Geçen Haftanın (11-17 Temmuz 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 18 TEMMUZ

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 11 – 17 Temmuz 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta bayram haftası olması nedeniyle oldukça zevksiz geçti. Sadece 5-6 dizinin yeni bölünleri ekranlara geldi. Bir çok dizi tekrar yada kolaj bölümünü koydu. Bu nedenle reytingler yerlerde süründü diyebiliriz. Bu hafta dizilerin karnesini es geçmek istedim ama, gene olduğu kadar olasun dedim ve reyting alanları sıraladım. AB’de ilk onu bile bulamadım, 7 dizide kaldı.

Total’de Fox Tv’nin yaz dizisi, no:309 aldığı 5,23 puan ile 1.sırada yer aldı. Total’nin 10.sırasında ise, gene Fox Tv’nin N”olur Ayrılmayalım aldığı 2,31 puanla yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında Fox Tv’nin yeni dizisi, N:309 6.Bölümde aldığı 5,19 reyting puanı ile ile yer aldı. AB’de 10.sırasında ise, N”olur Ayrılmayalım 2.00 puan ile yer almıştır.

Star Tv’nin Hanım Köylü yeni gününde bu hafta reytinglerde toparladı. Haftanın ilk 5 dizisi arasında 4.sıradan listeye girdi.

Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir’in yeni dizisi Hayatımın Aşkı 9.bölüm ekranlarımıza gelmedi. Geçen haftaki 8.bölümünün tekrarı yer aldı.

Bu hafta ekranlara gelen üç yeni dizi 1.bölümleri ile ilk ona girmeyi başardılar. Bu diziler, Show Tv’nin Gülümse Yeter, Kanal D’nin Kanıt: Ateş Üstünde ve Fox Tv’nin N”Olur Ayrılmayalım dizileri oldu.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor ab total ve abc1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölüçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.No:309 Özel 6.Bölüm (Fox Tv)…………………………5,23 – 19,58

2.Yüksek Sosyete 4.Bölüm (Star Tv)……………………4,54 – 17,43

3.Hayat Sevince Güzel 6.Bölüm (Fox Tv………………4,24 – 15,45

4.Hanım Köylü 11.Bölüm (Star Tv)…………………….3,58 – 12,86

5.Seviyor Sevmiyor 4.Bölüm (Atv)………………………3,33 – 12,38

6.Gülümse Yeter 1.Bölüm (Show Tv)…………………..3,23 – 13,46

7.Kanıt: Ateş Üstünde 1.Bölüm (Kanal D)……………2,62 – 10,15

8.Rengarenk 2.Bölüm (Atv)……………………………….2,48 – 10,24

9.Şahane Damat 3.Bölüm (Star Tv)…………………….2,42 – 9,04

10.N”olur Ayrılmayalım 1.Bölüm (Fox Tv)………….2,31 – 10,02

 

AB’de ilk 10:

1.No:309 6.Bölüm (Fox Tv)……………………………..5,19 – 21,80

2.Yüksek Sosyete 4.Bölüm (Star Tv)…………………5,11 – 21,44

3.Aşk Laftan Anlamaz 4.Bölüm (Show Tv)………..3,51 – 14,09

4.Hayat Sevince Güzel 6.Bölüm (Fox Tv)………….3,08 – 12,47

5.Seviyor Sevmiyor 4.Bölüm (Atv)…………………..2,83 – 11,89

6.Gülümse Yeter 1.Bölüm (Show Tv)………………..2,67 – 12,69

7.Rengarenk 2.Bölüm (Atv)……………………………..2,63 – 12,22

8.Şahane Damat 3.Bölüm (Star Tv)…………………..2,35 – 9,68

9.Kanıt: Ateş Üstünde 1.Bölüm (Kanal D)………….2,29 – 10,01

10.N”olur Ayrılmayalım 1.Bölüm (Fox Tv)…………2,00 – 9,79

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 4 sıralaması:

1.No:309 : Bu hafta Total’de aldığı 5,23 reyting puanı ile 1.sırada yer aldı.

Onur’un Lale’yi terkettiğini öğrenen aileler onları yeniden barıştırmak için yeni plan hazırlıklarına girişler. Ailelerin planları işe yaramıştır ve Onur ile Lale, habersizce aynı yerde buluşurlar. Mecburen birlikte vakit geçirmek zorunda olan ikili, barışmak için en önemli adımı tamamlamış gibidirler.

1263618_620x410

 

2.Yüksek Sosyete : Star Tv’nin tutulan dizisi 4.bölümünde AB’de aldığı 5,11 reyting puanı ile 2.sırada yer almıştır.

Kerem’in evleneceğini öğrenen Cansu, ondan köşe bucak kaçmaya çalışır, kaçtıkça da tüm yolları Kerem’e çıkar. Bu haberle yıkılan ve kendini arabeskin kollarına atan Ece’yi teselli etmek ise Mert’e düşer. Oysa Oliva’nın ise davetsiz misafirleri vardır. Ayşen, Kerem’in aklını karıştıran kızı görmek için Oliva’ya baskın düzenler. Bedia Sultan ise kılık değiştirip Mert’i, kontrole gelir. İki cepheden de baskın yiyen Kerem ve Mert’in iki ayağı bir pabuca girer. Kerem bir karar verir ve Şirin’e sevmediğini, başka birini sevdiğini söyler.

CnWfMV9XYAA3IOb

 

3.Hayat Sevince Güzel : Dizinin 6.bölümünde Total’de aldığı 4,24 ile 4.sırada yer almıştır.

Savaş’ın Zarife’ye aşkını ilan ettiğine tanık olan Barış, derhal harekete geçer. Zarife’ye, Savaş’ın sevgisinin sahte olduğunu, kendisinin ise onu gerçekten sevdiğini söyler. Zarife ise ne Savaş’a ne de Barış’a inanmaktadır. Zarife, iki aşığı beklemedikleri bir soruyla karşı karşıya getirir: “Niye benim peşimdesiniz siz? Ya da şöyle sorayım… Neyin peşindesiniz siz?!”

hayat-sevince-guzel-6-b

 

4.Hanım Köylü : Yaz dizisi Hanım Köylü, bu haftaki 11.Bölümü ile Total’de aldığı 3,58 puanla 4.sırada yer almıştır. Koptagel ve Ferit’in kadınları gezmeye götürmesi köyde olay olur. Üstelik Nuriye ninenin kaybolması da bütün okları Koptagel ve Ferit’in üzerine çevirir. Bu olay köyde büyük bir kargaşaya sebep olur. Muhtar haklı çıkmış ve kadınlar köyün dışına çıktığında başlarına olmadık şeyler gelmiştir. Ancak gezmekten hoşlanan kadınlar muhtara karşı birlik olur ve Koptagel ve Ferit’in arkasında dururlar. Kadınların desteğini alan Koptagel ve Ferit olayı daha da ileriye götürür ve bir gezi daha düzenlerler.

hanimkoyluizlecom-hanim-koylu-11-bol

 

5.Aşk Laftan Anlamaz : Show Tv’nin yazlık dizisi “Aşk Laftan Anlamaz” bu hafta AB’de aldığı 3,51 reyting puanı ile 5.sırada yer almıştır. Hayat ve Murat arasındaki gerilim giderek artsa da ikili yan yana olmadan yapamadı. Hayat şirkette işini doğru yapmasına rağmen Murat’a bir türlü yaranamadı. Onun yaptıklarına katlanamayan Hayat en sonunda istifa etmeye karar verdi. Murat’ın babası olanları öğrenir öğrenmez Hayat ve Murat ile görüşmek istedi. Murat’ın babasının karşısına çıkan Hayat ona oğlunun yaptığı şeyleri anlattı.

indir aşk lafdtan anş

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, Gülümse Yeter, Kanıt: Ateş Üstünde, Şahane Damat, No:309, Seviyor Sevmiyor, Yüksek Sosyete, Rengarenk ve N”olur Ayrılmayalım her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv ve Star Tv 3 dizi. Atv 2 dizi. Kanal D ve Show birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Fox 3 dizi. Star, Show ve Atv 2’er dizi. Kanak D bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de ve AB’de 3’er ile Fox Tv haftanın birinciliğini almıştır.

Geçen hafta bayram haftası idi. Bu hafta sonu da Darbe haftası oldu. Cumartesi ve Pazar akşamı dizilerin tekrar bölümleri yayınlandı. Haberler kanallarda öne çıktı. Bu üzücü olay ülkemizin başına gelen çok kadersiz bir olaydır. Allah bir daha bu tür darbelerden uzak tutsun, demokrasimizi korusun.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir