Medcezir ile Adını Feriha Koydum dizilerindeki inanılmaz sahne tekrarı,

TV Programları

19 Eylül ’13

Kategori
TV Programları
Medcezir ile Adını Feriha Koydum dizilerindeki inanılmaz sahne tekrarı,

Çağatay Ulusoy’ un ilk dizisi Adını Feriha Koydum 1.ci bölümünde Emir ile tanışmak isteyen bir kız Esra ve Medcezir 1.ci bölümü gene Yaman ile tanışmak isteyen bir kız Eda. Ben bu iki kızı da birbirlerini çok benzettim.

Tesadüfün böylesi dedirtecek kadar bir sahnenin tekrarı. Ben bu sahneleri görünce şaşırdım kaldım. Yapımcı firmalar da, senaristlerde farklı ama, aynı sahne çekimi. Aynı olan tek şahıs, Çağatay Ulusoy. Feriha’ da çok zengin, havalı ve oldukça yakışıklı (gecelerin veliahdı) Emir. Medcezir’ de gene Çağatay Ulusoy, fakir ama o toplantıda havalı, gene yakışıklı genç Yaman.

Adını Feriha koydum 1. Bölüm okulun bahçesi, Koray, Hande ve arkadaşları bir masada oturuyorlar. Emir uzaktan onlara doğru geliyor. Feriha da (Hazal Kaya) bahçede bir masada oturuyor, etrafı inceliyor. Yan masada iki kız aralarında iddiaya giriyorlar. Aralarında konuşuyorlar.”Geliyor seninki.” Der arkadaşına.  “Bu sefer beni fark etmesini sağlayacağım”. Arkadaşı, “Nasıl yapacaksın” Göreceksin der ve elindeki kola bardağı ile Emir’ in üstüne yürür. Çarpar, çok özür dilerim, çok af edersiniz, isteyerek olmadı. Der ve “bu arada ben Esra”, elini sıkmak için uzatır, ama eli havada kalır. Emir kızın omzuna dokunarak, “ Önemli değil” deyip yoluna devam eder. Bu olayı gören Feriha, masasından kıs kıs güler, Esra’ ın düştüğü hale.

Gelelim Medcezir’ deki aynı sahnenin tekrarına. Yaman, Mira’ ın daveti ve Mert’ in de ısrarı ile o geceki vakfın davetine katılır. Takım elbise giymiş son derece şık, oldukça yakışıklı.  Kadınların dikkatini üzerine çekmektedir. Ayakta masa başında Mert ile kokteyldeler. Mert’ i annesi seslenir. Yaman masada tek kalır. Karşısında iki kız Yaman’ ı izlemektedir. Siyah saçlı olanı Yaman’ ın masasına gelir. “Merhaba, sen şu meşhur yeğensin değil mi?”  Yaman, “Yaman ben” der, kız elini uzatır. “ Eda ben”  kızın elini sıkar, Yaman “memnun oldum” der. İlgilenmez, kız döner gider. Her iki dizideki, bu iki oyuncu kızı da birbirlerine çok benzettim. Ama tesadüfün böylesi de olamaz herhalde.

Her iki sahnede de kızların eli önce 5-10 saniye havada kalır. Emir, Esra’ ın elini sıkmaz. Ama Yaman Eda’ ın elini sıkar. Esra’ ı Feriha gülmüştü. Eda’nın haline de Mira güler.

Ben bu iki kopya sahneyi görünce şaşırdım. İnanmayanlarınız  (imkânınız var ise) izleyebilirler.

Fakir gencimiz Yaman’ı, yarın akşam Star TV. de Medcezir’ in 2. ci bölümünde izleyeceğiz. Hep birlikte göreceğiz başına daha neler gelecek. İlk bölüm çok olumlu tepkiler aldı. Almaya da devam edecek.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir