Geçen Haftanın (16 – 22 Mayıs 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 23 mayıs

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 16 – 22 Mayıs 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

TRT1’in Diriliş Ertuğrul bu hafta yayınlanmadı. Sevilen dizinin resmi Facebook internet sayfasından bu durum için şu şekilde bir açıklama yapıldı: “Diriliş Ertuğrul’un 59. bölümü önümüzdeki hafta UEFA Avrupa Ligi Final yayını nedeniyle 25 Mayıs’ta yayınlanacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Diriliş’te rolü bitenler ayrılıyor. Geçen 57.Bölümde boynu kesilerek öldürülen Gökçe Hatun (Burcu Kıratlı) diziden ayrıldı. Ayrıca Tuğtekin karakteri Uğur Güneş’in de rolü bitti ve diziden ayrıldı.

Total’de aldığı 8,36 reyting puanı ile 1.sırada Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yer aldı. Total’nin 10.sırasında ise, Show Tv’nin Asla Vazgeçmem dizisi 5,10 reyting puanı ile yer almıştır.

AB’nin ilk sırasında 9,22 ile Total’de olduğu gibi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi yer aldı. AB’de 1o. sırasında ise, 4,21 ile TRT1’in Yeşil Deniz dizisi yer almıştır.

Star Tv yeni dizisi Hanım Köylü, bu hafta 5.bölümünde Total’de 3,52 düşük puanla 3.sırada yer aldı. AB’de ise çok gerilerde kaldı.

Fox Tv’nin 3 sezondur devam eden Karagül, Cuma geceleri reyting başarısını Arka Sokaklar’a kaptırdı. 3 hafta sonra final yaparak bitecek.

Bu hafta Salı geceleri ekranlara gelen Kanal D’nin Hayat Şarkısı 15.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Tutulan dizi bu hafta atak yaparak, haftanın ilk 5 dizisi arasında yerini aldı.

Show Tv’nin iddialı dizisi Kış Güneşi 13. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri yine oldukça düşük. Total’de 34.sırada, AB’de 21.sırada yer aldı. Bu hafta yayın saati, 22,15’e kaydırıldı. Endemol’ün bu güzel dizisi nedense bir türlü hak ettiği reytingleri yakalayamadı.

Cumartesi geceleri “Tatlı İntikam” 2.sırada yer alarak yerini sağlamlaştırdı. Leyla Lydia Tuğutlu ile Furkan Andıç oldukça başarılılar.

Kanal D’nin yeni dizisi Bodrum Masalı Haziran ayında başlayacak dizilerden biri. Ayrıca Güneşin Kızları dizisinden tanıdığımız Hande Erçel de, Burak Deniz ile Haziran’da Show Tv’de yeni dizileri başlıyor.

Fox Tv’nin “Kalbim Yangın Yeri” de yeni başlayan dizilerden. Avşar Filmin yapımcısı olduğu dizide Hande Soral ve Kaan Yıldırım baş rolü oynuyor. Ne yazık ki 4 bölümü ekranlara gelen dizinin reytingleri olumsuz, bu nedenle 5.bölümden sonra final yapacağı söyleniyor.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 36.Bölüm (Atv)..8,36 – 21,03

2.Arka Sokaklar 402.Bölüm (Kanal D)…………………….7,84 – 21,03

3.Kırgın Çiçekler 46.Bölüm (Atv)……………………………6,80 – 18,41

4.Kara Sevda 31.Bölüm (Star Tv)……………………………6,70 – 17,88

5.Paramparça 66.Bölüm (Star Tv)………………………….5,59 – 14,85

6.Kurtlar Vadisi Pusu 295.Bölüm (Kanal D)……………5,45 – 14,42

7.O Hayat Benim 96.Bölüm (Fox Tv)………………………5,38 – 14,91

8.Poyraz Karayel 58.Bölüm (Kanal D)…………………….5,24 – 13,96

9.Hayat Şarkısı 15.Bölüm (Kanal D)……………………….5,17 – 13,60

10.Asala Vazgeçmem 51.Bölüm (Show Tv)……………..5,10 – 14,28

 

AB’de ilk 10:

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 36.Bölüm (Atv)…9,22 – 22,97

2.Poyraz Karayel 58.Bölüm (Kanal D)……………………….5,82 – 16,26

3.Hayat Şarkısı 15.Bölüm (Kanal D)…………………………5,91 – 15,56

4.Kırgın Çiçekler 46.Bölüm (Atv)……………………………..5,76 – 15,22

5.Kara Sevda 31.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,42 – 15,22

6.Kiralık Aşk 32.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,23 – 15,16

7.Paramparça 66.Bölüm (Star Tv)……………………………4,91 – 12,72

8.Muhteşem Yüzyıl 27.Bölüm (Star Tv)……………………4,69 – 13,18

9.Tatlı İntikam 9.Bölüm (Kanal D)………………………….4,43 – 13,61

10.Yeşil Deniz 73.Bölüm (TRT1)……………………………..4,21 – 10,62

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca’nın fenomen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta da AB’de aldığı 9,22 ile 1.sırada yer alıyor.

Nazlı’nın gitme fikri kafasına iyice yerleşmeye başlar. Üzerinden yirmi yıl geçmesine rağmen küllenmeyen Emine ve Fikret aşkı gündemin tam ortasına yerleşir. Tipi’nin ablasına olan öfkesini dindirmek hiç de kolay olmayacaktır. Yaşananlardan sonra, Fikret vasıtasıyla Ünal Kaplan’ın oyunlarını ortaya çıkarmayı amaçlayan Hızır Çakırbeyli’nin planları sekteye uğrar. Neyse ki devletin yardımıyla Özkan’la ilgili şüpheleri haklı çıkaracak kanıta ulaşılır. Bu süreçte Ünal Kaplan’ın silah sevkiyatıyla ilgili planları da yoğunlaşacaktır. Emine’nin yaşadıkları kadınların kendi hayatlarıyla ilgili korkularının artmasına neden olur. Erkeklerin dünyasında var olabilme, ayakta kalabilme çabası Nazlı’yı yormuştur artık. Gitme fikri kafasına iyice yerleşmeye başlar. Meryem’in büyük arzusuna ulaşması an meselesidir belki de…

eşkıya dünyaya 36.bölüm

 

2.Arka Sokaklar : Kanal D’nin gedikli dizisi Arka Sokaklar bu hafta da ilk beşte, 2.sırada yer aldı. Total’de aldığı 7,84 reyting ile 2.sırada yer aldı.

Mesut’un, Kadir Yelence’nin ölümü konusunda adli tıptan son çıkan raporda suçsuz olduğu kesinleşince ekip sevinçle cezaevi kapısına gider. Bu sırada cezaevi tuvaletinde Kudret, Mesut’a bıçak çeker. Mesut’un durumu fark etmesi sonucu Kudret ağır yaralanır. Azılı mahkumlar Kudret’in yaralanması sebebiyle ayağa kalkalar. Cezaevi adeta bir kaosa dönüşmüş, dışarıda Mesut’u bekleyenler ne olduğunu anlayamaz hale gelmiştir. Bu arada cezaevi müdürüne kırmızı hattan bir telefon gelir. Arayan Faruk Sezgin’dir. Mesut bir araç ile cezaevinden kaçırılıp Faruk’un çiftliğine götürülür. Faruk, Azmi’yi bitirmek için Mesut’un yardımını istemektedir.

arkasokaklar-402-0

 

3.Kırgın Çiçekler : Pazartesi geceleri seyircisinin drama dizisi Kırgın Çiçekler bu hafta Total’de aldığı 6,80 reyting puanı ile bu hafta 3.sırada yer aldı.

Ekrem’le gelecek planları bozulan Banu, olaylardan Kader’i sorumlu tutar. Ölümle yüzleşen Nazan ise korku içindedir. Emel, Cemre’nin velayetini almak üzere harekete geçince, kızlar Cemre’yi kurtarmak için sürpriz bir işbirliğine girişirler…

kırgın çiçekjler 46.bölüm

 

4.Kara Sevda : Bu hafta da 5.sırayı tekrar yer aldı. Total’de aldığı 6,70 puanla 4.sırada yerini korudu.

Tufan’ın Asu’ya kendini ispatlamak için Emir’e kurduğu tuzak hem Kemal’in, hem de Emir’in dikkatini şantajcının üstüne çeker. Kaza haberini aldığında bütün öfkesine rağmen Kemal’in içini büyük bir korku kaplar. Kemal içinde Nihan’ın da olduğu arabayı kimin bozduğunun; Emir de kendisini öldürmek isteyen kişinin peşine düşer. Asu, Emir’in şüphesini çekme pahasına Zeynep’e yardım eder. Emir Asu’nun karşısına çıktığında sorularına istediği cevapları alabilmesi için Kemal’i aşması gerekir. İki ezeli düşman birbirlerine her fırsatta kılıçlarını çeker. Aralarındaki savaşın hatları artık daha keskindir.

kara sevda 31.bölüm

 

5.Hayat Şarkısı : Salı gecelerinin en çok seyredilen ikinci sıradaki dizisi Hayat Şarkısı bu hafta AB’de aldığı 5,91 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 5.sırada yerini aldı.

Hayat Şarkısı dün akşam nefesleri kesen bir bölümle ekranlara geldi. Hayat Şarkısı’nda Zeynep, Hülya ve Cevher ailesini zor durumda bırakmak için hapisteki babası ile harekete geçmiştir, ama Hülya’dan son anda öyle bir hamle gelecektir ki…

hayat-sarkisi-15-bolum

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan diziler :

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Kara Sevda ve Poyraz Karayel her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Kanal D 4 dizi. Atv ve Star 2 dizi. TRT1 ve Show Tv ikişer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi. Kanal D 3 dizi. Atv 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Kanal D Total’de ve Star Tv AB’de 4 ile haftanın birinciliğini paylaşmışlardır.

 

Bu hafta, Star Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB’de kendi gününde 4,69 ile gecenin 2.sırasında yer aldı. Total’de 16.sırada… Bu tarihi dizi 30.Bölümde sezon finali yapacak. Eylül 2016’da 2.sezon da devam edecek. Dizi Avrupa ve Ortadoğu gibi bir çok ülkeye satıldı. Taahhütlerini yerine getirmek zorunda.

Tims Productions-Timur Savcı, yeni sezonda Kösem’in oğullarından 4.Murat rolü için Engin Akyürek’i getirmek istedi. Ancak, Beren Saat onunla Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde karı-koca rolü oynadıkları için şimdi abes kaçar, benim oğlum rolü olmaz diyerek karşı gelmiş. Israr edilirse diziden ayrılabileceğini söylemiş. Beren Saat diziden ayrılırsa diğer rol arkadaşları da dizden ayrılabileceklerini ifade etmişler.

2016 yılında yeni yayına giren Tatlı İntikam gibi, Hanım Köylü dizileri iyi gidiyor. Serkan Çayoğlu ile Hande Doğandemir’in yeni dizisi Hayatımın Aşkı 15 Mayıs Pazar akşamı Kanal D’de başladı. Bu hafta da 2.bölümü ekranlara geldi. Reytingleri 4’ün altında. Total’de ilk bölümde 3,62 . İkinci bölümde de 3,37 puan almış.

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, sıralamalar dizi reytinglerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir