Geçen Haftanın (12 – 18 Aralık 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-19-aralik

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 12 – 18 Aralık 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

2016 – 2017 dizi sezonunda, 2016 sonuna 2 hafta kaldı. Bu sezonda bir çok yeni dizi yayına girdi. Şu anda muhtelif kanallarda eski – yeni 34 dizi yayında. 4 Dizi de erken final yapmış oldu. Tatlı İntikam, Babam ve Ailesi, Familya ve Altınsoylar erken final yapan diziler. Yüksek Sosyete, Kertenkele Yeniden Doğuş ve Yeter final yayacak diziler.

Vatanım Sensin güçlü diziler arasında göze çarpıyor. Vatanın Sensin dizinde ailesi gözünde vatan haini gözüken Cevdet’in sırrı bu hafta ortaya çıkacak. Karısı Azize kocası Cevdet’in Yunan Subayı üniforması içinde vatanı için çalıştığını öğrenecek.

ekran-alintisivs-9-fr-2

Gösterimdeki haftanın dizileri: İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Bana Sevmeyi Anlat, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Yüzyıllık Mühür, Hayat Şarkısı, Anne, Gülümse Yeter, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Yüksek Sosyete, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Cesur Yürek, Yeter, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Kösem IV.Murad, Kalbimdeki Deniz, Aşk ve Mavi, Sevda Kuşun Kanadında, Kertenkele Yeniden Doğuş, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, Baba Candır, O hayat Benim, Bodrum Masalı ve Hayat Bazen Tatlıdır devam eden diziler.

Başrollerini Bülent İnal ve Ayça Bingöl’ün oynadığı, Babam ve Ailesini geçen hafta 13.bölümde final yaptı ve bitti. Kötüler cezalarını çekti, hapse boyladı. Başta Macide Hanım, Tamer Bey ve fırıldak Fadıl hapse girdiler. Aşka inanan Nilgün kocası Kemal’e dört elle sarıldı ve mutlu sonla bitti.

Haftanın dizilerinde Total’de her hafta olduğu gibi ilk sırasında bu hafta da, 13,71 reyting puanı ile; TRT1’in Diriliş Ertuğrul yer alıyor. Total’in 10.sırasında da Kanal D’nin Vatanım Sensin 6,34 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında TRT1’nin tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 16,87 gibi yüksek reyting puanı ile zirvede yer almaya devam ediyor. AB’nin 10.sırasında ise, Show Tv’nin aşk Laftan Anlamaz 5,06 puanla yer alıyor.

Yüksek Sosyete Star Tv’nin sevilen dizileri arasındaydı. 26. bölümde bu hafta ekranlara veda ediyor. Ne yazık ki reyting kurbanı olan diziler arasında. Hazar Ergüçlü, Engin Öztürk, Meriç Aral ve Ozan Dolunay‘ın başrollerini paylaştığı Yüksek Sosyete, 24 Aralık Cumartesi günü son kez izleyici karşısına çıkacak ve daha sonra ekranlara veda edecek.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 69.Bölüm (TRT1)………………………….13,71 – 29,18

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 51.Bölüm (Atv)..11,01 – 24,36

3.İçerde 13.Bölüm (Show Tv)……………………………………9,78 – 22,38

4.Anne 8.Bölüm (Star Tv)………………………………………..9,27 – 20,42

5.Arka Sokaklar 421.Bölüm (Kanal D)……………………….9,08 – 20,26

6.Aşk ve Mavi 7.Bölüm (Atv)…………………………………….8,63 – 19,77

7.Kırgın Çiçekler 68.Bölüm (Atv)………………………………8,57 – 18,78

8.Kalbimdeki Deniz 9.Bölüm (Fox Tv)……………………….7,72 – 17,33

9.Kara Sevda 48.Bölüm (Star Tv)………………………………6,77 – 14,41

10.Vatanım Sensin 8.Bölüm (Kanal D)……………………….6,34 – 14,33

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 69.Bölüm (TRT1)………………………….16,87 – 34,84

2.İçerde 13.Bölüm (Show Tv)…………………………………..11,57 – 26,33

3.Anne 8.Bölüm (Star Tv)……………………………………….10,32 – 23,42

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 48.Bölüm (Atv)…9,67 – 22,01

5.Cesur ve Güzel 6.Bölüm (Star Tv)…………………………..8,68 – 19,81

6.Vatanım Sensin 8.Bölüm (Kanal D)………………………..8,58 – 19,74

7.Kara Sevda 48.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,90 – 14,31

8.Kalbimdeki Deniz 9.Bölüm (Fox Tv)……………………..6,65 – 16,43

9.No:309 25.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..5,24 – 10,87

10.aşk Laftan Anlamaz 23.Bölüm (Show Tv)…………….5,06 – 12,59

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” 69.bölümü ile bu hafta AB’de aldığı 16,87 reyting puanı ile bu hafta da, ilk beşin birinci sırada yer almaya devam ediyor.

engin_altan_duzyatan_kimdir

Şüphesiz her nefis ölümü tadacaktır… Amma zamanını yalnızca Allah tayin eder…
Simon, yaptığı plan doğrultusunda Turgut’un sadakatini kullanarak Ertuğrul’a gönderdiği zehirli mektup hedefini bulmuş ve Ertuğrul zehrin etkisiyle kontrolden çıkmıştır. İki obanın bey ve hatunlarının önünde yaşanan bu olay herkesi şaşırtmakla kalmayıp endişeye sevk etmiştir. Zehirlenen Ertuğrul, çevresindekilere zarar verip birinin ölümüne sebep olacak mı? Ve asıl soru: Ertuğrul ölecek mi?

Kimi Zaman İyilerin Sadakati, Kötülerin Kullanacağı En Büyük Zaaf Olabilir…
Geçen bölümde Turgut Alp’ın Ertuğrul için çalıştığını tapınakçılar fark etmişti ve Turgut’un Ertuğrul’a olan sadakatini kullanarak Ertuğrul’u zehirlemeyi başarmışlardı. Artık iki tarafta da hain olarak bilinen Turgut, bu zor durumdan sıyrılabilecek mi?
Kara Haber Tez Duyulur…
Ertuğrul’un ölüm haberinin duyulması ile bir anda beysiz kalan Kayı Obasında yeni gelişmeler yaşanırken; Dündar, Ertuğrul Bey’in intikamını almak için hem tapınakçıların hem de Turgut Alp’ın üzerine gitmeye karar vermiştir. Ak ve karanın belli olmadığı bu karanlık ortam hangi sonuçları doğuracak?

Farklı Kişilerin Benzer Hali…
Gözlerinin önünde kontrolden çıkarak Ural’a saldıran Ertuğrul Bey’in bu hali, Çavdar otağında da büyük bir şaşkınlıkla karşılanmıştır. Candar Bey, Ertuğrul’a Aslıhan ile evlilik meselesini açacakken bu beklenmedik gelişme evlilik meselesinin bir müddet ertelenmesine sebep olmuştur. Öte yandan Toktamış’ın ölümü ile Ertuğrul’un zehirlenmesi arasındaki benzerlik Çavdar otağının dikkatinden kaçmamıştır. Peki iki zehir vakasında da parmağı bulunan Ural, bu durumdan sıyrılabilecek mi?
Kötülüğün Kısa Vadedeki Kazancı, İyiliğin Uzun Vadedeki Kazancının Başlangıcıdır…
Planın başarıyla işlemesi Simon’u keyiflendirirken, Kayıların intikam yemini etmesi, Simon’u da harekete geçirmiştir. Artık kartlar açıktan oynanacak ve kimin gücü kime yeterse mantığıyla hareket edilecektir… Peki bu seferberlik halinde kazanan taraf kim olacak?
2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak yayınını sürdürüyor. AB Grubunda 13.bölümünde aldığı 11,57 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

a49cf060dc122071e409746d88efd4c3_840

İçerde”nin 13. bölümünde; Mert, Kebapçı Celal’in kendisinden ve Melek’ten sakladığı bazı gerçekler olduğunu düşünür. Bunu Melek’le de paylaşır. Mert şüphelerinde haklı olup olmadığını öğrenmek için Celal’e bir oyun oynar. Yusuf Müdür, Sarp’ın polislikten vazgeçmesine engel olmak için son bir hamle yapar. Celal, Köstenceli’nin mallarıyla ilgili sevkiyatı polise ihbar edenlerin kimler olduğunu öğrenmeye çalışır. Karşısına çıkan bir avukat “patron” diye birinden bahseder. Sarp, Celal ve adamları gizemli patronun peşine düşerler. Ailesi olduğunu öğrenen Mert, Coşkun’un izini sürmeye devam eder.

50eed568719b30fcd3ad783a045baab9_840

Melek de bu konuda ona yardımcı olur. Coşkun yeni planlar kurmanın peşinde Metin’in evini araştırmaya başlar. Füsun ve çocuklarına ulaşmak istiyordur.

 

3.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın Atv’deki iddialı dizisi bu hafta 51.bölümünde Total’de aldığı 11,01 reyting puanı ile 3.sıraya yer alıyor.

1_d-eskiya-51-bolum

Özkan ve Taner’in Zeyno üzerinden çevirdiği tehlikeli oyunda sona gelinmiştir. Hızır Ali olaylara müdahalesiyle gerçek bir Çakırbeyli olduğunu bir kez daha kanıtlar. Hızır çocuklarının geleceğinden endişe duymaktadır. Davut’a oğlu için yaptıklarından dolayı minnettardır ve yakınlarını koruyabilmek adına büyük bir aile olmaları gerektiğinin farkındadır. Meryem ve Ceylan da bu ailenin bir parçasıdır. Enver nihayet intikam arzusuyla yanıp tutuşan İlyas’ın kucağına düşmüştür. Ölümü ise hiç kolay olmayacaktır. Oğlunu geri isteyen Salih Gülmez, Hızır’la pazarlık yapma peşindedir. Hızır ise bunun bir oyun olduğunun farkındadır ve vereceği karşılık Gülmezler için felaket olacaktır.

 

4.ANNE : Star Tv’nin drama dizisi Anne bu hafta Salı gecesi 8.bölümünde Total’de 1.sırayı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine kaptırdı. AB’de aldığı 10,32 puanla haftanın dizileri arasında 4.sırada kalmayı başardı.

zeynep-gonulun-gercek-annesi-oldugunu-ogreniyor-anne-8-bolum

Gönül’ün gerçek annesi olduğunu öğrenen Zeynep, annesine olan nefreti ile kendisine destek olan Gönül’e duyduğu minnetin arasında sıkışıp kalır. Sonunda Turna’yı da alarak yeni evlerine taşınır. Şule, Melek’in söylediklerinin acısını yok saymaya çalışsa da bunu başaramaz. Cengiz’in hoyrat tavrı ve yaşadıklarının ağırlığı altında ezilen Şule, İstanbul’u terk etmeye karar verir. Ancak Cengiz’den kurtulması sandığı kadar kolay olmayacaktır. Her şeyden habersiz olan Gönül, yılların hesabını sormak için karşısına dikilen Zeynep’i görünce ne yapacağını şaşırır. Gönül, Zeynep’in canını daha çok yakmamak için sorduğu sorulara cevap vermez. Ancak Cahide’nin de olaya dahil olmasıyla alevlenen tartışmanın sonuçları, Gönül için çok ağır olur. Melek’ten vazgeçen Şule, geçmişini hatırlatan bir telefon konuşmasıyla anneliğini yeniden hatırlayınca alt üst olur.

5.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin kıdemli dizisi Arka Sokaklar, bu hafta 421.bölümü ile Haftanın Dizileri arasına tekrar 5.sıradan girdi. Total’de aldığı 9,08 reyting puanı ile 5.sırada yer alıyor.

arka-sokaklar-421

Arka Sokaklar 421. Bölüm’de; Mehmet Komiser yaralanıyor; ekip, Sezgin’in peşine düşüyor! Komiser muavini Mehmet ekibe alışmaya çalışmaktadır. Ekibin tamamı bu süreçte Mehmet’e fazlasıyla destek olurlar. Mesut, Ali ve Mehmet’in bulunduğu ekip gelen bilgi üzerine Sezgin’in kaçacağı nokta olan sahile gelirler. Hüsnü, Hakan, Selin, Arda’nın bulunduğu ekip ise Sezgin’in kır evine baskın yaparak Sezgin’in adamları olan Şevki ve Hayri’yi tutuklarlar. Fakat, operasyonda beklenmeyen bir gelişme yaşanır ve Mehmet yaralanır. Ekip, Mehmet’i hemen hastaneye kaldırır ve Mehmet ameliyata alınır. Ekip ise yine Sezgin’in peşine düşer. Sezgin’in planı gözbebeği eşi Sema ve kızları Melek’i de alıp deniz yoluyla kaçmaktır. Sema üzerinden Sezgin’e ulaşmaya çalışan ekibimiz doğru yol üzerindedir, fakat Sezgin fazlasıyla güçlü ve zeki bir adamdır. Mesut ve Selin, Sezgin ile karşı karşıya gelse de Sezgin’in hiç acıması yoktur.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Vatanım Sensin ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 dizi. Star ve Kanal D 2 dizi. TRT1, Show Tv ve Fox birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Fox ve Show 2 dizi. TRT1, Kanal D ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB’de 3, Total’de 2 dizi ile Star olmuştur. Total’de 3, AB’de 1 Dizi ile Atv 2.sırada yer almıştır.

 

“Kırlangıç Fırtınası” Fox’tan yeni Dizi:

meltem-cumbul

Fox tv ekranlarında beklenen yeni dizi olan Kırlangıç Fırtınası’nın senaryosunu Erkan Birgören yazıyor. Daha önce Karagül dizisinin senaryosunu da yazmıştı. Yönetmenliğini ise Altın Portakal ödüllü ünlü yönetmen Özcan Alper yapıyor. Çekimler Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde başlayacak, İstanbul’da devam edecek. Baş rollerini Meltem cumbul, Fikret Kuşkan, Ekin Mert Daymaz ve Bestemsu Özdemir gibi oyuncuların rol alıyor. Ocak 2017 son haftalarında Fox Tv ekranlarında yer alacak.

 

images-engin-akyurek

Engin Akyürek, Fahriye Evcen ve Sarp Levedoğlu yeni dizide buluşuyor. Üzerine kurulan kirli bir oyunla haksız yere hapse giren bir adamla, idealist bir avukatın müebbet aşkı anlatılıyor. Proje ‘Ölene Kadar‘ adıyla yayımlanacak. Yapımcılığını TIMS Productions’un üstlendiği, senaryosunu Elif Usman Ergüden’in kaleme aldığı, yönetmenliğini Umur Turagay’ın yaptığı Ölene Kadar dizisinin Ocak 2017’de ATV’de ekrana gelmesi bekleniyor.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir