paylaşacağım.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir