Geçen Haftanın (25-31 Temmuz 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 1 AĞUSTOS

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 25-31 Temmuz 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta yaz dizileri kendi kanallarında normale döndü gibi. Boşluklar gene dizilerin tekrarları ile dolduruldu.

Total’de Star Tv’nin yaz dizisi, Yüksek Sosyete aldığı 5,14 puan ile 1.sırada yer aldı. Total’nin 10.sırasında ise, Kanal D’nin Kanıt: Ateş Üstünde 2.00 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında gene Star Tv’nin Yüksek Sosyete 6.Bölümde aldığı 4,92 reyting puanı ile ile yer aldı. AB’de 10.sırasında ise, Star Tv’nin Hanım Köylü 1,68 puan ile yer aldığını gördük.

Kanal D’nin yeni dizilerinden, Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir’in başrolü oynadıkları “Hayatımın Aşkı” 10.bölüm ekranlarımıza geldi. Ben diziye daha fazla ilgi bekliyordum. Gelmediğini gördüm. Reytingleri de oldukça düşük. Total’de 2,38, AB’de 1,95 puan almış.

Bu hafta ekranlara gelen Gülümse Yeter 2.bölümleri ile ilk 5’e girmeyi başardı. Show Tv ekranlarında yayınlanan diziye usta oyuncu Erdal Özyağcılar güç katıyor. Genç kuşaktan Yılmaz Kunt ve Aslı Bekiroğlu baş rolü paylaşıyorlar. Ayrıca Seray Kaya ve yakışıklı oyuncu Pamir pekin diziye renk katıyorlar.

Hanım Köylü, gerçekten de reytinglerde dibe vurdu. Buna ekonomik nedenler de eklenince dizi bu akşam 13.bölümde erken final yapıyor. Gold Film – Faruk Turgut bugün twitter hesabında attığı tweette şöyle yazdı. “Hanımköylü 13. Bl yayınıyla sizlere veda edecek.Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.daha uzun süreceğini varsaymıştık.kısmet bu kadarmış.”

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Yüksek Sosyete 6.Bölüm (Star Tv)……………………5,14 – 18,87

2.No:309 Özel 7.Bölüm (Fox Tv)……………………….4,85 – 17,51

3.Gülümse Yeter 2.Bölüm (Show Tv)…………………4,67 – 17,23

4.Aşk Laftan Anlamaz 5.Bölüm (Show Tv)…………4,10 – 14,87

5.Tatlı İntikam 17.Bölüm (Kanal D)…………………..3,45 – 14,73

6.N”olur Ayrılmayalım 3.Bölüm (Fox Tv)………….3,44 – 12,81

7.Hayat Sevince Güzel 7.Bölüm (Fox Tv……………3,43 – 12,82

8.Hanım Köylü 12.Bölüm (Star Tv)………………….3,41 – 12,51

9.Hayatımın Aşkı 10.Bölüm (Kanal D)……………..2,38 – 9,67

10.Kanıt: Ateş Üstünde 3.Bölüm (Kanal D)……….2.00 – 7,42

 

AB’de ilk 10 :

1.Yüksek Sosyete 6.Bölüm (Star Tv)………………..4,92 – 19,53

2.No:309 7.Bölüm (Fox Tv)……………………………4,69 – 17,69

3.Gülümse Yeter 2.Bölüm (Show Tv)………………3,75 – 14,98

4.Tatlı İntikam 17.Bölüm (Kanal D)………………..3,48 – 14,40

5.Hayat Sevince Güzel 7.Bölüm (Fox Tv)…………3,38 – 13,35

6.Aşk Laftan Anlamaz 5.Bölüm (Show Tv)………3,22 – 12,06

7.N”olur Ayrılmayalım 3.Bölüm (Fox Tv)………..2,72 – 11,17

8.Hayatımın Aşkı 10.Bölüm (Kanal D)…………….1,95 – 8,04

9.Kanıt: Ateş Üstünde 3.Bölüm (Kanal D)………..1,89 – 7,44

10.Hanım Köylü 12.Bölüm (Star Tv)………………..1,68 – 6,53

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 10 sıralaması :

1.Yüksek Sosyete : Star Tv’nin sevilen dizisi 6.bölümünde Total’de aldığı 5,14 reyting puanı ile 1.sırada yer almıştır.

Kerem ve Cansu göl evinde mahsur kalırlar. Bu uzun gece ikili arasında sürpriz yakınlaşmaların ve yüzleşmelerin gecesi olur. Olanları duyan Ece ise Mert’le baş başa kalır. Onun kırılan kalbini onarmaya çalışan Mert; kendine bile itiraf edemediği duygularıyla yüzleşir. Böylece; dörtlümüz arasındaki tüm dengeler değişir. Bu değişim; yeni itirafların da habercisidir. Cansu dönüşte Ece ile kaldığı evi terk eder. İş yerinde istifa dilekçesini Kerem’e verir. Ece ile araları bozulur. Ece onu af edecek mi?

yuksek-sosyete

 

2.No:309 : Fox Tv’nin bu güzel aşk dizisinin 7.bölümünde Total’de aldığı 4,74 puanla 2.sırada yer almıştır.

Lale ve Onur Ağva’da aralarındaki buzları eritmişlerdir. Bu sefer onlar ailelerine oyun oynamaya karar verirler. Bu arada Onur’un Ağva’ya Lale ile gittiğini öğrenen Pelinsu, Betül ve Erol ile bir takım planlar içerisine girer. Doktor Onur’un Lale’yi davet ettiği organizasyona Erol ve Filiz de katılır. Keyifli geçen bu organizasyonda acaba onları ne gibi sürprizler beklemektedir?

fft99_mf7397012

 

3.Gülümse Yeter : Henüz iki bölüm ekranlara gelmesine rağmen dizi sevildi. Total’de aldığı 4,67 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sıraya yerleşti.

Yasemin’in Sarp’ın yıllardır aşık olduğu Gül’ün kardeşi çıkması işleri arap saçına çevirirken, Sarp bütün bu kargaşanın içinde Gül’e açılmayı kafasına koyup onu yemeğe çıkarttı. Öte yandan, Yasemin’in ‘’eski’’ kocası Cem, Sarp ve Yasemin’in tanışıklığından habersiz bir biçimde Sarp’a iş teklif etti.

Gülümse-Yeter-8

 

4.Aşk Laftan Anlamaz : Bi Yapım’ın Burak Deniz ile Hande Erçel’in başrolü oynadıkları dizinin 5.bölümünde Total’de aldığı 4,10 puanla 4.sırada yer almıştır.

Aşk Laftan Anlamaz”ın 5. bölümünde; Hayat Murat’ı Didem’le, Murat da Hayat’ı Cenk’le gördükten sonra aralarında buzdan duvarlar örülür. Üstelik Hayat yaşadığı kötü olayı Murat’tan saklar. Didem ve Murat’ın göl evinde çekilen samimi pozları gazeteleri doldurur. Azime bunun üzerine heyecanlanır ve Didem’le tanışmak ister. Murat ise son derece sinirlidir ve kendini aklamaya çalışır. Sarte, konsept fikri için çalışmalara devam etmektedir. Murat ve Doruk, tasarımcılardan gelen hiçbir fikri beğenmedikleri için iş başa düşer. Tuval ve Hayat da ekibe dahil olur. Murat, Tuval sayesinde fotoğrafları kimin basına verdiğini öğrenir. Doruk, Hayat’ın yaşadıklarını biliyordur. Bunu abisiyle paylaşıp Cenk’in gerçek yüzünü gösterecek midir?

aşk laftan a

 

5.Tatlı İntikam : Sevilen dizinin 17.bölümünde AB’de aldığı 3,75 ile 5.sırada yer almıştır.

Pelin kim olduğu bilinmeyen birtakım adamlar tarafından kaçırılır. Sinan evinin kapısına kadar bıraktığı Pelin’in kayıp olduğunu öğrendiğinde deliye döner. Rıza ile hareket edip Pelin’i aramaya başlar. Pelin’i kim neden kaçırmıştır? Rıza’nın ihaleye girmesini istemeyen adamlar mı? Pelin’e öfkesi olan Ceyda mı? Yoksa Sinan’a takıntılı hasta aşık olan Rüzgar mı?

tatli_intikam_17bolu

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Hanım Köylü, Gülümse Yeter, Kanıt: Ateş Üstünde, No:309, Aşk Laftan Anlamaz, Yüksek Sosyete, N”olur Ayrılmayalım,Tatlı İntikam ve Hayatımın Aşkı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv ve Kanal D 3’er dizi. Star ve Show Tv ikişer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Fox Tv ve Kanal D 3’er dizi. Star ve Show Tv ikişer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de ve AB’de 3’er ile Fox Tv ve Kanal D haftanın birinciliğini paylaşmıştır.

Geçen haftaya göre dizilerde biraz hareketlenme oldu. Hafta boyunca takip edebildiğim 11 dizi gösterime girdi. Ağustos ayı içinde yeni diziler ve yeni sezonda devam edecek dizilerin yeni bölümlerinin çekimlerine başlanacak. Sabırsızlıkla; Kadir Doğulu, Kıvanç Tatlıtuğ, Halit Ergenç, Kenan İmirzalıoğlu ve Çağatay Ulusoy’un yeni dizleri heyecanla bekleniyor. Ağustos sonundan itibaren ayrıca devam edegelen sezon dizileri kaldıkları yerden yayınlarına devam edeceklerdir. Televizyonlar normal yayın akışlarına döneceklerdir. Eylül ayında dizilerin reyting savaşları başlayacaktır.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir