Geçen Haftanın (05 – 11 Aralık 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats-12-aralik

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 05 – 11 Aralık 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

2016 – 2017 dizi sezonunda 2016 sonuna geldik. Cuma akşamı Fox Tv ekranlarında yayınlanan Hürrem Bağdat Fatihi IV. Murad; reytingleri kötü gitse de, yurt dışı anlaşmaları nedeniyle sezon sonuna kadar devam edecek. Bu konuda Fox Tv ile sözleşmesi varmış. Hiç kimse erken final mi yapacak diye endişe etmesin.

Aşk ve Mavi, Vatanım Sensin ve Cesur ve Güzel sevilen diziler. Emrah’ın Aşk ve Mavi bu hafta 6.bölümünde büyük bir atak yaparak haftanın dizileri arasına 5.sıradan girdi. Vatanın Sensin dizinde ailesi gözünde vatan haini gözüken Cevdet, bir yunan subayı olarak, çok da soğukkanlı rol yapıyor, oyunculuğunu konuşturuyor.

Gösterimdeki haftanın dizileri: İçerde, Babam ve Ailesi, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Hangimiz Sevmedik, Bana Sevmeyi Anlat, Rüzgarın Kalbi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Yüzyıllık Mühür, Hayat Şarkısı, Anne, Gülümse Yeter, Diriliş Ertuğrul, No:309, Kara Sevda, Poyraz Karayel, Umuda Kelepçe Vurulmaz, Aşk Laftan Anlamaz, Adını Sen Koy, Yüksek Sosyete, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel, Cesur Yürek, Asla Vazgeçmem, Arka Sokaklar, Kiralık Aşk, Kösem IV.Murad, Bana Sevmeyi Anlat, Aşk ve Mavi, Sevda Kuşun Kanadında, Kertenkele Yeniden Doğuş, Seksenler, Rüzgarın Kalbi, İlişki Durumu Karışık, Seviyor Sevmiyor, Kalbimdeki Deniz devam eden diziler.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Başrollerini Bülent İnal ve Ayça Bingöl’ün oynadığı, Babam ve Ailesini senaryodaki bir takım saçmalıklara rağmen severek izliyordum. Geçen hafta dizinin yapımcısı Faruk Turgut, attığı tweette dizinin 13.bölümde final yapacağını bildirdi. Anlayacağınız bu akşam dizi bitiyor. Bakalım nasıl bir erken final yapacaklar, den de merak ediyorum.

Haftanın dizilerinde Total’de her hafta olduğu gibi ilk sırasında bu hafta da, 11,69 reyting puanı ile; TRT1’in Diriliş Ertuğrul yer alıyor. Total’in 10.sırasında da Fox Tv’nin No:309, 6,39 puanla yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında TRT1’nin tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 14,71 gibi yüksek reyting puanı ile zirvede yer almaya devam ediyor. AB’nin 10.sırasında ise, Atv’nin Kırgın Çiçekler 5,02 puanla yer alıyor.

Yüksek Sosyete takip ettiğim, severek izlediğim dizilerden biri. Çok sevilerek izlenen Yüksek Sosyete 26. bölümde ekranlara veda ediyor. Perşembe’den Cumartesi gününe alınan Yüksek Sosyete ne yazık ki reyting kurbanı oldu. Hazar Ergüçlü, Engin Öztürk, Meriç Aral ve Ozan Dolunay‘ın başrollerini paylaştığı Yüksek Sosyete 26. bölümüyle 24 Aralık Cumartesi günü son kez izleyici karşısına çıkacak ve daha sonra ekranlara veda edecek.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 68.Bölüm (TRT1)………………………….11,69 – 25,97

2.Anne 7.Bölüm (Star Tv)……………………………………….10,11 – 22,47

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 50.Bölüm (Atv)..10,08 – 22,93

4.İçerde 12.Bölüm (Show Tv)…………………………………..10,04 – 22,80

5.Aşk ve Mavi 6.Bölüm (Atv)…………………………………….8,33 – 19,19

6.Arka Sokaklar 420.Bölüm (Kanal D)……………………….8,23 – 18,65

7.Kırgın Çiçekler 67.Bölüm (Atv)……………………………….8,06 – 17,83

8.Kalbimdeki Deniz 8.Bölüm (Fox Tv)……………………….7,18 – 16,94

9.Kara Sevda 47.Bölüm (Star Tv)………………………………6,46 – 14,62

10.No:309 23.Bölüm (Fox Tv)……………………………………7,20 – 16,12

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 68.Bölüm (TRT1)………………………….14,71 – 31,65

2.İçerde 12.Bölüm (Show Tv)…………………………………..12,99 – 29,10

3.Anne 7.Bölüm (Star Tv)……………………………………….11,36 – 25,64

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 47.Bölüm (Atv)….9,64 – 21,99

5.Vatanım Sensin 7.Bölüm (Kanal D)………………………..7,92 – 18,16

6.Cesur ve Güzel 5.Bölüm (Star Tv)…………………………..7,83 – 17,97

7.Kara Sevda 47.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,31 – 13,88

8.Kalbimdeki Deniz 8.Bölüm (Fox Tv)……………………..6,06 – 15,61

9.No:309 24.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..5,22 – 11,58

10.Kırgın Çiçekler 67.Bölüm (Atv)…………………………….5,02 – 11,31

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” 68.bölümü ile bu hafta AB’de aldığı 14,71 reyting puanı ile bu hafta da, ilk beşin birinci sırada yer almaya devam ediyor.

dirilis_ertugrul_68bolum_fragman

İki Obayı da Şok Eden Gelişmenin Akıbeti ne Olacak?
Simon, Amanda’yı Kayı Obasına getirerek iki obayı da kavuracak ateşin fitilini ateşlemiştir. Bu ateşin tutuşup tutuşmamasında tarafların hangi adımları etkili olacak? Simon’un yaptığı kurnazca hamleye Ertuğrul’un karşı hamlesi nasıl olacak? Öte yandan suçun tek faili olarak görülen Amanda’yı, eşkıyaların yerini Aliyar’a söylemiş olması kurtarabilecek mi? Amanda’nın sorgulanmasında neler yaşanacak?

Kirli Planı Bozan Başka Bir Kirli Plan…
Kirli planının işlemesiyle keyfi yerine gelen Ural, bir anda Amanda’yı eli bağlı olarak karşısında bulunca ne yapacak? Simon’un beklenmeyen bu hamlesini ihanet olarak gören Ural’ın bu ihanete karşılığı nasıl olacak?

Şer Odakları Er Ya Da Geç Birbirine Düşer
İki obayı birbirine kırdırma planında Amanda kozunu oynayan Simon’un keyfini kaçıracak gelişme ne olacak? Oynadığı bu kozla Ural’ın nefretinin kazandığının farkında olan Simon, Ural hakkındaki planlarında başarılı olacak mı? Öte yandan Simon ve tapınakçıları göz hapsinde tutan Turgut’u bekleyen tehlike ne?

Gönül Ferman Dinlemez…
Yaşanan hadiselerin Çavdar Otağında yansımaları nasıl olacak? Candar Bey’in çocukları hakkında alacağı şok karar ne olacak? Ertuğrul’a içten içe sevda besleyen Aslıhan’ı bu hususta bekleyen sürpriz gelişme ne olacak?

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak yayınını sürdürüyor. AB Grubunda 12.bölümünde aldığı 12,99 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

133d3c1a6c38c6e212517701f64cbe37_840

“İçerde”nin 12. bölümünde; Yusuf’un, Necip Uyanık kılığına girdiğini anlayan Sarp, müdürle yollarını ayırır. Bundan sonra tek başına hareket etmeye kararlıdır. Yusuf Müdür ise yaptığına çoktan pişman olmuştur ve kendisini Sarp’a affettirmek istiyordur.

d6062b7f937f7d9977dbb0f043fcf003_840

Mert, Yüzüklü Adam Coşkun’la yüzleşip geçmişin hesabını sormaya kararlıdır. Ailesini bulma umuduyla Eylem’le birlikte Coşkun’un peşine düşer. Mert, Coşkun’un peşindeyken Eylem’e kurulan tuzağın farkında değildir. Haber yüzünden Eylem’in başı derde girer. Celal’in yeni sevkiyatını öğrenen Sarp bu bilgiyi Yusuf Müdür ile paylaşmak konusunda kararsızdır. Duyguları ve mantığı arasında kalır.

 

3.ANNE : Star Tv’nin drama dizisi Anne bu hafta 7.bölümünde Salı akşamları her iki kategoride birincisi olmaya devam ediyor. AB’de aldığı 11,36 puanla bu hafta 3.sırada yer alıyor.

71460-anne-7-bolum

Şule, öldü sandığı kızı Melek’i sonunda bulur. Kızına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, Melek annesinin karşısına çıkmaz. Şule, Melek’i ikna etmek için geçmişlerini hatırlatır, ancak Melek’in annesini affetmeye niyeti yoktur.
Zeynep, Turna’nın Şule yüzünden gerilmesini istemez. Bir yanda cehennemden kurtardığı kızı Turna, diğer tarafta Melek’e kendini affettirmeye çalışan Şule’nin çabaları arasında kalan Zeynep’in vicdanı, anne kızı ayırmaya elvermez. Turna sonunda Şule’nin karşısına çıkar. Zeynep ve Şule nefeslerini tutarak Turna’nın tepkisini beklerken, Turna herkesi şaşkınlığa uğratacak bir karar verir. Hapisten çıkan Cengiz,Şule’nin peşine düşer. Şule’nin Ali ile görüştüğünü öğrenince deliye dönen Cengiz, Şule’ye hesap sorarken hiç beklemediği bir gerçekle yüzleşir.
Zeynep ve Turna’ya her koşulda yardım etmeye çalışan Gönül, Turna’yı mutlu etmek için küçük bir sürpriz hazırlar. Bunu gören Zeynep, yıllarca aklını kurcalayan sorunun cevabına yaklaştığından habersizdir.

 

4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın Atv’deki iddialı dizisi bu hafta 50.bölümünde Total’de aldığı 10,08 reyting puanı ile 4.sıraya yer alıyor.

JPEGmini

Ceylan yıllarca sakladığı sırrını Çakırbeyli ailesiyle paylaşmıştır. Hızır Ali’yi ailenin kabullenmesi hiç de kolay olmayacaktır. Her gün yeni bir sorunla başa çıkmak zorunda kalan Meryem bu kez yuvasının yıkılacağından endişe etmektedir. Pek de iyi bir sicili olmayan Hızır Ali’nin Çakırbeyli ailesine katıldıktan sonra kendine nasıl bir yol seçeceği de merak konusudur… Bunca sorunun arasında Zeyno için kendi derdinden önemlisi yoktur. Gözünü karartır ve çok büyük bir hata yapmanın eşiğine gelir. Köşeye sıkışan Özkan yeni planlarını devreye sokmak için kolları sıvar. Bu sırada Ünal da Özer ve Özkan üzerinden devletle pazarlığa oturacaktır.Gülmezler çetesinin eylemlerinden bunalan Hızır eylemlerini hızlandırma kararı alır fakat Salih Gülmez, Hızır’ı bitirmek için çoktan harekete geçmiştir bile.

 

5.AŞK ve MAVİ : Emrah’ın yeni dizisi bu hafta ilk defa haftanın dizileri arasında ilk beşe girdi. Total’de aldığı 8,33 reyting puanı ile 5.sırada yer alıyor.

2_d-ask-ve-mavi-6-bolum

Büyük gerginlik :

Sevda ve Pembe’yi büyük bir beladan kurtaran İlyas, Ali’nin beklenmedik tepkisiyle karşılaşır. Ali, Mavi ve İlyas’ı gecenin bir vakti sokakta görünce durumu yanlış anlar; Mavi ve İlyas arasında bir ilişki olduğunu düşünür ve İlyas’a saldırır. Ali’nin bu davranışı Mavi’yi çok kırar. Cemal, Fatma’nın odasına girerken ev sakinlerinden biri görür. Cemal’in başı büyük derde girer.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Anne, Kırgın Çiçekler, Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, No:309 ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 dizi. Star ve Fox Tv 2 dizi. TRT1, Show Tv ve Kanal D birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Atv ve Fox 2 dizi. TRT1, Show Tv ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3, AB’de 2 dizi ile Atv ve AB’de 3, Total’de 2 Dizi ile Star Tv ilk sırayı paylaştılar. Fox Tv; Total’de 2, AB’de 2 dizi ile 2.sırada yer almıştır.

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisi 2016-2017 yeni sezonunda ATV ekranlarında izleyici ile buluşacak. Başrollerini Gürkan Uygun ile Kerem Bursin‘in paylaşacağı yeni dizide ikili baba oğlu canlandıracak. Senaryosu tamamlanan dizide Kerem Bürsin’in partneri ise ünlü oyuncu Leyla Lydia Tuğutlu olacak. Dizinin fargmanı ekranlarda dönmeye başladı. Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisinin konusunu kısaca özetleyecek olursak; ilk bölümün çekimleri büyük oranda bir yük gemisinde gerçekleşecek. Kerem Bursin dizide Ali Smith isimli 24 yaşındaki bir genci canlandırıyor. Annesi daha 4 yaşındayken gözünün önünde öldürülen Ali o anı hiçbir zaman unutamamış ve annesinin intikamını almak için yıllar sonra İstanbul’a tekrar gelmiştir. Ali iyi bir gemici ve profesyonel olarak dövüş yapmaktadır. Annesinini kendisini küçük yaşta kayığa saklayıp hayatını kurtarmış, Ali’yi de bir yük gemisinin aşçısı olan Rauf bulmuş ve yetiştirmiştir. İstanbul’a yük getirdikleri sırada olimpiyat şampiyonu olan babası Şahin Vargı (Gürkan Uygun) ile tanışır ama babası olduğunu bilmez.

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75

Serenay Sarıkaya nihayet yeni bir diziye başlıyor. Mehmet Günsur ve Ekin Koç da dizide Seranay Sarıkaya’nın partnerleri oluyor. Yaklaşık iki senedir alt yapısı kurulan online izleme platformu PuHu‘nun projesi çekim onayı aldı. Ay Yapım, Cannes’da düzenlenen fuarda Akilah Azra Kohen’in çok satan üçlemesinin uyarlama haklarını satın altığını açıklamıştı. Fiçipi uyarlaması dizinin yönetmen koltuğunda Mert Baykal oturacak. 13 bölümden oluşacak dizi 60 dakika olarak planlanmış. Önümüzdeki haftalarda ekranlara gelecek.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir