Geçen Haftanın (4 – 10 Temmuz 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 11 temmuz

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 4 – 10 Temmuz 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta bayram haftası olması nedeniyle oldukça zevksiz geçti. Sadece 5-6 dizinin yeni bölünleri ekranlara geldi. Bir çok dizi tekrar yada kolaj bölümünü koydu. Bu nedenle reytingler yerlerde süründü diyebiliriz. Bu hafta dizilerin karnesini es geçmek istedim ama, gene olduğu kadar olasun dedim ve reyting alanları sıraladım. AB’de ilk onu bile bulamadım, 7 dizide kaldı.

Total’de sevilen dizi, Tatlı İntikam aldığı 3,52 puan ile 1.sırada yer aldı. Total’nin 10.sırasında ise, Kanal 7’nin günlük dizisi Benimsin aldığı 1,09 puanla 9.sırada yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında Kanal D’nin tutulmaya başlayan yeni dizisi, Hayatımın Aşkı 8.Bölümde aldı Bölümünde aldığı 3,47 reyting puanı ile ile yer aldı. AB’de 7.sırasında ise, Seviyor Sevmiyor Özel bölümü ile yer aldı.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü, yayın günün değiştirdi ve Pazartesi akşamına geldi. Yeni günü pek sevmedi. Bu hafta tekrar bölümü ile ekranlara geldi.

Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir’in yeni dizisi Hayatımın Aşkı 8.bölüm ekranlarımıza geldi. AB’de haftanın dizileri arasında ilk sırada yer aldı.

Atv’nin yeni dizisi bu hafta ilk bölümü ile ekranlara geldi. Başrollerini Selin Şekerci ve Kaan Taşaner’in oynadığı dizi haftanın dizileri arasında 3.sırada yer aldı.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor ab total ve abc1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölüçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Tatlı İntikam 15.Bölüm (Kanal D)…………………….3,52 – 14,76

2.Hayatımın Aşkı 8.Bölüm (Kanal D)………………….3,25 – 11,93

3.Rengarenk 1.Bölüm (Atv)………………………………..3,16 – 14,33

4.Hayat Sevince Güzel 5.Bölüm (Fox Tv)……………..2,21 – 9,45

5.No:309 Özel Bölüm (Fox Tv)……………………………1,66 – 9,56

6.Aşk Laftan Anlamaz Özel Bölüm (Show Tv)………1,50 – 8,72

7.Yüksek Sosyete Özel Bölüm (Star Tv)……………….1,43 – 11,13

8.Yalancı Bahar 30.Bölün (Kanal 7)……………………1,40 – 10,09

9.Benimsin 50.Bölüm (Kanal 7)………………………….1,09 – 5,11

 

AB’de ilk 10:

1.Hayatımın Aşkı 8.Bölüm (Kanal D)…………………..3,47 – 13,27

2.Rengarenk 1.Bölüm (Atv)…………………………………3,28 – 20,17

3.Tatlı İntikam 15.Bölüm (Kanal D)……………………..3,23 – 17,05

4.Hayat Sevince Güzel 5.Bölüm (Fox Tv)………………1,47 – 8,59

5.Aşk Laftan Anlamaz Özel Bölüm (Show Tv)……….0,94 – 6,24

6.No:309 Özel Bölüm (Fox Tv)……………………………..0,81 – 5,56

7.Seviyor Sevmiyor Özel Bölüm (Atv)…………………….0,79 – 5,61

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 4 sıralaması:

1.Tatlı İntikam : Bu hafta Total’de aldığı 3,52 reyting puanı ile 1.sırada yer aldı. Kanal D ekranlarının sevilen dizisi Tatlı İntikam 15. bölüm Kanal D ekranlarında yayınlandı. Tatlı İntikam son bölümde Turgut Bey gördüğü manzara karşısında kalp krizi geçiriyor.
Kanal D’nin ve ekranların en çok izlenen yapımı haline gelen dizisi Tatlı İntikam’ın 15. bölümü Cumartesi akşam seyircisi ile buluştu. Tatlı İntikam son bölümde Paris’e gitme kararından vazgeçen Pelin, Sinan ile tekrar bir araya geliyor. Güzel kadın hatta Sinan ve Rüzgar’ın sahte evliliklerinin bir parçası oluyor ve Turgut Bey’in bu son günlerinde Rüzgar’a yardımcı oluyor. Fakat işler hiç de istenildiği gibi gitmiyor.

tatli-intikam-15-bolum

 

2.Hayatımın Aşkı : Kanal D’nin sevilen dizisi 8.bölümünde AB’de aldığı 3,47 reyting puanı ile 2.sırada yer almıştır. Hayatımın Aşkı 8. bölümde; Gökçe ile Demir’in iş ortaklığı, gençlerin birbirlerine daha da yakınlaşmasını neden oldu. Demir, Gökçe’nin de desteğini alarak yeni reklam ajansını kurar. Taşınma işlemleri biter ve ofise yerleşirler. Demir ve Gökçe son derece mutludur. Öte taraftan Duru ile rakip olmuşlar ve aralarında bir müşteri kapma yarışı başlamıştır. Duru, Demir ve Gökçe’nin arasını bozmak ve işlerini sekteye uğratmak için Ayça’yı görevlendirir. Kaan’ın ise aynı evde yaşamak zorunda kaldığı Duru ile başı derttedir. Duru, Kaan’ın ilgisini çekebilmek için her türlü yolu dener.

hayatımın aşkı 8

 

3.Rengarenk : Henüz ilk bölümü yayınlanan Atv’nin yeni dizisi AB’de aldığı 3,28 puanla 3.sırada yer aldı. Renk Duygun, ünü Türkiye sınırlarını aşmış ünlü bir yıldızdır. Renk’in yaptığı her şey ve bütün söyledikleri gündeme girer. Yaşadığı bu ünlü hayat Renk Duygun’a kısa sürede sahte gelmeye başlar. Erkek arkadaşının kendisini aldattığının da farkına varan Renk Duygun, bütün şöhret ve kameraları arkasında bıraktı. İzmir’de dizi setinden kaçıp kendisini tanımayan Can adlı bir kişiyle karşılaşır. Can, popüler kültür ve Renk Duygun’un içerisinde bulunduğu şöhret hayatlarından nefret, bu sebeple de Renk Duygun, kendini Can’a farklı tanıtır. Renk Can’ın evinde hiç tanımadığı huzurlu bir dünyayla tanışırken, Can’ın da kadınlara karşı ördüğü kabukta çatlamalar başlar.

rengarenk-520x245

 

4.Hayat Sevince Güzel : Dizinin 5.bölümünde Total’de aldığı 2,21 ile 4.sırada yer almıştır.

Muhtar ve Rüstem’in sinsice yapılmış planı istedikleri gibi gelişiyor. Köy halkı Zarife’nin dedikodusu ile çalkalanıyor. Toprak ailesi bu durumdan oldukça etkilenirler. Salih’in tepkisene dayanamayan Rüstem ve Muhtar Salih’in geçim kaynağı tekneyi hedef alırlar. Da Savaş Zarife’nin hiç beklemediği bir anda büyük bir sürpriz ile karşısına çıkar Zarife’nin buna cevabı ne olacak?

472aaffb991fbf hay.se.güzel

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

Hayat Sevince Güzel, No:309, Seviyor Sevmiyor, Aşk Laftan Anlamaz, Rengarenk, Tatlı İntikam ve Hayatımın Aşkı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Fox Tv, Kanal D ve Kanal 7 iki dizi. Atv, Star ve Show birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Kanal D, Fox ve Show iki dizi ile, Show Tv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de ve AB’de 2’er dizi Atv ve Fox haftanın birinciliğini paylaşmışlardır.

Bu hafta bayram haftası idi. Diziler yönünden sönük bir hafta geçirdik. Bir çok dizi kolaj bölümü ya da tekrar bölümü yer aldı.

Ekran başında yer almamış olsanız da pek bir şey kaçırmadınız.

Saygılar ve sevgiler.

 

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir